Squier by FENDER Stratocaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Čau, nechce se mi zakládat topic, tak to hodím sem. Co si myslíte o těhle dvou kytarách?
http://www.musiccenter.cz/Squier-Vintag ... erie:26206
http://www.musiccenter.cz/Squier-Deluxe ... erie:26194
U té první jsou Seymoury, takže si myslím, že by to mohlo hrát líp než Fender Standard (Mexiko), ale zase je to z cedru, což jsem doteď u el. kytary neviděl, co si o ní myslíte? U tý druhý by bylo asi třeba vyměnit snímače, ale zase je z olše a jasanu, což je klasika a navíc má 22 pražců. Asi to pojedu vyzkoušet do obchodu, ale jen tak teoreticky se vyjádřete, dík :)
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Koxík píše:Čau, nechce se mi zakládat topic, tak to hodím sem. Co si myslíte o těhle dvou kytarách?
http://www.musiccenter.cz/Squier-Vintag ... erie:26206
http://www.musiccenter.cz/Squier-Deluxe ... erie:26194
U té první jsou Seymoury, takže si myslím, že by to mohlo hrát líp než Fender Standard (Mexiko), ale zase je to z cedru, což jsem doteď u el. kytary neviděl, co si o ní myslíte? U tý druhý by bylo asi třeba vyměnit snímače, ale zase je z olše a jasanu, což je klasika a navíc má 22 pražců. Asi to pojedu vyzkoušet do obchodu, ale jen tak teoreticky se vyjádřete, dík :)
Z toho cedru dělá Squier i jiné modely. Z olše dělá jenom tyhle Deluxe.
Ty snímače nejsou přímo SD ale SD-Designed. Takže na to bacha. :wink:
Já osobně bych si za ty peníze sehnal mexico na bazaru. Ale to je jenom možná o pocitu. Já bych raději originál Fendera :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Aha, teď je otázka, jestli by ty SD designed hrály líp než třeba R.M.ka... Kdyby ne, tak by se mi ta kytara moc nevyplatila, navíc mi dost vadí těch 21 pražců, takže ta druhá by mohla po výměně snímačů za R.M. vyjít lípějc :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Duncan Designed snimace jsou jen prejmenovany klasicky smejdy ze vsech Squieru apod. typu Sam Sung atd..
jo, pravda - indicky cedr, to zni mnohem zajimavejs nez aghatis nebo olse..uz nevi, jak by lidi oblbli..koukni radsi po starsim(ale opravdu starsim) Mexiku nebo Japonsku..
za tohle, co sis vybral, ti muzu nabidnout svuj Squier Standart za 3neco a budes na tom uplne stejne;)

jinak z cedru se delaj mozna tak dobry akustiky;)
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Jo, mně ten cedr právě nějak nesedí na elektrickou kytaru. Jinak mexiko....podle toho jaký, série Standard má nic moc snímače, líbí se mi Deluxe série, to by nemuselo bejt marný. No každopádně to asi zajedu vyzkoušet, snad mě Squier nezklame 8)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Cedr, to je jako bys mel elektriku ze smrku;) A to bys asi taky nechtel..
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

Vintage modified ma na 12tym prazci udelany puntiky jak fender. Blizko u sebe a pomerne velky. Ty jo nebejt ty hlavy tak to asi nepoznam... ale este jak to hraje no :D
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Tak vcera sem byl v hudebninach a zkousel sem zrovna cenove levnejsi kytary protoze potrebuju zalozniho strata nejakyho.

Prosel sem nastroje cca od 5000 do 10000 kc.

Hodne me zaujali Squiery, ale z meho pohledu to vypada uplne jinak nez se pise na strankach/v popisu kytary a taky cenove.

Vintage Modified Cherry Sunburst strat byla nejhorsi (zvukove) kytara na kterou jsem tam hral, sice velice pekne provedeni (taky ta cena..) ale ten zvuk byl katastrofa. Naproti tomu klasickej nejakej squier za 5,5 (Squier Standard Stratocaster Antique Burst Rosewood) hral neskutecne podobne klasickym mexikancum od fendra (ted se nabizi otazka, zda to nebyl jeden dobre povedeny kus z x horsich).

