1. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3
Re: 1. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3
No, je fajn, že se to tady řeší v poklidu a míru, v podstatě o nic nejde, jako další alternativu vidím to řešení, které zde bylo nastíněno včera - nechť postoupí kapely 3, čímž teoreticky nebude nikdo znevýhodněn, do dalšího kola už budou "férová" opatření.
jeleniste: Jak jsi psal o tom, co zbylým kapelám brání, aby udělali totéž co Whatrock, tak samozřejmě teoreticky nebrání nic, když pominu fakt, že možná ne všichni maj fb, ale dozajista 90% nechce vůbec takovejhle status vypouštět.
jeleniste: Jak jsi psal o tom, co zbylým kapelám brání, aby udělali totéž co Whatrock, tak samozřejmě teoreticky nebrání nic, když pominu fakt, že možná ne všichni maj fb, ale dozajista 90% nechce vůbec takovejhle status vypouštět.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
- jeleniste
citizen a whatrock. Neni to muj styl, ale ani jedna mi nevadila natolik, abych si jí nepustil ještě jednou.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rottene, bohužel nemůžu zjistit, kdo dal jaké hlasy a hlavě vzhledem k tomu, že včera mohli nedopatřením hlasovat i neregistrovaní, nejde zjistit už vůbec nic. Troufám si tvrdit, že hlasy neregistrovaných šly jedním směrem, protože člověk, co by nebyl na Hitparádu odkázán, si ji těžko najde (ono je problém ji vnutit i registrovaným
)
Jeleniste, mně osobně to může být jedno, protože mě to neznevýhodňuje, jen se snažím bráním zájmy v tomto případě zejména Citizen37 a The Coolers, což jsou kapely, které v předchozích kolech postupovaly i bez nějakých machinací. Ano, nikde nebylo explicitně řečeno, že je něco takového zakázáno, ale rozhodně to není něco, o co bych jako organizátor stál, a co by naplňovalo myšlenku Hitparády Hudebního fóra.
Jeleniste, mně osobně to může být jedno, protože mě to neznevýhodňuje, jen se snažím bráním zájmy v tomto případě zejména Citizen37 a The Coolers, což jsou kapely, které v předchozích kolech postupovaly i bez nějakých machinací. Ano, nikde nebylo explicitně řečeno, že je něco takového zakázáno, ale rozhodně to není něco, o co bych jako organizátor stál, a co by naplňovalo myšlenku Hitparády Hudebního fóra.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
takova uz je ta nase demokracie 
ale Whatrock se nedopustili zadneho pochybeni, to je prece bezna praxe ze se dava vedet o hlasovani v soutezich. Pouze nase domacka hitparadicka nebyla pripravena na napor prilis oddanych fanousku. I nutnost registrace pro hlasovani neni zas takova vyjimka. Subroofer pise ze 90% by to nikde nevyvesilo, ale pouze podle sebe soudí tebe, ...me zas prijde podivne prihlasit kapelu do souteze a ani jim to nerict
ale at nezdrzuju, ja vidim jedno ferove reseni uz zminene. V prvnim kole at postoupi ted treba tri kapely, a hlasovat nadale budou moct az registrovani s par prispevkama.
Organizator si nepreje tyhle umele hlasy, a veškeré změny mohou být vyhrazeny. Ani to nechce vypisovat do pětistránkových pravidel, co kdo, kdy a jak muze, takze takove decentni prizpusobeni pravidel zakladni myslence teto hitparady vnimam naprosto korektne.
ale Whatrock se nedopustili zadneho pochybeni, to je prece bezna praxe ze se dava vedet o hlasovani v soutezich. Pouze nase domacka hitparadicka nebyla pripravena na napor prilis oddanych fanousku. I nutnost registrace pro hlasovani neni zas takova vyjimka. Subroofer pise ze 90% by to nikde nevyvesilo, ale pouze podle sebe soudí tebe, ...me zas prijde podivne prihlasit kapelu do souteze a ani jim to nerict
ale at nezdrzuju, ja vidim jedno ferove reseni uz zminene. V prvnim kole at postoupi ted treba tri kapely, a hlasovat nadale budou moct az registrovani s par prispevkama.
