Zabrouseni sroubovaneho krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Ahoj mam jeden dotaz asi je to blbost ale nepomohlo by kdyby se treba vlastne ty boky v lozi napatlali nejakym tmelem ci necim aby se ty rezonance prenaseli jeste lip? ze by ten krk dosedal na fest i do stran a ne jen na spod :oops: asi je to blbost ale tak me to napadlo........ co? :lol:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

M.K. píše:Ahoj mam jeden dotaz asi je to blbost ale nepomohlo by kdyby se treba vlastne ty boky v lozi napatlali nejakym tmelem ci necim aby se ty rezonance prenaseli jeste lip? ze by ten krk dosedal na fest i do stran a ne jen na spod :oops: asi je to blbost ale tak me to napadlo........ co? :lol:
Myslím že nejlíp to přenáší vibrace když je to dřevo na dřevo ne nějaké s****y, mezi nebo vedle toho :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
afektband

Příspěvek od afektband »

Joey píše:
M.K. píše:Ahoj mam jeden dotaz asi je to blbost ale nepomohlo by kdyby se treba vlastne ty boky v lozi napatlali nejakym tmelem ci necim aby se ty rezonance prenaseli jeste lip? ze by ten krk dosedal na fest i do stran a ne jen na spod :oops: asi je to blbost ale tak me to napadlo........ co? :lol:
Myslím že nejlíp to přenáší vibrace když je to dřevo na dřevo ne nějaké s****y, mezi nebo vedle toho :wink:.
U lepenýho krku tam je mezi tím taky lepidlo, takže já bych řekl, že by to možná nebylo marný. Už mě to taky napadlo přilepit šroubovanej krk, když by to bylo nějaký lepidlo, který po zaschnutí fakt stuhne a "nepruží", tak by to mělo bejt lepší.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Joey píše:
A proc ma teda lepsi zvukove vlastnosti lepeny krk? Urcite ne zadnej tmel, ten je elastickej a spis by ty vibrace tlumit, ale pokud by si tam ten krk vlepil, tak by to bylo lepsi, nez kdyby si to jenom sesrouboval. Je to ale nevratna zmena, takze to za to si myslim nestoji..
M.K.

Příspěvek od M.K. »

no ja si prave taky myslim jako na ten spodek asi urcite ne ale ty boky do sebe asi tak na fest nepasujou takze si myslim ze by se to tim mohlo jeste vylepsit zvlast kdyz tu nekdo psal ze po vybrouseni mu tam vznikla vule tak sem myslel prave jen dat neco nejaky tmel ci lepidlo na ty boky nechat to treba zaschnout a pak to tam narvat samo ne nejak nasilim ale treba pribrousit proste tak aby to bylo na fest a nebo to vazne i slepit treba.....
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Aha takze tmel tedy ne.... hm no a co by se dalo pouzit na ty boky abych je tedy nechal zaschnout a pak pribrousil aby si to pekne sedlo na fest? slo by to treba tim lepidlem a nechat ho vytuhnout a pak prebrousit? Az to budu delat rad bych aby to bylo ,, vymazleny" zatim tedy jeste strata nemam ale budu kupovat v lete a tohle rozhodne provedu myslim ze to za chvilku prace stoji :)
afektband

Příspěvek od afektband »

M.K. píše:Aha takze tmel tedy ne.... hm no a co by se dalo pouzit na ty boky abych je tedy nechal zaschnout a pak pribrousil aby si to pekne sedlo na fest? slo by to treba tim lepidlem a nechat ho vytuhnout a pak prebrousit? Az to budu delat rad bych aby to bylo ,, vymazleny" zatim tedy jeste strata nemam ale budu kupovat v lete a tohle rozhodne provedu myslim ze to za chvilku prace stoji :)
Dělaj se i lepidla, který nabudou objem při zasichání, tak možná ty, ale podle mě jsou ty boky zbytečnost, daleko důležitější je ten spodek.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
M.K.

Příspěvek od M.K. »

no ten spodek bude urcite hlavni ale jak tu nekdo psal cim veci stycna plocha tim lepe a jak koukam na ty fotky tak ty boky daji celkem dost odhadem to tipuji na 40% toho spodku a kdyz uz to clovek jednou sunda.... proc to neudelat tak aby to bylo co nejlepsi...? Je tu nekdo kdo by mi poradil nejake vhodne lepidlo ci neco co by se na to dalo pouzit?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Hele to, co chces udelat, ma vyznam jenom z estetickyho hlediska, abys tam nemel mezeru. Nejlip slepeny drevo je, kdyz mezi nim je nula nula nic lepidla a je to lepeny za poradnyho tlaku, treba stazeny truhlarskejma sverkama. Jestli tam budes mit na kazdy strane minimetr mezeru tak tam bude milimetrova vrstva lepidla, ktera ti zvuk moc prenaset nebude. Je dulezitej fakt ten spodek..

