John Frusciante
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Mně se Fruscianteho hra velmi líbí. Žádné mega rychlé kytarové onanie a už dávno mně přesvědčil, že to co John hraje je mnohy složitější, než maštění hmatníku...
Umění není hrát všechny noty na hmatníku tou největší rychlostí, to zvládnu i já, ale je to o ničem. Umění je hudbu promýšlet, cítit.
Srovnávat kytaristy je ta největší blbost, chceš říct: rychlejší=lepší? Nebo víc cool=lepší? metalista=lepší?
Ohledně Hammeta, ten mě moc nezaujal, prostě na to, že ho učil Satriani, hraje docela dole...
Umění není hrát všechny noty na hmatníku tou největší rychlostí, to zvládnu i já, ale je to o ničem. Umění je hudbu promýšlet, cítit.
Srovnávat kytaristy je ta největší blbost, chceš říct: rychlejší=lepší? Nebo víc cool=lepší? metalista=lepší?
Ohledně Hammeta, ten mě moc nezaujal, prostě na to, že ho učil Satriani, hraje docela dole...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
-
BUDAJ-31
Přesný! Je to ten okamžik, kdy člověk zjistí, že co se týče zvuku, mírně zkreslenej Stratocaster/Telecaster je něco neuvěřitelnýho. Úžas nad tím, jak krásně zvuk reaguje na styl hraní, že není potřeba milión zkreslovacích a efektovejch krabiček. Že hraní na kytaru není jen o masivních power akordech a palm mutingu, objev krásy minimalistickýho hraní, funkových riffů, slajdů a podobných vychytávek.Dark Axel píše:možná to fakt prostě jen není tvůj styl
já si k Frusciantemu taky nějakou dobu hledal cestu... býval jsem docela zabedněný arogantní kytarista, to se přiznám... taky podle mě neuměl moc hrát, ale prozřel jsem (to je komplexní změna - více zkušeností, změna stylu a podobně)
pro ilustraci:
RHCP - Scar Tissue
http://www.youtube.com/watch?v=og42E_H7dLw
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
A když si uvědomíš, že je to člověk, kterej se málem ufetoval k smrti a dodnes je to na něm vidět... to co dokázal, je obdivuhodné.BUDAJ-31 píše:podla mna John Frusciante patry jeden z naj Gitarystov na svete...ajked sice neni ale podla mna by mal byt onieco vyzsie...taktiez dobry je aj Dave navaro ale ten viac hra technicky
Jj úplně souhlasím s impactem jeho hudba mi moc imponuje a je to prostě borec dost sem se teďka zaposlouchal do Blood sugar sex magic.Prostě jeho riffy nemaj chybu žádný překreslený nekonkrétní powery pěkně si hraje s normal akordama krásně nakřáplé sola nebo ujaštěné...prostě borec teďka dost poslouchám I could have lied , má to perfetní nápad a krásné solo
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
I could have lied je úžasný stejně jako skoro všechno co tenhle maník vypouští. RHCP jsou moji velký favoriti a jelikož Frusciante stojí za většinou jejich muziky tak k němu mám neuvěřitelnej respekt. Mám hrozně rád jeho styl hraní, je tak nádherně živelnej...naproti klasickejm powermetalovejm masturbacím s maximum overdrivu...TOHLE je umění...
Ještě musím říct že na mě působí jako člověk trochu zbržděně (v rozhovorech a tak) ale asi jen můj hloupej dojem. To s ODčkem mělo i ošklivej dopad. Když se sjel u sebe v domě nehodou ho zapálil a utrpěl ošklivý popáleniny...eště že se z toho dostal. Jinak mám s nim krásnej rozhovor z Guitar Worldu kdo byste chtěl, můžu poslat (ale je anglicky)
Ještě musím říct že na mě působí jako člověk trochu zbržděně (v rozhovorech a tak) ale asi jen můj hloupej dojem. To s ODčkem mělo i ošklivej dopad. Když se sjel u sebe v domě nehodou ho zapálil a utrpěl ošklivý popáleniny...eště že se z toho dostal. Jinak mám s nim krásnej rozhovor z Guitar Worldu kdo byste chtěl, můžu poslat (ale je anglicky)
Epiphone Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
-
BUDAJ-31
Není zbržděnej, on tak divně mluví, protože už nemá ani jeden vlastní zub, museli mu je všechny vyndat.suloco píše:I could have lied je úžasný stejně jako skoro všechno co tenhle maník vypouští. RHCP jsou moji velký favoriti a jelikož Frusciante stojí za většinou jejich muziky tak k němu mám neuvěřitelnej respekt. Mám hrozně rád jeho styl hraní, je tak nádherně živelnej...naproti klasickejm powermetalovejm masturbacím s maximum overdrivu...TOHLE je umění...
