Proč jiní jsou slavní a my ne?
No zrovna u nas je to fakt spatny... Ale v zahranici se hodne hraji i pisnickari ['model' Bob Dylan], indie/poprockovy kapely a sem tam i nejaky cisty rockoviny...
Mimochodem, asi tak rok a pul zpet jsem projizdel youtube.com a videl tam borku, ktera jen tak hrala na kytaru a zpivala, obcas i neco svyho... A nedavno jsem videl, ze vydava CD u Warner Bros nebo podobnyho megalabelu ;] Rikal jsem si, ze na svete je preci jen nejaka spravedlnost, protoze bylo videt, ze ta holcina umi zpivat a hodne ji to bavi...
Mimochodem, asi tak rok a pul zpet jsem projizdel youtube.com a videl tam borku, ktera jen tak hrala na kytaru a zpivala, obcas i neco svyho... A nedavno jsem videl, ze vydava CD u Warner Bros nebo podobnyho megalabelu ;] Rikal jsem si, ze na svete je preci jen nejaka spravedlnost, protoze bylo videt, ze ta holcina umi zpivat a hodne ji to bavi...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jsem ze Slavkova u Brna...takovy mestecko s 6000ci obyvateli...mame tu celkem dost mladejch kapel...a ze by nemeli kde hrat se neda rict
... mame tu konciku hafoo na to jak jsme male mestecko... Hlavne v zamecke zahrade a strelnici jsou tyto akce, nekdy na namesti se souvislosti vyroci mesta a tak... to je dobry ze mesto dava prednost rocku pred technem ze
...na zamku a tak hravaji Divokej B., Aneta L., Anna K., Michal Hruza, Chinaski, jednou tady kdysi byli NoName, Temperamento, Dark Gamballe, mistní Thief(mrknite na bandzone), a mnoho mnoho dalsich(jeste jedni takovy znamy v CR, ale ja si nemuzu vzpomenout
)...chci rict, ze nektery kapely nejsou zrovna az tak rock, ale pop... ale mne se to libi takovy kapelky... jsou to takovy pohodovky, na ktery prijdou mladi a i o enco starsi... takze jsem az toto moc rad...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Přidám se k OT o muzikálním prostředí ve svém městě: U nás v Tachově je asi deset kapel, kluby dva, (jeden takovej něco mezi diskotékou a sportbarem, a druhej je vlastně dvůr u zimního stadionu) bigbíty jsou tak jednou za dva měsíce, všechny kapelky vyjíždí za úspěchem většinou kamsi mimo město. Lidé mají hlad po pořádné pařbě, ale jsou líní vyjíždět za zábavou do Plzně, Mariánských Lázní a tak dál. Když je v Tachově bigbít, tak se tam slezou metláci, pankáči, grindeři, HC, emáci a gothici na jednu hromadu a paří se. Pravda, občas je tam nějaká ta nevraživost, ale nic hrozného. Takže, máme dva takové pseudokluby, ani jeden neni rockovej, a čtyři diskárny
Jinak zpátky k tématu, pokud se chcete prosadit a máte pocit, že ta vaše muzika opravdu patří do médií, musíte pro to něco udělat, muziku můžete mít špičkovou, ale co je vám to platný, když si vás nikdo nevšimne? Musíte na sebe především upozornit. Posílejte své nahrávky do webzinů, pořadatelům festivalů, zkuste se prosadit v Německu, nebo v Polsku, kamaraďte s jinými kapelami. Prostě, je třeba mít základ, na kterém můžete stavět, a tím je kvalitní nahrávka.
Pokud hrajete metal, a chcete recenzi na CD, interview, případně nějakou tu distribuci, mrkněte sem:
http://zine.pandamusic.eu/
Obešlete i jiné webziny, musíte tomu prostě věnovat nějaký ten čas, koncerty jsou fajn, na celé muzice to nejlepší. Nic není lepší než vidět rozvařené publikum pod pódiem, předvádět se a hrát jim ty svoje pecky
Ale jedna pozitivní recenze na nahrávku vydá minimálně za pět kvalitních koncertů
Pokud vaše muzika opravdu za něco stojí, výsledek se dostaví 
Jinak zpátky k tématu, pokud se chcete prosadit a máte pocit, že ta vaše muzika opravdu patří do médií, musíte pro to něco udělat, muziku můžete mít špičkovou, ale co je vám to platný, když si vás nikdo nevšimne? Musíte na sebe především upozornit. Posílejte své nahrávky do webzinů, pořadatelům festivalů, zkuste se prosadit v Německu, nebo v Polsku, kamaraďte s jinými kapelami. Prostě, je třeba mít základ, na kterém můžete stavět, a tím je kvalitní nahrávka.
