jj, tezky kravy...
je to podle modelu mensi, vetsi telo, stredne tezky, tezky mahagon...
cca 4,5 -7,5kg (videl jsem nekde na netu hmotnost zabalenyho LP v krabici na expedici - 9kg komplet )
to hrajete na vanocni stromky,ne??:))
namatkou:
Gibson LP R7 3,98kg
Gibson LP Standart bezne 4kg
Gibson LP Custom 4,5kg
svuj LP Studio jsem jeste nevazil a je prekvapive i o neco lehci nez Epiphone LP Custom..
ja si pamatuju na kamose cca pred deseti lety, co schvalne vazil svoje LP (uz nevim presne, ale tusim Epiphone z devadetsaych let, ze zacatku), a mel tam 6,75kg...
Proste pouzili tezky mahagon, a byl to velikostne Standart...
Nema cenu se dohadovat, mel jsem i Epi Custom z pocatku 90.let a vim o tom svy..
Nicmene za temi uverejnenymi vahami dnesnich mahagonovych Gibsonu si stojim:)
jo, na webu to pisou vesmes kolem 11 liber...
taky uz maji jiny zasoby mahagonu, nez pred deseti (vlastne 15-20ti, sakra ja nejak rychle starnu) lety....
Kdyz budes chtit, udelam ti 6cm tlusty LP s tezkyho mahagonu (tezko sehnatelny - embargo na tezbu) a bude mit tak 7-8kg
no ty zada pak trpi, no... ja jsem proto od LP kdysi odesel... proste se mi n ato ve stoje blbe hralo... tezky, ostry hrany, zadny "pohodlny" vybrani pro telo a pro ruku, nic... jen tlustej kus poradnyho dreva na krku a hraj..
Ale zase na druhou stranu, diky klasickemu tvaru pripominajicimu spanelku se mi na to hralo vyborne v sede, s kytarou mezi nohama...
kupříkladu ta moje Cortka má nějaké 3 - 3,5kg, ale ta je LP asi jen osazením snímačů a tvarem šroubovaný krk, struny zkrz tělo, tělo kytary má vybrání pro břicho a zkosení pro ruku a jsou tam 3 poťáky