Mobilní ozvučení pro EKN

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Fořt

Re: Mobilní ozvučení pro EKN

Příspěvek od Fořt »

Petr13

Příspěvek od Petr13 »

pavlii píše: 22.08.2022 19:15 Proměřil jsi je při zasunutých konektorech? Na jedné fotce je Thru označen jako vstup a i blokový diagram ho má jako vstup. Kdyby šly do sebe rovnou, nevidím smysl toho summing obvodu. Myslím, že se pleteš.

P.
Jistě, jinak bych se k těm kontaktům ani nedostal. Na které fotce? Tu na kterou odkazuji já to tak není a moje krabička vypadá totožně. Pak je tedy taky ještě možné, že mají několik modifikací a ta krabička se měnila, já už ji nějaký ten rok mám. Moje krabička má ty signálové cesty propojené natvrdo, a druhý konektor je označen jako output. Žádný summing obvod za tím nedává smysl. Je to di box, jeho úkolem je vytvořit z nesymetrického signálu symetrický, takže to je to, co ten obvod nevyhnutelně dělá.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pak je tu možná více variant - fotky si prozkoumáš sám určitě. Uvidíme, co mi napíše výrobce.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Fořt píše: 22.08.2022 21:33 https://www.youtube.com/watch?v=neaXVp6e-bw&t=180s
(3. minuta)
Hmm, sice tím dost hází a je to rozmazané, že to nejde přečíst, ale stejně je vidět, že má jinou verzi krabičky než já a než která je vyfocena zde na konci stránky: https://www.radialeng.com/product/stage ... ifications
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

pavlii píše: 22.08.2022 21:44 Pak je tu možná více variant - fotky si prozkoumáš sám určitě. Uvidíme, co mi napíše výrobce.

P.
To je problém poslat odkaz na fotku, kde jsou oba konektory označeny jako input?
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Takže opravdu, tady je krabička, na které je napsáno, že má auto merge (druhý obrázek): https://www.radialeng.com/product/stagebug-sb2
A tady je jiná verze, na které to napsáno není: https://www.radialeng.com/product/stagebug-sb2/features

Já mám tu druhou.

Dole na tom obrázku, kde ukazují připojení těch kláves, je zobrazena ta s tím popisem auto merge. Tu samou má i ten kluk na tom videu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já jsem na mobilu a tím i poněkud líný. A navíc mám rád, když k řešení rébusu pouze navádím, má to pak pozitivní dopad🤭👍

Šikula. Pak sem postnu, co mi napsali. Pokud to z nich nevypadne, zeptám se na možné varianty krabiček sám.

P.

Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Je zřejmé, že udělali vylepšenou verzi krabičky a na webu jsou smíchané obrázky starší a novější verze. A popisky jsou pro tu novou verzi.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