Pokud hrajete metal, a chcete recenzi na CD, interview, případně nějakou tu distribuci, mrkněte sem:
http://zine.pandamusic.eu/
Obešlete i jiné webziny, musíte tomu prostě věnovat nějaký ten čas, koncerty jsou fajn, na celé muzice to nejlepší. Nic není lepší než vidět rozvařené publikum pod pódiem, předvádět se a hrát jim ty svoje pecky
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Stačí občas mrknout na výlepní plochy po městě, a hned budeš v obrazeDark Axel píše:já ani pořádně nevím o situaci v ostravě
u nás v 20 tisicovem městě, je jednou do roka brodfest, coz je akciccka pro mlady kapely, a jednou do roka Pivni Slavnosti, kde se během vykendu předvede tak 20 kapel.... ale jinak je u nas bohužel mrtvo 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na iniciativě muzikantů a pořadatelůCaggan píše:u nás v 20 tisicovem městě, je jednou do roka brodfest, coz je akciccka pro mlady kapely, a jednou do roka Pivni Slavnosti, kde se během vykendu předvede tak 20 kapel.... ale jinak je u nas bohužel mrtvo
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
To si pišMylann píše:Jo to jo, ale neco porad neni jen takova mala p***l... Je to zahul...
http://www.skantorskaparty.com/
u nás v Litoměřicích (25000obyvatel) jsou tri kluby (+ 2-3 diskoshitky) z toho pouzitelny jsou vicemene 2 kluby. ten treti beseda bar co patri k fitnessku, obcas tam je neco na co bych i zasel (nedavno Horkyze Slyze) ale nemam rad ty lidi co tam chodi (pripadal bych si jak na disku asi) a celkove ten klub je mi nesympatickej. dals klub je Baronka, da se rict ze punkovej klub, akce tam sice moc casto nejsou (2 do mesice mozna) ale klub je to vybornej, jak jsem rikal je to takovej punkovej (bigbeatovej bude lepsi slovo) klub kam chodi pankači metoši maničky... ma dost malej sal (resp sklep, vypada to uzasne, tak mozna 8x5 metru), tak si predstavte jak to tam vypadalo kdyz tu hrali E!Ečka a dole bylo 90 lidí... vedro jak svině, byl to jedinej koncert kde jsem videl ze by se kourilo z hlavy bubenika 
dalsi klub je Dynamo, sklepni klub, ted je tam novej majitel kterej to tam celkem rozjel, takze kazdej patek (nekdy i sobota) je nejaka akce, vetsinou nejakej ten metal, hc, sem tam punk, rock a tak jednou do mesice rap nebo ducárny. bejvalo v Litoměřicích mnohem hůř, teď si uz neztezuju, clovek muze vicemene kazdej vikend nekam zajit, poslechnout si hudbu, pobavit se...
dalsi klub je Dynamo, sklepni klub, ted je tam novej majitel kterej to tam celkem rozjel, takze kazdej patek (nekdy i sobota) je nejaka akce, vetsinou nejakej ten metal, hc, sem tam punk, rock a tak jednou do mesice rap nebo ducárny. bejvalo v Litoměřicích mnohem hůř, teď si uz neztezuju, clovek muze vicemene kazdej vikend nekam zajit, poslechnout si hudbu, pobavit se...
chlapče vynikajici napad........ a i přes muj věkovy handicap, a pres to ze s kapelou hrajem par tydnu a nedame temer nic bez chyby něco takoveho v pristim roce usporádám, snad bych i věděl kde!! chlappci děkuju!!
