Reaguješ na pět let starý příspěvek. Teď se tady řeší trochu něco jinýho.marw píše:LIDI ZLATÍ, není lepší se drbat za levým uchem levou rukou ? Řešit ladění kytary - předpokládám pro začínajícího - na herce, když ladička za dvě stovky umí "zázraky" ať už jde o klasické, případně special ladění ? NeblbněteMetalGodOfDeath píše:a kdyz to tam nema? ale mam tam jaky si herce(Hz)?
Jak správně naladit el. kytaru
Pravidla fóra
Re: Re:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Re: Jak správně naladit el. kytaru
jj koukám, že jsem se nekoukl na datum 
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Tak jsem to zanesl do servisu a krom špatných strun, je krk do vrtule, to nepotěší. V týdnu si ji mám vyzvednout po seřízení. Teď jsem se díval, a kytaru jsem kupoval na konci listopadu, takže je v podstatě měsíc stará. Myslíte, že pokud prostě seřízení nepomůže, mám šanci kytaru vyreklamovat? Kupoval jsem ji z netu.
Takže marw to tipoval dobře na krk do vrtule.
Obávám se, že nějakým seřízením ti neodstraní krk do vrtule. Podle mě vyhozené peníze a okamžitě jsi měl reklamovat.
Obávám se, že nějakým seřízením ti neodstraní krk do vrtule. Podle mě vyhozené peníze a okamžitě jsi měl reklamovat.
No, to není dobrá zpráva, protože jsem mu řekl, ať tam dá i nové struny.
Jako já jsem při koupi samozřejmě věděl, že to nebude žádný Fender, ale zas aby hrála jen měsíc...jak hrála ze začátku mi to stačilo.. Je to z kytary.cz tak uvidím jak se k tomu postaví. Zacházením nijak poškozená není, takže si myslím, že já jsem špatně nic neudělal.
Jestli je to z kytar.cz, tak bys měl být v pohodě, tuším že mají v obch. podmínkách možnost vrácení bez udání důvodu do 2 měsíců ? I kdyby ne, tak ti určitě vyhoví - třeba výměna za jiný typ + doplatek apod. Buď v klidu a domluv se s nimi.pol píše:No, to není dobrá zpráva, protože jsem mu řekl, ať tam dá i nové struny.Jako já jsem při koupi samozřejmě věděl, že to nebude žádný Fender, ale zas aby hrála jen měsíc...jak hrála ze začátku mi to stačilo.. Je to z kytary.cz tak uvidím jak se k tomu postaví. Zacházením nijak poškozená není, takže si myslím, že já jsem špatně nic neudělal.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Marw. Díky za odpověď, s tím doplatkem bych neměl problém, http://kytary.cz/cort-zenox-z40-bk/HN103300/
teď mám tady tuto a jak jsem psal, dokud hrála, tak mi ten zvuk stačil. Možná i proto, že jsem na lepší kytaru nikdy nehrál.
Tak uvidím co se dá dělat.
teď mám tady tuto a jak jsem psal, dokud hrála, tak mi ten zvuk stačil. Možná i proto, že jsem na lepší kytaru nikdy nehrál.
Jak jsem psal, určitě ti vyjdou vstříc. Nepamatuji se, že by byla někdy stížnost na jejich přístup a pokud vyměníš za dražší nástroj, bylo by to od nich i dost hloupé. Jedou ve velkém, takže nemají zapotřebí zbavovat se špatných kusů. Někdy je mi jich až líto, protože záměr firmy je super. Ale mám pocit, že 50 procent "zákazníků" k nim chodí jen zkoušet značky, aby si je pak koupili jinde levně (bazar apod.). To je úděl trhu nopol píše:Marw. Díky za odpověď, s tím doplatkem bych neměl problém, http://kytary.cz/cort-zenox-z40-bk/HN103300/
teď mám tady tuto a jak jsem psal, dokud hrála, tak mi ten zvuk stačil. Možná i proto, že jsem na lepší kytaru nikdy nehrál.Tak uvidím co se dá dělat.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Nechci tě chytat za slovo, ale na předchozí straně jsi psal, že je 3 měsíce stará.pol píše:kytaru jsem kupoval na konci listopadu, takže je v podstatě měsíc stará.
Předpokládám, že jsi jim v tom servisu neřekl, že je to kytara v záruce. Protože jestli jsi jim to řekl a oni ti kytaru vzali do opravy, tak to od nich nebylo moc košér.
