Blána na kopák s pořádným attackem

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Ather

Re: Blána na kopák s pořádným attackem

Příspěvek od Ather »

Kajda píše:A k Pinstripe na kopáku ..... ještě jsem neslyšela kopák, na kterém by ta blána dobře hrála. Spíš to má krabicoidní zvuk :) Měla jsem ji kdysi na Yamaha DP a žádnej hit ..... možná by mohla znít na kvalitním kopáku, ale zkoušet se mi to nechce ... A jeden můj žáček si ji koupil "nechtěně" na nízkou řadu od Mapexu a byl z toho nešťastný, nešel mu naladit žádný kloudnější zvuk.
Ale třeba někdo má zkušenost, že se mu i s Pinstripe na kopáku z toho podařilo vyloudit pěkný zvuk (?) :wink:
Osobně jsem měl pinstripe na kopáku u mojí první sady což byly stare Cadesony a zvuk se mě zdál celkem ... obstojný ... : D
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Už se tady párkrát narazilo na problém pojmenování blan(heads) přední(front) / zadní(back) u kopáku a snažil jsem se najít vysvětlení,ale v cizině se to označení nějak nepoužívá..No,podle mě je přední blána úderová a ne resonanční,protože je na pódiu vpředu.Tadyten mi to potvrzuje,ale jinde se zas uvádí front side jako resonanční,no tak nevim..Šlo mi o pojmenování při popisu nahrávání zepředu a zezadu.Jako bubeník chápu předek prostě tam,kde je úder stejně jako u tomů vršek a spodek,ne? :?:
http://www.youtube.com/watch?v=JtwmyFr42Vc
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

To záleží na úhlu pohledu. Vem si, co vidí posluchač. Vepředu vidí rezonanční blánu a tam někde vzadu je ta druhá, kterou nevidí. Mě připadá jednodušší nazývat to úderová/rezonanční a máš to jasný.
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

Souhlasím s nazýváním blan úderová a rezonanční, protože někdo by samozřejmě zase mohl říct, že přední je ta, kde vzniká zvuk dříve, což je úderová, zatímco k té zadní se to dostane později, takže rezonanční. Ale možná občas zbytečná polemika, sám používám názvy hrací a rezonanční, ale i když to bude nejasně napsané, tak se dá většinou z kontextu poznat, o jakou blánu vlastně jde.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No,mě je to taky jasný,ale právě v tomhle fóru jsem na to narazil.. :mrgreen:
Konipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

To mi připomnělo, že kytaristi řešej podobnou věc, a to se strunama. Protože třeba já se při hraní na kytaru orientuji hlavně sluchem, takže je pro mě vrchní struna ta s nejvyšším tónem, ale můj kamarád a teď čerstvě taky kytarista bere horní strunu jako tu, která je fyzicky nejvýš, takže nejtlustší strunu :D A to samý s dolní strunou. Takže občas se při debatách o hraní vůbec nechápeme :D
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

To je dobrý,my máme zas na zkoušce problém,že když řeknu basákovi hraj to dolu,tak on to chápe jako dolu ke kobyle.. :lol: Na jeho omluvu musim říct,že ho učí náš kytarista. :mrgreen:
Konipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

Když nad tím tak přemýšlím, tak to podle mě docela zásadne ovlivňuje, jestli naši kolegové cvičí stupnice. Protože já jsem se během hraní na housle docela rychle během stupnic naučil, že dolů znamená na strunu víc nalevo a tak, postupem času se z toho stala samozřejmost. A když se rozehrávám na kytaru rychlými stupnicemi nebo když ve stupnicích sóluju, tak to má taky nějaký ten vliv a člověk si osvojí, že nahoru znamená dolů. Zatímco třeba ten můj kamarád je absolutní samouk a zatím se učí jenom akordy a o stupnice určitě ani nezavadil, takže se s touto skutečností zatím neměl šanci sžít. Věnuje se tvůj kolega basák stupnicím? :D
pehve

Příspěvek od pehve »

to je nám tu celkem fuk, jsme v bicích, u melodických nástrojů to snad nejde ani splést, každý ví co je nahoru a dolů.
Pokud je buben nastojato je jasné co znamemá horní a spodní blána. U kopáku je to problém, pokud je zase psané horní a spodní platí to stejně, pokud je psané přední a zadní je to přední rezo. Někdy to umělci v shopu zmastí a otočí tak pozor.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“