Footswitch

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Tube Guru
Odborník

Re: Footswitch

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, co jsem měl možnost vidět a vyzkoušet, zjistil jsem, že footswitche jsou většinou bez problémů záměnné. Vyjímkou jsou FS k Fenderům (Hot Rod, De Ville a možná i dalším) ty mají zcela odlišnou (sofistikovanější) filozofii a s jinými zesilovači nebo komby nefungují.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Re: Footswitch

Příspěvek od torst »

Total Music Ignorant píše:Tak pratele mam to poreseno.

Ten footswitch mel u kazdeho tlacitka 3 kontakty z toho pokazde jeden nevyuzity. Ty zbyvajici 2 byly spojene dratky s konektorem na jack a zaroven mezi temi 2 kontakty byly paralelne pripajene led diodky. Jedine co jsem udelal bylo to ze jsem presmiknul ty diody a prerusil tak spojeni mezi kontakty tech tlacitek. Sice mi ted ten footswitch nesviti ale prepina. To ze ty ledky nesviti mne vubec netrapi pac mi sviti ledky na preampu takze vim co tam momentalne mam. .
Mám podobnej trůbl. Combo Peavey Bandit a k němu firemní 2way FS. Funguje bezva(kanály, smyčka). Ale žádná LEDka, takže chybí indikace. Vedle toho mám noname 2way FS s LEDkama (bez vlastního napájení). Když ho připojim k combu, LEDky na pedálu se rozsvěcují, ale v combu se nic nepřepne. Jednoduché řešení? Jinak samozřejmě můžu přepínače ve FS vyměnit za zdvojené, 1/2 obsluhovat combo a 1/2 rozsvěcet LEDky (9V baterka uvnitř). Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“