No jasně, jazz, já vám dám zahuhlané!!
Ten pickguard je takový hnusný blbě upevněný krám na kytaře, ale já ho asi potřebuju, opírám se o něj malíkem. Možná by to mohlo být řešení.
Nebo fakt všechno přenést ven. Já jen jednou nastavím hlasitost a pak hraju. Opakuju, že hraju jen doma. Jde mi o to, umět hrát. Ne vymýšlet milion různých zvuků.
Les Paul homemade vs. diy kit
Re: Les Paul homemade vs. diy kit
dobrej přístup. Guard nedávej, to je fakt bazmek. Navís generuje statickou elektřinu a zvuk pak praská a ne vždy se to podaří odstínit. Osobní zkušenost. Volume v jacku mi přijde ideální.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Himself: Udělej si tu kytaru podle sebe. Hlavní je, abys ty s tím byl spokojený, aby se to tobě líbilo... ale, pokud se ti tu někdo snaží poradit, tak k tomu nepřistupuj stylem: "To je zbytečný, já hraju jen doma...". To je největší pitomost, co můžeš říct a z čeho můžeš vycházet. Věř mi, mám s tím svou zkušenost - přesně kvůli tomuhle jsem stavěl druhou kytaru a druhej aparát... a možná přesně kvůli tomuhle budu stavět i třetí aparát.
Takže, zvaž si rady, co jsme ti tu dali. Krkovej snímač je fajn na čistý zvuky, jazz, blues a méně zkreslený styly. Ale když tě jednou napadne, že by sis zahrál punk nebo metal, tak jsi možná dost dobře skončil. Naopak, pokud máš např. P90 u kobylky a standardní ovládání hlasitosti a tónovou clonu, je to mnohem univerzálnější, navíc můžeš měnit zvuk za pochodu. O dvou a více snímačích radši nemluvě...
A s jackovou samicí v popruhu... je to pěkný, je to schovaný. Ale budeš si nadávat, až kytaru budeš mít zapojenou do aparátu a budeš ji potřebovat na chvíli odložit - postavit a o něco opřít. Ale je mi jasný, že hraješ jen doma, takže kytaru můžeš pokládat na postel a ničemu to nevadí
.
Torst: Vodivej (plechovej) pickguard mi tohle nikde nedělal (musí se ale uzemnit). Výhodou pak je, že funguje i jako stínění
.
Takže, zvaž si rady, co jsme ti tu dali. Krkovej snímač je fajn na čistý zvuky, jazz, blues a méně zkreslený styly. Ale když tě jednou napadne, že by sis zahrál punk nebo metal, tak jsi možná dost dobře skončil. Naopak, pokud máš např. P90 u kobylky a standardní ovládání hlasitosti a tónovou clonu, je to mnohem univerzálnější, navíc můžeš měnit zvuk za pochodu. O dvou a více snímačích radši nemluvě...
A s jackovou samicí v popruhu... je to pěkný, je to schovaný. Ale budeš si nadávat, až kytaru budeš mít zapojenou do aparátu a budeš ji potřebovat na chvíli odložit - postavit a o něco opřít. Ale je mi jasný, že hraješ jen doma, takže kytaru můžeš pokládat na postel a ničemu to nevadí
Torst: Vodivej (plechovej) pickguard mi tohle nikde nedělal (musí se ale uzemnit). Výhodou pak je, že funguje i jako stínění
Děkuju za rady.
Ze bych si zahrál punk nebo metal je asi stejně pravděpodobný, jako že bych začal poslouchat polský rap, takže toho se opravdu nebojím.
Ze bych si zahrál punk nebo metal je asi stejně pravděpodobný, jako že bych začal poslouchat polský rap, takže toho se opravdu nebojím.
Nikdy neříkej nikdy
. Já začal jsem na klasické kytaře, pak jsem přesedlal na elektrickou kytaru, takže jsem se pohyboval v blues, rocku, metalu... no a teď se snažím hrát irskou tradiční muziku, středověk atd...
. Myslíš, že mě tenhle vývoj někdy napadnul? 
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No teda uf, to se někdo předvedl