Gibson 2015

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
cherreda
Rádce

Re: Gibson 2015

Příspěvek od cherreda »

Pche, koho zajímá nějaké přizdis*áčské dřevo? Je tam robotuner. :wink: :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

do kytar.cz ted pry prisly jeste nejaky customy. ty udajne nastesti robotuner nemaji :D
krade

Příspěvek od krade »

...koupit si fungl novýho gibsona je podle mě fakt úplná kravina.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
grock

Příspěvek od grock »

Robotuner mi zas jako takový problém nepřipadá ( osobně jsem ale ještě neměl tu čest), pokud baterka vydrží, tak si dovedu představit, že bych někdy (třeba při hraní venku) i využil a rád. Nacvakávací PG je také spíš plus, pokud nechrastí, ale ten mi byl vždy nepodstatný stejně jako lak tzv. zpracování. O novém LP bych uvažoval hlavně kvůli širšímu krku. Co vidím jako mínus je ale uložení krku, díry a dřevo, kromě ceny 8) .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
pain2

Příspěvek od pain2 »

já jsem tu čest měl a je to děs :D stačí trošku rozeznít při ladění 2. strunu a už to není schopné naladit a lítá to nahoru a dolů. Nechtěl bych vidět, jak to funguje na podiu, kde je opravdu hluk. Nicméně možná pro někoho je to cool věc, ale já tomuto systému moc nevěřím a často chodí reklamace skrz rozsypané serva. Horor je taky měnit na tom struny, kdy odblokovat ten systém, aby šlo kroutit kolíkama ručně je třeba udělat několik kroků na ovládacím panelu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no predevsim pro vymenu struny neni nutne kroutit rucne, od toho je to prece robotuner a zmacknout parkrat tlacitko je horor?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já bych na to osobně na podiu opravdu neměl čas :D Zlaté zamykací Gotohy. Na servisu už to několik lidí chtělo překopat na klasické mechanické kolíky. Opravdu se ten systém sypal, ikdyž netuším, co s tím dělali :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:do kytar.cz ted pry prisly jeste nejaky customy. ty udajne nastesti robotuner nemaji :D
http://kytary.cz/gibson-les-paul-custom-eb-gh/HN109905/

126 tis, a richlite hmatník.. nekup to

před 4 roky jsem dal za 2008 Historic 1957 Custom s tělem z 1 kusu mahagonu (žádnej separate top, celý jeden kus jako tenkrát) 2.500 euro...

a pak že kytara nemůže bejt investice :mrgreen: neplánovaná ovšem, nikdy neprodám
I´m wheels... movin´wheels
grock

Příspěvek od grock »

Ty vole, richlite, 126t. a ještě díry...fakt už vám věřím, že nadávky na gibson nejsou neopodstatněný. :cry: Bohužel.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

A já zvažoval prodej svýho SG. No, prozřel jsem a ani náhodou :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ad komory - nazvoslovi je obcas trochu matouci, pokud vim, tak ten LPC ma routing "swiss cheese" jako Traditional

Obrázek

kdezto ten standard ma tzv tone chamber, vic se to zde rozebiralo uz v jinem tematu.

Obrázek

ani jedno mi neni uplne po srsti, nicmene potkal jsem i plne chambered LP se super zvukem, mely pouze jednu malou vadu - nehraly jako LP :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Já nevím, proč furt skuhráte? Možná má richlite, ale na druhou stranu má "vysoce kvalitní lemovku". To je paráda.

Robotuner bych sice úplně nezatracoval, technologická progrese je potřeba, ale je jasné, že tak složitý werk nebude mít stejnou životnost a spolehlivost jako staré dobré kvalitní mechaniky. Nechtěl bych ho, byl bych nervozní, že se porouchá v nejblbější situaci. Profík by nejspíš měl další robonástroj v záloze, ale já nýmand těžko.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

