Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky?
Brnkale, jako administátor tě varuji:
1) Je zakázáno měnit smysl příspěvku poté, co na něj reagují další uživatelé
2) Příspěvky mají být bez urážlivých názorů, nadávek, útoků na jiné uživatele či kohokoliv jiného.
3) Pokud máš dotaz, který směřuje jenom jedné osobě a víš, že nikoho jiného to nijak neobohatí, (...), využij „Soukromých zpráv“ (SZ).
Vše zmíněno v Kodexu. K tomu přidám, že je obzvláště hloupé reagovat útočně na lidi, kteří mají výrazně větší znalosti a zkušenosti než ty - a i kdybych se tímto náhodou pletl, tak jistě mají pro fórum větší přínos než ty.
Na tvé chování bylo upozorněno dalšími uživateli. Budeš-li tak pokračovat, budeš řešen moderátory.
1) Je zakázáno měnit smysl příspěvku poté, co na něj reagují další uživatelé
2) Příspěvky mají být bez urážlivých názorů, nadávek, útoků na jiné uživatele či kohokoliv jiného.
3) Pokud máš dotaz, který směřuje jenom jedné osobě a víš, že nikoho jiného to nijak neobohatí, (...), využij „Soukromých zpráv“ (SZ).
Vše zmíněno v Kodexu. K tomu přidám, že je obzvláště hloupé reagovat útočně na lidi, kteří mají výrazně větší znalosti a zkušenosti než ty - a i kdybych se tímto náhodou pletl, tak jistě mají pro fórum větší přínos než ty.
Na tvé chování bylo upozorněno dalšími uživateli. Budeš-li tak pokračovat, budeš řešen moderátory.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero, žádná pravidla jsem neporušil (pokud ano viděl bys v příspěvku datum jeho změny).
A pokud je na tomto fóru trestné slušnou formou dělat legraci z hloupého křiváka (byť tvého kámoše), tak můj účet klidně smaž. Jsou i jiná fóra.
A pokud je na tomto fóru trestné slušnou formou dělat legraci z hloupého křiváka (byť tvého kámoše), tak můj účet klidně smaž. Jsou i jiná fóra.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na tvou SZ jsem reagoval 20 minut předtím, než jsi odeslal svůj příspěvek. Nechceš-li si ji přečíst, přecituji ti ji sem:
Akorát tu nesedí ten detail, že teď někoho (koho osobně vůbec neznám, takže z něj nedělej "mého kámoše") označuješ jako "hloupého křiváka" - to je další urážka a další porušení pravidel. Laskavě tedy šiř svá moudra na jiných fórech, zde se bez nich obejdeme.Nero píše:Mezi odesláním tvého postu a reakcí Letha je více než hodina. Informace o změně se neobjevuje vždy, i v případě, pokud došlo ke změně po odeslání dalších příspěvků.
I kdyby, moje další dvě poznámky stále platí. Slušnou formu tam nevidím a tvá legrace opravdu není legrační. Účty neruším, pokud sem nechceš přispívat, nechoď sem a nepřispívej. Pokud místní uživatele považuješ za "opravdu hloupé", bude to asi lepší pro všechny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Ano, potvrzuju, že se s Neronem známe jen prostřednictvím tohoto fóra.
Zbytek už nebudu komentovat.
Pedro, prosím, poděl se o spokojenost s mp3 přehrávačem.
LTH
Zbytek už nebudu komentovat.
Pedro, prosím, poděl se o spokojenost s mp3 přehrávačem.
LTH
Brnkale promiň mi nevhodnou první větu, měl jsem to napsat takto: "Celou dobu jsem nesouhlasil s příspěvky od Brnkala, ale ..." můj příspěvek byl stejně jen o zvuku kytary takže OT a může se to počínaje jím celé smazat.
Trošku mi připomínáš pana Federmana (v sekci o kytarách), ten taky prosazoval názor, se kterým všichni ostatní nesouhlasili, ale on se za něj bil do posledního dechu. Nechme tazatele ať si sám vybere, zda dá na tvoje rady nebo na rady ostatních, od toho fóra jsou.
PS: Taky se s nikým z fóra osobně nenznám
EDIT: MPtrojka sice nenabízí tolik kanálů jako dražší věci, ale můžeš využít aspoň to stereo, abys rozšířil zvukaři pole působnosti. Na jednu stranu dáš basu a na druhou bicí a zvukař si každou stranu zapojí jako mono a může laborovat. Možná bude lepší k base přidat ještě kopák nebo to namíchat nějak jinak, to už ti poradí místní zvukaři, já jím nejsem.
Trošku mi připomínáš pana Federmana (v sekci o kytarách), ten taky prosazoval názor, se kterým všichni ostatní nesouhlasili, ale on se za něj bil do posledního dechu. Nechme tazatele ať si sám vybere, zda dá na tvoje rady nebo na rady ostatních, od toho fóra jsou.
