Zhodnocení "sestavy"-EPIPHONE SG G400, VOX Valvetr

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:Petrpetr: Díky moc za strávený čas a předání zkušeností :wink:
Sice nevim proč mě máš pořád za nějakýho drsňáckýho puberťáka co poslouchá střední proud a chce mít drsnou kytaru.... Já osobně posloucham hlavně starej rock a metal ( AC/DC, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Accept atd.) a tu kytaru jsem si nevybral kuli tomu že by byla drsňácká, ale jednoduše proto, že jsem o ní slyšel chválu a navíc se mi líbila...pokud ve stejné kategorii je lepší kytara, tak mi na dizajnu opravdu nezáleží...díky za tip na tu Ibanez, vyzkoušim si jí :wink: ... právě kvůli tomu jsem založil tohlel vlákno abych se o těch věcech dozvěděl co nejvíc.

P.S. Chci se zeptat, u tý Ibanez, slyšel jsem že tremolo se nedoporučuje z důvodu častýho rozlaďování, co je na tom pravdy?

Díky moc :wink:

EDIT: Teď jsem našel to téma o SG G400 kde jí až nadpřirozeně chválili http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

nj, ale potíž je v tom že člověk přez internet nepozná jestli má dotyčný přispěvovatel zkušenosti, nebo ne :roll:
Jo, sorry, to uz je trochu zlozvyk... casto tu jsou dotazy 14ti,15ti letych a ty to chteji spis vic kvuli image nez kvuli hre....
Jinak, ted jsem se vratil z kytar.cz, a schvalne jsem zkouknul zase par kousku Epi SG Gothic (i normal leskly) - mam stejny vytky jako uz jsem psal... Klidne bych model SG doporucil na to co chces hrat a co poslouchas, ale asi ne tohle predrazeny Epiphone... Zkus LesPaula... pokud uz bys dal tech cca 14tis. nebo kolik stoji to LP Epi (ja ty nazvy moc nesleduju, proste to beru jen podle tela a dreva) - ted jsem ho mel v ruce, tresnovy sunburst, vrchni deska zihany javor, telo mahagon (zespodu mi to pripomnelo nas starodavny mahagonovy nabytek, co frcel v osmdesatych letech a mati ho furt lestila, a ja si vesele jezdil anglicakem po koberci :lol: /nechci rikat "tahal kacera za sebou" - kdyz uz tak "tahal fosnu javoru za sebou..." :lol: / )

ad tremolo Ibanez - ano, kazde jednozvratne tremolo ma tu nevyhodu, ze pokud nemas kvalitni nulty prazec a kvlaitni ladici mechaniky muze dochazet pri vetsim pakovani k rozladovani strun (me osobne se to u te co sjem zkousel kupodivu nestalo - mozna o par centu, ale neslysel jsem nejakou rozladenost v akordech...)... a prave proto bych si ji treba koupil ja, usetril bych dva litry, a za usetreny peniz koupim grafitovy nulty prazec a znackovy ladici mechaniky (popr, i zamykatelny, pokud predpokladam, ze budu koncertovat a hrat jak o zivot a nebudu chtit neustale doladovat...), a mam kytaru o tridu vys (kdo dava na kytary za deset litru grafitovy nultaky?!?, heh... a ve zvuku je to dost poznat...)

Problem v rozladovani kytar s tremolem (jednozvratnym) netkvi v tremolu samotnem, ale ve vedeni strun pres nulty prazec (kde v obycejnem plastovem muzou zadrhavat) a v ladicich mechanikach... Urcitou roli hraje i rovina vedeni strun, coz treba prave Ibanez porad dodrzuje, struny nejsou za nultakem nijak "zalomeny", jdou porad rovne ke kolikum...
Nultak Graphtech, trem-nut 220-300,-, mechaniky nejlevnejsi Gotoh za cca 800,-/6ks az po drazsi samozamykatelny, pak Sperzel, atd... Ale videl jsem i Koreu - Akkord za nejakych 800-900,- sada(?!?) zamykaci (okopceny system Sperzel)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Nevim jestli jsem to predtim uvadelv tomhle topicu nebo jinym.... obe kytary (SG, Ibz) jsem samozrejme zkousel na tom nej co bylo po ruce - MesaBoogie F-50... Kvalitni lampa ti velice rychle odhali nedostatky kytary co se tyce zvuku.... proto ta moje kritika na to SG Gothic... Vetsina tech co to chvali, to drti pres nejakej malej trandak doma, a silny vystup snimacu udela silny zkresleni a jsou spokojeni, protoze maji aspon nejaky "džž džž džžžžžžžžžžžžžž......." :D Ale vubec na tom nepoznaji jak ty snimace doopravdy hrajou... pak kdyz s tim prijdou na nejaky koncik, kde budou hrat na pujceny aparat, tak jsou nemile prekvapeni a dotycny lampovy aparat oznaci za "sh*t", protoze to s jejich kytarou nehraje... ackoli opak je pravdou... :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Opět díky za info :wink:

ad poslední příspěvek od tebe: Čistě teoreticky, když teď mluvíš o snímačích, tak přeci neni problém koupit nějaký snímače EMG a strčit je tam ne?

