Lupání při nahrávání

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Re: Lupání při nahrávání

Příspěvek od LUBOSH »

To s CPU mě taky napadlo. Proto jsem se ptal na tu sample rate a latency. Ono celeron ještě v notesu to moc výkonu nebude. Když tak se podívej při nahozené Cubase na využítí procesoru. Zřejmě bude na 100%. Pak už je to jasný.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to možný, ale zkus u tý zvukovky nastavit Latenci víc - nebo co nejvíc to půjde. A pravěk...no dobře :-D jinak tohle je alokování paměti pro Audio, to je něco jiného a s latencí nemá co do činění.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Dík oběma, ještě to prověřím. U té mé sestavy opravdu nenastavim nic víc než
Number of Disk Buffers
a Disk Buffer Size.
(viz výše). Taky je lepší dát co nejvyšší hodnoty?
Latenci v panelu zvukovky mám taky pochopitelně na max - 25 ms.
Ještě "Expert" nastavení :
buffer3.jpg
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ještě bych zkusil zrušit odškrtnutí to "Lower Latency" - nevím, jak moc to (ne)koliduje s nastavením audio bufferu na straně ovladače zvukovky. Jinak ten počet diskových bufferů + jejich velikost nemá na latenci vliv, už jsem to psal.

Je to alchymie no - ale jako když mě zvuk neprská na PIII klumperu, tak mi zůstává rozum stát, kde je problém tady..... Jo někde jsem v historii zachytil, že některé programy uměly "blbnout" při aktivní virtualizaci CPU. Takže ještě dotaz na tohle nastavení - bude to někde v systému, případně BIOS.

Ale už fakt vařím z vody 8-)

P.

torst

Příspěvek od torst »

jasný, odškrtnutí Lower Latency mě taky napadlo. Co je PIII Klumpr? Něco jako moje 13 let staré PC s XPsama?
Ale nahrává bezva, bez lupanců !
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

má všechen HW poslední ovladače?
jak vypadá správce úloh-výkon?
je disk defragmentovanej a něběží na pozadí zbytečný ptákoviny?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

ovladače jsem stah přímo z webu, pro W70 64 bit.
Na správce a výkon ještě mrknu.
Jo, to se snažim vypínat, hlavně antivir aby nefachal. Defragmentovat bych měl, to udělám.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2torst: nojo, asi jsem už holt pamětník no :-D já ještě pracuju v MHz - to se to muselo umět ;-) kdepak dneska......

Spíš jsem zvědav, jak se bude pak chovat soudobá mašina, až se mi totok rozletí a já si budu muset nějakej comp zase postavit...ale to je na jiný vlákno.

Tak jsem zvědavej na progress tady.

P.

Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

někdy si win dává svoje ovladače, které jsou uni,ale je třeba použít ty přímo od výrobce daného HW, ve správci zařízení si to můžeš projet, jestli nejsou nějaké vykříčníky v rozbalených sekcích, je tam i výrobce myslím a ták..
důležitej je třeba chipset, celou základní desku naládovat ovladači výrobce desky a občas se mrknout na web, jestli nemají novější verze
(ale je pravda že někdy zase novější verze nemusí fungovat pro daný soft nejlépe a je potřeba downgrade, aby to nebylo tak jednoduchý : ) )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem před chvílí zase testoval. Přijde mi, že NB nejede nijak na doraz. Využití procesoru 4-13%, Paměť 973MB (asi 1/2).
Ale jinak všechno špatně. Lupance zůstávají, z toho Cinch in více, zhusil jsem i XLR, tam to snad lupe trochu míň, ale taky. Navíc se objevují lupance i při reprodukci, nejsou nahrané. A dnes při reprodukci i dropouty - "trrrr" a vteřina ticha.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

a dřív se na něj nahrávalo? bez problému?
Dotazy prosím do SZ
José

Příspěvek od José »

můj skromnej tip: HDD
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

ten má ve správci taky kolonku kde se dá sledovat vytížení
Dotazy prosím do SZ
José

Příspěvek od José »

Jo v posledních verzích W. Ve W7 jeste v klasickem speavci nebyl. Každopádně nám se takhle choval jeden historicky macbook prave kvuli disku.
Když se vKašleš na zvukovku a její ovladače a pojedeš přes nějaký interní mikrofon s windows ovladače v co největší kvalitě, dělá to taky?
torst

Příspěvek od torst »

dík všem. Jinak HDD je skoro prázdný, místa dost. Vytížení za provozu opravdu asi nikde nevidím.
José: Zkusim večer, momentálně arbaituju.
Trevor: Nenahrávalo, v současnosti 1. pokus udělat z něj mobilní HDD pracoviště.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Síť máš zakázanou? Včetně wifi adaptéru? Tohle byl můj primární zdroj stejného problému na ntb.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

Jo, wifi adaptér je připojenej. Síť asi taky. To by mě nenapadlo. Díkes za tip !!!!
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dal bych ti i další, ale to bys musel jet aspoň na Win7 ;)
Můžeš zkusit starší verzi LatencyMonitoru, na Vistách to jede. https://www.resplendence.com/download/b ... on.500.exe
Ten dává pěkný přehled, jaký driver nejvíc "žere", viz sekce How do I find what is causing the issue? tady:
https://support.audient.com/hc/en-us/ar ... -For-Audio
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

ale ten problémovej NB je W7, 64 bit. Takže dík, zkusim !
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

José píše: 5.01.2021 8:31 Jo v posledních verzích W. Ve W7 jeste v klasickem speavci nebyl. Každopádně nám se takhle choval jeden historicky macbook prave kvuli disku.
Když se vKašleš na zvukovku a její ovladače a pojedeš přes nějaký interní mikrofon s windows ovladače v co největší kvalitě, dělá to taky?
Ty tam nemáš button "Sledování prostředků" ve "Správci úloh" W7? já ho tam mám ..
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“