Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
maramat

Re: Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Příspěvek od maramat »

No tuto hru na pc mám už dva týdny. Abych pravdu řekl, tak největší pro mě problém je vytahování strun. Hlavně nevím o kolik vytáhnout a občas to ani nevezme. Jinak na noťasu mám nějakou latency, ale není to tak strašné (Možná pomůže čistá instalace win).

Co nejvíc se mi na této hře líbí to, že lze se učit části skladby dle několika způsobů.
- první je (jsi na určité úrovni) taková, že tě to nepustí do té doby dokud nezahraješ správně všechny tóny.
-druhá je taková, že se dle výkonu postupně ztěžuje skladba až na skutečnost, která se hraje(bere to nějaké chyby).
-v třetí (na určité úrovni) se postupně skladba zrychluje na max.

Nejlépe skladbu zahraji ve chvíli, kdy se na tu obrazovku nedívám :-).
Výběr skladeb se mi líbí, protože jsou tam kapely, které jsou pro mne neznámé a i zajímavé.
Ashur

Příspěvek od Ashur »

arcilucifer píše:Prokoukal jsem ty videa a mám pocit, že to bude leda tak rychlokvaška, kde se vydělaj nějaký peníze na mase pohlupníků.
Říkam ne, místo vysedávaní u pc, bych radši volil výlet za inspirací do přírody a následné zlepšování techniky
u kamen s lahví vína a kytarou.
Rychlokvaska to neni. Uz rok dodelavaji DLC (stahovatelne pisnicky za $2 jedna). Hra sama po nekolika songach pozna, jak moc na kytaru hrac umi a prizpusobi tomu obtiznost. S latenci (hra hraje jinak nez je ukazano v TV) je trochu problem, ale neni to nic co by neslo vyresit v nastaveni, kde hra podporuje -50ms - 300ms delay. Osobne to hraju na Xboxu a po pripojeni externich repraku bez potizi. Hra je fakt zabavna a zacatecnikum (jako ja) to vrele doporucuju, jedine co bych asi vytknul je styl pisnicek, ktery se ne kazdemu budou libit.

Hra krom uceni se pisnicek nabizi asi 8 miniher. Napriklad se na vas riti zombie a dokud nezahrajete dany akord do urciteho casoveho intervalu, tak jste sezrani. Po odprasknuti mate o neco slozitejsi akord a kratsi interval. Ten se samozrejme meni v slozitosti akordu, tzn. pokud mate zahrat A, tak mate mene casu, nez kdyz mate zahrat F.
Pripadne si predstavte struny jako barvy, hrajete "tetris" pomoci slidu posouvate ctverec na chtenou pozici, atp. Flazolety difuzujete bombu (naucite se flazolety), pomoci prazcu strilite kachny (zafixujete si pozici prazcu), atp...

Hra vas umi naucit vetsinu pisnicek v "jednostrunove verzi", "vicestrunove" a "akordove", podle toho jak zkuseni jste. Nauci vas palm mutes, bendy, slidy, pushe/hammery, flazolety, akordy, powerchordy, barchordy, a je toho vic.

Hra se da vypalit a k hrani vam tak staci jen "kabel" za 750 korun. Pripadne za 1750 originalka i s kabelem, a za 4000 original, kabel + kytara. Kabel je pro XBOX/PC/PS3, kompatibilni. Uprimne, (1)750 na to aby jste se naucili zaklady na kytaru sami, na par hezkych pisnickach, to date kdejakemu uciteli za podstatne mene ziskanych zkusenosti.

Docela dobre umi take zasuplovat nekolik efektu, a takze nez se z vas stane rockova hvezda, tak nutne nepotrebujete kombo, protoze ho zasupluje XBOX/PC. Neni to nic extra, ale alespon se clovek nauci co jednotlivy efekt dela bez toho aby musel opoustet teplo domova a nebo sledovat videa na YT. Pro zacatecniky vynikajici hra. Pro zkusene hrace uz to tak super neni, o tom to samozrejme neni.

Navic hra vas nuti k sladeni kytary EBGDAE nebo EBGDAD pred kazdou pisnickou, takze mate hezky serizenou kytaru. Coz hodnotim take jako plus, mit vychovane kytaristy :) Je to neco jako skola hrou, a ja sam ted funguju jako experiment, ze se na kytaru da naucit snadno a rychle, kdyz to cloveka bavi.

