Ke složitosti: Samozřejmě, všechno má své meze. Tihle knihomluvové jsou dost vzácní, na běžných místech, jako je třeba supermarket nebo práce jsou k nevidění. Kdežto lidi, kteří na jakoukoli větu delší než pět slov odpovídají buď: Cožéé? nebo vám odpoví na něco úplně jinýho, než jste se ptali
Správně ČESKY! - LADĚNÍ, NALADĚNÍ, PODLADĚNÍ ne "LA(Z)ENÍ
Pravidla fóra
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Aha, chápu, u nás na západě se k brněnskému dialektu nedostanu, tak nevím jak vlastně pořádně zní
Díky, rád jsem si rozšířil obzory
Zaráží mě ale ta koncentrace germanismů, člověk by to čekal logicky spíš u nás, u hranic s Německem, a né na druhý straně republiky
přitom tady se to moc germanismy nepoužívaj.
Ke složitosti: Samozřejmě, všechno má své meze. Tihle knihomluvové jsou dost vzácní, na běžných místech, jako je třeba supermarket nebo práce jsou k nevidění. Kdežto lidi, kteří na jakoukoli větu delší než pět slov odpovídají buď: Cožéé? nebo vám odpoví na něco úplně jinýho, než jste se ptali
To člověk neví, jestli má zastřelit sebe nebo jeho 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Scyther
- last.fm: http://www.last.fm/user/Homicidum
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/scyther
- Kontaktovat uživatele:
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Mno, takhle to uplne neni. Zasadni problem je ten, ze v Americe maji naprosto odlisnej system vzdelavani, takze srovnavas jabka a hrusky. Napr. srovnavani tzv. High School s ceskymi gymnazii je uplne zcestne, protoze v danem veku lze dosahnout lepsiho vzdelani na tzv. colleges (coz neni univerzita, jak si dost lidi mysli), jenze to se zas castecne prekryva jak se stredni skolou u nas, tak s vysokou skolou. A 'problem' pri tomhle srovnavani je, ze u nas je abnormalne vysoke cislo vysokoskolskych studentu (na pocet obyvatel)... Takze s high school absolventy je vhodnejsi porovnavat nase absolventy ucnaku, pripadne prumky... A co si budem povidat, ti povetsinou nejakou skvelou cestinou nevladnou. Rozhodne ne jako celek.petrpeter píše:Aby to za chvili nedopadlo jak v USA, kde polezou i z gymplu lidi, co neumi ani spisovne cesky psat a cist a vi uplny ho***... hlavne ze jsou drsnaci...
A co se tyce jazyka - jednak to clovek tezko pozna, protoze anglicky mluvici lide delaji obrovske rozdily v komunikaci podle kanalu a prilezitosti, takze kdyz si s nekym povidate na ICQ nebo ctete jeho blog, tak nemate sanci odhadnout, jak vzdelany je. A s timhle maji problemy hlavne Anglicani, kteri maji velky pocet dialektu, ktere se navzajem docela brutalne lisi (kdo byl delsi dobu v Anglii a ne zrovna v Londyne, urcite mi da zapravdu)...
Nepovidejpetrpeter píše:(jinak, cestina je pro nemce kuevsky tezky jazyk... mnohem obtiznejsi je naucit nemce cesky, nez cecha nemecky...nemluve o jednoduche english)
Holt to, co anglictina ztratila na sve slozitosti v inflexich, nabrala zas jinde... A uz jen problem vhodne volby slov je pekelne tezky, kvuli tomu, ze anglictina ma sileny mnozstvi slovicek a vetsinou maji vice vyznamu a tyto vyznamy se castecne (a praveze jenom castecne) prekryvaji.
A jestli tady chvilama pisu blbosti, tak to ignorujte, mam silenou opici
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je ale chyba spolecnosti a kultury, ne vzdelavaciho systemu... Kdyz ti lidi dokazou psat lip, ale nedelaji to, tak to je jen jejich vule/lenost ... 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No každopádně česky umí jen češi, nikdo jinej nemá důvod se česky učit. Využijme to jako výhodu, komunikační vlnu, kterou lze využít v cizojazyčném prostředí jako výhodu
Proč se trápit tím, že každej cizinec na nás mluví tou svou hatlamatilkou a nám nezbývá než umět jazyky a použít svou výlučnost a přizpůsobivost ku svému prospěchu, tahat z nich prachy, jako překladatel či tlumočník si přijdete na slušné love, domlouvat se mezi sebou s tim, že nemaj ani šajna, o čem se bavíte se taky hodí. Vemte si příklad z Vietnamců, jak toto umění ovládají
To samý s bohatou a krásnou češtinou, je to výhoda, použijte ji
Například staří básníci dokázali dobýt ženu jedním dopisem, díky svým vyjadřovacím schopnostem, i dnes v této oblasti lze rámcově tuto výhodu použít, ale všeho s mírou
Jazyk je zbraň, kterou má každý, ale ne každý ji umí použít. Je to jako s pistolí, zmáčkout spoušť umí každý, ale ne každý se trefí, kam chce.
Basuju: Jackson C20
Ale jak už tu někdo psal, tak důležitý je obsah a ne forma...obzvslášt mezi nama tady na foru. Miluju když se někdy mezi dvaceti příspěvkama objeví jeden typu "piš česky". Vyloženě hrubky apod tak to mě taky prudí, ale nevim "ladění" mi nepřijde tak otřesný. Já osobně bych sice tohle slovo z držky nevypustil, ale dá se to...
Smaozřjěm ted celkově nenarážím na petrpetra (jak se to sakra sklonuje?