Organizator si nepreje tyhle umele hlasy, a veškeré změny mohou být vyhrazeny. Ani to nechce vypisovat do pětistránkových pravidel, co kdo, kdy a jak muze, takze takove decentni prizpusobeni pravidel zakladni myslence teto hitparady vnimam naprosto korektne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nechal bych to tak, jak to je. Je to asi jediný legitimní způsob. Měnit pravidla uprostřed hlasování, to opravdu není nejlepší řešení. A je jedno, že by to pomohlo dobré věci.
Prostě se stalo a tak bych se z toho poučil pro příště (to neber v žádném případě Nero jako výčitku).
Prostě se stalo a tak bych se z toho poučil pro příště (to neber v žádném případě Nero jako výčitku).
Já jsem asi taky pro ten postup tří kapel, jestli bude ve finále o jednu kapelu víc nebo míň asi zase až tolik podstatné není a je to asi nejčistší řešení ze všech špatných řešení.
- Nero
- Rádce
NeberuJester píše: Prostě se stalo a tak bych se z toho poučil pro příště (to neber v žádném případě Nero jako výčitku).
V tomto okamžiku to vypadá, že nehledě na mnou navrhovaný odpočet hlasů by postupující duo bylo The Coolers a Whatrock. V takovém případě opravdu není co řešit a postoupí tyto dvě kapely.
EDIT: Postupu 3 kapel moc nefandím, protože to zase dost zvýhodňuje členy tohoto kola oproti dalším kolům, kde by si taky postup mohly zasloužit 3 nebo i 4 projekty (myslím, že zejména u posledního kola pochopíte, o čem mluvím).
Teď je akorát otázkou, jak to řešit do budoucna - omezit hlasování už od pondělí, nebo nechat tuhle hitparádu dojet, jak je? A jak to případně omezit? V podstatě jsou totiž technicky možné tyto varianty:
1) využít dosud nevyužívané skupiny Noví členové fóra, které se mohou omezit pravomoci a která je definovaná počtem příspěvků (nejjednodušší řešení),
2) využít skupiny Sledování novinek, která by po dobu hitparády měla jako jediná možnost hlasovat v této sekci a zároveň byla po tuto dobu uzavřená pro nové uživatele (víc nastavování, technicky ale možné, nicméně by to značně omezilo počet hlasů všeobecně, protože ani ted není moc využívaná),
3) vytvářet vždy ad hoc ručně nějakou skupinu dle daných parametrů, která by jinach fungovala stejně jako navrhnuté řešení č. 2 (hooooodně klikání, to se mi opravdu nechce).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Vyuzij právo administrátora a třetímu z prvního kola udel divokou kartu pro přímý postup do finale. No a jednu divokou kartu si nechej na to poslední kolo. 
Jester - to je dobrý návrh. Souhlasím.
Jsem taky pro první možnost, zbytečně bych to nekomplikoval. Stačí tu hranici nastavit na pár příspěvků, myslím že žádný fanoušek tu nebude zakládat nová témata, jen aby mohl dát jeden hlas svojí oblíbené kapele.
- Nero
- Rádce
Až na to, že pro tentokráte jsem si žádné divoké karty nechtěl uplatňovat - 5x 2 přímo postupující = 10 kapelJester píše:Vyuzij právo administrátora a třetímu z prvního kola udel divokou kartu pro přímý postup do finale. No a jednu divokou kartu si nechej na to poslední kolo.
Viz vase-skupiny-a-projekty/hitparada-hudeb ... ml#p618920
Ale ano, uvažuju o zavedení 2 divokých karet = 12 finalistů. A asi to bude nejlepší řešení.
Nastavil bych to na 3 neb 5 postů.tele.kom píše:Jsem taky pro první možnost, zbytečně bych to nekomplikoval. Stačí tu hranici nastavit na pár příspěvků, myslím že žádný fanoušek tu nebude zakládat nová témata, jen aby mohl dát jeden hlas svojí oblíbené kapele.
PetrPeter 1975 - 2008
jen tři poznámky"
1) buď začít odznovu, to jest anulovat kolo, nastavit nějak jinak podmínky a začít od nuly, nebo nechat tak jak je a smířit se s tím, že v rámci nastavených pravidel měl Whatrock nejvíc hlasů. Což měl. Odečítat "nějaký" počet hlasů je konina.
2) pokud by mělo být omezení na nějaký počet příspěvků tak aspoň 30. 3 nebo 5 může být dost málo, aktivní blbci pak můžou zaplevelovat fórum.