Seznam pisnicek:
THE ANIMALS House Of The Rising Sun
BEST COAST When I’m With You
THE BLACK KEYS I Got Mine
THE BLACK KEYS Next Girl
BLUR Song 2
THE BOXER REBELLION Step Out Of The Car
DAVID BOWIE Rebel Rebel
CREAM Sunshine Of Your Love
THE CRIBS We Share The Same Skies
THE CURE Boys Don't Cry
INTERPOL Slow Hands
JENNY O. Well OK Honey
LYNYRD SKYNYRD Sweet Home Alabama
NIRVANA In Bloom
NIRVANA Breed
PIXIES Where Is My Mind?
RADIOHEAD High And Dry
RED FANG Number Thirteen
THE ROLLING STONES (I Can’t Get No) Satisfaction
THE ROLLING STONES The Spider And The Fly
THE ROLLING STONES Play With Fire
SILVERSUN PICKUP SPanic Switch
SPOON Me And The Bean
STONE TEMPLE PILOTS Vasoline
TADDY PORTER Mean Bitch
TITUS ANDRONICUSA More Perfect Union
WHITE DENIM Burnished
THE WHITE STRIPE SIcky Thump
YELLOW MOON BAND Chimney
DAN AUERBACH I Want Some More
ERIC CLAPTON Run Back To Your Side
FRANZ FERDINAND Take Me Out
INCUBUS I Miss You
KINGS OF LEON Use Somebody
LENNY KRAVITZ Are You Gonna Go My Way
LITTLE BARRIE Surf Hell
MUSE Unnatural Selection
MUSE Plug In Baby
QUEENS OF THE STONE AGE Go With The Flow
RAPSCALLIONS California Brain
SIGUR ROS Gobbledigook
STONE TEMPLE PILOTS Between The Lines
THE DEAD WEATHER I Can't Hear You
THE HORRORS Do You Remember
SOUNDGARDEN Outshined
THE STROKES Under Cover Of Darkness
TOM PETTY AND THE HEARTBREAKERS Good Enough
VELVET REVOLVER Slither

DLC:
Bodysnatchers- Radiohead
Free Bird- Lynyrd Skynyrd
Tighten Up - The Black Keys
Smoke on the Water- Deep Purple
More Than a Feeling- Boston
Jessica- The Allman Brothers Band
20th Century Boy- T.REX
Cousins- Vampire Weekend
I Hate Everything About You- Three Days Grace
Symphony of Destruction- Megadeth
Hangar 18- Megadeth
Public Enemy No. 1- Megadeth
Carol of the Bells- Seth Chapala
God Rest Ye Merry, Gentlemen- Brian Adam McCune
We Three Kings- Versus Them
Mind Eraser- The Black Keys
Gold on the Ceiling- The Black Keys
Just Got To Be- The Black Keys
(Don't Fear) The Reaper- Blue Oyster Cult
Space Oddity- David Bowie
Barracuda- Heart
Jeremy- Pearl Jam
Black- Pearl Jam
What's My Age Again? - Blink 182
All the Small Things - Blink 182
Dammit - Blink 182
Kryptonite- 3 Doors Down
Loser- 3 Doors Down
When I'm Gone- 3 Doors Down
Soul Man- The Blues Brothers
The Thrill is Gone- B.B. King
Born Under a Bad Sign- Albert King & Stevie Ray Vaughan
This Love- Maroon 5
Bring Me To Life- Evanescence
Pumped up Kicks- Foster the People
Breaking the Law- Judas Priest
Living After Midnight- Judas Priest
Painkiller- Judas Priest
Message in a Bottle- The Police
Roxanne- The Police
Synchronicity II- The Police
Self Esteem- The Offspring
Gone Away- The Offspring
Come Out and Play- The Offspring
Welcome to the Black Parade- My Chemical Romance
Planetary (Go!)- My Chemical Romance
Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)- My Chemical Romance
Bohemian Rhapsody- Queen
Stone Cold Crazy- Queen
Fat Bottomed Girls- Queen
Keep Yourself Alive- Queen
Killer Queen- Queen
My Sharona- The Knack
Hit Me With Your Best Shot- Pat Benatar
Godzilla- Blue Oyster Cult
Redneck- Lamb of God
I Believe in a Thing Called Love- The Darkness
Paralyzer- Finger Eleven
Sitting on the Dock of the Bay- Otis Redding
My Girl- The Temptations
What's Going On- Marvin Gaye
In-A-Gadda-Da-Vida -Iron Butterfly
Born on the Bayou- Creedence Clearwater Revival
Whipping Post- The Allman Brothers Band
The Man Who Sold the World- David Bowie
Mississippi Queen- Mountain
Drift Away- Dobie Gray
Is this Love- Whitesnake
The Final Countdown- Europe
We're Not Gonna Take It- Twisted Sister
Paris- Grace Potter & The Nocturnals
Bright Lights- Gary Clark Jr.
Caring is Creepy- The Shins
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Díky za recenzi, docela jsi mě nahlodal.. :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Teorge

