Vaše oblíbené aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jo ještě sem si vzpomněl že se mi líbí Mesa Boogie Caliber 50+
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše:
turbo_MaCk píše:
Sami píše:Já asi nemusím říkat svoji nejoblíbenější značku :lol:
tebe sem tu dlouho neviděl!!! Pro nezasvěcené, myslý tu polovodičovou břečku od CRATE :roll:
Já myslel, že Sami je kluk... :lol:
lol fuj, sory sem to barbar
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
afektband píše:
turbo_MaCk píše: tebe sem tu dlouho neviděl!!! Pro nezasvěcené, myslý tu polovodičovou břečku od CRATE :roll:
Já myslel, že Sami je kluk... :lol:
lol fuj, sory sem to barbar
:lol: Jinak Crate dělá aspoň dobrý celolampy.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Příspěvek nad tímto sem upravil na pouhé tři citace,které sou v souladu s kodexem uživatelů.Prosím autory a dodržování max 3 citací :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

framikoin píše:tak zrovan Voxika AC bych si nechal libit, ale asi AC 30
no do ac30 uz se mi investovat nechtelo... a hlavne bych to kombo nechtel tahat... ta moje 15w potvora ma nejakych 23 kilo a docela se pronese :D a taky jsem si precetl spoustu recenzi a i od jednoho uzivatele ac30 se dovedel, ze je u nas skoro nepouzitelna, pokud nehrajes stadiony :D ona i ta 15w potvora rve docela silene... ac30 ma ale vyhodu v tom, ze ma asi 10x vic moznosti, ale ja jsem spis na jednodussi veci posledni dobou, staci mi kdyz k tomu musim dostelovavat krabicky, kdybych mel jeste k tomu stelovat vsechny ty prepinatka na ac30, tak zesedivim :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak to jo :-) to by me nenapadlo, ze ta patnactka muze stacit, nekdy to musim zkusit. jinak jsem taky pro jednoducha reseni, cim min cudliky, tim lip. proto jsem mimo jine propadl efektum MXR a EHX :-)
EDIT: a to fakt utahne normalni hrani s kapelou? se me docela nechce verit :-) a ma efektovou smycku? na kytarach o ni nic neni.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

framikoin píše:tak to jo :-) to by me nenapadlo, ze ta patnactka muze stacit, nekdy to musim zkusit. jinak jsem taky pro jednoducha reseni, cim min cudliky, tim lip. proto jsem mimo jine propadl efektum MXR a EHX :-)
no borec od ktereho to mam s tim hraval po klubech a mival to nanejvys na pulku na preampu a na necelou pulku na master... je to hlasite jako prase. samozdrejme nejvetsim limitem je jeden reprak... ale v dnesni dobe se stejne vsechno zvuci... male klubiky s tim zahrajes, doma si zahrajes, vsude jinde si te nazvuci :)
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

No dva roky sem hrál na Fender FM 212R, sto watů v tranzistoru. O prázdninách sem si koupil asi pět let starýho Laney Vc30r. 30 watů v lampě a teda musim říct že to trhá nohavice. Kdysi sem toužil po zvuku řezavý mesy (nevim jak to napsat jinak, prostě podle vkusu každýho soudruha), ale ten více ovedrive co dává ten laney je prostě k sežrání. Efx smyčka funguje dobe, spokojenost je veliká. A co se týče výkonu, nemám nejmenší problém, naopka je na mě pořád řváno, že sem hlasitej. Známej má JCM 900 dual reverb 50W + 2x12 box a to je taky ale fakt dobrej masakr. Žene to přes nějakej true bypass overdrive a wah Jim Dunlop ale ten zvuk je k sežrání. V jednoduchosti je krása ale taky síla! Zkoušel sem kombo mesa, bohužel si naepamatuju co to přesně bylo, ale musim uznat že to je je velmi univerzální věc kde člověk najde od crunche po metal pilu snad všechno. Jesli jednou budou šrouby tak bych to pořídil. Ale je spousta lamp co mě oslovujou (orange), takže asi netbývá než šetřit a šetřit a šetřit a jednou si to pořídit všechno!
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

sakra, skoda ze AC15 nema efektovou smycku. tu ja docela potrebuju :-(
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