Jo dyť bez urážkyimpact píše:Není zbržděnej, on tak divně mluví, protože už nemá ani jeden vlastní zub, museli mu je všechny vyndat.suloco píše:I could have lied je úžasný stejně jako skoro všechno co tenhle maník vypouští. RHCP jsou moji velký favoriti a jelikož Frusciante stojí za většinou jejich muziky tak k němu mám neuvěřitelnej respekt. Mám hrozně rád jeho styl hraní, je tak nádherně živelnej...naproti klasickejm powermetalovejm masturbacím s maximum overdrivu...TOHLE je umění...
Epiphone Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
Je to můj nejoblíbenější kytarista...mám rád jak jeho hru v Peppers, kde nepotřebuje hrát nijak přetechnicky a přesto je to paráda...třeba věc, kterou hraje v jednom vydijeku na YT
h----10----5----5----14---14---10--
a--9----4----7---12----12----9---
zvládne to zahrát každej ale mě to zní úžasně..na jeho solovkách zase baštim tu atmosféru- zejména na prvních 2...ohlasy v recenzích byly vyloženě špatný, čistej při psaní a nahrávání taky nebyl a celý cd jsem v kuse vydržel poslouchat asi jenom dvakrát, ale ta atmosféra a emoce jsou super...co bych za to dal natočit někdy takhle "mizernou" desku
2 Suloco: Co já vim, tak někdy během svojí závislosti dostal mimo jiný nějakou ústní infekci a když přišel na terapii, tak mu řekli, že jediná možnost, jak se jí zbavit je zuby ven...alespoň takhle jsem to někde čet
h----10----5----5----14---14---10--
a--9----4----7---12----12----9---
zvládne to zahrát každej ale mě to zní úžasně..na jeho solovkách zase baštim tu atmosféru- zejména na prvních 2...ohlasy v recenzích byly vyloženě špatný, čistej při psaní a nahrávání taky nebyl a celý cd jsem v kuse vydržel poslouchat asi jenom dvakrát, ale ta atmosféra a emoce jsou super...co bych za to dal natočit někdy takhle "mizernou" desku
2 Suloco: Co já vim, tak někdy během svojí závislosti dostal mimo jiný nějakou ústní infekci a když přišel na terapii, tak mu řekli, že jediná možnost, jak se jí zbavit je zuby ven...alespoň takhle jsem to někde čet
...
Hej toho jsem objevil asi před rokem a půl... první co jsem od něho slyšel bylo Going Inside a nejdřív jsem to moc nemusel kvůli tomu efektu na začátku ale pak se mi právě takový a podobné efekty začali na tom líbit a úplně jsem se do toho zažral... Mě se teda nejvíc líbí Murderers, Second Walk, Carvel, Omission a podobné... ty první desky no... někdy by bylo úpe nejlepší kdyby se z tama dal vystřihnout ten "zpěv" třeba My Smile Is A Rifle by byla jinak fklidu...
Jinak v RHCP je to prostě kus kapely... Dobře si rozumí s basou...
Jinak v RHCP je to prostě kus kapely... Dobře si rozumí s basou...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
Právě My Smile Is A Rifle mě baví kvůli tomu jeho hlasu...feťák prostě..je krásně vidět, jak na tom byl...navíc se mi moc líbí ten nápad v textu "My smile is a rifle, I'm pointing at you".annY:. píše:... ty první desky no... někdy by bylo úpe nejlepší kdyby se z tama dal vystřihnout ten "zpěv" třeba My Smile Is A Rifle by byla jinak fklidu...
.
...
nojo... každý má svoje... já jen že ze začátku ta písnička byla úpe parádní a jak se to tam objevilo...podle mě škoda páč ty kytary jsou tam parádní...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Jojo rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších,škoda jen ,že je nemůžu poslouchat live,protože co předvádí pan Anthony to je teda velká tragédie(furt se sám sebe ptám ,jak mu to může projít takovejhle falešnej zpěv?)Mě osobně se nejvíc líbí klasika Under the Bridge..
Dark Axel: smazán duplicitní příspěvek
Dark Axel: smazán duplicitní příspěvek
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
BUDAJ-31