Příspěvek od Teorge »

JJ mě taky, jen ta původní plánovaná cena byla lepší, ale našel jsem skladem za 1400.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

u téhle hry stačí zapojit kytaru do zvukovky pc nebo je tam nějaký jejich speciální interface?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
hovado

Příspěvek od hovado »

Stanley06 píše:u téhle hry stačí zapojit kytaru do zvukovky pc nebo je tam nějaký jejich speciální interface?
připojíš do usb

Obrázek
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Chce to nějaký ten jejich kábl, což teoreticky bude jenom pro jejich potřeby nějak uhňácaná USB zvukovka, takže třeba to někdo nějak krekne..
http://www.amazon.com/Ubisoft-Rocksmith ... B005OSFUZI
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

aha, no tak uvidíme, kdyžtak to bude aspoň jeden z dárků k vánocům až se bude někdo ptát
St.Anley Tube Amps
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Já si právě taky říkal, jestli stačí že budu mít jako převodník svůj Line 6 Pod X3 live, no ozkouším a uvidím.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Možná to nějak půjde, protože mě jinak nenapadá jak mohli lidi hrát demo verzi na Steamu.
maramat

Příspěvek od maramat »

to teorge, většinou měli již konzolovou verzi, nebo jako já si koupil kabel, abych zjistil, jestli mi to vůbec pojede.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

asi to nepůjde, já se zatim dočet jen toho že nepoužívají ASIO ovladače ale nějaké WASPI a proto prý taky ta latence, takže asi jediné řešení je ten kabel
St.Anley Tube Amps
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo, ten kabel potřebuješ i ke cracklý verzi :-)
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

ten kabel se ve windows chová jako digitální mikrofon, dokonce guitar rig je schopnej přes něj přehrávat, možná bych to zkusil třeba přes kombo jestli máte s USB výstupem...

jinak to mám od pátku a zatím jsem spokojenej, ještě to budu pár dnů zkoušet a napíšu víc
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já bych řekl, že ten soft budou mít spárovaný s tím kabelem. Když už ten "kabel" vyrábí, tak je škoda, to nevyužít jako účinnou ochranu proti kopírování. Tomu i odpovídá cena - kabel stojí víc jak polovina ceny SW+kabelu.
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

to mě taky napadlo, ale evidentně to není nijak šifrovaný když přes to umí hrát guitar rig, no uvidíme až to vyzkouší někdo s digitálním usb výstupem z komba,
mimochodem ta hra za 1400 určitě stojí, mně teda určitě...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tuhle hru meli v stanku na poslednim RFP, po par pivech jsme si uzili slusnou porci zabavy s tema internima simulacema :)))

nicmene hrat jsem s tim zkousel treba moji oblibenou Cure - Boys Don't Cry. z pisne, o ktery jsem si myslel ze ji zahraju i ze spanku jsem nakonec mel rating asi 30%, coz me prekvapilo (protoze bych si troufl rict, ze jsem to neodehral blbe - aspon tak jak jsem to slysel), nicmene treba jsem tu hru uplne nepobral.
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

tak po týdnu zkoušení napíšu minirecenzi:

