Kuliman píše:Co se týče žíl tak na Epi by měli stačit dvou ne?
No, já jsem si tvůj požadavek tak trochu popletl s tímto - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... ml#p643789
Taky Epi SG, taky hardrock, taky snímače SD, taky stříbrná krytka, ale...čtyřžilový snímač kvůli rozepínání HB.
Takže pokud nerozepínáš cívky humbuckeru, tak ti stačí dvoužilový.
Doufám, že jsem koupil dobře, známí, co mi to mění mi volal, jestli mi nepřišel aktivní snímač, takže jestli mi přišlo něco jinýho, tak to bude fakt dobry teda!
Tak pánové, koupil jsem asi sh*t! Snímač, který mi přišel má dole opravdu vyražené označení Seymour Duncan a malou nálepku JB ale ZNÍ TO STRAŠNĚ! Zvuk přes hi-gain kanál zní jako nepovedený crunch, výšky jsou nechutně ostré, ladička mi to chvilema nebrala. Známí, vyučení elektrikář to pájel podle schématu od Seymour Duncan.
V první řadě zkontroluj, jestli ho máš, správně zapojený podle schémat SD a podle jejich značení drátů, jestli není zapojená jenom jedna cívka nebo není zapojený paralelně.
Kontroloval jsem to a byl sem z pár věcí zmaten, nakonec jsem šel přes celou dědinu k němu a asi 3x to překontroloval - měl to dobře a co jsem nechápal mi vysvětlil, pak měřil sílu výstupu snímače a bylo krásně vidět, jak je "SH-4" slaboučká oproti krkovymu Epi. Zapojoval to podle stejnyho schématu, jak jsi mi poslal a podotknul, že se mu nezdá, jestli někdo ten snímač už neotevíral, je nějakej zaprasenej ze zdola. Taky říkal, že byl z těch drátů zmaten co se týče stínění (teď už nevím jak přesně to říkal) a opravdu to mělo při zapojení do aparátu obrovskej brum. Kdyby mě krasty (nemyslím to zle) neposlal ten inzerát, tak tam teď mám Gibsona za 1700 místo nefunkční SH-4 za 1100 napsal jsem e-mail prodávající, ale očekávám, že se neozve a já tak krásně přišel o 1.100Kč což je pro mě dost nepostradatelná částka.
Kuliman píše:tak tam teď mám Gibsona za 1700 místo nefunkční SH-4 za 1100
Toť otázka. Třeba bys s tím Gibsonem dopadl hůř.
Tohle můžeš před koupí těžko vyzkoušet a je to sázka do loterie na co narazíš. No, uvidíš, k čemu se ti prodávající přizná (tedy za předpokladu, že to máte zapojené dobře).
Kuliman píše:tak tam teď mám Gibsona za 1700 místo nefunkční SH-4 za 1100
Toť otázka. Třeba bys s tím Gibsonem dopadl hůř.
Tohle můžeš před koupí těžko vyzkoušet a je to sázka do loterie na co narazíš. No, uvidíš, k čemu se ti prodávající přizná (tedy za předpokladu, že to máte zapojené dobře).
Díky za povzbuzení, to už by byla moc velká náhoda, snad tady tolik šejdířů není Třeba šejdíř není, ale pokud do 2 dnů neodepíše (předtím odepisovala v rámci hodin) tak bych rád někam vyvěsil její jméno, když už jsem přišel o tolik peněz (těžký život studenta) a navíc budu i tak muset koupit nový snímač, takže nakonec skončím u funglovky za 2.500.
EDIT: Nakonec mi paní vyšla vstříc a budu to moct vrátit, takže mi spadl kámen ze srdce, těch 250,- za 2 poštovny už řešit nebudu oproti 1100,-
Ano. Spájíš (zkratuješ) červený a bílý.
Černý je signál a zelený je zem (tuhle zem spájíš na tělo potenciometrů společně se stíněním od snímačů).
Ale tvůj kamarád elektrikář ti to jistě zapojí dobře.
Je tady někde napsáno jak ho instalovat do kytary? Asi bych si to nenechal udělat hned, ale pak dodatečně (sice to stojí jen kolem 300,- jak se tak dívám, ale to je jedno, jelikož jsem teď vynaložil daleko víc peněz než jsem měl v plánu )
Tady to není, ale všichni výrobci snímačů mají na svých webech schémata zapojení, tak nebuď línej a hledej. Kamarád elektrikář to podle schématu jistě zvládne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."