3) nejlepší by bylo kdyby se do hlasování zapojilo víc členů fóra, pak by "facebookové" hlasy nehrály roli. Stávající počet hlasů mi potvrzuje odhad, že je tu tak 200 aktivních členů (byť se tu operuje s 10000).
1) buď začít odznovu, to jest anulovat kolo, nastavit nějak jinak podmínky a začít od nuly, nebo nechat tak jak je a smířit se s tím, že v rámci nastavených pravidel měl Whatrock nejvíc hlasů. Což měl. Odečítat "nějaký" počet hlasů je konina.
2) pokud by mělo být omezení na nějaký počet příspěvků tak aspoň 30. 3 nebo 5 může být dost málo, aktivní blbci pak můžou zaplevelovat fórum.
3) nejlepší by bylo kdyby se do hlasování zapojilo víc členů fóra, pak by "facebookové" hlasy nehrály roli. Stávající počet hlasů mi potvrzuje odhad, že je tu tak 200 aktivních členů (byť se tu operuje s 10000).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
V pohodě, nemám nic proti Whatrock, krom toho se asi zapomíná, že oni vybízeli členy fóra pro hlasování, to až ten bug vlastně zapříčil momentální situaci. Jinak ať si píše kdokoli cokoli kamkoli, je to jeho věc a pokud jsou fanoušci, co takhle kapelu podpoří, tak super.hyenik píše:Subroofer pise ze 90% by to nikde nevyvesilo, ale pouze podle sebe soudí tebe, ...me zas prijde podivne prihlasit kapelu do souteze a ani jim to nerict
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
- Nero
- Rádce
Jastude, samozřejmě bych byl rád, kdyby se zapojil větší počet členů fóra, ale neumím si představit, jak bych měl Hitparádě dělat ještě větší reklamu - úvodní téma viselo dlouho jako Globální (tzn. všude), mám link v podpisu (tzn. všude
), informuju přes SZ (zprávu dostali všichni, co jsou v nějaké skupině, nejen ve Sledování novinek).
Co se týče počtu uživatelů, tak sice jich tu je 11k a zhruba 90 % z nich alespoň někdy přispěli na fórum, ale to pochopitelně neznamená, že jsou aktivní. Za posledních 7 dní se na fóru přihlásilo asi 550 uživatelů, za posledních 24 hodin asi 200. Víc než 30 příspěvků má necelých 1400 uživatelů, víc než 5 něco kolem 4000. Nechtěl bych ten limit nastavovat moc vysoko, protože to pak diskriminuje slušné nové uživatele.
Co se týče počtu uživatelů, tak sice jich tu je 11k a zhruba 90 % z nich alespoň někdy přispěli na fórum, ale to pochopitelně neznamená, že jsou aktivní. Za posledních 7 dní se na fóru přihlásilo asi 550 uživatelů, za posledních 24 hodin asi 200. Víc než 30 příspěvků má necelých 1400 uživatelů, víc než 5 něco kolem 4000. Nechtěl bych ten limit nastavovat moc vysoko, protože to pak diskriminuje slušné nové uživatele.
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Omlouvám se za double-post, ale zcela schválně needituji svůj předchozí.
Nastalou situaci vyřešíme tak, že z každého kola postoupí dvě kapely s nejvyšším počtem hlasů a zároveň doplním další dvě kapely na divokou kartu, celkem bude tedy 12 finalistů. Již v noci byla opravena chyba umožňující hlasování neregistrovaných. Pro další kola hlasování nebudu zavádět žádné další změny nebo omezení, nicméně pokud někdy bude 4. ročník Hitparády, budu to řešit.
Tímto si myslím, že lze celou záležitost považovat za vyřešenou snad ku prospěchu všech zúčastněných. Dále bych se v tomto threadu věnoval hudebním záležitostem a případné technické věci řešil v hudebniforum-cz/hitparada-hudebnihofora ... 24834.html
Nastalou situaci vyřešíme tak, že z každého kola postoupí dvě kapely s nejvyšším počtem hlasů a zároveň doplním další dvě kapely na divokou kartu, celkem bude tedy 12 finalistů. Již v noci byla opravena chyba umožňující hlasování neregistrovaných. Pro další kola hlasování nebudu zavádět žádné další změny nebo omezení, nicméně pokud někdy bude 4. ročník Hitparády, budu to řešit.
