Myslim že ne, Time.LAMA píše:Myslím že tady řešíš akorát chujoviny a slovíčkaření místo aby ses věnoval tématurasomaso píše:pojem tlačit má asi dost subjektivní výklad jak tak koukám...
Křeč v levačce při hraní
Pravidla fóra
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
ja myslim ze ruku bys mel drzet tak jak je ti to pohodlne..pokud hrajes tet kazdej den a krece te chytaj po pul hodine mas to proste namozene.a musis si dat pauzu cca-min 3-4 dny...je to to same jako by sis namoch zada tak je nebudes pouzivat...jinak jak uz tady kluci psali poradne se vzdy rozcvic...protahuj ruce i mezi hranim..a pokud to tvoje zavislost na kejtu dovoli
dej si v tydnu aspon 1 den volna od hrani
taky jsem zacatecnik a mne zas boli vzdy pravej ukazovat{kloub} to mam stoho jak rezu power chordy..jedine co mne pomaha je odpocinek a protahovani kdyz hraju
good luck
taky jsem zacatecnik a mne zas boli vzdy pravej ukazovat{kloub} to mam stoho jak rezu power chordy..jedine co mne pomaha je odpocinek a protahovani kdyz hraju
good luck
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Jinak ještě jak si to tu pročítám, tak držení s palcem nahoře není určeno pro držení power akordůcd_jojn píše:No tak ta křeč je většinou silná tak, že prostě to nejde dohrát. Právě že bych chtěl někdy hrát se skupinou a nějak si nedokážu představit, že v půlce refrénu prostě bude ticho protože mám křečJinak to držení "krumpáče" je přesný. Prostě mi celej palec lezl nad krkem. Ale to mi nevyhovovalo na hraní. Struny mám tuším 8čky.. ale chci kupovat 9tky teďka protože ty 8 mě příjdou moc měkký a když držím akord tak se mi občas stane že ho trošku vytáhnu.
Tak mě ještě napadá jestli to nemá třeba souvislost s tím že když sem byl malej sem měl zlomý zápěstí tak třeba to taky hraje trošku roli.
edit: besip nevim jestli to bylo na mě nebo reaguješ na někoho jinýho...
nereaguju na nikoho precetl jsem si nazem topicu a odpovedel jsem nic jsem neprocital..je to muj nazorrasomaso píše:cd_jojn píše: edit: besip nevim jestli to bylo na mě nebo reaguješ na někoho jinýho...
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Myslím že jo Boberasomaso píše: Myslim že ne, Time.Já netvrdim že nemá bejt uvolněná, jde o to že správně totiž máš tlačit palcem právě proti ukazováčku (pokud hraješ s palcem za krkem), pokud bys tlak udržoval kombinací palce a jinýho prstu, bylo by to špatně.
Bohužel z toho cos tady psal to tak někdo mohl pochopit. Já se jenom snažil poukázat na to ,že nováčci (skoro) vždycky chytají akordy (powery) křečovitě, jakoby chtěli ten krk rozmáčknout (z toho taky můžou být ty křeče). Křeč může být taky z toho, že máš kytaru moc nízko. Ale to všechno už tady bylo (aspoň myslím)
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Hoj sorry, že oživuju tenhle topic, ale mam problém s křečí v ruce.
Předvčírem jsem normálně hrál jako dycky, ale asi hodinu po dohrání jsem dostal šílenou křeč do pravý ruky .. přesněji mezi klouby prstů ( tedy ne do zápěstí). Řekl jsem si že si dám den oddech. Tak jsem si včera oddechl. No a dneska mě ruka celej den nebolela, ale jen jsem teď šáhl na kytaru a zahrál lehký sola, tak mě to začíná chytat. Je to sice slabší než předtim, ale děsí mě to. Myslíte že postačí tak na tejden abstinovat? nebo to může bejt něco horšího?
. Má s tim někdo nějakou zkušenost?
Předvčírem jsem normálně hrál jako dycky, ale asi hodinu po dohrání jsem dostal šílenou křeč do pravý ruky .. přesněji mezi klouby prstů ( tedy ne do zápěstí). Řekl jsem si že si dám den oddech. Tak jsem si včera oddechl. No a dneska mě ruka celej den nebolela, ale jen jsem teď šáhl na kytaru a zahrál lehký sola, tak mě to začíná chytat. Je to sice slabší než předtim, ale děsí mě to. Myslíte že postačí tak na tejden abstinovat? nebo to může bejt něco horšího?
