Prsty

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:
KIWI píše: Fakt? To jsem ani nevěděl...připadá mi to hrozný..
JJ fakt se to docela hojně využívá a docela dost učitelů to tak i učí. Ono ti to naopak dává větší volnost než když máš palec třeba na snímači...
Počke to nechápu ja kto může dávat větší volnost, když máš palec nad strunu kterou hraješ? Přece když hraješ nějaký rychlý party kde se střídají prostě různý struny, tak to strašně lítáš ne?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

KIWI píše:
Nesst píše:
JJ fakt se to docela hojně využívá a docela dost učitelů to tak i učí. Ono ti to naopak dává větší volnost než když máš palec třeba na snímači...
Počke to nechápu ja kto může dávat větší volnost, když máš palec nad strunu kterou hraješ? Přece když hraješ nějaký rychlý party kde se střídají prostě různý struny, tak to strašně lítáš ne?
Já to zkoušel takhle taky a celkem to i šlo, ale měl jsem pak problém když jsem hrál na éčku že jsem neměl ten palec kam dát.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pořád mi to není jasný, ale to ej jedno ;-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Frouman

Příspěvek od Frouman »

Když máš čtyřku, tak to moc neřeš. Měj palec opřenej o snímač. Ale na pětce, když třeba hraješ něco na G struně, přendej palec na H strunu.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Nesst píše:
Si to někdy vyzkoušej... Pak totiž zjistíš, že ten palec vůebc opírat nemusíš, a budeš hrát mnohem rychleji :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

A zkusím najít nějaký videa na to...ale nevím pod čím to hledat...

Cliff

Příspěvek od Cliff »

Malo kdy hraju prstama ale když už hraju a ečko zrovna nešmudlim tak mám palec opřeny o tu strunu ale když hrju přes všechny tak ho opírám o snímač to je nejpraktičtější :?D
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
prscho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prscho »

no ja si myslím že na dĺžke prstov moc nezaleží...stačí si vybrať správnu basu a cvičiť...ono by to malo ísť... ak mate tenké prsty naozaj by som neodporúčal 6strunovú basu a struny o hrúbke 145.
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
cenda

Příspěvek od cenda »

pehve píše:s tou basou cendo je to fakt vtip
jinak ještě ke kytaře- prsty přes 4 pražce je snad to základní kam bych měl začít směřovat už kvuli skwělým stupnicím v boxech :wink: bez toho snad ani není možný pokračovat..
to sem nepochopil... na co si reagoval???

jinak mi to nedělá řádný problémy... v tý kapele co tu mam to bylo jednuduchý hrát... ale už sem přezbrojil na složitější věci a problém mi to nedělá... když hraju na B (mam pětistrunku) tak ho mam volně... hraní přes víc strun mi taky nedělá problémy ani mi nepřijde že tam ten palec mam ba nopak když sjíždim rychle na vyšší struny tak mi to pomáhá s přesností prostě mi ten palec funguje jako kurzor po strunách...

jestli je to zlozvyk nevym mě to takhle vyhopvuje...

edit: musel jsem si to vyzkoušet, když hraju na nejtlusčí tak mam palec opřenej o tělo...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Je tto opravdu o zvyku protože já jsem touhle technikou nedokázal zahrát nic..je to pro ěm hrozně nepřirozený...

cenda

Příspěvek od cenda »

já sem takhle začal hrát podle DVD školy... ftip je ten že na tu strunu nemusíš vubec tim palcem tlačit... pro mě to je jako bych ho měl volně... a když jedu po strunách nahoru tak si je tim rozeznívám někdy se to celkem hodí k jenolitosti...
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

cenda píše:já sem takhle začal hrát podle DVD školy... ftip je ten že na tu strunu nemusíš vubec tim palcem tlačit... pro mě to je jako bych ho měl volně... a když jedu po strunách nahoru tak si je tim rozeznívám někdy se to celkem hodí k jenolitosti...
No ot rozeznívání je hrozný. To se radši odnauč. Dělá to hroznej bordel při hraní na vyhulenej aparát. Jinak to opravdu zlozvyk není. Když přijdeš skoro na jakejkoliv jazzovej koncert, tak takhle bude hrát většina basáků...
cenda

Příspěvek od cenda »

se to odnaučovat nemusim to dělam jenom když to potřebuju...
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

cenda píše:se to odnaučovat nemusim to dělam jenom když to potřebuju...
Potřebuješ? Ech.. nějak si nedokážu představit situaci, kdy by to člověk mohl potřebovat, ale budiž proti gustu. Ale mám pocit, že tě jednoho krásného dne nějaký krásný zvukař zabije :wink:
cenda

Příspěvek od cenda »

Nesst píše:
cenda píše:se to odnaučovat nemusim to dělam jenom když to potřebuju...
Potřebuješ? Ech.. nějak si nedokážu představit situaci, kdy by to člověk mohl potřebovat, ale budiž proti gustu. Ale mám pocit, že tě jednoho krásného dne nějaký krásný zvukař zabije :wink:
hi hi je to možný :) těch situací je fakt málo, teď sem si byl zahrát s kámošem... a na všechno tohle sem se soustředil... a vlastně to ani nepoužívam... fakt jenom ve zvláštních situacích který neumim popsat...
Ravenlord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravenlord »

Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

já se vždy opírám o ečko a když hjraju na ečku něco pomaleho tak vevzduchu palec a když něco rychlejšího dám to na snímač :)
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já osobně asi neumím hrát třema prstama 4/4 takt...proto nejčastěji využívám 1-2, ale třetí prst taky přidávám, ale ne tak často....

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Nesst píše:
Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
no 3-2-1 je dobré na koníka ala Iron Maiden a na trioly, ale 3 prsty se využívájí i na 4/4 takt, já třeba hraju 16-ky 3-2-1-2, když se to člověk naučí pravidelně, je to pak pekelná rychlost...stačí se podívat na Alexe Webstera z Cannibal Corpse, to je nejlepší ukázka hraní metalu třema prstama...a on je nejlepší metalový basák :twisted:
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“