Jaký nahrávací program do PC???

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

OK budu o tom přemejšlet :wink: díky
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

no a když jste se tu bavili o tom že se při nahrávání neslyšíte tak já to dělám tak že první výstup z krabičky si dám do komba a druhý si dám do PC akorát to v kombu píská a nebo hučí ale jde to slyšet! :wink: j a když to tak nahrávám tak nemohlo by to být ty zvuky jak to nahraju tím že jsem to nahrával tím 2. výstupem???? dělá to takové strašně moc předimenzované zvuky! :D
Alda22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda22 »

do audiacity se nahzava pres mikrak??nebo jak?
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nejjednodušší je z mulťáku line do zvukovky a phono do sluchátek a na uši :D . Nebo místo sluchátek naprudko do PC bedýnek.
Z komba je nejlepší mikrofon a mikrofonní vstup u zvukovky. Daj se sehnat už docela laciný (do 1000) a slušný mikrofony (dynamický).
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já nahrávám do PC rovnou z kytary programem Mixcraft 3, poslal mi to kamoš.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
nikemaster07

Příspěvek od nikemaster07 »

pls poradte cez aky program zvyknu nahravat v studiach ? akto sa vyzna nech poradi ... ake najcastejsie programy sa pouzivaju ..dikes 8)ale nemyslim gitaru ale normalne studia napr, hip hop
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

nikemaster07 píše:pls poradte cez aky program zvyknu nahravat v studiach ? akto sa vyzna nech poradi ... ake najcastejsie programy sa pouzivaju ..dikes 8)ale nemyslim gitaru ale normalne studia napr, hip hop
v drtive vetsine pripadu Cubase... obcas Ableton ci Pro tools
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Wohma píše:
nikemaster07 píše:pls poradte cez aky program zvyknu nahravat v studiach ? akto sa vyzna nech poradi ... ake najcastejsie programy sa pouzivaju ..dikes 8)ale nemyslim gitaru ale normalne studia napr, hip hop
v drtive vetsine pripadu Cubase... obcas Ableton ci Pro tools
Presne tak! Cubase je maxiprofi soft - od nej pochazej i VST efekty a nastroje. Pro Tools to samy. Ableton ma v sobe spoustu nastroju a treba i vlastni drum-machine. Udelas v nem jak Hip-Hop tak i nahrajes live demo kapely. Vsechny tyhle prohramy pracujou s tzv. Warpingem, coz je system, kterej rozpozna v nahravce (treba kytary) vsechny udery a beaty, muzes diky nemu menit tempo bez zmeny toniny, opravovat rytmicky chyby. U Freeware jsem warping nevidel - Audacity napr. umoznuje nahravani do vice stop. Obcas je problem se zvukovkou, pokud chces nahravat vic stop najednou, musis mit vicevstupovou kartu. Karty k necemu dobry zacinaj na 3 tisicich. Nakonec se musi udelat mastering, coz je kapitola sama pro sebe. Ale da se to zvladnout... za par let :lol:
nikemaster07

diki chlapci pomohli ste mi :wink:
nikemaster07

a to nahravanie hlasu alebo spev ? to tiez v nich ? :cry:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

nikemaster07 píše:a to nahravanie hlasu alebo spev ? to tiez v nich ? :cry:
moc nechapu otazku, ale nahravat se v tom da klidne trombon nebo vozembouch... Pak byva vetsi problem s mikrofonama, predzesilovacema a prevodnikama na zvukovce...
Apropo, dobra nahravka jde teoreticky udelat i v Audacity, on ten Cubase je taky dvousecna zbran, protoze nez se s tim clovek nauci delat... Zacatecnikovi bych doporucil Adobe Audition, pripadne jeho starsiho brasku Cool Edit Pro, na tom se clovek nauci praci se serioznejsim multitrackem a nebude tak vyjukanej z profi softu...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já teď mám ACID 6 pro a zkoušel jsem i Cubase i Cakewalk - Sonar. Ty jsou už ale krapet složitější a umí toho tolik,že to vážně odvádí od práce na muzice. Ale pro začátečníka nekoukajícím po Free-Ware (viz výše) bych doporučil starší verze ACIDU (třeba 4), nebo Fruity Loops (ten je pro amíky).
D-Fox

