Fender Champion 100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jiri.patek@seznam.cz
Nový uživatel

Re: Fender Champion 100

Příspěvek od jiri.patek@seznam.cz »

Zdravím. Právě mi telefonoval technik z Kytary.cz a sdělil mi ,že to tak prostě ve Fendru vyrábějí. Mám na výběr, bud aparát vrátit nebo si ho nechat a smířit se ,že do sluchátek efektová smyčka není přimíchaná. Jinak se mi aparát zamlouvá tak si ho asi nechám.
Jirka
affordano

Příspěvek od affordano »

Fender Champion 100, podceňovaný to a přehlížený aparát, jsem léta používal na el. kytaru a el. housle. Kdyby nebyl tak těžký (přes 20 kg), asi bych ho měl dodnes. Postupně jsem v něm zkoušel různě měnit repráky za Celestion Gold, V-type apod., pak jsem si i dodělal druhou bednu a kombo a bednu předělal na 1×12, vždycky to hrálo dobře, za tu cenu (cca 4 tisíce na bazaru) řekl bych výborně. Používal jsem jen čistý kanál nebo Jazz mód jako platformu pro krabičky. Hlasitost naprosto dostatečná ve všech možných live situacích, spolehlivost absolutní, nikdy mě ve štychu nenechal. Jenom je potřeba dát pozor na knoflíky/osičky poťáků, ty jsou náchylné na rány, a poťáky jsou pájené přímo na desku, takže každý úder může mít dost dramatické následky...
IMG_20220823_182935~2.jpg
torst

Příspěvek od torst »

Potvrdí osm z deseti Kinxů.
Kinx píše: 26.08.2024 8:21 z casovych a logistickych duvodu jsem si s druhou kapelou pronajal na odpoledne misto v zkusebny praha - jizak, kde jsou nejaky erarni aparaty a bubny. Pred par lety jsem tam zkousel s Pavlickem a meli tam nejaky erarni Marshally (JVM nebo TSL, uz nevim, dve rady potaku, celolampa) a hlavne otevreny bar s plzni, takze jsem se tesil, ze si udelam hezky nedelni odpoledne a prijedu pouze s kytarou a pedalboardem. Pri zjisteni, ze bar je zavreny a misto Marshallu je na zkusebne Fender Champion 100 jsem byl ponekud rozcarovan, ale zkouset bylo potreba a tak jsem se zapojil a zacal kroutit. k mymu prekvapeni jsem po chvili naladil uplne v pohode pouzitelnej zvuk a i s krabickama si to povidalo fakt dobre, nakonec jsem byl velmi prijemne prekvapenej! Jenom jsem kvuli kompresi pouzival druhej kanal s nejakym modelem blackface. Hralo to regulerne dobre.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Ano, asi tak. Dospěl jsem k podobnému poznání, jenom malinko jinou cestou než Kinx - ne z nutnosti, ale ze zájmu, a ne přes Plzeň, ale přes Kozla :wink: . Čistej kanál je krásnej, vražedně hlasitej, ale komprese opravdu absentuje a je asi nemožné ho přebudit nebo stlačit, pořád je to ten křišťál, proto druhý kanál s modelací - Blackface je na kytaru prima, mě na housle a občasnou kytaru fungoval spíš ten Jazz...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“