"Cvičítko":)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Souhlas - jak Pandora tak Microcube, jsou velice prijemna zarizenicka. A pres toho rolanda hraje relativne slusne i piezo.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Re: "Cvičítko":)

Příspěvek od Ragnar »

petrpeter píše:ideální připnout na pás kytary Korg Pandora (má i bicí) nebo Pocket POD, zvuk ve sluchátkách je jak na živo ve zkušebně, a můžeš běhat třeba po celým bytě... :lol:
A kdybych si ten POD chtěl pořídit na nahrávání, jak to funguje? Je na to potřeba dobrá zvukovka?
petrpeter
Odborník

Re: "Cvičítko":)

Příspěvek od petrpeter »

Ragnar píše:
petrpeter píše:ideální připnout na pás kytary Korg Pandora (má i bicí) nebo Pocket POD, zvuk ve sluchátkách je jak na živo ve zkušebně, a můžeš běhat třeba po celým bytě... :lol:
A kdybych si ten POD chtěl pořídit na nahrávání, jak to funguje? Je na to potřeba dobrá zvukovka?
POD je na nahravani jako delanej.... a samo sebou, cim lepsi zvukovka, tim lepsi vysledek (nizsi latence)... ale na bezne domaci pouziti staci i normalni SoundBlaster a slusny PC, tech nekolik milisekund pri hre tak moc nepoznas
Navic je tam myslim jeste moznost dokoupit nejaky SW, a funguje to i pres ten USB kabel...?!? Nevim, nechci te mast, ja ho nemam dlouho a jeste jsem se k nemu poradne nedostal (myslim kompletni nastudovani toho co to umi), pouzivam i jiny efektiky.
Koukni na jejich stranky, je to tam dobre predstaveny a popsany... www.line6.com
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

No, já nemám problémy s odezvou, ale prostě jakmile zapojim kejtru přímo do vstupu na mirkák(nebo linkovej, už si nepamatuju do kterýho sem to dával, ale myslim že na mikrák, páč jinak to nehrálo), leze z toho strašnej zvuk. Šum, a basy zněj hrozně, a samo to kreslí. Souzvuky se slejvaj atd...
Zkoušel sem audacity a amplitube... prostě hrůza... tak by mě zajímalo jestli by to ten POD vyřešil...
Zvukovku mám nějakou integrovanou, počítač je starej asi tři roky...
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 1.05.2008 10:25, celkem upraveno 1 x.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Myslim ze vyresil, protoze z nej uz leze linkova uroven, takze do linkovyho vstupu PC.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Atkins píše:Myslim ze vyresil, protoze z nej uz leze linkova uroven, takze do linkovyho vstupu PC.
presne tak, do LINE IN na zvukovce a jedes uplne v pohode, navic si jednak muzes nastavit uroven volume vstupu v pocitaci, druhak si to muzes nastavit primo na PODu - Volume, co z nej leze
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Nejhezčí by bylo nechat si postavit nějaký malý kombíčko, do něj nějak zasadit střeva z elekt. metronomu a třeba i tu ladičku. Mít to všechno hezky pohromadě v jedný krabici :) nějakej šikovnej "elektrotechnik" by to určitě postavil, stačilo by sehnat někde v bazaru díly. Mám jednoho kamaráda, co chodí na fel, a něco podobnýho si postavil a zasadil to do svého stolního počítače, takže má v kompu ladičku, ekvalizér, metronom a spoustu diod a dva neony, který blikaj do rytmu :)
felixx

Příspěvek od felixx »

přemýšlím o malém kombíčku na domácí cvičení a zatím mi nejlépe vychází poměrem cena/výkon Roland Microcube.
-slušný zvuk
-čistý/zkreslený
-aux
-na baterky
-kompaktní provedení

je něco, co by ještě stálo za úvahu?
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

romcx75 píše:ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?
Čistě teoreticky ano a já věřím tomu, že i prakticky. Nejjednodušší by asi bylo to strčit rovnou do nějakých reprobedniček, např u počítače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

supr, tak to by se mi hafo hodilo, i male kombicko jako DA5 zabira celkem misto v baglu :lol:

Mooer Reecho
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Nero píše:
romcx75 píše:ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?
Čistě teoreticky ano a já věřím tomu, že i prakticky. Nejjednodušší by asi bylo to strčit rovnou do nějakých reprobedniček, např u počítače.
Hrál jsem na tohle zapojení a neni to vůbec špatný, akorát jsem hrál s 2.1 reprama a těch basů tam bylo moooc, takže je to pak takový uduněný, tudíž doporučuju, když 2.1, tak s regulací basů.
Jinak Amplug metal je dobrá pila, z toho stratíka lítaly flažonety jak namydlený, měl sem najednou pocit, že držim v ruce úplně jinou kytaru... 8)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

to věřím no :) ,teď už to jen někde sehnat, nový se mě to kupovat nechce, z bazaru by to bylo ideální.

Mooer Reecho
Stratmaster

Příspěvek od Stratmaster »

Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stratmaster píše:Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
ukázky na YTB mohou v nekterejch pripadech dost mast...
hlavne sou spatny kuli tomu naprosto uchrchlanymu pidirepru (fakt bych si ho nedal ani ke kompu a to na pc repro moc narocnej nejsem)
samozrejme taky zalezi na snimacich a kytare ale je vcelku divny kdyz v prodejne s kytarou za 20k mi z toho lezlo furt akorat chrchlani a skripani (opravdu nedoporucuju)
kdyz neco na doma tak microcube... bezvadne prenosny ty zvuky sou taky relativne slusny a v tyhle cene znacne nadstandartni repro (a to nepocitam vydrz na baterky ktera u kamosova cuba presahuje 4h - coz na prochazku do parku nebo hrani o prestavkach ve skole opravdu staci :-D )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MrB14ck píše:
Stratmaster píše:Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
ukázky na YTB mohou v nekterejch pripadech dost mast...
hlavne sou spatny kuli tomu naprosto uchrchlanymu pidirepru (fakt bych si ho nedal ani ke kompu a to na pc repro moc narocnej nejsem)
samozrejme taky zalezi na snimacich a kytare ale je vcelku divny kdyz v prodejne s kytarou za 20k mi z toho lezlo furt akorat chrchlani a skripani (opravdu nedoporucuju)
kdyz neco na doma tak microcube... bezvadne prenosny ty zvuky sou taky relativne slusny a v tyhle cene znacne nadstandartni repro (a to nepocitam vydrz na baterky ktera u kamosova cuba presahuje 4h - coz na prochazku do parku nebo hrani o prestavkach ve skole opravdu staci :-D )
Tak tak, absolutní souhlas. Mini-"Marshallům" se vyhýbat velkým obloukem, kloudný zvuk je u toho zázrakem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fakal

Příspěvek od fakal »

Hele ten korg pandora se mi líbí :P . Je to dobrej mulťák na cvičení? Mě se líbí hlavně ten bubeník to musí bejt fajn. Podělte se o zážitky pls :wink: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Mohl bych mít taky pár otázek k pandoře? Chtěl bych se zeptat jestli je vhodný na nahrávání do pc a jak je funkčně srovnatelný třeba s pod studiem od Line6. Popřípadě doporučit jinou variantu, pro kterou nepotřebuju kvalitní zvukovku v pc vhodnou pro domácí hraní a nahrávání, co možná za nejmíň peněz. Díky za každou radu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“