Tímto si myslím, že lze celou záležitost považovat za vyřešenou snad ku prospěchu všech zúčastněných. Dále bych se v tomto threadu věnoval hudebním záležitostem a případné technické věci řešil v hudebniforum-cz/hitparada-hudebnihofora ... 24834.html
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
sluchátka jsem si nechal v práci, takže hodnocení zvuku (chrchly z notebooku) je takové polovičaté, na druhou stranu dobrá nahrávka musí hrát i na střepech..
AK- takový domácí jam, nepřijde mi to příliš regulérní song
Citizen 37 - líbí se mi ten ženský zpěv, jen škoda té "angličtiny". a že to je falešně je dobře
zvuk se mi líbí /BOD
farside - to jde mimo mě.. moc hlasitý zpěv, zvuk se mi nelíbí.. předvídatelné schéma ABABCBB. po první sloce a refrénu stačí posunout na sólo do 2/3, a zbytek můžu přeskočit.
LB1 - velmi mi to zpočátku připomína kosheen - wasting my time. ten song mám ale rád. kompozice se mi líbí, druhá půlka je hezká /BOD
Tajfun - plus za češtinu, zpěv je super vychlastanej, o level výš jak hudba, ale není to špatné, je tam cítit srdce.
coolers - sice mě to nebaví, ale plusem je zkreslená basa, u většiny ostatních je právě basa jen zbytkový nástroj se kterým si v nahrávce nějak neví moc rady, tady má své místo.
Villi lento - nenápadný song, ale v pohodě. tady mi ta anglina zas tak moc nevadí, zvukově se mi to líbí dost, má to takovou trošku zasněnou atmošku. škodá té mezihry, ta mi to trošku pokazila. za mě třetí flek
Whatrock - snad nejopakovanější rif všech dob, typické schéma, zpěv se mi nelíbí, první nahrávka, kterou jsem nevydržel doposlouchat, hlavně skrz tu předvídatelnost.
EDIT:
k***a nějak to nechce přičíst mé hlasy! píš, že formulář nepaltný.. tak prosím moderátory - hlasuju pro LB1 a citizen37, díky.
AK- takový domácí jam, nepřijde mi to příliš regulérní song
Citizen 37 - líbí se mi ten ženský zpěv, jen škoda té "angličtiny". a že to je falešně je dobře
farside - to jde mimo mě.. moc hlasitý zpěv, zvuk se mi nelíbí.. předvídatelné schéma ABABCBB. po první sloce a refrénu stačí posunout na sólo do 2/3, a zbytek můžu přeskočit.
LB1 - velmi mi to zpočátku připomína kosheen - wasting my time. ten song mám ale rád. kompozice se mi líbí, druhá půlka je hezká /BOD
Tajfun - plus za češtinu, zpěv je super vychlastanej, o level výš jak hudba, ale není to špatné, je tam cítit srdce.
coolers - sice mě to nebaví, ale plusem je zkreslená basa, u většiny ostatních je právě basa jen zbytkový nástroj se kterým si v nahrávce nějak neví moc rady, tady má své místo.
Villi lento - nenápadný song, ale v pohodě. tady mi ta anglina zas tak moc nevadí, zvukově se mi to líbí dost, má to takovou trošku zasněnou atmošku. škodá té mezihry, ta mi to trošku pokazila. za mě třetí flek
Whatrock - snad nejopakovanější rif všech dob, typické schéma, zpěv se mi nelíbí, první nahrávka, kterou jsem nevydržel doposlouchat, hlavně skrz tu předvídatelnost.
EDIT:
k***a nějak to nechce přičíst mé hlasy! píš, že formulář nepaltný.. tak prosím moderátory - hlasuju pro LB1 a citizen37, díky.
- Nero
- Rádce
Viz první stránka...
Nero píše:Technická: jeden uživatel mi ohlásil nějaké technické problémy s hlasováním, nicméně u mě vše funguje bez problémů. Kdyby něco, dejte mi prosím vědět.
EDIT: Problém se může objevit u uživatelů, kteří používají jiný skin než Prosilver Special Edition. Kdyby to byl váš případ, zkuste se pro hlasování přepnout do jiného vzhledu. Omlouvám se za komplikace...
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
Takže první dvě místa obsadili Whatrock a Citizen37, blahopřeju k postupu do finále. A mažu vypsat další kolo, dnes lehce se zpožděním 
Edit: Další kolo
vase-skupiny-a-projekty/2-kolo-hlasovan ... 37995.html
Edit: Další kolo
PetrPeter 1975 - 2008