Počke to nechápu ja kto může dávat větší volnost, když máš palec nad strunu kterou hraješ? Přece když hraješ nějaký rychlý party kde se střídají prostě různý struny, tak to strašně lítáš ne?Nesst píše:JJ fakt se to docela hojně využívá a docela dost učitelů to tak i učí. Ono ti to naopak dává větší volnost než když máš palec třeba na snímači...KIWI píše: Fakt? To jsem ani nevěděl...připadá mi to hrozný..
Prsty
Pravidla fóra
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Já to zkoušel takhle taky a celkem to i šlo, ale měl jsem pak problém když jsem hrál na éčku že jsem neměl ten palec kam dát.KIWI píše:Počke to nechápu ja kto může dávat větší volnost, když máš palec nad strunu kterou hraješ? Přece když hraješ nějaký rychlý party kde se střídají prostě různý struny, tak to strašně lítáš ne?Nesst píše:JJ fakt se to docela hojně využívá a docela dost učitelů to tak i učí. Ono ti to naopak dává větší volnost než když máš palec třeba na snímači...KIWI píše: Fakt? To jsem ani nevěděl...připadá mi to hrozný..
Pořád mi to není jasný, ale to ej jedno 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Si to někdy vyzkoušej... Pak totiž zjistíš, že ten palec vůebc opírat nemusíš, a budeš hrát mnohem rychlejiKIWI píše:Počke to nechápu ja kto může dávat větší volnost, když máš palec nad strunu kterou hraješ? Přece když hraješ nějaký rychlý party kde se střídají prostě různý struny, tak to strašně lítáš ne?Nesst píše:JJ fakt se to docela hojně využívá a docela dost učitelů to tak i učí. Ono ti to naopak dává větší volnost než když máš palec třeba na snímači...KIWI píše: Fakt? To jsem ani nevěděl...připadá mi to hrozný..
A zkusím najít nějaký videa na to...ale nevím pod čím to hledat...
no ja si myslím že na dĺžke prstov moc nezaleží...stačí si vybrať správnu basu a cvičiť...ono by to malo ísť... ak mate tenké prsty naozaj by som neodporúčal 6strunovú basu a struny o hrúbke 145.
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
to sem nepochopil... na co si reagoval???pehve píše:s tou basou cendo je to fakt vtip
jinak ještě ke kytaře- prsty přes 4 pražce je snad to základní kam bych měl začít směřovat už kvuli skwělým stupnicím v boxechbez toho snad ani není možný pokračovat..
jinak mi to nedělá řádný problémy... v tý kapele co tu mam to bylo jednuduchý hrát... ale už sem přezbrojil na složitější věci a problém mi to nedělá... když hraju na B (mam pětistrunku) tak ho mam volně... hraní přes víc strun mi taky nedělá problémy ani mi nepřijde že tam ten palec mam ba nopak když sjíždim rychle na vyšší struny tak mi to pomáhá s přesností prostě mi ten palec funguje jako kurzor po strunách...
jestli je to zlozvyk nevym mě to takhle vyhopvuje...
edit: musel jsem si to vyzkoušet, když hraju na nejtlusčí tak mam palec opřenej o tělo...
Je tto opravdu o zvyku protože já jsem touhle technikou nedokázal zahrát nic..je to pro ěm hrozně nepřirozený...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
No ot rozeznívání je hrozný. To se radši odnauč. Dělá to hroznej bordel při hraní na vyhulenej aparát. Jinak to opravdu zlozvyk není. Když přijdeš skoro na jakejkoliv jazzovej koncert, tak takhle bude hrát většina basáků...cenda píše:já sem takhle začal hrát podle DVD školy... ftip je ten že na tu strunu nemusíš vubec tim palcem tlačit... pro mě to je jako bych ho měl volně... a když jedu po strunách nahoru tak si je tim rozeznívám někdy se to celkem hodí k jenolitosti...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
hi hi je to možnýNesst píše:Potřebuješ? Ech.. nějak si nedokážu představit situaci, kdy by to člověk mohl potřebovat, ale budiž proti gustu. Ale mám pocit, že tě jednoho krásného dne nějaký krásný zvukař zabijecenda píše:se to odnaučovat nemusim to dělam jenom když to potřebuju...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
Já osobně asi neumím hrát třema prstama 4/4 takt...proto nejčastěji využívám 1-2, ale třetí prst taky přidávám, ale ne tak často....
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
no 3-2-1 je dobré na koníka ala Iron Maiden a na trioly, ale 3 prsty se využívájí i na 4/4 takt, já třeba hraju 16-ky 3-2-1-2, když se to člověk naučí pravidelně, je to pak pekelná rychlost...stačí se podívat na Alexe Webstera z Cannibal Corpse, to je nejlepší ukázka hraní metalu třema prstama...a on je nejlepší metalový basákNesst píše:No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,