Jo, sorry, to uz je trochu zlozvyk... casto tu jsou dotazy 14ti,15ti letych a ty to chteji spis vic kvuli image nez kvuli hre....vikicek píše:Petrpetr: Díky moc za strávený čas a předání zkušeností![]()
Sice nevim proč mě máš pořád za nějakýho drsňáckýho puberťáka co poslouchá střední proud a chce mít drsnou kytaru.... Já osobně posloucham hlavně starej rock a metal ( AC/DC, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Accept atd.) a tu kytaru jsem si nevybral kuli tomu že by byla drsňácká, ale jednoduše proto, že jsem o ní slyšel chválu a navíc se mi líbila...pokud ve stejné kategorii je lepší kytara, tak mi na dizajnu opravdu nezáleží...díky za tip na tu Ibanez, vyzkoušim si jí... právě kvůli tomu jsem založil tohlel vlákno abych se o těch věcech dozvěděl co nejvíc.
P.S. Chci se zeptat, u tý Ibanez, slyšel jsem že tremolo se nedoporučuje z důvodu častýho rozlaďování, co je na tom pravdy?
Díky moc
EDIT: Teď jsem našel to téma o SG G400 kde jí až nadpřirozeně chválili http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
nj, ale potíž je v tom že člověk přez internet nepozná jestli má dotyčný přispěvovatel zkušenosti, nebo ne
Jinak, ted jsem se vratil z kytar.cz, a schvalne jsem zkouknul zase par kousku Epi SG Gothic (i normal leskly) - mam stejny vytky jako uz jsem psal... Klidne bych model SG doporucil na to co chces hrat a co poslouchas, ale asi ne tohle predrazeny Epiphone... Zkus LesPaula... pokud uz bys dal tech cca 14tis. nebo kolik stoji to LP Epi (ja ty nazvy moc nesleduju, proste to beru jen podle tela a dreva) - ted jsem ho mel v ruce, tresnovy sunburst, vrchni deska zihany javor, telo mahagon (zespodu mi to pripomnelo nas starodavny mahagonovy nabytek, co frcel v osmdesatych letech a mati ho furt lestila, a ja si vesele jezdil anglicakem po koberci
ad tremolo Ibanez - ano, kazde jednozvratne tremolo ma tu nevyhodu, ze pokud nemas kvalitni nulty prazec a kvlaitni ladici mechaniky muze dochazet pri vetsim pakovani k rozladovani strun (me osobne se to u te co sjem zkousel kupodivu nestalo - mozna o par centu, ale neslysel jsem nejakou rozladenost v akordech...)... a prave proto bych si ji treba koupil ja, usetril bych dva litry, a za usetreny peniz koupim grafitovy nulty prazec a znackovy ladici mechaniky (popr, i zamykatelny, pokud predpokladam, ze budu koncertovat a hrat jak o zivot a nebudu chtit neustale doladovat...), a mam kytaru o tridu vys (kdo dava na kytary za deset litru grafitovy nultaky?!?, heh... a ve zvuku je to dost poznat...)
Problem v rozladovani kytar s tremolem (jednozvratnym) netkvi v tremolu samotnem, ale ve vedeni strun pres nulty prazec (kde v obycejnem plastovem muzou zadrhavat) a v ladicich mechanikach... Urcitou roli hraje i rovina vedeni strun, coz treba prave Ibanez porad dodrzuje, struny nejsou za nultakem nijak "zalomeny", jdou porad rovne ke kolikum...
Nultak Graphtech, trem-nut 220-300,-, mechaniky nejlevnejsi Gotoh za cca 800,-/6ks az po drazsi samozamykatelny, pak Sperzel, atd... Ale videl jsem i Koreu - Akkord za nejakych 800-900,- sada(?!?) zamykaci (okopceny system Sperzel)