( jasně že je debilita kupovat předraženou kytaru se šmejdskejma snímačema a pak dokupovat lepší, ale zajímá mě, jestli by jiný snímače změnili rapidně kvalitu tý produkce, nebo jestli by se toho příliš nezměnilo ) :wink:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:Opět díky za info :wink:

ad poslední příspěvek od tebe: Čistě teoreticky, když teď mluvíš o snímačích, tak přeci neni problém koupit nějaký snímače EMG a strčit je tam ne?

( jasně že je debilita kupovat předraženou kytaru se šmejdskejma snímačema a pak dokupovat lepší, ale zajímá mě, jestli by jiný snímače změnili rapidně kvalitu tý produkce, nebo jestli by se toho příliš nezměnilo ) :wink:
dat tam snimace podle svych hudebnich pozadavku, tak zvuk samozrejme zlepsis... ale preci jen bych si nechal aspon vymenit nebo dobrousit ten nultak... zase jsem na to koukal na trech kytarach a des.... tvrdy dohmat, struny moc vysoko na prvnim prazci (mimo normy, i numetalovy... :) )
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

OK dík a nultak=první pražec? :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přesněji nultý pražec... ;)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Takže druhej pražec na kytaře je v tom případě označuje jako "první" pražec?..to nedává logiku ne? :roll:
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

hele podle tabů je nultej pražec jednička. . protože kdyby jsi chtěl hrát prázdnou strunu muselo by se to asi označovat -1 nebo nevím jak. . Chápeš. .??
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Logicky podle tabulatur - číslo 0 -> hraješ prázdnou strunu, čili ta se opírá o nultej pražec, proto nulťák a ne prvňák..., číslo 1 ->mačkáš strunu na prvním poli, ta se opírá o první pražec... Spočítej si, kde je oktáva, na 12. pražci, kdyby se nultej pražec počítal jako první, tak by byla na 13...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nero> Díky moc, už to chápu :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jo a ještě, dá se z toho komba dostat hodně efektů? Jako pro hodně stylů? Nebo si musim koupit kombo a ještě nějakej multiefekt?
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

no z toho voxe dostaneš plno zvuků ;)
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ještě mě napadla jedna kytara http://www.musiccenter.cz/Ibanez-RGR321 ... erie:22582

Co řikáš petře na tuhle? :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

nebo případně tahle? http://eshop.kytary.cz/ibanez-rg-321mh/ ... 21:0:0:1:0

P.S. můžete psát i ostatní, ne jenom petr , díky :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bral bych RG 321MH, je tu o ní dost rozsáhlej thread, tak si ho najdi... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

oki díky, máš pravdu, byl tu :oops: 8)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No mne petr nedavno vymluvil Epi LP Standart+ a presmeroval me ke cortu... tak ted mam doma M520 a jsem nadmiru spokojenej...a i vzhledove je to kraska... v hudebninach mi prodavac rekl, ze osobne by si vzal tu cort. Ma ji i jako zalohu na hrani. Nechtel jsem na nej dat a ridil sjem se sebou. Kdyz jsem ji zkousel schvalne dvakrat a mezi tim jeste dve LP... ty LP jsou o tridu pozadu proti M520...Cort krasnej jasnej dlouhej ton...Epi naopak zahuhlany a takovy nic moc. Meli tam jeste jedno Epi z indonesie, to uz bylo fajn, ale porad nemelo na tu cortku... takze jsem nakonec i prodavacovi dal za pravdu...porad nechapu, proc je ale o 5000 levnejsi :) ... Sel jsem s ni od druhych hudebnin vybrat poradnej kufr/obal a tam mi ji prodavac hodne vychvaloval...taky rikal, ze lepsi produkce jak Epi... Nechal jsem ji seridit a je to mazec... Takze jsem se poucil, ze drazsi kytara nemusi byt na tom zarucene lip nebo stejne jak ta levnejsi... Ale ze muzou byt jeste horsi :lol: ... Takze ted doma konecne krasnej zvuk na GnR...
spidershit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spidershit »

sg? dobrá investice :twisted: :) ...místo toho komba bych si radši za ty peníze neco sestavil zesik + bednu....15w ani ne do zkušebny :wink:
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

spidershit píše:sg? dobrá investice :twisted: :) ...místo toho komba bych si radši za ty peníze neco sestavil zesik + bednu....15w ani ne do zkušebny :wink:
na co by mu to bylo, kdyz je zacatecnik :?:
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
mathas

Příspěvek od mathas »

Presne tak, 15W nadoma az az. Az to bude umet tak teprve muze premejslet o necem do zkusebny ne? No ja bych na doma premejslel i nad Ibanez valbee. Vim ze to je trochu machrovinka nadoma 5W lampa, ale proc ne, myslim ze by to stalo za to si priplatit. No a kejtru bych si koupil ibanez 321 nebo 321 ex. Ta ex ma lepsi snimace EMG- HZ, a o ze je z lipy snad neni zadny - nebo se pletu? Lipa hraje dobre a ten mahagon se taky moc precenuje ,,hele tohle je mahagon, vykasli se na nejakou lipu" vsak mi víme :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“