Rozdíl mezi analog digitál zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
uncle sam: revival

Příspěvek od uncle sam: revival »

Wohma píše:tak pozor kamo, ted vstupujes na tenkej led, o fotaky se zajimam uz dost dlouho a par zrcadlovek uz jsem protocil... Kdybys neco o zrcadlovkach vedel, tak bys tohle nerikal. Kvalita fotky je v prve rade urcena objektivem, ac tomu mozna nebudes verit, velkou cast barevnyho podani vytvari prave objektiv - ja sam fotim skrz 40 let stary objektivy (manualni, na stary analogovy zrcadlovky), protoze maji kresbu lepsi nez vetsina bezne prodavanych objektivu na DSLR. Pak taky zalezi na tom, jestli pouziva nejaky kompresni format (JPEG) nebo foti do RAWu a nakonec je dulezity post processing, budes zase rvat, ze to je digitalni uprava a blablabla, jenze pri vyvolavani fotek se delaji podobny veci, jen jinymi prostredky (samozrejme nemluvim o retusi a podobnych prasarnach). Nevim, jakou zrcadlovku tvuj otec ma, jestli je to nejakej hodne starej model, tak bych tomu veril, ze kresba nic moc, ale pokud vezmes zrcadlovku s crop faktorem kolem 1.5x a rozlisenim 6mpx a klasickej 35mm kinofilm, nemas ani na formatu A4 (!) sanci poznat rozdil mezi fotkou ze slr a dslr, pokud se bude fotit pres stejny sklo. A muzes si byt jist, ze dnes uz drtiva vetsina fotografu foti pres digital (i kdyz to jsou zas jiny tela, takovy Canon 1D Mark II nebo Mark III je telo za 100K+, ale zas ma APS senzor a obrovsky rozliseni). Doporucuju ti opustit srovnavani s fotakama, protoze tady nemas sanci vyhrat.
jak sm řekl objektivy používá stejné.. nikon made in japan..... takže objektivem to nebude. ten foťák je nevím tuším že je to D70ka ale asi bych kecal kybych řekl že to vím jistě. jinak samozřejmě žádný JPG ani jiný zvrhlosti... surový data z chipu.

takže ty těla byla:

F80, F100, F80s (to poslední si nepamatuju přesně)
D70

tyto používal F100 už prodal
Sex Love and Rock'n'roll
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Wow, tak sem to pročet, a takovýhle analogově-digitální rakvo sem ještě neviděl. :lol:

Já mám teda digitální efekt od Digitechu, kterej (pozor! :shock: ) používá hned dva AudioDNA™ DSP procesory. 8)
Sice vůbec nevim, ale asi je to hodně. :lol:

A teď na mě přilítne z jedný strany chvála a z druhý kameny do ksichtu. :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja som neutralny :) Ja mam RP50 - najlacnejsi multak. A ked nahravam do kompu, tak jedine s nim.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10

hele já neříkám že by ses za to měl stydět, ale rozodně to nepovišuj na něco co to není.... určitě podkud budeš moc to jednou vyměníš za analog.... to myslí pro oba... já sem na zvuk co z digitálu nedostanete. u metalu numetalu bys s digitálem vydržel dýl ta muzika je tak posavená, ale rock'n'roll to je inčí kafe na ten se musí s citem...
Sex Love and Rock'n'roll
Lachim

Příspěvek od Lachim »

pro uncle sam: revival: ač moc nenadávám,tak Ty,seš debil. Hanit něco,o čem vím kulový a ještě podle toho,že Ti rukama prošlo pár sraček z Tebou opovrhovaných 0 & 1,je ubohost. Taky nehanim analog a mohl bych. Několik nepovedenejch mašinek (i lampovejch) jsem zkoušel. Ale bylo i dost kvalitních. A co. Baby jsou hezký,normal a hnusný. A stejný je to ve všem.
Tohle je fórum,tady se chodí pro rady a zkušenosti. Když se chceš vylejt z averze vůči něčemu (tady konkrétně k digitálu),tak si založ BLOG.
A stěma LP bych tě chtěl vidět. Zažil jsi vůbec dobu před CD?
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Pánove to chce sklidnit hormón... je to uplně jedno jestli hrajete na digitál nebo na analog... nenadávejte si do blbců..... ono je to stejně nejvíc v rukách a až se potkáte na podiu, tak publikum prověří to jak vám to šlape, a těm je jedno, jaký máte názor
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj,peace. Jen mě prostě štve to neustálý odsuzování. Každýho věc. A jak říká Isachs,lidem je to jedno. Tady jde o dobrý pocit ze hraní. Čily o nás - kytaristy. Tak buďme tolerantnější.
A já se tedy omlouvám za ten ostřejší článek.

