Nothing else matters - technika hraní (pomoc začátečníkovi)
Pravidla fóra
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
nechci být hnidopich ale já si nemyslím ze tato skladba je dobrá pro začátečníka. Jo je super a chytne za srdce ale je plná barre, pullu rychlých přehmatů, v úvodu flažolety. Samo když se to hraje podle nějaký šitky tabulalatury tak se to da trochu napodobit ale jinak začátečník který teprve hledá tony na hmatníku si bere přreci jen trochu porci. Ale jasně že jsme kazdý začínali jen si myslím, že by bylo lepší alespon trochu teorie a nějaký ten základní akord. Jinak drzim palce at se ti to dobre hraje a co nejmín prehmatů 
Já to tedy taky nechápu, proč všichni říkají jak je to ideální skladba pro začátečníky...už to tu někdo vypisoval proč 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
s timhle nesouhlasim... kdyz se kmos zacinal ucit, a ja do nej furt ryl "uc se akordy, uc se akordy, uc se akordy", tak von furt "jooo, ale jenom chci umet jednu pisnicku a pak se na to hned vrhnu..." a zahral to podle me dost dobre.. ale trvalo mu to pet tejdnujenda píše:nechci být hnidopich ale já si nemyslím ze tato skladba je dobrá pro začátečníka. Jo je super a chytne za srdce ale je plná barre, pullu rychlých přehmatů, v úvodu flažolety. Samo když se to hraje podle nějaký šitky tabulalatury tak se to da trochu napodobit ale jinak začátečník který teprve hledá tony na hmatníku si bere přreci jen trochu porci. Ale jasně že jsme kazdý začínali jen si myslím, že by bylo lepší alespon trochu teorie a nějaký ten základní akord. Jinak drzim palce at se ti to dobre hraje a co nejmín prehmatů
plny barre? jiste, ale ani jedno tam hrat nemusis
nemusíš hrát Nothing prstama, teda kromě začátku. Jsou dvě verze. Jedna originální z mp3 prstama a potom trsátkem všechny live vystoupení Metallici počínaje S&M.matezz06 píše:Když to hraju trsadlem, tak se to asi nevyrovná prstům že? Prstama sem v životě nehrál, hraju převážně jen na elektriku, má cenu se to učit? ... dobře možná blbej dotaz, jak dlouho trvá než se naučim hrát prstama (aspoň začátky) ???
Ibanez RG 270DX
Laney TF700
-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Laney TF700
-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
HdurMjkl píše:nechapu to musel bych to vidět![]()

jinak doporučuju prostudovat tenhle web komplet
http://dusan.pc-slany.cz/hudba/kytara_akordy_fotky.htm
a k tématu: Nothing else matters rozhodně není dobrá skladba do začátku! kdo tvrdí že ano, lže a už zapoměl jaké to je učit se teprve skládat prsty do akordů atd... je to technicky hoooodně těžká skladba, a kdo tvrdí že ne, ať mi nahraje nahrávku jak jí hraje...hraje ji mraky lidí, ale 90% z nich špatně a trapně
(jen dodám pro rýpaly, že já ji také nedám)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
v tomhle případě v tý tabulatuře ten křížek neznamená tlumení ale nehraní těch strunDark Axel píše:gorax: eh? to je nějaká punková verze kdy musíš hrát všechny struny? a když hraješ akord D, musíš tlumit E a A?![]()
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
musíš uznat, že je to lehce matoucí, už jen proto, že křížek znamená tlumenípupack píše:v tomhle případě v tý tabulatuře ten křížek neznamená tlumení ale nehraní těch strunDark Axel píše:gorax: eh? to je nějaká punková verze kdy musíš hrát všechny struny? a když hraješ akord D, musíš tlumit E a A?![]()
a ta poznámka "X chytni palcem zhora" je třešnička na dortu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
dark axel: jojo to je pravda, kvalita vetsiny tabů stojí za prd...ono je lepsi se ridit selskym rozumem ty taby jsou kolikrat zbesilosti
ja uz je skoro nepouzivam, jen pro prvotni seznameni se s "kostrou" songu a pak si to radsi doladim sam, aspon tam clovek vloží neco ze sebe 
rano sem vstal, precet tenhle thread, 2x si to poslechnul, trochu to doladil...neco sem mel uz nauceny z drivejska...sou tam chyby, neni to uplne presny, ale myslim ze zacatecnikovi by to mohlo pomoct...takova hratelna verze...natocena na prvni pokus...
uvitam rad komenty, dotazy i kritiku...
http://www.youtube.com/watch?v=l26Ex1dxzSc
uvitam rad komenty, dotazy i kritiku...
http://www.youtube.com/watch?v=l26Ex1dxzSc
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
ale no tak... Tohle sis možná moh odpustit. Hraješ to docela dobře, i když ta druhá věta imho zní líp celá hraná s barré. Ale stačilo prostě říct: "Mám to nadrcený, jak svině, tak jsem vám to sem nahrál... "nity píše:rano sem vstal, precet tenhle thread, 2x si to poslechnul, trochu to doladil...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nity: hraješ to teda trochu divně, ale víceméně ti to zní, takže pohoda 
Jináč jako nedokážu posoudit, jestli je to pro začátečníky.... já hraju rok a 2 měsíce a teď mi nepřipadá ani trochu těžké no.... intro zvládám (pořád ale vychytávám hru prstama pravé ruky), pasáž po intru je piánko a pasáže na pozadí zpěvu jsou taky v pohodě... závěrečné sólo easy... nevím, jsem pořád začátečník a no problemo... je to imho čistě subjektivní záležitost...
(jináč jsem rytmickej kytarista, takže intro bych vůbec nemusel teoreticky umět
ale baví mě...)
Jináč jako nedokážu posoudit, jestli je to pro začátečníky.... já hraju rok a 2 měsíce a teď mi nepřipadá ani trochu těžké no.... intro zvládám (pořád ale vychytávám hru prstama pravé ruky), pasáž po intru je piánko a pasáže na pozadí zpěvu jsou taky v pohodě... závěrečné sólo easy... nevím, jsem pořád začátečník a no problemo... je to imho čistě subjektivní záležitost...
(jináč jsem rytmickej kytarista, takže intro bych vůbec nemusel teoreticky umět