PS: Taky se s nikým z fóra osobně nenznám
EDIT: MPtrojka sice nenabízí tolik kanálů jako dražší věci, ale můžeš využít aspoň to stereo, abys rozšířil zvukaři pole působnosti. Na jednu stranu dáš basu a na druhou bicí a zvukař si každou stranu zapojí jako mono a může laborovat. Možná bude lepší k base přidat ještě kopák nebo to namíchat nějak jinak, to už ti poradí místní zvukaři, já jím nejsem.
simiruz, omluvu prijímám, také se omlouvám (za smazanou reakci) a smekám před tebou, že jsi pochopil praktickou stránku věci.
add. Letho a Nero: Vše co jsem o vás dvou napsal, jsem vydedukoval z vašich příspěvků.
Nešlo o můj názor ohledně použití mp3 (psal jsem, že hraju živě a takovéhle pomůcky nepoužívám). Šlo o to, že tohle fórum (v tomto případě) nebylo nestranné. Kdyby bylo nestranné a rozhodovala pouze praktická informace - zkušenost, byly by v tomhle vlákně 3 příspěvky o tom jak pedrovo muzicírování na pódiu prakticky vyřešit. Nebyly by tu příspěvky o tom, že jsou mp3 špatné, příspěvky o pedrových hráčských kvalitách ani slovní tenis, různé teorie či dokonce výhružky.
Snad jsem to vyjádřil dostatečně srozumitelně pro všechny.
Poslední edit: A od teď vás všechny budu jenom někdy zdálky pozorovat.
add. Letho a Nero: Vše co jsem o vás dvou napsal, jsem vydedukoval z vašich příspěvků.
Nešlo o můj názor ohledně použití mp3 (psal jsem, že hraju živě a takovéhle pomůcky nepoužívám). Šlo o to, že tohle fórum (v tomto případě) nebylo nestranné. Kdyby bylo nestranné a rozhodovala pouze praktická informace - zkušenost, byly by v tomhle vlákně 3 příspěvky o tom jak pedrovo muzicírování na pódiu prakticky vyřešit. Nebyly by tu příspěvky o tom, že jsou mp3 špatné, příspěvky o pedrových hráčských kvalitách ani slovní tenis, různé teorie či dokonce výhružky.
Snad jsem to vyjádřil dostatečně srozumitelně pro všechny.
Poslední edit: A od teď vás všechny budu jenom někdy zdálky pozorovat.
Naposledy upravil(a) Brnkal dne 6.08.2013 22:35, celkem upraveno 1 x.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
MP3 formát není špatný, jen pro tuto situaci silně nevhodný, za tím si stále stojím.Brnkal píše:...
Nešlo o můj názor ohledně použití mp3 (psal jsem, že hraju živě a takovéhle pomůcky nepoužívám). Šlo o to, že tohle fórum (v tomto případě) nebylo nestranné. Kdyby bylo nestranné a rozhodovala pouze praktická informace - zkušenost, byly by v tomhle vlákně 3 příspěvky o tom jak pedrovo muzicírování na pódiu prakticky vyřešit. Nebyly by tu příspěvky o tom, že jsou mp3 špatné, příspěvky o pedrových hráčských kvalitách ani o slovní tenis, o různé teorie či dokonce o výhružky...
Forum tvoří lidé, co do něj přispívají a od těch můžeš těžko čekat, že budou nestranní. Co se týče přístupu Nerona, myslím, že byl na 99% objektivní a slušně tě napomenul.
btw, neodepsal jsi mi na SZ
LTH
Stejně důležité je ale zdůraznit, že mp3 je kvalitativně to nejhorší řešení, které existuje. To nemůžeš popírat. Proto je namístě navrhnout i řešení lepší. Ale to vše už padlo na první straně a nejlépe situaci vystihuje toto:Brnkal píše:pochopil praktickou stránku věci.
Tyhle ojebávky do hudby a obecně umění nepatří. Doma ať si lidi klidně poslouchájí kompresi až k MIDI. Ale umělec se vždy snaží dosáhnout dokonalostipavel2 píše:Fakt je, že párkama bez masa se cpe většina národa a vlastně jim to už ani nevadí.
Chutnají podobně jako párky z masa a když je hořčice a kečupu dostatek, tak se to ani nepozná...