Naposledy upravil(a) vikicek dne 24.11.2008 21:05, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Dej si pauzu tyden, a pak se uvidí =)
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako zdravotník ti doporučuju klidový režim a nejlépe mazat krémem - například Dolgit krém,Ibuhepa - obsahují ibuprofenum - které působí anlagteticky a protizánětlivě - mazat a vtírat do kůže, já mam levý zápěstí poničený z dětství takže s ním mívál problémy.Nejvíc mě zabírá Dolgit na Ibuhepa mam alergickou reakci na slunci, na kůži.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Tak pokud si hrál včera nějak extra aktivně tak je možný že máš jen namožený prsty nebo co, taky se mi to jednou stalo... I když teď záleží na tom jakej je to typ bolesti... jestli au to bylo nepříjemný nebo ááááá necítím prsty
ne tak jestli tě to dnes bolelo míň, tak je pravděpodobný že zejtra bude ještě míň a za tejden uvidíš. Teď bych se vyhnul nějakým vysoce aktivním jamům 
rasomaso: No prostě mě chytla brutální křeč mezi klouby jakoby ( když si položíš ruku na stůl a zeshora se na ni podíváš ), bylo to uplně ochrnutí... teď to bylo slabší, ale to je možná tim, že jsem toho okamžitě nechal .. Ale třeba to nebude nic hroznýho, do chodidla jsem taky už asi 2x za život dostal křeč a neřešil jsem to ... uvidíme 
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- DaveMurray
Tak to je hustota, toto se mi ještě nestalo... Ani při powerech moc né.
Mě to chytá jen při barré akordech a to zde v tom červeném:
http://uloz.to/985129/Jautyvole.JPG
Jistě mi na to pomůže trénink vytrvalosti dlaně a to znamená furt to hrát.
A co se týče vystrčeného palce nad úroveň krku, tak za to mě pohlavkovala soukromá učitelka kytary a řvala, že je to největší prasárna, že to dělaj jenom kreténi a že kdybych s tím vylezl na veřejnost, tak že mě rozdupou, že prej kdo to kdy viděl... Nevím, mě se tak v určitých věcech (nějakej akord atd) hraje dobře, na pohled mi to nepřipadá nijak zvláštní a křeč z toho nemám, tak nevím, proč tolik povyku.
A co se týče vystrčeného palce nad úroveň krku, tak za to mě pohlavkovala soukromá učitelka kytary a řvala, že je to největší prasárna, že to dělaj jenom kreténi a že kdybych s tím vylezl na veřejnost, tak že mě rozdupou, že prej kdo to kdy viděl... Nevím, mě se tak v určitých věcech (nějakej akord atd) hraje dobře, na pohled mi to nepřipadá nijak zvláštní a křeč z toho nemám, tak nevím, proč tolik povyku.
Jo, jenže já mám problém s pravačkou, ta co drží trsátko ..DaveMurray píše:Tak to je hustota, toto se mi ještě nestalo... Ani při powerech moc né.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- DaveMurray
No asi nevorientuje 
Jo to jooo no, ale to se mi v pravý naštěstí stalo, to jen když jsem se snažil jako absolutní beginner hrát všechno v rychlých riff ech downstrikama. Jak jsem se naučil oboustranně tak dobrý
Jo to jooo no, ale to se mi v pravý naštěstí stalo, to jen když jsem se snažil jako absolutní beginner hrát všechno v rychlých riff ech downstrikama. Jak jsem se naučil oboustranně tak dobrý
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 24.11.2008 22:28, celkem upraveno 1 x.
- DaveMurray
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem se doléčil s levou rukou, sedm týdnů bez kytary, takže se podělím o nápady...
Pokud je to opravdu zlé, minimálně týden pauzu a pozvolna se zase vracet do tempa, s rukou moc nehýbat a neohýbat. Pokud přeci jen něco hrozí, utáhnout fáčem. Kdo ví, že s tím mívá problémy často, rovnou skočte za doktorem, neboť to chce opravdu klid v ortéze a nám ubožákům s choulostivýma rukama se to stejně za týden nezahojí, takže ušetříte čas.
Rozhýbávat, protahovat ve vlažné vodě, napustit umyvadlo a protáhnout, nezaškodí zajít do vířivky na bazén. Na noc zabalit do studeného hadru, aby se ruka zapařila, pomáhá to, věřte mi.
Pokud máte možnost, nechte si napsat rehabilitace, konkrétně mě fakt dost pomohla elektroléčba...
Keep Rockin'
Pokud je to opravdu zlé, minimálně týden pauzu a pozvolna se zase vracet do tempa, s rukou moc nehýbat a neohýbat. Pokud přeci jen něco hrozí, utáhnout fáčem. Kdo ví, že s tím mívá problémy často, rovnou skočte za doktorem, neboť to chce opravdu klid v ortéze a nám ubožákům s choulostivýma rukama se to stejně za týden nezahojí, takže ušetříte čas.
Rozhýbávat, protahovat ve vlažné vodě, napustit umyvadlo a protáhnout, nezaškodí zajít do vířivky na bazén. Na noc zabalit do studeného hadru, aby se ruka zapařila, pomáhá to, věřte mi.
Pokud máte možnost, nechte si napsat rehabilitace, konkrétně mě fakt dost pomohla elektroléčba...
Keep Rockin'
Die Hard or Die Home
No tak jsem tu zpět, dneska jsem byl u doktora ...
diagnostika je zánět šlach, mam nateklou bouli na ruce...takže musim žrát prášky a ortéza.
Chci se jenom zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s ortézama, má se na noc sundávat nebo ne? Zapomněl jsem se doktora zeptat a je to moje premiéra s ortézama ... díky
diagnostika je zánět šlach, mam nateklou bouli na ruce...takže musim žrát prášky a ortéza.
Chci se jenom zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s ortézama, má se na noc sundávat nebo ne? Zapomněl jsem se doktora zeptat a je to moje premiéra s ortézama ... díky
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely