Jaká je náhrada za Roland V Synt GT?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Predator

Re: Jaká je náhrada za Roland V Synt GT?

Příspěvek od Predator »

Hush píše:To: jung:
Edit2: Pokud to můžu posoudit podle videí You Tube se zvuky Kurzweila a Krome - ani zdaleka se nepodobají
originálnímu zvuku Hammondů.
Tak s tím opravdu nelze souhlasit! Včera jsem odehrál druhý živák s Kurzweilem - ohlasy publika byly následující: u skladby, kde používám hammondy byla po prvních tónech reakce taková, že si mysleli, že jsme se dali na revival Deep Purple a začínáme hrát Perfect stranger. Ten zvuk v sále prý byl tak sugestivní, že chvíli trvalo, než pochopili, že hrajeme vlastní věc!
Zvuk Korgu takovou reakci nikdy nevyvolal.

Mimochodem, pro mě je to poučení, že s tím zvukem musím hodně šetřit, abych byl ušetřen takovýchto srovnání! :lol:
Plný súhlas, Hush. Myslím si, že kurzweilský B3 bez debaty patrí ku špičke toho, čo sa dá nájsť na dnešnom trhu v oblasti emulácií tonewheel organov. Pokojne znesie aj porovnanie s originálom (elektromechanickým, nie digitálne emulovaným) ... neznie to ako "B3 vs synth", ale skôr "B3 vs iné B3" :)

O Krome sa v tejto súvislosti nedá hovoriť ako o rovnocennom konkurentovi ... nemá tonewheel engine, používa na všetko statické vzorky, aj to v prípade B3 nie práve najlepšie, a porovnávať to s matematickým modelom v Kurzweiloch (KB3) sa proste nedá. Tu by bol rovnocenným konkurentom Kronos, ale tá jeho cena je dakde podstatne inde. V tejto cenovej hladine je naozaj Kurzweil prvá voľba.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Predator

Příspěvek od Predator »

No ale zasa na druhej strane treba uznať, že pokiaľ ten nástroj má byť určený pre mladú slečnu dopravujúcu ho pravidelne v MHD, asi je tu skôr vhodnejší Krome (ak samozrejme tá dáma nie je extrémne mocná, dobre stavaná Valkýra :D ) . Všetky Kurzweily sú ťažké, lebo majú poctivú celokovovú konštrukciu, a to pochopiteľne aj dačo váži. Na prenášanie to pre útle krehké dievča moc nie je.

jung

Příspěvek od jung »

Tohle je už lepší, ale musí se to koupit - nebo naprogramovat? :

Odkaz na balíček Hammondů (včetně Drawbaru):

http://www.danstesco.ro/

Edit: Jestli tomu dobře rozumím, tento balíček vytvořil pomocí zvuků Korga M3 (zdalipak to digitálně jde?)
Predator

Příspěvek od Predator »

jung píše:Tohle je už lepší, ale musí se to koupit - nebo naprogramovat? :

Odkaz na balíček Hammondů (včetně Drawbaru):

http://www.danstesco.ro/

Edit: Jestli tomu dobře rozumím, tento balíček vytvořil pomocí zvuků Korga M3 (zdalipak to digitálně jde?)
Ide to, čo by nešlo ... ako pozerám, je to zvuk riešený cez "Combination". Základom sú custom vzorky drawbarov importované do Krome, kde je 9 stôp priradených pre organ. A konečne to znie ako organ, nie ako samohrajka. Chýba mi tam trošku tá "špina" v preznievaní vedľajších koliesok medzi sebou a náhodné "kliksy" kláves, ale toto sa dá samplami urobiť asi ťažko, to je doménou matematického modelovania nástroja. Je to ale úplne v pohode a myslím si, že v kapele by to bolo bez problémov použiteľné.

Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Jde to tak, že v M3 to nasampluje do formátu .ksf a do Kroma to jen vloží a má hotovo.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
may fowl
last.fm: http://www.last.fm/user/headdesker
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mayula

Příspěvek od may fowl »

Díky za reakce :)
Ach ouvej, tak jste mi udělali chutě na Kurzweila (vážně to zní docela jako originální Hammondky!), ale ačkoli nejsem žádná éterická křehulinka, praktičtější by určitě bylo tahat se s Kromem :( Asi si počkám, až Kurzweil dorazí do prodejny, a ozkouším si to sama. Možná bych měla začít chodit do posilovny, abych byla na svůj nástroj patřičně svalnatá :D Každopádně dík.
Predator

Příspěvek od Predator »

Posilka asi nebude nutná :) mesiac chodenia na skúšky to spraví ... 14 kilo pre 61-klávesovú verziu nie je až taký des. Len keď to hodláš prenášať v MHD, kúp si na to nie tašku (tá je vhodná skôr na nosenie nástroja v aute), ale radšej polotvrdé púzdro s kolieskami, a pokiaľ možno aj s popruhom cez plece, lepšie sa Ti to bude nosiť.

petermikuláš

Příspěvek od petermikuláš »

Ďakujem Ti Predator, že si sem hodil to video Hamond B3 vs Kurzweil PC3. Je totižto veľmi trefné. Poznám chlapíka, ktorý to v tom videu testuje /ten za tou PC3-kou/. Je to fakt maník, ktorý sa vyzná do problematiky a živí sa hudbou a na tom porovnaní týchto dvoch nástrojov si dali skutočne poctivo záležať, aby to bolo fakt objektívne porovnanie. Super. Myslím, že sa im podarilo poctivo objektivitu zachovať. A názor nech si urobí každý sám.

Inak podelím sa s Vami o jednu moju čerstvú, novú a ďalšiu skúsenosť čo by pomerne čerstvého majiteľa Kurzweilu. Môžem jednoznačne vyhlásiť, že sila tohoto nástroja rozhodne nespočíva len v nadupaných akustických zvukoch klavírov, hamondov a slákov, ktorými je tento nástroj povestný. Je až neuveriteľné aký je tento nástroj vhodný na akékoľvek iné zvuky, aj napríklad totálne analógové.

Pred pár dňami som si kúpil nové zvuky od firmy Art of Sound. Konkrétne sa jednalo o Synth Collection. Predvčerom som to nainštaloval do môjho Kurzweila a nestačil som sa diviť, čo z toho Kurza liezlo von za zvuky. Normálne som mal pocit a dojem, že s tými zvukmi od Art of Sound som si kúpil ďalších desať hardwarových analógových syntezátorov. Skrátka geniálne. Nechcel som veriť, že počujem Moog, MiniMoog, Voyager apod., skrátka neuveriteľné zvuky Vintage Synth a analógov. A pritom to bol stále Kurzweil, z ktorého tie zvuky liezli. Skrátka chalani z Art of Sound urobili a stále robia neskutočne geniálnu prácu. Je pre mňa až neuveriteľné čo je vlastne ten Kurzweil za chameleóna a na koľko rôznych podôb sa dá prispôsobiť.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
Predator

Příspěvek od Predator »

To je dané práve tou zložitosťou a flexibilitou VAST syntézy, ktorá vie emulovať prakticky ľubovoľný iný typ syntézy. Práve to, že sa modeluje nielen zvuk samotný, ale aj celá architektúra zapojenia, dáva za výsledok nielen rovnaké zvukové spektrum ako u predlohy, ale aj úplne rovnaké správanie sa pri hre a rovnakú reakciu na dynamicky premenné faktory hry.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“