Kečup stačí ten, co není z rajčat.
k OT: Při poslechu rozdíl mezi mp3 a wavem třeba tak slyšitelný není, ale zkus si zahrát nějaký cover na kytaru s podklady v mp3/wav/ z LP desky... Rozdíl a pocit bude znatelný. Mp3 zahuhlaný, nesrozumitelný, wav použitelný (také závislé na kvalitě toho wavu) a samozřejmě (I přes to, že se to při běžném poslechu může jevit pro praskání a šum jako zvukově méně kvalitní) gramofon, jakožto analog, vyhraje... Ale do MPtrojky se pokud vím může vložit i wav (jak ho to přehraje je také otázka), ovšem pokud budou podklady midi, nebo už nahraný ve špatné kvalitě, myslím, že je to víceméně jedno...
Ale abych se vrátil k tématu: Mám téměř stejný problém jako zakladatel tohoto vlákna...
Potřebuji při živém vystoupení přehrávat z pc bicí samply (+do budoucna i nějaké jiné nástroje jako podkres- tahat na vystoupení klávesáka, houslistu a pár vokalistů kvůli dvoum písním je hloupost). Kytary, basa, zpěvy pojedou živě. Nejedná se o provizorní řešení, bubeníka neplánuji.
Kdybych tedy zainvestoval do toho presonusu, pořád mi to ještě neřeší problém se softwarem.
Dejme tomu, že nahraju bicí bez přeslechů a rozdělím je - hithat/ kopák/ tomy/ virbl /činely... ,uložím je zvlášť dejme tomu do wav... na čem je přehraju, aby to bylo kompatibilní s touhle zvukovkou? Co umí posílat 8 kanálů zvlášť? Kdyby to současně dokázalo přehrávat i video a pracovalo s midi, nebylo by to úplně marné... Děkuji
Edit: koukám, že jsou k tomu i speciální ovladače a nějaké programy... Máte s tím někdo osobní zkušenosti? Spolupracuje to např. s abletonem?
Ale abych se vrátil k tématu: Mám téměř stejný problém jako zakladatel tohoto vlákna...
Potřebuji při živém vystoupení přehrávat z pc bicí samply (+do budoucna i nějaké jiné nástroje jako podkres- tahat na vystoupení klávesáka, houslistu a pár vokalistů kvůli dvoum písním je hloupost). Kytary, basa, zpěvy pojedou živě. Nejedná se o provizorní řešení, bubeníka neplánuji.
Kdybych tedy zainvestoval do toho presonusu, pořád mi to ještě neřeší problém se softwarem.
Dejme tomu, že nahraju bicí bez přeslechů a rozdělím je - hithat/ kopák/ tomy/ virbl /činely... ,uložím je zvlášť dejme tomu do wav... na čem je přehraju, aby to bylo kompatibilní s touhle zvukovkou? Co umí posílat 8 kanálů zvlášť? Kdyby to současně dokázalo přehrávat i video a pracovalo s midi, nebylo by to úplně marné... Děkuji
Edit: koukám, že jsou k tomu i speciální ovladače a nějaké programy... Máte s tím někdo osobní zkušenosti? Spolupracuje to např. s abletonem?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvukové karty spolupracují se vším - to je zase jeden z mýtů, který poslední dobou (bůhvíproč) zase začal vylejzat na povrch; kdo tuhle teorii živí je mi záhadou
Použij prostě jakýkoli multitrack; Ableton může být, kdyby stačilo audio, tak tu je (sice asi dávno mrtvý) projekt Kristal Audio Engine, nebo (pro všechno zmíněné) aktuální Reaper, který je "za hubičku"
P.
Použij prostě jakýkoli multitrack; Ableton může být, kdyby stačilo audio, tak tu je (sice asi dávno mrtvý) projekt Kristal Audio Engine, nebo (pro všechno zmíněné) aktuální Reaper, který je "za hubičku"
P.
Nahrávání bicích je v tomto případě blbost. Ideální by byl software typu EZ Drummer, který podporuje separátní tracky celé soustavy.
Tak je nahrávání a nahrávání... nahrát se dají i elektronické. Momentálně skládám ručně z reálných samplů v abletonu.klobasnik píše:Nahrávání bicích je v tomto případě blbost. Ideální by byl software typu EZ Drummer, který podporuje separátní tracky celé soustavy.
Reálný sample sám o sobě netvoří reálný zvuk. Je jich třeba více.
Myslíš více zvuků pro kopák, rytmičák apod? Mám stažených několik kvalitních bank, které obsahují několik variací úderů, ale ještě jsem to pořádně neprobral. Zvuk zatím řeším jen okrajově (nastavení eq a compresoru pro nástroje, aby nesplývaly a to ještě spíše laboruji), ale do budoucna se to bude muset beztak vyladit.klobasnik píše:Reálný sample sám o sobě netvoří reálný zvuk. Je jich třeba více.