https://www.disssa.de/reviews/zubeh%C3%B6r/radial-sb-2/
Nemůžeš se dovnitř té své mrknout?
Skoro bych se vsadil, že je to totéž, ten nápis tam přidali možná později, aby rozptýlili pochybnosti podobných nevěřících Tomášů... Ale mohu se samozřejmě mýlit.
Nezkoušel jsi aspoň s pomocí SB-2 odbrumit ten sumovaný L/MONO? To by byl aspoň nějaký posun z téhle nekonečné diskuse...
Recenze z Amazonu z r. 2015 (https://www.amazon.com/Radial-StageBug- ... geNumber=3):
" Good DI for the money - I prefer the ProDI, but this is no slouch, either!
Reviewed in the United States on July 23, 2015
Good direct box for a very reasonable price! I've run Taylor & Martin acoustic guitars through this into a few different PAs and always have excellent sound. As a matter of fact, I've never been happier with my sound than through a Radial DI, and I've used several of the de-facto acoustic preamps on the market over the years.
Although this is a wonderful, quality DI for the money, after comparing this and Radial's ProDI, I prefer the ProDI. With my acoustic guitars, the transformer on the ProDI has more detail down low and on the top end. That doesn't mean that the SB-2 is out of the game, though - I use it's handy auto-merge feature to run a stereo keyboard into one PA channel. "
Na druhou stranu ve FAQ (https://www.radialeng.com/product/stagebug-sb2/faq):
"Can I use the SB-2 with a stereo keyboard?
You will need to take the mono output as the SB-2 is a single channel device. For stereo use, we recommend the Radial ProD2 or the Duplex."
Naposledy upravil(a) Fořt dne 22.08.2022 22:34, celkem upraveno 1 x.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Můžu, na zvukařině jsem dostal dobrý typ, ať si tam ty rezistory doplním sám, že na funkci di boxu to nebude mít vliv a budu z toho mít i ten merge box. Což je skvělé řešení, takže do toho vlezu.
Zkoušel jsem to a moc to nepomohlo. Nechápu co to je, protože přes metrový RCA je ten zvuk prakticky čistý, přitom je to jeden a ten samý výstup. Ale přijatelné řešení už mám, takže nekonečná debata končí.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Na bazaru jsem prodával verzi s popisem Merge, zřejmě novější, protože koupeno 2020. Kupující to chtěl ke stejnému účelu. Komunikoval jsem to s ním i po transakci a byl nadšený, že problém vyřešil. Podle mě je pajšl identický, jen změna grafiky. Obrázek je z návodu pro verzi bez popisky a ta funkce tam je jasně vidět taky. Já bych do toho nehrabal. Jestli neřešíš problém tam, kde nevzniká.
CAD6FB15-E696-40A8-9836-EDDCC945B65A.jpeg
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jenže na tomhle obrázku je z kláves veden stereo signál jen jedním (asi TRS?) jackem do inputu. U té verze s potiskem merge už jdou 2 TS jacky do input a thru. Když k tomu přihodím tu odpověď ve FAQ (viz můj příspěvek výše), mají v tom hoši hokej... Pak se nedůvěře Petra13 zase až tak moc nemůžeme divit...
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Tak tenhle obrázek už úplně jasně dokazuje, že existují dvě verze tohodle diboxu s rozdílným zapojením a použitím. Je tedy možné, že ta moje verze má summing ze stereo na mono v rámci jednoho TRS vstupu. Moje nedůvěra prvotně pramení z toho, že jsem si změřil nulovou impedanci mezi input a thru. A nedivil bych se, kdyby to zapojení v Radialu tiše změnili po zjištění, že někteří uživatelé strkají druhý kanál do thru (v rozporu s dobovým návodem) a tím si zkratují výstupy a ničí zařízení.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Asanoth píše: 22.08.2022 8:26 Ty jo bavíte se tady pořád o živém vystoupení syna na ZUŠ? :D Mně přijde, jak kdybys sháněl něco do Abbey Road...
Petr13 píše: 21.08.2022 11:33 Proto zvažuju i tu cestu, že koupím nějaký šmejd a součástkově ho vyměním. Ještě jsem taky nezkoumal co nabízí eBay.
Udělal bych tohle, ten první krok, pak zjistil, že ten šmejd zcela vyhovuje a vůbec neslyším rozdíl a nechal si ho :D .
Ne, syn hraje na Genos a doma na Kronos a ten s Bose nemá žádný problém. Tohle je výhradně problém mezi Bose a mým Voxem. O Voxe žádná ZUŠ nezavadí ani pohledem, protože nemá ACMP, na kterém se v ZUŠ z nějakého důvodu rigidně lpí.

Ten šmejd bude nejen kazit zvuk, ale i přímo a nepřímo zvyšovat úroveň šumu a s tím věčně bojuju. Ty to možná nepoznáš, já ale ano, už jsem jich pár takových šmejdů vyházel a pochopil rčení, že nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci a narovnáváky řešil ohýbáky. Stačí, že musím řešit mizerný výstup z Voxe, u toho jsem to nečekal.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Odpověď od výrobce:

Thank you for your interest in Radial.

The SB-2 does not have a straight-wire connection between the Input and the Thru connectors, but instead uses a resistor-based summing network between them to allow it to passively merge two inputs down to a mono signal. I hope this helps answer your question.

Please feel free to contact me directly with any further questions.

Cheers,

Mike

P.

Petr13

Příspěvek od Petr13 »

pavlii píše: 23.08.2022 22:55 The SB-2 does not have a straight-wire connection between the Input and the Thru connectors, but instead uses a resistor-based summing network between them to allow it to passively merge two inputs down to a mono signal. I hope this helps answer your question.
Super, tady je vidět, že jsem měl pravdu, a i odborníci v Radialu ví, že nemohou zkratovat výstup zařízení, k čemuž mě někteří nabádali. Přestavím svůj dibox na tu novější verzi.
Naposledy upravil(a) Petr13 dne 24.08.2022 4:46, celkem upraveno 1 x.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Všem děkuji za pomoc s dohledáním informací, teď už mám jasno v tom, co je potřeba.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“