Navic az to budes brousit, tak musis dat bacha, aby si nebrousil i ty boky. Je dobry nalepit si na spalik dreva 2 druhy smirglu na protilehly plochy(kdyby to bylo na plochy vedle sebe tak by si brousil nechtene i ty boky). Jeden na brouseni a jeden na zacisteni. Urcite ne si vzit kus smirglu dat ho kolem spaliku drzet na stranach prstama a pilovat pak si spilujes i ty boky.. Kdyz to spravne zbrousis tak nemusis ani nic vymejslet.. :wink:
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

petrpeter píše:
Taky je vhodny jemne prejet spodni cast krku (jen cast ktera doseda do tela) - jen odstranit otrepy otvoru, a pak diry na sroubyt zpevnit kapnutim sekundovyho lepidla (i 2x, 3x s odstupen casu), drevo nasakne lepidlo a ztvrdne, aby se ti pak nestalo, ze pri sroubovani treba vrtackou (akku sroubovakem) sroub a zavit protocis...
Chtěl bych se zeptat jestli je možný když se mi krk kytary po dotažení mírně hýbe jestli to zakápnutí vteřiňákem pomůže aby se přestal hýbat?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

billie.raf píše:
petrpeter píše:
Taky je vhodny jemne prejet spodni cast krku (jen cast ktera doseda do tela) - jen odstranit otrepy otvoru, a pak diry na sroubyt zpevnit kapnutim sekundovyho lepidla (i 2x, 3x s odstupen casu), drevo nasakne lepidlo a ztvrdne, aby se ti pak nestalo, ze pri sroubovani treba vrtackou (akku sroubovakem) sroub a zavit protocis...
Chtěl bych se zeptat jestli je možný když se mi krk kytary po dotažení mírně hýbe jestli to zakápnutí vteřiňákem pomůže aby se přestal hýbat?
No nejdřív zkus jestli máš šrouby opravdu pořádně dotažený - pokud ne, tak je jasný že se hýbe, pokud jsou dotažený fest tak se hýbat nemůže... A pokud máš protočený závit na některým šroubu, tak do té díry v krku klidně i vteřinákem zalep kousek párátka....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak jsem se ponořil do krás mojeho stagga.
Tady máte detail uložení krku. Po přeměření jsem zjistil že to je fakt rovné, dokonce i rohy že byli rovně a hrany. Jen krk není našroubovaný přímo u těla - konec krku je asi 3mm od těla. Jinak když jsem odšrouboval krk tak jsem čekal že mi vypadne do ruky....ale nakonec to někdo udělal tak že jsem jej dost těžko tahal....je to na bocích na 0,000mm přesně :) že to prostě nejde tam ani zpátky. Takže tuhle bitvu jsem snad vyhrál.

Obrázek
Final Frontier
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle je lože mýho Squieru Affinity Strat... Omluvte kvalitu, foto z mobilu...

Obrázek

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

ty díry v tom loži-si tam asi zkoušeli vrtačku nebo co :D

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

afektband píše:ty díry v tom loži-si tam asi zkoušeli vrtačku nebo co :D
Ví bůh...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Jaguar master píše:Tak jsem se ponořil do krás mojeho stagga.
Tady máte detail uložení krku. Po přeměření jsem zjistil že to je fakt rovné, dokonce i rohy že byli rovně a hrany. Jen krk není našroubovaný přímo u těla - konec krku je asi 3mm od těla. Jinak když jsem odšrouboval krk tak jsem čekal že mi vypadne do ruky....ale nakonec to někdo udělal tak že jsem jej dost těžko tahal....je to na bocích na 0,000mm přesně :) že to prostě nejde tam ani zpátky. Takže tuhle bitvu jsem snad vyhrál.

Obrázek
No moc se mi to nezdá, doufam že brousíš plochou, nějakým hranolem nebo tak. opovaž se to dělat jenom tak rukou, takhle si to akorát zmrvíš.

Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Já jsem to nebrousil vůbec....ono to bylo rovné. Mám to teda brousit? Dát ten lak pryč?
Final Frontier
afektband

Příspěvek od afektband »

Jaguar master píše:Já jsem to nebrousil vůbec....ono to bylo rovné. Mám to teda brousit? Dát ten lak pryč?
JJ, ten lak by měl jít pryč.

Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

tak až se najde čas tak půjde :P
Final Frontier
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

na to zabroušení lože se taky hodí ciglina, hezky seškrábne lak, a je přesně rovná.

ciglina

[Z německého ziehklinge], plátek ocelového plechu o rozměrech přibližně 15 × 6 × 0,08 cm, sloužící jako nástroj finálního opracování dýhovaných ploch před ručním leštěním - nanášením šelakové politury pomocí tzv. polny. Hrany cigliny se ostří jen ručně ocílkou při okraji ponku, kdy se nejprve kosým třením okrajů cigliny naplocho vytvoří ostré břity a pak toutéž ocílkou se ohnou z obvodní plošky zpět k ploše. Tím vznikne břit, jímž se s citem šikmo postavenou ciglinou jakoby hobluje tenká vrstva dýhované plochy. Ta se pak ještě dobrousí mokrou jemnou cihlou pemzy a zasucha jemným skelným papírem. Ciglina může mít nejen rovné, ale i zaoblené pracovní hrany.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“