Nevím odkud jsi a jak daleko máš do kytary.cz, ale tomuhle nakupování naslepo se zkus vyhnout. Přečti si tady na fóru minimálně tohle -
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272722
No a tady máš vlákna o krku do vrtule a jak to (ne)odstranit -
post219611.html?hilit=jak%20srovnat%20k ... le#p219611
elektricke-kytary/otazky-okolo-krku-t34 ... o%20vrtule
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/o ... le#p525727
Milane trocha optimismu, jsou svátky hehe
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Ano, psal jsem, že je 3 měsíce stará, to se omlouvám, ale teď jsem pár měsíců hrál na půjčenou kytaru a pak si koupil tuto, proto mi to splynulo. Datum vystavení na faktuře je 22.11.2012, tudíž mi došla cca 23-24, nevím.
Ne v servisu jsem neřekl, že je v záruce, protože to beru tak, že než se otravovat s reklamací, posílat ji do Prahy (jsem ze Zlína) a být bez kytary, tak jsem ochoten to pětikilo za seřízení dát, s tím teda, že mi bylo řečeno, že seřízením a výměnou strun by to mělo být relativně ok. Dokud hrála, já jsem byl spokojen.
Jinak máš pravdu, a pokud bych ji nakonec opravdu reklamoval, tak příští kytaru už budu vybírat osobně.
Díky za odkazy, jdu je pročíst.
Ne v servisu jsem neřekl, že je v záruce, protože to beru tak, že než se otravovat s reklamací, posílat ji do Prahy (jsem ze Zlína) a být bez kytary, tak jsem ochoten to pětikilo za seřízení dát, s tím teda, že mi bylo řečeno, že seřízením a výměnou strun by to mělo být relativně ok. Dokud hrála, já jsem byl spokojen.
Jinak máš pravdu, a pokud bych ji nakonec opravdu reklamoval, tak příští kytaru už budu vybírat osobně.
Díky za odkazy, jdu je pročíst.
To není pesimismus, ale realita.marw píše:Milane trocha optimismu, jsou svátky hehe
Chtěl jsem mu tím (i do budoucna) ušetřit zbytečná vydání.
Pokud mu za pětikilo kytaru seřídí a předtím mu tvdili, že je krk vrtulózní, tak je mi to podivné.
Mě to přijde logické - byl dát kytaru dopoledne - tzn. servisák měl jen zbytkový alkohol ze slivovičky - tzn. viděl celkem dobře. Mno a teď se ptal k večíru jak to vypadá - takže servisák měl svoji standardní hladinu pro pořádnýho moraváka....a pak jde všechnoMilanT píše:To není pesimismus, ale realita.marw píše:Milane trocha optimismu, jsou svátky hehe
Chtěl jsem mu tím (i do budoucna) ušetřit zbytečná vydání.
Pokud mu za pětikilo kytaru seřídí a předtím mu tvdili, že je krk vrtulózní, tak je mi to podivné.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Hladinku ať má jakou chce, hlavně ať kytara hraje. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vrácení bez udání důvodu v měsíční lhůtě jsi už prošvihnul, nicméně krk do vrtule je zcela regulérní důvod pro reklamaci, s tím nebudeš mít problém. Nicméně onen kytarář je pěkný vykuk, to by mě zajímalo, jak ti tu kytaru seřídí, pokud tam vrtule skutečně je.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Komu jsi to dal do servisu? Váchovi? Za 500 tak povolí výztuhu. Když jsem tam byl předminule, kluk platil 780 za výměnu strun a seřízení. Uf.
Povolení by mohlo stačit, ale taky je možná seschlý spoj hlava-krk, to by se musely přebrousit pražce, možná hmatník, teda reklamace.
Povolení by mohlo stačit, ale taky je možná seschlý spoj hlava-krk, to by se musely přebrousit pražce, možná hmatník, teda reklamace.
Nejde mi naladit elektrická kytara
Vyměnil jsem struny a ladil jsem.Naladil jsem a na ladičce se mi ukázala struna e1 naladěna. Naladil jsem další dvě a e1 se rozladila na d a ladil jsem dal a struny se rozladily všechny.co mam dělat
Re: Nejde mi naladit elektrická kytara
Nejdrive si asi ujasnit to, jakeho druhu mas kobylku. A podle toho (treba i tady na foru) vyhledat navod k ladeni.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sloučeno se starším tématem. U pevné kobylky se toto v drobném rozsahu může stávat, u tremol je třeba dbát na to, aby bylo správně seřízené. Návody zde jsou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008