TC Electronic - nová řada pedálových efektů (Behringer)
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: TC Electronic - nová řada pedálových efektů (Behringer)
To spíš s tím, že už je nějakou dobu v prodeji i Flashback 2 s Mash technologií.
Opravdu, zlatá éra, co se kytarového gearu týče. Za pár šušní si může člověk dopřát, co je mu libo.
Opravdu, zlatá éra, co se kytarového gearu týče. Za pár šušní si může člověk dopřát, co je mu libo.
Pedále s lampičkami mi boli vždy sympatické, ale z tohto leze neuveriteľne nechutný zvuk, aspoň teda v tomto promo videu: http://frontman.cz/lampovy-overdrive-tce-tube-pilot
A už aj cena - iba 49 EUR za lampový pedál vo mne akosi vyvoláva pocit nedôvery, či to nie je iba ojeb, že tá lampa tam fakt má zmysel...
A už aj cena - iba 49 EUR za lampový pedál vo mne akosi vyvoláva pocit nedôvery, či to nie je iba ojeb, že tá lampa tam fakt má zmysel...
Na té ukázce je to fakt hnus. Té ceně bych se nedivil, beztak je to jen malinko překopaný Behringer Vintage Tube Overdrive, zjednodušený vynecháním potenciometru Tone nějakým fixním odporem. VTO byla v podstatě kopírka Butler Tube Driveru.
Ale ono je možná s lampovým overdrivem těžší udělat dobrý zvuk, než s nějakým běžným OD á la Tubescreamer.
Ale ono je možná s lampovým overdrivem těžší udělat dobrý zvuk, než s nějakým běžným OD á la Tubescreamer.
Právě proto lampovým OD nevěřím. Podle mě to je slepá cesta, dlouholeté ověřené používání TS-9 nebo SD-1 mluví za vše.Fořt píše:Ale ono je možná s lampovým overdrivem těžší udělat dobrý zvuk, než s nějakým běžným OD á la Tubescreamer.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Slepá cesta? Musíš někdy zkusit i něco jiného než šrot
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jistě, ale to je právě to co píše Fořt : Ale ono je možná s lampovým overdrivem těžší udělat dobrý zvuk, než s nějakým běžným OD á la Tubescreamer.hyenik píše:Slepá cesta? Musíš někdy zkusit i něco jiného než šrot![]()
Je s tím víc práce a otazníků. A dáš pak za výsledek ruku do lamp? Kdežto s obyč. krabkou se moc nespleteš. Taky jsou mezi nima šroty, ale nestojej tolik jako lamp. drivy, tak to není taková darda. Mě je to fuk, vím, že nejlepší overdrive v historii vesmíru je Behr. GI100(300) a víc neřešim. To víš, že občas zašilhám (Tubeman, LamPed), ale u šilhání taky zůstane.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
V jedné naší uznávané kapele to kytaristé testovali a výsledkem bylo, že jeden hrál s tranzistorovým zkreslovačem do lampového komba a druhý s lampovým OD do tranzistorového. A oba měli stejný názor.
A to s tím šrotem platí na všechny, i Hyenika
Nic ve zlém, myslím tím, že je blbost posmívat se "netopýrům", zvlášť, když člověk nemá osobní srovnání a hodně hledání za sebou. Trabanta od Mercedesu neodlišuje jen cena.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
taky uliwerk?

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
No tvl, kapitalismus v praxi.
Heet Sound vypršel patent na ebow? Jestli je to prostě jenom další ukázková Uli-krádež, je to k zblití.
Heet Sound vypršel patent na ebow? Jestli je to prostě jenom další ukázková Uli-krádež, je to k zblití.
| Cruel YT | Cruel sptf