Nechceš se podělit o nějaké tipy nastavení, či postupy jak docílit věrnějšího a dynamičtějšího zvuku? Nebo kdybys věděl o nějakém otevřeném kvalitním projektu v abletonu s "akustickými bubny", tak bych si to prostudoval. Mě jakožto člověku špatně přelouskávajícímu angličtinu se občas nedaří nelézt přesně to, co bych zrovna potřeboval.
pavlii píše:Zvukové karty spolupracují se vším - to je zase jeden z mýtů, který poslední dobou (bůhvíproč) zase začal vylejzat na povrch; kdo tuhle teorii živí je mi záhadou![]()
P.
Trochu OT: Prosímtě, ještě jsem se chtěl zeptat, kdybych teoreticky chtěl nahrát cd a kytary, basu a bicí dodal dobře nahrané ve kvalitě 48000 Hz, 24 bit. Jak bys to jakožto člověk, který se tím (předpokládám) živí, vnímal? Dá se s tím pracovat? Jaká je běžná studiová kvalita? Na jaké další věci bych si měl dát pozor? A v jakém rozmezí by nás dejme tomu vyšlo u tebe dotočit vokály (alespoň 3 dny nahrávání) a mix cca 5ti písní? Děkuji ti.
Ve studiových věcech se nevyznám, ale občas si kapely vozej multitrack rekordéry - má to většinou symetrické výstupy, bývají celkem bytelné, jednoduše se ovládají a pracují s nekomprimovanými formáty.
A hlavně s tím nikdy nebyly potíže.
Občas se objeví kapela se zvukovkou a s notebookem, ale na můj vkus je to dost "zranitelné"
Třeba tihle: http://www.geofftyson.com/#!band/
Geoff tahá iMac + nějaký Focusrite (nevím přesně)
Není to sice typická kytara naživo a zbytek do linky, spíš obráceně, ale to asi není podstatné.
Občas se objeví kapela se zvukovkou a s notebookem, ale na můj vkus je to dost "zranitelné"
Není to sice typická kytara naživo a zbytek do linky, spíš obráceně, ale to asi není podstatné.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Dík, ale asi to pro mě není uplně vhodné, jelikož chci přes midi ovládat světla a další věci, které musí být dobře sladěné a když se to povede, tak i promítat video.pavel2 píše:Ve studiových věcech se nevyznám, ale občas si kapely vozej multitrack rekordéry - má to většinou symetrické výstupy, bývají celkem bytelné, jednoduše se ovládají a pracují s nekomprimovanými formáty.
Jde o to aby každá dynamická ůroveň ůderu měla více samplů. Dobrý bubeník je schopný hrát "rovně", ale i tak bude každý ůder trochu odlišný od přechozího a následujícího.
Pak je tady třeba MIDI randomizer, který vytváří odchylky jak ve velocity informaci, tak v timingu (to záleží na uživateli).
Je tedy třeba software se střídáním samplů (již zmíněný EZ Drummer), práce s velocity ůrovněmi a ideálně trocha randomizace.
Pak je tady třeba MIDI randomizer, který vytváří odchylky jak ve velocity informaci, tak v timingu (to záleží na uživateli).
Je tedy třeba software se střídáním samplů (již zmíněný EZ Drummer), práce s velocity ůrovněmi a ideálně trocha randomizace.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
leeter píše:pavlii píše:Zvukové karty spolupracují se vším - to je zase jeden z mýtů, který poslední dobou (bůhvíproč) zase začal vylejzat na povrch; kdo tuhle teorii živí je mi záhadou![]()
P.
Trochu OT: Prosímtě, ještě jsem se chtěl zeptat, kdybych teoreticky chtěl nahrát cd a kytary, basu a bicí dodal dobře nahrané ve kvalitě 48000 Hz, 24 bit. Jak bys to jakožto člověk, který se tím (předpokládám) živí, vnímal? Dá se s tím pracovat? Jaká je běžná studiová kvalita? Na jaké další věci bych si měl dát pozor? A v jakém rozmezí by nás dejme tomu vyšlo u tebe dotočit vokály (alespoň 3 dny nahrávání) a mix cca 5ti písní? Děkuji ti.
CO se týče mixu, tak obvykle strávím nad jednou skladbou minimálně 4 hodiny, ale obvykle víc (záleží to na mnoha věcech - kvalita záznamu (nutnost případných střihů apod.), použití HW efektů, diskuse s kapelou atd. Co se týče nahrávání vokálů, tak je to podobné - vše se odvíjí od zpěvákovo schopností (takže 3min. písnička bez nějakých extra věcí, jako jsou zdvojovačky a sborové refrény, se dá natočit taky do 30 minut. Nedělám "dolaďování", takže pokud zpěvák slyšitelně semtam ujíždí, má prostě smůlu. Přesněji - určité nástroje na to mám a mohu vyzkoušet, jestli na daný typ hlasu sednou, ale to je zase prodlužování práce (=leze to do peněz).
P.