framikoin píše:a to fakt utahne normalni hrani s kapelou? se me docela nechce verit :-) a ma efektovou smycku? na kytarach o ni nic neni.
no ja s tim s kapelou jeste nehral, protoze momentalne nikde nehraju. ale kapela bude, ted na tom makam, nechci to uspechat... nechci hrat tak nejak za kazdou cenu v kapele, tak jako kdysi. takze ti nemuzu presne rict, jak se to kombo prosazuje v kapele, pro me proste rve jako krava, mel jsem asi 5 let Marshall VS 40w a ta lampova 15w ho prerve uplne v klidku, myslim, ze je tak min. o pulku hlasitejsi... s tim VS jsem odehral nekolik koncertu a dokonce jednu mini openair pro nejakych 30 lidi a v poho a nikdy jsem nemel zkresleny kanal vic nez na pulku, takze pocitam, ze s tou 15w lampou budu fungovat docela normalne. vsude v recenzich jsem cetl, ze je to na 15w az moc silne a pocitove je to spis tak na nejakych min. 20w tridy A, coz je treba nejakych 40w tridy A/B - nevim, moc se v to nevyznam. nejvic limitujici je to jedno repro. kdybych k tomu pripojil jeste nejaky 1x12 box (bude hrat zaroven s repro v kombu, kombo ma dva vystupy), tak myslim no problemo skoro kdekoli.

efekt. smycku to nema, popis na kytarach je klamny, nebo nyni uz je mozna popis dobry, ale obrazky maji porad stare - na obrazku je stale ac30...

ac15 je jednokanal. ovladac treble a bass, ovladac preampu, ovladac reverbu a tremovla... vzadu dva vystupy a prepinac na 8/16 ohm. to je vse - me ale nechybi ke stesti vubec nic.
humus

Příspěvek od humus »

no dříve jsem plánoval valvestate 8080 ale uvidim po prázdninách za rok kolik bude peněz. optimálně bych rád nějakou kopii jcm 800. no uvidíme je to este daleko :)
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Tak nevím, jestli holka by za sebou měla takovou věž repráků jako já :lol: Ale zase jsem taková vyjímka. V okolí mám jediný tak velký apec :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

No nevím jestli Hiwatt je málo známá zančka ale co sem slyšel a četl tak dělájí věci jak na metal(zvuk mi připomínal mesu) a něco jako vox...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Nevíte někdo jestli VOX dělá i věci na metal?N2 že bych ho chtěl,ale jen informačně....Jo ty ESH se mi taky líbí kotel.Kdybych už šel do Marshalla tak jedině JVM...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Marshall!!!
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nozaki píše:Marshall!!!
elektrocas, super music - viz. tvuj odkaz na myspace
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hardcore guitarist píše:Nevíte někdo jestli VOX dělá i věci na metal?N2 že bych ho chtěl,ale jen informačně....Jo ty ESH se mi taky líbí kotel.Kdybych už šel do Marshalla tak jedině JVM...
no na metal.. dela valvetronixe, kde jsou ruzne modulace higainu. na metal je urco treba verze XL...

a pokud jde o lampy, tak dela ac50

http://www.voxamps.co.uk/classicplus/

coz je aparat s trosku drsnejsim zkreslenim, nez ac30...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

humus píše:no dříve jsem plánoval valvestate 8080 ale uvidim po prázdninách za rok kolik bude peněz. optimálně bych rád nějakou kopii jcm 800. no uvidíme je to este daleko :)
z JCM800 dostaneš stejnej sound jako tvý nenavidění Green Day (nebo podobnej). A stejně není GD s****a, sice sem celkem nekomerčák ale sound je uplně skvělej!! Nebo The Bones tomu se říká sound 8) 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Oltec

Příspěvek od Oltec »

--
Naposledy upravil(a) Oltec dne 15.01.2008 16:40, celkem upraveno 2 x.
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

turbo_MaCk píše:
humus píše:no dříve jsem plánoval valvestate 8080 ale uvidim po prázdninách za rok kolik bude peněz. optimálně bych rád nějakou kopii jcm 800. no uvidíme je to este daleko :)
z JCM800 dostaneš stejnej sound jako tvý nenavidění Green Day (nebo podobnej). A stejně není GD s****a, sice sem celkem nekomerčák ale sound je uplně skvělej!! Nebo The Bones tomu se říká sound 8) 8)
Nebo Guns N' Roses co :P
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“