Lachim píše:pro uncle sam: revival: ač moc nenadávám,tak Ty,seš debil. Hanit něco,o čem vím kulový a ještě podle toho,že Ti rukama prošlo pár sraček z Tebou opovrhovaných 0 & 1,je ubohost. Taky nehanim analog a mohl bych. Několik nepovedenejch mašinek (i lampovejch) jsem zkoušel. Ale bylo i dost kvalitních. A co. Baby jsou hezký,normal a hnusný. A stejný je to ve všem.
Tohle je fórum,tady se chodí pro rady a zkušenosti. Když se chceš vylejt z averze vůči něčemu (tady konkrétně k digitálu),tak si založ BLOG.
A stěma LP bych tě chtěl vidět. Zažil jsi vůbec dobu před CD?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oh yeah
Sex Love and Rock'n'roll
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ještě jsem neslyšel lepší digitální zkreslovadlo, než můj analogový Rocktron, to říkám za sebe. Na druhou stranu - pokud bych chtěl delay, uvažoval bych i o digitálu, protože většinou mají přecejen větší možnosti.

Ale zatím jsem vcelku proti digitálům, protože jsem ještě neslyšel dobrý digitál (ok, vlastně Multichorus od Digitechu se mi líbil)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"

Dark Axel píše:Ještě jsem neslyšel lepší digitální zkreslovadlo, než můj analogový Rocktron, to říkám za sebe. Na druhou stranu - pokud bych chtěl delay, uvažoval bych i o digitálu, protože většinou mají přecejen větší možnosti.

Ale zatím jsem vcelku proti digitálům, protože jsem ještě neslyšel dobrý digitál (ok, vlastně Multichorus od Digitechu se mi líbil)
njn delay sou samí digitáli, proto jej neplánuju vůbec.Bojím se že yb mi to kazilo zvuk i když by to bylo vypnutý a kdybych to zapl tak by to bylo přidušený... to nenávidím když něco žere výšky... třeba tonová clona
Sex Love and Rock'n'roll
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Johnson dělá analogový delay, například :wink:

Dark Axel píše:Johnson dělá analogový delay, například :wink:
a má true by pass?
Sex Love and Rock'n'roll
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

sakra, to envím. ale ten johnson chorus co mám nemá (pokud není zapojený do sítě, signál neprochází, takže ej to jasný)

ovšem nevšiml jsem si že bych po vyřazení z řetězce měl jiný zvuk, přišlo mi to shodné, tzn ztrátové to je minimálně (otázka je, co by to udělalo s lampou)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

uncle sam: revival píše:
Dark Axel píše:Johnson dělá analogový delay, například :wink:
a má true by pass?
asi těžko. Není ale problém to předělat.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
noc33

Příspěvek od noc33 »

Memory man(jen deluxe)-nejlepší analod delay-mám a můžu jen doporučit...
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

hele když vy o tech digitálech....hrál sem párkrát na 150W kombo Millenium od Johnsona a ten zkreslenej zvuk byl podle mě dost dobrej....čistej se teda s lampou nedal srovnat ale taky měl něco do sebe.....já bych to uplně nezavrhoval...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

johnatán píše:hele když vy o tech digitálech....hrál sem párkrát na 150W kombo Millenium od Johnsona a ten zkreslenej zvuk byl podle mě dost dobrej....čistej se teda s lampou nedal srovnat ale taky měl něco do sebe.....já bych to uplně nezavrhoval...
Johnson Millenium??? Není to náhodou set co stojí 100tis? Někde jsem jej tuším viděl ... :) řekl bych že za 100tis budeš mít lampu co hraje jako blázen a to je pak jasně lepší volba

Jen jedna věc než přestanu postovat do tohodle bezduchýho zbytečnýho Topicu...
Digitál je digitál, vědu nezastaviš a už dneska je na slušný úrovni, jsou hold lidi co se k němu modlí, protože při poměrně dobré kvalitě zvuku je levnější než lampa, není tak náchylná a nevyžaduje pravidelné přelampování :) a kdo kdy čekal 30 minut na to až bude moct začít hrát, tak asi ví o čem mluvím, má často více možností, ale zase mu chybí dynamika a čitelnost lamp... já na lampu hraju, ale z fleku bych vyměnil za Line6 HD147... další věc je, že pak kvalitnější lampa je o něčem uplně jiném... avšak málo kdo má 40tis a více na pořádný ESH Rockwell, Peavey, Marshall nebo M/B

