Udržba strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Ten hmatník není mastnej, jen se občas trochu zavadí. Mastný místo na tom hmatníku pak je jen chvilku. Prsty to za pár minut vojedou. I z těch strun.
Ale když je jeden opatrnej, tak se to dá eliminovat. Když se třou struny těma drahejma sračkama, tak si taky občas lejzneš o hmatník. A jedlej olej má k přírodnímu produktu určitě blíž, než líh s chemikáliema. Dyk hmatník je ze dřeva, ne? Stejně jde podle mě jen o utření potu kytaristova a ochranu před korozí do další ho hraní. To je vždycky na tom hadříku vidět, jak se dělaj černý čáry od špíny.
Takto to dělám já. Napsal jsem jen svůj, lety ověřenej postup a nikoho do ničeho nenutím. Klidně podporujte výrobce super-hyper-špica čističů. Jo, a vůbec to nesmrdí.

Tož tak
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Tak ještě jednou pro posluchače z Mimomísova:ten olej je MASTNEJ :!:
A teď si přečti znova můj předposlední příspěvěk.Dekuji :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

:lol: umírám smíchy! To teda musí bejt ten hmatník opravdu zdravej, když ho topí v oleji. :lol: :roll:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Máš pavdu Pavle Palachu, olej je mastnej. Já nepsal že ne.
Hadřík stačí navlhčit (namočit, vyžímat kousek) jednou za 14 dní. A nikdy jsem si nevšim změny charkteristiky tónu.
Ale už toho nechám. Jdu do Mimomísova.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A tak, když je s tím spokojen, tak aspoň dal radu. Na tom, že to ale zní absurdně nic nezměníte :lol: Peace
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“