Gameplay:
Hra se snaží provádět "kariérou" kytarovýho hráče, postupně nabízí písně, které cvičítě a když je aspoň trošku zahrajete máte "živé vystoupení", kde hrajete 3-6 písní za sebou před obecenstvem. Nastavení obtížnosti je v tomto případě automatický, ale je dost citlivý. Pokud hrajete skvěle a píseň znáte hned na druhý zahrání pojedete na 100% obtížnosti, pokud ne, hra je schopná v reálným čase ubírat obtížnost až třeba do jedný noty za takt.
S tím jak postupujete písněmi nabízí další mod - tréning technik. Když se v písni vyskytně např. bending nabídne hned tréning bendingu. Tzn. skladbu která se skládá jen z bendů, to jak hodně ji zvládnete záleží jen na vás. Můžete zkusit každou techniku vypilovat na 100% nebo se spokojit s tím, že to "nějak" zvládnete. Hra do ničeho netlačí a je na každým jak moc se naučí a kdy chce postoupit dál.
Je trošku zvláštní, že hned od začátku jsou ale přístupný všechny písně. Pro tréning písní je k dispozici pro mě nejzajímavější mod - rehearsal. Můžete trénovat buď postupné zrychlování na fixní úrovni, nebo zvedání úrovně do 100% náročnosti při plný rychlosti, nejlepší je oba mody kombinovat. Pro mě osobně je rychlost tréningu snad to nejzajímavější na celý hře. Jednodušší kusy se člověk naučí za dva dny s tím že se nejdřív naučí kostru a postupně přidává vychytávky. S Guitar Pro nejsem ani náhodou tak efektivní. Za ten týden se mi i o hodně zlepšila orientace na hmatníku.
Další skvělou záležitostí jsou minihry, kde se trénuje právě orientace na hmatníku a různý techniky (akordy, pinch harmonics, bendy atd.), jen u tohohle modu bych byl schopnej vydržet desítky hodin.

Pro koho to je? Podle mě to není pro úplný začátečníky. Když si představím že bych s hrou začínal úplně od nuly a řešil koordinaci levý a pravý ruky, nebyl schopnej zahrát jedinej akord atd. - to bych asi byl trošku otrávenej, to je lepší si nacvičit mimo.

Většina písní má single note mode, akordovej a něco mezi. Podporuje i různý ladění.

Co mi chybí je editor. Asi by nebyl extra problém nechat hráče vložit vlastní písně. Na netu by asi za chvíli šlo sehnat naprosto cokoliv, ale chápu, že o to nemají moc zájem pokud prodávají DLC nebo jednotlivé písně za 3 EURa.

Technický záležitostI:
Mám integrovanou Realtek zvukovku a lag to má. Není to nijak tragický, ale prostě ho slyším, nikde to není napsaný, ale tipoval bych to tak na 15ms. Každopádně dost pomůže nastavit stejnou kvalitu vstupu i výstupu (DVD kvalita). Možná, že s lepší zvukovkou to bude lepší, ale pochybuju. Není to na překážku, ale člověk musí hrát spíš podle uší. Co se týče rozpoznávání toho co hraju funguje to skvěle. To co píše Kinx výše je dost divný, hra je spíš až moc tolerantní. Nijak netrestá když hrajete něco navíc a můžete být i poměrně mimo rytmus a ještě to dost bere. Tzn. člověk se musí hlídat i dost sám a bejt k sobě poctivej. Hra neumí rozpoznat brknutí od znění tonu, tzn. pokud se nota opakuje třeba 8x ve dvou taktech a zahrajete dostatečně silně jen jednou na začátku každýho taktu tak to uzná jako v pořádku.

Celkově:
Je to velice efektivní nástroj jak se učit. Teď dokonce přemýšlím že bych si koupil nějakou lacinou basovku, protože ty hra podporuje taky :) Je to určeno hlavně pro mírně pokročilý začátečníky, profík si s tím ale taky může dobře zablbnout a naučit se nový písně pokud o to stojí. Je to jedinej software svýho druhu, takže to nemá moc konkurenci. Jako zpestření výuky je to výborný, ale nemůže to být jedinej prostředek. Pokud někdo hraje prasácky tak bude hrát prasácky dál, člověk se musí do určitý míry hlídat sám, stejně jako když hraje s metronomem nebo s Guitar Pro. Technicky je hra zvládnutá výborně, menší lag tam je, ale dá se na něj zvyknout. Je potřeba hrát podle uší a ne až tak úplně podle toho co člověk vidí, ale tak je to vlastně vždy. Za ty peníze to určitě stojí, zatím to zkouším +-3 hodiny denně a vidím, že tuhle hru jen tak nepřerostu, určitě u toho strávím stovky nebo tisíce hodin :-)

Pokud vás něco zajímá klidně se ptejte.
impact

Příspěvek od impact »

Máte to někdo na PS3? Zajímalo by mě, jak moc to laguje na konzoli.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Taky by mě zajímal ten lag, ale na PC.

Cotouch: Říkáš, že jde hrát podle uší. To znamená, že synchronizace má lag jen co se týče vizuální stránky? Budu moci hrát přesně do hudby, ale lag poznám pouze na obrazovce?
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“