Většinou platí, že zastánci digitálu jsou mladší lidi modlící se k mladším stylům (numetal, metalcore, hardcore a jiné) a zastánci lamp jsou povětšinou starší hráči klasičtějších stylů (metal, rock, hardrock, pop)... Prostě jen říkám každýmu svoje, stejně tak nesnáším když mi zvoní na dveře svěděk jehovův a cpe mi do palice to že je jeden bůch a jak strávím svůj posmrtný život bych měl zvolit s moudrostí a jiný tlachy (je tam tak jednou za 2 měsíce)... tak nemám rád když někdo říká: digitál je špatnej, říkal to můj taťka starej rocker, nebo jiný vymejvání mozků typu: digitál super, lampy sux atd...

Takže doufám, že jsem nepříliš neznehodnotil článek už tak na úrovni koňské koblihy uprostřed cesty, a pokud jsem vám ztratil 5 minut vašeho života, tím že jsem vás nutil číst tyhle tlachy, taxe omlouvám...
Zdar
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Braniik píše:Inak toto ma vzdy zaujimalo - da sa na digitalnom delay (nejakom beznom a lacnom) spravit taky ten feeback efekt, ako sa bezne da na analogovom?
Nieco ako v zavere tohto videa:
http://www.youtube.com/watch?v=fosr3B0p79A
No jasne, ze jo! Proc by to nemel digital zvladnout :?:

tady sem nasel nejaky demo Line6 echo park - cca 4000,-

http://line6.com/tonecore/echoPark.html - video v QT
http://youtube.com/watch?v=tXJ_VXuSn-8
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

uncle sam: revival píše:
Wohma píše:Presne tak, rikat, ze 24bit 96kHz signal je zkreslenej a horsi, je asi jako rikat, ze CD je nekvalitni :P Ten prevod do digitalu a zpet je teoreticky ztratovej, ale prakticky to nikdo nema sanci poznat.
Pokud pouziju tvou metaforu s fotkou, tak je to spis jako kdyz realitu sejmes digitalnim fotakem a pak ji vytisknes... Kdyz mas dobrej fotak, horsi nez realita to nebude (spis naopak, ale to uz je vedlejsi)
ano je to smutný, ale dnšní doba je digitalizací zkažená... já bych si rači pouštěl LP....

Co se týče digitálních foťáků můj táta má asi 4 foťáky. z toho 1 digitální. JE to nějakej Nicon asi za 35 000 zrcadlovka s výměnejma objektivama poloprofesionální. a pak má F4ku alalog, taky nico. Standartní kinofilm taky poloprofesionál. používá na oba stejný obektivy a maj stejný funkce... no a rozhodně i naprostej imbecil co je na jedno okoslepej a nesundá sluneční brejle pozná že ten analog daleko líp kreslí barvy a celkově ty fotky budí daleko lepší dojem. hlavně když se koukneš na tmavší místa. ten ubohej chip snímá bárvy tak že to vypadá jako by to někdo nakreslil vodovkama a to tak že se mu rozpilo víc barevných kaněk vedle sebe. naprosto neprokreslené plochá barva co se slejvá. nemá to nic konkrétního. a to ej to kinofilmový políčko... malej kousek filmu o velkoformátu nemá cenu ani mluvit. stejný je to i s těma efektoma....

uznávám když někdo nechce vidět nevidí, když nechce slyšet tak neslyší, ale to už je o něčem jiným.
S fotkama souhlasim, ccd snimac ma svy neduhy... ale prosim te, nerikej mi, ze CD je nekvalitni :roll: :lol: ... CD obsahne frekvencni pasmo 0-22kHz (16bit, vzorkovaci frekvence 44kHz) Vzorkovani se ti stejne ztrati v dusledku setrvacnosti membrany reprobeden... ses proste zaujatej, priznej si to ;)

PS: na jakych reprobednach si poustis hudbu? Jestli na tech z Makra - ok chapu :lol:
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Dark Axel píše:Ještě jsem neslyšel lepší digitální zkreslovadlo, než můj analogový Rocktron, to říkám za sebe.
Jde o to jakej zvuk hledas, takze bych v tom nevidel digital vs analog, ale proste - me se libi zvuk lampy, tobe zas zvuk (digitalniho) distortionu a u toho bych zkoncil ;)
Alternative Metal
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“