Tak jsem jedno CODE 50 koupil na testy a nahraní
První připojení k PC naprosto bez problému. Z webu Marshall jsem udělal během chvilky online update firmware - momentálně to byla verze 1.44 a mohlo se začít.
Co je docela dobrá zpráva, tak pokud nemáte náladu zrovna nějaký zvuk hledat, tak některé přednastavené jsou docela fajn a můžete si hned zahrát.
Další volně dostupné presety jsou na webu přímo od Marshall a samozřejmě je pak další spousta od různých uživatelů, takže je z čeho brát a čerpat.
Po prvním zapnutí musím konstatovat, že je to poměrně hlasité - i když to je samozřejmě subjektivní, ostatně jako vše okolo těchto věcí. Při vysoké hlasitosti mi to přijde, že ten zvuk se jakoby slije a je takový "rozmazaný", ale to musím ještě vyzkoušet s různými nastaveními.
REPRO jak víme je tam 12", výrobce pouze říká Custom (4Ω, 50w), bližší charakteristika se mi nepodařila nikde na netu najít. Až někdy bude nálada a čas, tak tam dodělám výstup na externí repro a vyzkouším s nějakým kytarovým boxem.
Můj původní záměr, se kterým jsem si to pořídil, byl vypnout všechny efekty a využívat pouze simulace PREAMP + POWERAMP + CABINET a předřadit před CODE ještě multiefekt BOSS (ME-80 či GT-1). K tomu jsem se zatím nedostal.
Efekty v CODE obsažené teprve začínám zkoušet, takže nemůžu zatím vyhodnotit, ale nezní to vůbec špatně.
Různě na internetu a ve starších recenzích si spousta lidí stěžovalo na problémy s bluetooth, toto bylo vyřešeno některým FW, takže nyní bluetooth funguje naprosto spolehlivě.
APP - aplikace funguje dobře. Mně osobně by mnohem víc vyhovovala aplikace na windows, abych mohl úpravy dělat na velkém monitoru, jak jsem zvyklý s multiefektů BOSS a ne na displeji mobilu - takto to mám já, jiný člověk to může mít zase naopak.
ZÁVĚR:
Vzhledem k ceně se CODE dá jednoznačně doporučit.
PS: Až narazím na bazaru na nějakou výhodnou Katanu 50, tak koupím na srovnání