Rozlaďování struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Rozlaďování struny

Příspěvek od ITIetalista »

haas12345 píše:Teď je otázkou, jestli to bylo kytarou, nebo seřítením... Jinak myslím si, že při správném zacházení, jde seřídit i levnější kytara (akorát to většinou dá víc práce než u dražší, ale s tím se musí počítat...)
možno máš pravdu a pri takej kvantite pár kusov môže byť snáď zlých (a možno na tie som aj natrafil) inak sme trochu OT tak aby to zas Nero nemusel mazať s5 k téme. :roll:
This account don't exist longer.
davidkoh007

Příspěvek od davidkoh007 »

Můj příspěvek s narážkou na ibanez samozrejmě nebyl myšlen vážně, každý nástroj se časem změní, je ho potřeba opět seřídit. Ikdyž se mi hned po koupi této kytary stávalo, že při povolování tenkého éčka docházelo k přetrhování a už z výroby zevnitř ani není správně zapojená, což jsem se dozvěděl od kytaráře, takže se do ní budou muset investovat další peníze navíc... Ale to se může stát s každou jinou kytarou vyráběnou v Číně... je to tam v podstatě všechno stejná firma, co akorát střídá loga. Jediný důvod proč kytara Ibanez stojí 10k, je kvůli drahé dopravě, kvalitativně se vůbec neliší od kytary vyrobené v ČR za 4k.

Ale to je už docela off topic...

Prostě pří další výměně strun si pořádně pohraju s tremolem, když mi to nepomůže, jsem dement a půjdu jsem vás znovu otravovat ;) zatím dík za help
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

už z výroby zevnitř ani není správně zapojená, což jsem se dozvěděl od kytaráře, takže se do ní budou muset investovat další peníze navíc...
??
Jediný důvod proč kytara Ibanez stojí 10k, je kvůli drahé dopravě, kvalitativně se vůbec neliší od kytary vyrobené v ČR za 4k.
za čtyři tisíce se snad v ČR žádná el.kytara nevyrábí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Davide, to, co popisuješ ohledně výroby kytary, není pravda. Rozhodně tam není jedna velká firma, co střídá loga, rozhodně tu vysokou cenu nedělá doprava (která je na jeden kus při převozu v lodních kontejnerech docela nízká) a rozhodně nikdo v ČR nevyrobí kytaru za 4000 (teda vyrobí, ale nikdo si naštěstí nedovolil nic takového hodit do prodeje).

ITIetalisto - já tady nic mazat nebudu, naopak to hezky ukážu všem moderátorům, s kterými se pobavím o tom, jestli už sis zasloužil hodnost žvanila. Budu tě informovat o vývoji. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nic zlého som nenapísal tak neviem začo by som mal byť žvanil... proste mám asi zlú skúsenosť s Ibanez (lacnými) vecami... :|

a keď ide o rozlaďovanie gitary tak je to väčšinou v kobylke, nultop pražci alebo ladiaca mechanika... prípadne zle "sežízeno".
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Nero píše:Základní otázkou je, jak se vypořádat s lidmi, kteří na fóru píšou opakovaně nesmysly, zbytečně sviní témata
ITIetalista píše:... všechno sa jednou raz musí pokazit... :lol:
ITIetalista píše:+1 :lol: :mrgreen: :lol:
Ibanez sa kazí asi najskôr aj mne to Ibanez DAG1 kombo prestávalo hrať :lol: tak som reklamoval a už jede. :mrgreen: zaujímalo by ma prečo sa Ibanez veci tak rýchlo kazia...
ITIetalista píše:...tak to vyzerá keď niekto bezhlavo robí voloviny...
Zkus se nad tím zamyslet ;) (Pardon za OT, ale tak třeba to pochopí...)
grock

Příspěvek od grock »

Nero píše:Davide, to, co popisuješ ohledně výroby kytary, není pravda. Rozhodně tam není jedna velká firma, co střídá loga, ....
Jedna asi ne, ale že tam vyrábí v jedné továrně pro více značek je fakt a o to asi tady šlo hlavně,ne? Ona to není nijak vyjímečná praxe, viz. naše Hořovice a jejich Dean, Epi..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista:

Vždyť tu někdo pořád musí opravovat a korigovat to, co píšeš. Jediné věci, u kterých to tak není, jsou příspěvky, kde opakuješ to, co už někdo řekl před tebou, nebo se snažíš být rádoby vtipný. Navíc jsi byl už jednou varován.

O tom, co píšeš za hovadiny - "Ibanez sa kazí asi najskôr", řada rad v tomto threadu, srovnávání vlivu výšky snímačů a ovladače Volume na aparátu, nějakou dobu zpět zcela matoucí snaha vysvětlit způsob natahování strun, rady o ničení a vyhazování kytar apod. A největší tvůj blábol byl bohužel už smazán v rámci tebou totálně zruinovaného threadu o akustických kytarách - a to že jsi znalec elektrických kytar.

A jak vidíš, není to jen moje zlovůle (a to přiznávám, že tvoje příspěvky čtu hodně pozorně), tvoje vystupování vadí i běžným uživatelům.

grock:
Ano, to máš pravdu - já proti té "jedné" brojil z toho důvodu, že nejde říct, že typické OEM produkty (což je to, co David popisoval - Stagg, Dimavery, Tenson a kopa dalších podivností na bazarech) jsou vyráběné stejně a ve stejných továrnách jako Ibanezky, Cortky, Washburny a podobně. Mezi OEM výrobou a outsourcováním výroby vidím dost velké rozdíly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Tak fajn už budem len čítať , prípadne napíšem keď neco budem potrebovať...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kdyby to bylo poprvé, co něco takového píšeš, tak bych ti možná i věřil. Každopádně s mody to probíráme. Víc na toto téma zde nebudu řešit, případně SZ nebo v sekci HudebníFórum.cz v patřičném threadu.

A když už jsem u toho, uprav si podpis podle pravidel - oznameni/podpisy-t6762.html#p397333 Díky.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“