Mikrofon pro rap

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Billabong604

Re: Mikrofon na ''RAP''

Příspěvek od Billabong604 »

No, zvukovku mám Realtek ALC892. Mám teda rozumět tomu tak, že když budu mít ten preamp, tak bude zvuk čistější?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Billabong604 píše:No, zvukovku mám Realtek ALC892. Mám teda rozumět tomu tak, že když budu mít ten preamp, tak bude zvuk čistější?
S touhle zvukovkou si můžeš koupit jakejkoliv mikrofon... Takže bych zainvestoval i do zuvkovky. Nejlepší by bylo přímo zvukovku s preampem a XLR vstupem. Hlavně ale ne externí s USB, a když už externí, tak Firewire.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Billabong604 píše:No, zvukovku mám Realtek ALC892. Mám teda rozumět tomu tak, že když budu mít ten preamp, tak bude zvuk čistější?
Ne - nemůže se to apriori takhle vykládat. Prostě mikrofon k sobě potřebuje preamp a basta. Srovnávat kvalitu signálu bez a s preampem je nonsense.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Billabong604

Příspěvek od Billabong604 »

No... nedělám si studio, takže o zvukovce nebudu vůbec ani přemýšlet. Když si koupím teda k mikrofonu preamp tak za zapojí mikrofon do preampu a preamp do počítače? Pokud ano, má ten preamp normální jack?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, preamp má výstup obvykle 6,3mm TRS (symetrický jack) konektor, takže bude pořeba redukce 6,3mm TRS na 3,5mm TS (onboard zvukovka v compu).

P.

rezzist

Mikrofon pro RAP

Příspěvek od rezzist »

chtel bych se zeptat jaky mikrofon by byl nejlepsi na nahravani a malem domacim studiu. mikrofon bych napojoval prez mix pult nebo pres preamp...nekdo tvrdi ze kondenzatorovy a nekdo ze lampovy...dekuji
Paris
Rádce

Re: Mikrofon pro RAP

Příspěvek od Paris »

Takovej, jakej se ti libi.

Resp. mikrofon neni zdaleka vsechno, co dela zvuk nahravky (a pokud mam porovnat lampovej s normalnim kondezatorovym (z podobne cenove hladiny), tak v tom neni takovy rozdil jako v tom, jak mas vyreseny studio a jeho akustiku). Takze osobne bych se do lampovyho mikrofonu nehrnul (ale je to fuk, jestli po nem touzis, tak klidne), spis bych se zameril na ty dalsi veci okolo....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

"Lampový" je popis elektroniky (čili rozdíl od "tranzistorový" například). Princip snímání je shodný s kondenzátorovým, čili napájená kapsle. U lampového pouze není třeba používat Phantom napájení, neboť kapsle je napájená spolu s tou lampovou elektronikou.

Obecně platí, že mikrofon by měl optimálně sednout na hlas (=barvu), takže někde to může být standardní kondenzátor, jindy lampa, eventuelně páskový. Nejlíp vyzkoušet (jak taky jinak) 8) univerzálnější použití bych osobně spatřoval ve standardním (=nelampovém) kondenzátorovém mikrofonu.

P.

EDIT: aneb jak píše Paris.

rezzist

Příspěvek od rezzist »

Samozrejme ze i akustika a dalsi veci to mam predstavu jak udelat jen tim mikrofonem sem si jistej nebyl. takze kondenzatorovej. diky za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“