Uprimne Duncan designed nejsou zadna vyhoda nebo zaruka kvality, me osobne prijdou horsi (zvuk silene potlacenej jakoby, znel dute, nebrinkave a hlavne malo stredove) nebo alespon stejne snimace jako firemni od Squieru.. takze kdyz uz tak koupit tuto kytaru a hodit tam levny RMka ktery jsou zvukove uplne jinde.

Navic opravdu nevim, ale Indicky cerveny cedr vidim na kytarach poprve, kytary se taky zdaly docela lehke (na obchode meli 4 z cedru).
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Hansen píše:Tak vcera sem byl v hudebninach a zkousel sem zrovna cenove levnejsi kytary protoze potrebuju zalozniho strata nejakyho.

Prosel sem nastroje cca od 5000 do 10000 kc.

Hodne me zaujali Squiery, ale z meho pohledu to vypada uplne jinak nez se pise na strankach/v popisu kytary a taky cenove.

Vintage Modified Cherry Sunburst strat byla nejhorsi (zvukove) kytara na kterou jsem tam hral, sice velice pekne provedeni (taky ta cena..) ale ten zvuk byl katastrofa. Naproti tomu klasickej nejakej squier za 5,5 (Squier Standard Stratocaster Antique Burst Rosewood) hral neskutecne podobne klasickym mexikancum od fendra (ted se nabizi otazka, zda to nebyl jeden dobre povedeny kus z x horsich).

Uprimne Duncan designed nejsou zadna vyhoda nebo zaruka kvality, me osobne prijdou horsi (zvuk silene potlacenej jakoby, znel dute, nebrinkave a hlavne malo stredove) nebo alespon stejne snimace jako firemni od Squieru.. takze kdyz uz tak koupit tuto kytaru a hodit tam levny RMka ktery jsou zvukove uplne jinde.

Navic opravdu nevim, ale Indicky cerveny cedr vidim na kytarach poprve, kytary se taky zdaly docela lehke (na obchode meli 4 z cedru).
A to, že hráli neskutečně podobně mexikáncům, myslíš jako snímače ? Nebo kytara na sucho ? Jestli jde o snímače tak to asi nebude sláva ani u toho nejlepšího squieru a výměna je asi tak jedna z prvních věcí co dál s tou kytarou.

Já bych si klidně koupil squier kdybych věděl, že je kvalitně zpracovaná a že se za chvíli nezkroutí krk, vydrží kobylka, pražce, nulťák atd.
Potom bych koupil nový snímače a tradá. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Smrťokvítek píše:
Hansen píše:....
A to, že hráli neskutečně podobně mexikáncům, myslíš jako snímače ? Nebo kytara na sucho ? Jestli jde o snímače tak to asi nebude sláva ani u toho nejlepšího squieru a výměna je asi tak jedna z prvních věcí co dál s tou kytarou.

Já bych si klidně koupil squier kdybych věděl, že je kvalitně zpracovaná a že se za chvíli nezkroutí krk, vydrží kobylka, pražce, nulťák atd.
Potom bych koupil nový snímače a tradá. :)
Myslel sem to tak, ze Mexicke snimace co bouchaj na nejlevnejsi fendery jsou asi tak stejne kvalitni a poslechove zajimave jako ty na squierech. Navic ten pocit na sucho byl velice obdobny. Kytara znela nasucho relativne dobre, zpracovani bylo z okouknutych modelu v obchode velice podobne.

Nevim, prijde me to ze kvalita fenderu je u "levnych" fenderu skoro stejna jako u nejlepsich/strednich squieru. Snimace stoji zaprd, celkove zpracovani co sem ale nekdy videl u fendera tak sem se docela zhrozil (treba 0,5 mm mezera mezi krkem a telem, nezabrouseny prazce, tovarni "serizeni" je docela sranda za ty prachy a nebyl to jedinej model)

Kazdopadne urcite bych vymenil snimace, i treba za levny RMka u obou druhu, jak fender tak squier. Posune to zvuk uplne jinam.
D1353L

Příspěvek od D1353L »

Squiery jsou vyborny kytary ve svy cenovy relaci.Sam jednoho vlastnim a nidky sme k tomu nemel nic co vytknout...at uz to bylo vuci levnejm cort a nebo pro me dost neduveryhodnejm bachum ci fukusum...proste pokud levnyho strata tak jedine squier:) :? ale zas kdyz by sis v krame vzal treba fokusku s ken amstrongama a sedela by ti tak proti gustu zadnej disputat a vyslo by te to penezma na stejno
charwell