proti robotuneru bych nerekl ani pul slova, kdyby skutecne fungoval. To, jakym zpusobem behal na tech gibsonech z videi byla nocni mura a cinilo to z nich naprosto nepouzitelne nastroje pro podium.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kinx und Robotuňák:
Mně je furt velmi divné, že by si nikdo od Gibson nevšiml nešvarů, které s Hyenikem popisujete a je mi jasné, že jste si to z prstu nevycucali. Jak to, kurňa, že to na ty kytary furt vehementně osazujou? Ať maj Gibson jakékoli obecné chyby, podle mě na těch kytarách vždycky všechno fungovalo jak má, takže této situaci s Robotunerem nerozumím. To nedolaďování je jako v rámci jakési "tolerované" vady? Dyk doprčic jim to lidi musej házet zpátky na hlavu, ne? Ty sám jsi mluvil o kolika kusech, na kterých Robo funguje blbě? O třech ze tří? :) Fakt to nechápu.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Ja si puvodne myslel, ze ten robotuner je na principu jako Gibson robot. Tam jsi hrabl do vsech strun a kytara se naladila. Ten robotuner musi brat jen jednu strunu. Jak rozeznis dve, je uz zle. Proto by me zajimalo, jak je to spolehlive v hluku na podiu. Co se tyce poruchovosti, mohla byt spatna serie. Tezko rict, ale casto se to vrací popr. jsou pozadavky na vymenu za klasicke mechanicke koliky
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak me to ladi najednou, sice pravda nezvladne vsechny, ale obvykle naladi spodni 4 na jeden zatah, horni dve brnknes jeste jednou. V pripade ze mas odladene nastaveni. Kdyz to "prehanis" s presnosti, tak opravdu nastava situace ze dokola preladuje porad jednu strunu a porad ji nemuze "chytit"

takhle to nejak vypada realne (u me dost podobne)
https://www.youtube.com/watch?v=UUayLRdX57s
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

robotuner ma i nejaky poly mod, se kterym by to melo fungovat - bohuzel moje zkusenosti jsou popsane vys. tezko rict, jestli to nebylo napr serizenim kytar - jenze kytary za takove prachy jeste k tomu s takovouto novatorskou feature by sakra mely byt serizeny a funkcni uz po vytazeni z krabice (serizeni mi prislo u vsech trech z hracskeho pohledu naprosto ok) !!!

puvodni Robot Guitar jsem chvili mel doma a prislo mi, ze fungovala o dost lip - byt ten system nebyl co se tyce designu tak elegantne reseny, neumel custom ladeni a mechaniky byly hodne masivni.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

mě příde, že ty robotunery v Gibsonech jsou jen marketingový tah... Příde mi že to cílujou na lidi kterým je zvuk kytary ukradený protože mezi ampem a kytarou je 20 krabiček které ten původní zvuk změní k nepoznání a je prostě cool si přeladit kytaru zmáčknutím tlačítka hlavně že to vypadá jako Les Paul na který hrával tamten slavný kytarista... nevím, ztrácí to takové to kouzlo jednoduchosti Les Paulu.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Teď jsem se díval, že některý kytary staví Gibson v Japonsku, víte o tom něco, byl jsem teď rok mimo level.
Jinak přemýšlím o této koupi na na kytary.cz http://www.gibson.com/Products/Electric ... ird-V.aspx ale....krk mi teda pocitově přišel jak u Ibanez sedmičky, byl jsem jen zběžně na pár minut skočit se podívat co tam po roce mají nového.
te%d jsem se ještě koukal, že na 2016 je model firebird za 1000 dolarů o cca půlku méně než tenhle.
Tak fakt váham...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tak hlavně 2016 modely mají zpátky klasický parametry, žádný široký krky a la sedmička, a ty další nesmyslný fíčury.. všude jsou modely 2015 s velkejma slevama, protože to nešlo na odbyt. Velký překvapení.. :mrgreen:
To byl neskutečnej úlet.

Na to zlevnění Firebirdu jsem taky koukal .. a při dosavadní strategii "vyrobíme kytaru levnějc a prodáme za víc" nevěřím, že by najednou chtěli míň za stejnou kvalitu. Třeba to nebude Japonsko (btw o tom nic nevím) - ale spíš rovnou Čína.. :twisted:
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“