Caggan píše:u nás v 20 tisicovem městě, je jednou do roka brodfest, coz je akciccka pro mlady kapely, a jednou do roka Pivni Slavnosti, kde se během vykendu předvede tak 20 kapel.... ale jinak je u nas bohužel mrtvo
Jn kromě toho tu neni absolutně nic
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
To v Kyjově máme OS Jančovka (Rocková Hospoda) a to pořádá každý výkend koncert pro kapely všeho druhu a je to v kliduandy.02 píše:Caggan píše:u nás v 20 tisicovem městě, je jednou do roka brodfest, coz je akciccka pro mlady kapely, a jednou do roka Pivni Slavnosti, kde se během vykendu předvede tak 20 kapel.... ale jinak je u nas bohužel mrtvo
Jn kromě toho tu neni absolutně nic
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
u nas v brodě je jeden klub kde je akorat tak jednou do měsice lesbishow nebo tanecnice, a pak dalsi klub kde neni nikdy nic, ale chodi tam gymplaci (vcetně me) od dvanacti chlastat dyz mame pauzu na oběd nebo tak....... tak si predstavte jak to u nas ve městě vypada
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
)Caggan píše:u nas v brodě je jeden klub kde je akorat tak jednou do měsice lesbishow nebo tanecnice, a pak dalsi klub kde neni nikdy nic, ale chodi tam gymplaci (vcetně me) od dvanacti chlastat dyz mame pauzu na oběd nebo tak....... tak si predstavte jak to u nas ve městě vypada
Tak v Hradišti je Mír ne???
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tak to tam skus vysondovat, podmínky s majitelem nebo provozákem, a tak, jak to tam vypadá asi víš, když tam chodíš pařit kouli, nakonec ti majitel ještě poděkuje, žes mu tam dotáhl lidi, jinak jestli u vás jsou bigbíťáci, tak bych se návštěvnosti nebál, budou rádi, že tam vůbec něco je, takhle jsem sázel já v Tachově a nikdy jsem zatím neprovařil, naposled jsem měl na skáčku 200 lidí víc se tam jaksi nevešloCaggan píše:u nas v brodě je jeden klub kde je akorat tak jednou do měsice lesbishow nebo tanecnice, a pak dalsi klub kde neni nikdy nic, ale chodi tam gymplaci (vcetně me) od dvanacti chlastat dyz mame pauzu na oběd nebo tak....... tak si predstavte jak to u nas ve městě vypada
Jinak v Tachově asi nejslavnější kapela hrála Kečup
http://www.narampe.cz/
Co je to za klub ?Caggan píše:u nas v brodě je jeden klub kde je akorat tak jednou do měsice lesbishow nebo tanecnice, a pak dalsi klub kde neni nikdy nic, ale chodi tam gymplaci (vcetně me) od dvanacti chlastat dyz mame pauzu na oběd nebo tak....... tak si predstavte jak to u nas ve městě vypada
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
sance mas, ziskas kontakty, sam se pricinis. neni to beznadejny to urcite ne. zalezi jak funguje v tvym okoli scenaCaggan píše:jo ja hraju s kapelou, relativně nam to jde, ale musim zaplakat nad tím že mladym kapelam nikdo nedá šanci, a to i kdyz si myslim ze je hodně kapel hrajicich poslouchatelnější hudbu než nam prezentují radia,hudebni televize, a tak podobně
tim prvnim myslim tropic a tim druhym tora (pokud nevíš kde tak myslim ve městě pod drogerkou...... nad židovským kostelem.....andy.02 píše:Co je to za klub ?Caggan píše:u nas v brodě je jeden klub kde je akorat tak jednou do měsice lesbishow nebo tanecnice, a pak dalsi klub kde neni nikdy nic, ale chodi tam gymplaci (vcetně me) od dvanacti chlastat dyz mame pauzu na oběd nebo tak....... tak si predstavte jak to u nas ve městě vypadatropic ?
scena je v našem městě hojna (nohow pokud vam to něco rika hraji na docela slusne urovni, hrali uz nekolikrat s ine kafe, atp.) ale bohuzel nikdo (krom kapely infuck poradajici brodfest) se k nicemu nema....