Příspěvek od charwell »

Hoši bacha na to, tu kytaru jsem hobloval 8 roků, pak mi spadla a poškodila se jedna ladící mechanika, při výměně se mi povedlo odštípnout kousek hlavy, dal jsem ji pryč ale dodnes na ni vzpomínám, měkký dohmat, ladění neuvěřitelné, zvuk jako víno a lehká jako pírko, to pro mne bylo to hlavní, hmotností může konkurovat Musicmanovi, co si budeme povídat, muzika je i práce a je dobré mít to správné nářadí, zdraví Charry
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Souhlasím s výše řečeným - squiery jsou dobrý kytary...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alorovec

Squier, Epiphone, Fokus

Příspěvek od Alorovec »

Cau, jsem basak a chtel bych si koupit kytaru a zacit hrat i na ni. Chtel bych, aby moje kytara mela humbucker a aby nestala vic nez tri tisice. A myslim to vazne, prosim, neradte mi bazar, nemam s nim dobre zkusenosti. Neradte mi ani nasetrit si, chci mit kytaru co nejdriv. Prohlizel jsem kytary.cz a zaujala me tato epina:
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-juni ... 76:0:0:1:0
-libilo se mi, ze ma humbucker a taky ze je to les paul, ktereho pred stratem designove uprednostnuju. Nikdy jsem ho v ruce nemel, tak jsem si pustil ukazky z youtubu. Ale zvuk byl prisernej. Byl jako z konzervy a strasne me to odradilo-

Dal jsem si prohlizel kytary.cz a narazil jsem na tohoto squiera:
http://kytary.cz/squier-by-fender-bulle ... 8:0:0:1:0¨
-o squierech jsem slysel jen samou chvalu a hral jsem jak na kytary tak na basy squier a vzdy se mi libilo jejich zpracovani. Nelenil jsem a bullet strata jsem si sel vyzkouset do mistnich hudebnin. Zpracovani se mi opet libilo, ale prece jen bych radsi HB.

No a pak me napadla tato alternativa:
http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat
-o fokusech jsem slysel mnoho dobreho. Tento se mi dost libi, prestoze strata nemusim. Ma dobrou cenu a ma humbucker, ktery bych do budoucna nahradil rmkem(coz bych udelal u vsech kousku).

Tak co vy na to??? Co byste mi doporucili??? Jinak v pripade squiera bych do budoucna snimac u kobyly nahradil hb velikosti singlu. Ale ja osobne bych mozna sel do fokuse...
homemade precision fretless; Eden E8jr; Martin Darco 105, 085, 070, 050
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Hele v praze v kytary.cz maj juniora v černym, a ta kytara se mi hodně líbila... zkus se tam zastavit pokud můžeš... Zvukove sem to nemel moznost vyzkouset pořádně, ale přišel mi jako příjemná kejtra.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Jinak u takhle levnejch kytar bych to moc neřešil...
1) Nebrat Stagg, Dimavery, Clifton atd, pokud je přímo nevybereš osobně a budou dobrý.
2) Aby se mi ta kytara líbila, tzn. pokud se mi líbí LP, du LP pokud strat, du do stratu.
3) První co bych udělal až s ní přijdu domu tak ke kytaráři a za 200-+ si jí nechat seřídit, zkontrolovat, dodělat.
4) Až budeš mít potrénovanej sluch koupíš novej snímač...
Alorovec

Příspěvek od Alorovec »

No je asi fakt, ze bych toho juniora mel asi vyzkouset. Asi bych to nemel posuzovat jen podle nahravek na youtube.Nemate nekdo nejaky zkusenosti??? Me na jednu stranu laka ten fokus, ale bojim se jeho tremola a taky si myslim, ze epiphone by byl vetsi zarukou kvality. Nebo ne?
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Tremola na stratu se bát nemusíš, to neni floydrose... Mělo by to být ok, přinejhorším ho nebudeš používat...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

To se mi libi jak vsichni se bojej tremola:D si vzdycky nekdo preco zactecnik precte jak ma nekdo problem s foydem a hned se vsichni bojej tremola i na stratovy :lol:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Alorovec

Příspěvek od Alorovec »

No jo, tak ja za to nemuzu... ...takze tremola na stratovi se uz nebojim, tak jina otazka, mel bych se bat fokuse??? nebo je kvalita stejna jako epiphone?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“