Jaka cena je fakticka na americkem trhu?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Jakou kytaru mam koupit?

Anketa končí za 4.04.2008 11:52

Gibson SG Standard
3
23%
Gibson SG Special Faded
3
23%
Gibson SG Classic
0
Žádná hlasování
Gibson Les Paul Studio
7
54%

Celkem hlasů: 13

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Red Bull píše:Clo a DPH se neplatí do ceny 50 dolarů - pořád jde o úniky a teď si dávaj údajně na celnici sakra majzla a kontrolujou pečlivě loutr všechno.

No, ona je stanovena nějaká cena v doláčích a eurech, která je označena tak, že je zanedbatelná. je to tuším asi 20 euro i dolarů a pod ně ce fakt neclí. Je pravda, že celník nemusí proclít i dražší věci, ale to už je jen na něm, jestli to udělá nebo ne a je pravda, že u zboží kolem 50 babek to může projít.

Mylann: Souhlas s tím Thomannem, cena nového zboží v Ameru + všechny "doplatky" je více méně ta samá jako u thomann.de
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ta hodnota je presne 22 euro myslim... na dolary to tedy vychazi asi 30 usd... jeste se me ale nestalo, ze by me neco proclili, kdyz tam byla hodnota 50 usd.. takze je to bezpecne... no jinak neni nic jednodussiho, nez proste poprosit prodavajiciho, aby to neposilal s hodnotou 50 usd ale s hodnotou 30 usd :)

jinak do tech 22 euro neni zahrnuto vsechno zbozi.. myslim, ze za nektere druhy zbozi se plati clo od jeste mensi hodnoty... ale to bych mozna kecal
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mám dojem, že ta hodnota je fixně na vše, na co se clo vztahuje. Jinak nevím jak u eur, ale u dalorů se ta hodnota myslím nemění podle kurzu, ale je to permantně těch tedy 30, jak říká qwer, aspoň co jsem slyšel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jo takže když třeba uvede ten kdo to posílá hodnotu dejme tomu 10 dolarů, tak je v podstatě jistý že se na to koukat nebudou a žádný clo nebo daň se platit nebude jo? Nebylo by třeba nejlepší to poslat s nějakou fakt symbolickou hodnotou? Jako když to ztratěj tak mi stejně bude 50 doláčů k ničemu, to je asi 750 a to je zhruba desetina toho co bych zaplatil tomu chlápkovi...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

rasomaso píše:Jo takže když třeba uvede ten kdo to posílá hodnotu dejme tomu 10 dolarů, tak je v podstatě jistý že se na to koukat nebudou a žádný clo nebo daň se platit nebude jo? Nebylo by třeba nejlepší to poslat s nějakou fakt symbolickou hodnotou? Jako když to ztratěj tak mi stejně bude 50 doláčů k ničemu, to je asi 750 a to je zhruba desetina toho co bych zaplatil tomu chlápkovi...
jistý to není nikdy :) , ale mě se ještě nestalo, že bych clo patil a to sem si už pořizoval dražší kousky :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak třeba ono jde i o to, jestli tu věc pojistíš proti poškození/ztrátě. Protože pak se clo a DPH počítají z toho, nakolik je to pojištěné. Posílat si kytaru nebo aparát za několik (i desítek) tisíc bez pojištění bych se docela bál, takže pak ti symbolická cena asi nebude nic moc platná.

Jinak celník se má právo pdívat na to co to v zásilce je a pokud by se mu určená cena nezdála, určí ji sám - většinou se koukne na české obchody a ve výsledku se ti může stát, že tedy zaplatíš českou cenu + clo + DPH, ale to už je celkem katastrofickej scénář.

Ale stát se to může, takže podvádět (moc) se (většinou) nevyplácí.

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

PMC

Dovoz z USA

Příspěvek od PMC »

Já osobně o kytaře z USA ovažuju, a stejně i ze clem i DPH 19% (Což doufám, že by se nějak nemuselo platit :D ) to vychází kolem 8200,-.
Koupil bych si ESP LTD který v ČR (ani v Evropě myslim) neseženeš, a zvuk má jak podobná za 16k u nás...
Doprava vyjde většinou (I s pojištěním) do 2000Kč, Což dělá celkovou částku kolem 10 000Kč.

Jestli se na nákup odvážím, udělám tady na fóru návod jak výhodně koupit cokoliv z USA. Už mám hodně informací o nakupování z USA a myslim, že to nebude takovej problém, jak se zdá.
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teda nevím, jak teda "nějak" nehodláš platit clo a DPH...

PetrPeter 1975 - 2008
krade

Příspěvek od krade »

...ceny na severoamerickým trhu jsou krutě nižší a evropský prodejci jsou hrozný vydřiduši...to není žádná novinka. především starší nástroje se tam prodávaj za hubičku a to hlavně po internetu, protože neplatíte daň, která je dost vysoká...předevčírem jsem se vrátil z kanady a např. ceny za 20 let starý gibson sg standard se tam pohybujou okolo 1500 dolarů (1 dolar za méně než 16 kč)...sám jsem si přivezl gibson les paul special s dvěma P 90 z roku 1996 za 1300 kanandských dolarů. u thomanna se (já vim, že novej) prodává za 1770 euro...
PMC

Příspěvek od PMC »

Nero píše:Teda nevím, jak teda "nějak" nehodláš platit clo a DPH...
Někde jsem četl, že to občas nechaj na celnici prošumět, ale jestli něco koupíme, tak s tím budu počítat. Ono to pro mě nebude zas tak tolik. Ono je hlavní, že v USA jsou hlavně levný kytary s EXCELENTNÍM zvukem, a to se to DPH vyplatí. i když je to dost...

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no celnici a prosumet... jo me treba prosumeli zasilku v hodnote 820 dolaru... ale treba uz me neprosumeli zasilku s hodnotou 52 dolaru...

nase celnice me pripada jako banda ozralu, kteri makaji podle toho, kolik v sobe zrovna maji x-nolu a jak se vyspali.. proste "statni zamestnanci..." nejlepsi je, kdyz vam posta oznami, ze mate na celnic balik a ze mate dolozit nejake dokumenty a pak volate na celnici a oni tvrdi, ze balik nemaji... :D jednou jsem volal s jednou kravou 24 minut - celou dobu chodila po celnici a hledala muj balik a tvrdila, ze ho nemaji, pak ho zazracne objevila... no comment... :roll:

na nejake prosumeni bych se nespolehal, ono se to nestava moc casto :D ale obcas se stane no...
PMC

Příspěvek od PMC »

Já s tím ani nepočítám, ale bylo by to fajn :D
Jak říkáš, občas něco propustí, občas ne... Já ale s DPH a clem počítám, a stejně se to vyplatí....:)

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“