Činely - crash

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Sweaty

Re: Činely - crash

Příspěvek od Sweaty »

áno aj , ale mám skúsenosť zo špatným anatolianom ... ale máš pravdu
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:áno aj , ale mám skúsenosť zo špatným anatolianom ... ale máš pravdu
Jak byl špatný?? Prasklý? Pak určitě si nebyl první majitel..... Zvukově ti nesednul? Pak sis prostě měl vybrat jiný, nabídka je velice široká.......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Zdar Anatoliaňáci!
Mám Natural Ride 20 a největší spokojenost co jsem kdy měl.
Pro mne je důležitý aby pěkně suše cinkal a při crashování nezněl jak hovado. :)
K těm Paistům Alpha se můžu vyjádřit jedině kladně,jsou to dobře znějící plechy s velkou životností.
Doporučuji si je vyzkoušet vždy do páru,já měl 14-medium + 16-Rock.Jde o to jakou hudbu hrajete a co se vám bude líbit. :P
Před vánocema měli na kytarách.cz akci na Meinly,tak jsem trochu zariskoval a objednal si novou řadu Classic Custom Power Crash 16+18 a můžu říct,že lepší činely jsem ještě neměl.Je to slitina B10 a ta má v sobě ostrost z B8 i měkkost z B20(čím více cínu,tím měkčí a teplejší zvuk),ale hlavně jsou parádně hlasitý,doporučuju vyzkoušet!! Takže já jsem zas na nějakou dobu spokojenej.. 8)
Pro doplnění mám hajtku Stagg DH-Fat 13 a taky dlouhodobá spokojenost,zní hezky suše a krátce,ale zároveň je dost pronikavá do rocku a porovnával jsem jí s Zildjianem A a žádný velký rozdíl nebyl,takže se nebojte zkoušet i třeba Staggy,je to neustálej boj s tím co bysme chtěli a tím na co máme.. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

Monikad píše:
Sweaty píše:áno aj , ale mám skúsenosť zo špatným anatolianom ... ale máš pravdu
Jak byl špatný?? Prasklý? Pak určitě si nebyl první majitel..... Zvukově ti nesednul? Pak sis prostě měl vybrat jiný, nabídka je velice široká.......
kamarát mal ride od anatolianu a bola čisto nová , zvuk sa mi nepáčil ale za 2 týždne mu praskla ... hral na nej 2x ... ani reklamáciu mu neuznali ... ale ja si myslím že to bol proste len nepodarený kus 1 z milióna ale aj tak ... nehovorím že sú slabé činely sú super :)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nechápu jak může prasknout ride činel,ledaže do něj budu mlátit násadou od lopaty..
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

nepodarený úder na hranu jeden jediný a praskol ... ani v hudobninách kde to kupil mu nechceli veriť ....
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Výhoda Anatolianů je poměrně vstřícné zastoupení v čr (společné s mapexem)
Setkal jsem se na sféře bubeníků s případem, že někomu na krámě neuznali oprávněnou reklamaci, tak se domluvil přímo s distributorem s ten mu zboží bez problému vyměnil
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Problém u Anatolianů je ruční výroba v Turecku.To co někdo bere jako značku kvality,může být i jako v tomto případě nevýhoda,pak samozřejmě záleží na vstřícnosti a solidnosti prodejce(což je smůla při koupi na inz.).Do materiálu nikdo nevidí,to se stává i v lepších rodinách..Slitiny jako bronzy jsou na to náchylné,obzvlášť B20,proto začali Paiste dělat 2002 z B8,která je do tvrdé muziky odolnější!!
Proto bych si ty jejich crashe asi nelajznul.Ale do rajdu se přecejen nemlátí do hrany..
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Nechápu jak může prasknout ride činel,ledaže do něj budu mlátit násadou od lopaty..
Tak nějak... taky tomu nerozumím:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:nepodarený úder na hranu jeden jediný ...
Te´d sis sám odpověděl... proč hrát na RIDE proboha přez hranu??
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

hovorím , nepodarene to trafil ... bol trošku mimo bubeník :)
karku

Příspěvek od karku »

Pokiaľ sa vam nepači hranie na ride o hranu toto radsej ani nepozerajte,resp. nič od Nirvany :D
http://www.youtube.com/watch?v=PvwqSMRtoSI

Myslim si ze je to vec vkusu,mne sa osobne zvuk ride činelu pači aj ked sa nanom hra o hranu,niektory bubenici dokonca pouzivaju ride namiesto crashu.Je to vec vkusu,moj osobny nazor ;)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Jsem z toho videa nějak nevysledoval,že by hrál moc ride na hranu..
Taky někdy bouchnu víc do ride,hlavně na konci,ale tady byla řeč o tom prasknutí,tak to musela bejt megaprda :?
karku

Příspěvek od karku »

Prepáč nedal som velmi dobre video,http://www.youtube.com/watch?v=PAWEZLCufGQ tu j to uz vidno( pust si to od 45sekundy)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

O.k.,když někdo může zničit činel za konzert,tak jako jinej paličky a má na to,tak proč ne.. :?
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

ja som hral taky na ride o hranu ale preto , že som nemal crash .. hmm vlastne ani teraz nemam , len viac trieskam do tych mojich gum elektrifkovanych :roll: , horší bylo pro nej, když mi ride jebnul** bez uchytu na zem :lol:
forum pro komplexní hráče
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

karku píše:Pokiaľ sa vam nepači hranie na ride o hranu toto radsej ani nepozerajte,resp. nič od Nirvany :D... . Myslim si ze je to vec vkusu,mne sa osobne zvuk ride činelu pači aj ked sa nanom hra o hranu,niektory bubenici dokonca pouzivaju ride namiesto crashu.Je to vec vkusu,moj osobny nazor ;)
A je to určitě čistokrevný RIDE?? Není to takhle třeba CRASH/RIDE?? :shock:
To jsem taky měla, i když jen z levné řady SABIAN B8, ale bylo to takový nemastný, neslaný....

Hrát ride o hranu znamená nezdůraznit nic, jen udělat pekelnu hranici dlouhotrvajícího zvuku. Ride totiž zahranej o hranu postrádá takvý ten rychlý náběh zvuku a pak strnmě středně rychle dolů... rie pomaleji nabere ten zvuk nahoru a pak to jde dolů jen pozvolna a pekelně dlouho doznívá....
karku

Příspěvek od karku »

Nie ta ride na videu je zildjian Avendis 22" medium ride,no ano to je pravda,ale holt hudobnu scenu 90tych rokov a to napr. grunge,punk a pod. mam v celku nasledovanu a ride ako crash pouzivalo a Pouziva stale vela bubenikov :o)
Ano neznamena to sice nic,ale mne osobne sa to do toho stylu hodi mozem povedat ze to sam obcas uplatnujem,ale na svoju obhajobu chcem povedat ze sa chystam kupit si crash/ride :P

A ked sme uz v topicu crash aký je vas nazor na trash crashe,resp. oZone a Efx ( pre neznalych to su tie crashe s dierami ) :D
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Jejich zvuk se mi líbí,ale je to trochu drahá sranda,byl jsem rád,že mám nový crashe 16 a 18,na efekt mi stačí spleška..Jsem zastánce hajtky a 4 činelů,kvůli méně hardware a menší dřině po koncíku.
karku

Příspěvek od karku »

No mne sa pacia koli tomu ako by som to povedal ze su prakticke,znie to ako crash ale aj ako china nieco medzi :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“