Příspěvek od D-Fox »

A co takle Reason, zrovna nedavno vysla 4ta verze.. Tenhle soft pouzivaj profici. Ale je pravda ze naucit se v nem je docela tezky.
kennedys

Příspěvek od kennedys »

D-Fox píše:A co takle Reason, zrovna nedavno vysla 4ta verze.. Tenhle soft pouzivaj profici. Ale je pravda ze naucit se v nem je docela tezky.
Acid je prapuvodne delanej na smycky. K nemu se vyjadrovat nedokazu, neb jsem pracoval naposled s verzi 1.0 :) Ale co jsem ted videl na webu, tak to vypada na slusnej DAW (digital audio workstation)
Reason je taky jako Ableton soft, kterej ma v sobe vsechno - od syntaku po drum-machine, ale bacha - ma strasny resp. slozity ovladani. To samy FruityLoops - design uzivatelskyho rozhranni je velmi neprehlednej. A navic maj tyhle programy jednu spolecnou vec - byli puvodne urceny pro tvorbu ciste tanecni hudby, takze jsou zatizeny vic na ty smycky a syntáky. Na kytarovou hudbu bych volil spis ten Cubase, z freeware to Audacity (poslední verze je už vícestopá)...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Právě pro kytaristu jsou ty smyčky dost dobrý. Je to pohodlný a rychlý. Nemusíš mít doma další nástroje nebo si zvát kamarády. Sice to není vždycky podle gusta,ale na svůj demo či pracocvní nahrávky dobrý.A vždycky jde dohrát další party. Udělat v tom něco se stopou jde taky bezproblémově. Jen nevím,jak je to v ACIDu s MIDI. Ty zatím nepoužívám.
Ten Fruity Loops je omalovánka,ale dá se to rychle naučit.
Cubase-Nuendo je už fakt profi mašina do studia. Tam už jde cokoli jak s audiem tak s MIDI.
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Lachim píše:Sice to není vždycky podle gusta,ale na svůj demo či pracocvní nahrávky dobrý.
Souhlasim. A nejsou smycky jako smycky: pokud se tu bavime o bubenickejch smyckach, tak ty opravdu hodne pomuzou. Na cviceni, na skladani i na demacek se daj pouzit. Jednou se mi dostalo do ruky samplovaci CD s ruznymi rytmy nahranymi profesionalnim bubenikem z kapely Fleetwood Mac. Abych nekecal do prazdna tady je ukazka dema, kde jsou pouzity takovyhle podobny smycky http://ppj.unas.cz/mp3/Driv%20se%20ptej.mp3 a jeste nabonzuju, ze si to nahraval typek z Kiss Revival Praha jako svuj solovej projekt - cely sam
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj,na smyčkách záleží. Ale jde poshánět kupa velmi dobrých,na profi úrovni. A když se to umí,tak to skoro nic nestojí :twisted:
nikemaster07

ja potrebujem take nieco kde si urobim podmaz a na to nahram nejaky hlas ... ten hlas by som nahral v audacity len ten na podmazy nejaky ... ten fl stuido ale tam newiem nahodit ziadne mp3 ze by sm zacal na to robit nejake sample .-..neco take pre stredne pokrocilych ..
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

ADOBE AUDITION štyrever!!!!!!! :lol: Tam de všecko!
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

co by ste doporučili mě? Potřebuju něco co umí multitrack, přehrávání jedný stopy při nahrávání druhý a aby na to jakž takž stačila integrovaná zvukovka v notebooku. Jo a Audacity nechci, nějak mi kravne
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“