) Toho naštvalo jedno slovo, beru to 
Pokdu jde o překlepy tak to jsem myslím tady na foru jeden z největších překlepových tragédů
Smaozřjěm ted celkově nenarážím na petrpetra (jak se to sakra sklonuje?
Pokdu jde o překlepy tak to jsem myslím tady na foru jeden z největších překlepových tragédů
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI píše:Smaozřjěm ...
Tak ted nevim, jestli to bylo naschval, nebo jsi opravdu takovy tragedKIWI píše: Pokdu jde o překlepy tak to jsem myslím tady na foru jeden z největších překlepových tragédů
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
tak srovnavat nemcinu a anglictinu... nevim. ja osobne se ucim anglicky a francouzsky (kurevsky propracovane jazyk, ktery ale stejne ma podle me sve mouchy), ale v nasi tride je druha skupina lidi, kteri chodi do prvniho jazyku na nemcinu a do druhyho na anglictinu. v te urovni praktickeho uziti jsou po necelych trech letech v anglictine skoro dal nez v nemcine, kterou maji skoro 8 let. viz priklad. muj spoluzak, neni blby - to je dulezity, me psal, ze potrebuje pomoct s instalaci hry. ja sem mu napsal, ze tam musi byt navod a on na to, ze je, ale je to nemecky a to chodi do nemciny tech osm let. mozna je to taky ucitelkou...
koncentrace germanismu v hantecu neni vubec zarazejici, protoze Brno melo celkem dost nemecky mluvicich obyvatel jeste do (ne)slavnych Beneseovych dekretu.
vice zaporu ve vete povazuji za jednu z nejvetsich kravin v nasem jazyce. nekdy proste nevite, co vam chtel basnik rict. nebo trivialni veta: nikdo tam nebyl. v podstate to muze znamenat, ze tam nekdo byt musel, jinak by tam byl nikdo
cestina je sileny jazyk. taky i/y je strasna zbytecnost, ktera nema s krasou jazyka pranic spolecneho, ale s**e nas vsechny.
jeste k te anglictine, ona neni jednoducha, ale ze by byla extremne slozita? myslim, ze u kazdeho jazyka trva silene dlouho, nez ho zvaldnete jako rodily mluvci, pokud se vam to vubec podari. takze mluvit jako anglican se asi nenaucite, ale asi neni jazyka, kde by byly o moc vetsi sance (to, ze se naucite poradne mluvit svym rodnym jazykem vylucuji
).
na zaver sveho prispevku o nicem bych rad napsal:
Jelikož úroveň Vámi užívaného jazyka jest nevelká, odebéřu se raději do končin jakýchkoliv, ale jiných než jsou zdi... Ehm, pixely grafického zobrazení tohoto fóra. Toť můj názor na tuto problematiku, jejíž celkový dopad zastiňuje samozřejmě i nejnovější vydání časopisu Kačer Donald a to je co říct, přátelé
btw. chodim na gyml - to k te skole.
koncentrace germanismu v hantecu neni vubec zarazejici, protoze Brno melo celkem dost nemecky mluvicich obyvatel jeste do (ne)slavnych Beneseovych dekretu.
vice zaporu ve vete povazuji za jednu z nejvetsich kravin v nasem jazyce. nekdy proste nevite, co vam chtel basnik rict. nebo trivialni veta: nikdo tam nebyl. v podstate to muze znamenat, ze tam nekdo byt musel, jinak by tam byl nikdo
jeste k te anglictine, ona neni jednoducha, ale ze by byla extremne slozita? myslim, ze u kazdeho jazyka trva silene dlouho, nez ho zvaldnete jako rodily mluvci, pokud se vam to vubec podari. takze mluvit jako anglican se asi nenaucite, ale asi neni jazyka, kde by byly o moc vetsi sance (to, ze se naucite poradne mluvit svym rodnym jazykem vylucuji
na zaver sveho prispevku o nicem bych rad napsal:
Jelikož úroveň Vámi užívaného jazyka jest nevelká, odebéřu se raději do končin jakýchkoliv, ale jiných než jsou zdi... Ehm, pixely grafického zobrazení tohoto fóra. Toť můj názor na tuto problematiku, jejíž celkový dopad zastiňuje samozřejmě i nejnovější vydání časopisu Kačer Donald a to je co říct, přátelé
btw. chodim na gyml - to k te skole.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Problem je v tom, ze v nekterych pripadech muze i/y menit vyznam... A nemyslim jen dvojice bil/byl, ale treba i koncovky sloves atd.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem přespával u svojeho dost dobrého kámoše a ač oba češi tak prokecali jsme toho výrazně víc anglicky, než česky 
podle mě je mimochodem anglina nejlepší jazyk co znám, ale to je už OT i k tomu OT
jsem ostravák a mám náš hutný přízvuk rád
obdivuju mojeho známého vodáka, který mluví tak ostravsky, že tomu ani nejde věřit
k tomu psaní...nemám nic proti psaní bez diakritiky, ovshem tady todleto fakt nemusím, wíte?...věci jako h4x0rz r00lez mě spíše pobaví v dobrém slova smyslu
a ladění x ladění moc neřeším
podle mě je mimochodem anglina nejlepší jazyk co znám, ale to je už OT i k tomu OT
jsem ostravák a mám náš hutný přízvuk rád
k tomu psaní...nemám nic proti psaní bez diakritiky, ovshem tady todleto fakt nemusím, wíte?...věci jako h4x0rz r00lez mě spíše pobaví v dobrém slova smyslu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Cože?? Ty jako nevíš co je hantec?RJ píše:Co to je ten hantec? Napiště nějaký příklady prosímNesst píše:Hantec je hroznej, ale proti gustu. Já mám radši tu normální přirozenou brněnštinu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...