"Cvičítko":)
Pravidla fóra
Re: "Cvičítko":)
A kdybych si ten POD chtěl pořídit na nahrávání, jak to funguje? Je na to potřeba dobrá zvukovka?petrpeter píše:ideální připnout na pás kytary Korg Pandora (má i bicí) nebo Pocket POD, zvuk ve sluchátkách je jak na živo ve zkušebně, a můžeš běhat třeba po celým bytě...
Re: "Cvičítko":)
POD je na nahravani jako delanej.... a samo sebou, cim lepsi zvukovka, tim lepsi vysledek (nizsi latence)... ale na bezne domaci pouziti staci i normalni SoundBlaster a slusny PC, tech nekolik milisekund pri hre tak moc nepoznasRagnar píše:A kdybych si ten POD chtěl pořídit na nahrávání, jak to funguje? Je na to potřeba dobrá zvukovka?petrpeter píše:ideální připnout na pás kytary Korg Pandora (má i bicí) nebo Pocket POD, zvuk ve sluchátkách je jak na živo ve zkušebně, a můžeš běhat třeba po celým bytě...
Navic je tam myslim jeste moznost dokoupit nejaky SW, a funguje to i pres ten USB kabel...?!? Nevim, nechci te mast, ja ho nemam dlouho a jeste jsem se k nemu poradne nedostal (myslim kompletni nastudovani toho co to umi), pouzivam i jiny efektiky.
Koukni na jejich stranky, je to tam dobre predstaveny a popsany... www.line6.com
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
No, já nemám problémy s odezvou, ale prostě jakmile zapojim kejtru přímo do vstupu na mirkák(nebo linkovej, už si nepamatuju do kterýho sem to dával, ale myslim že na mikrák, páč jinak to nehrálo), leze z toho strašnej zvuk. Šum, a basy zněj hrozně, a samo to kreslí. Souzvuky se slejvaj atd...
Zkoušel sem audacity a amplitube... prostě hrůza... tak by mě zajímalo jestli by to ten POD vyřešil...
Zvukovku mám nějakou integrovanou, počítač je starej asi tři roky...
Zkoušel sem audacity a amplitube... prostě hrůza... tak by mě zajímalo jestli by to ten POD vyřešil...
Zvukovku mám nějakou integrovanou, počítač je starej asi tři roky...
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 1.05.2008 10:25, celkem upraveno 1 x.
presne tak, do LINE IN na zvukovce a jedes uplne v pohode, navic si jednak muzes nastavit uroven volume vstupu v pocitaci, druhak si to muzes nastavit primo na PODu - Volume, co z nej lezeAtkins píše:Myslim ze vyresil, protoze z nej uz leze linkova uroven, takze do linkovyho vstupu PC.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Nejhezčí by bylo nechat si postavit nějaký malý kombíčko, do něj nějak zasadit střeva z elekt. metronomu a třeba i tu ladičku. Mít to všechno hezky pohromadě v jedný krabici
nějakej šikovnej "elektrotechnik" by to určitě postavil, stačilo by sehnat někde v bazaru díly. Mám jednoho kamaráda, co chodí na fel, a něco podobnýho si postavil a zasadil to do svého stolního počítače, takže má v kompu ladičku, ekvalizér, metronom a spoustu diod a dva neony, který blikaj do rytmu 
přemýšlím o malém kombíčku na domácí cvičení a zatím mi nejlépe vychází poměrem cena/výkon Roland Microcube.
-slušný zvuk
-čistý/zkreslený
-aux
-na baterky
-kompaktní provedení
je něco, co by ještě stálo za úvahu?
-slušný zvuk
-čistý/zkreslený
-aux
-na baterky
-kompaktní provedení
je něco, co by ještě stálo za úvahu?
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Čistě teoreticky ano a já věřím tomu, že i prakticky. Nejjednodušší by asi bylo to strčit rovnou do nějakých reprobedniček, např u počítače.romcx75 píše:ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
supr, tak to by se mi hafo hodilo, i male kombicko jako DA5 zabira celkem misto v baglu 
Mooer Reecho
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Hrál jsem na tohle zapojení a neni to vůbec špatný, akorát jsem hrál s 2.1 reprama a těch basů tam bylo moooc, takže je to pak takový uduněný, tudíž doporučuju, když 2.1, tak s regulací basů.Nero píše:Čistě teoreticky ano a já věřím tomu, že i prakticky. Nejjednodušší by asi bylo to strčit rovnou do nějakých reprobedniček, např u počítače.romcx75 píše:ciste teoreticky kdybych zapojil ten amplug do kytary a pak pres nejaky zesilovac do boxu, vylezlo by z toho neco?
Jinak Amplug metal je dobrá pila, z toho stratíka lítaly flažonety jak namydlený, měl sem najednou pocit, že držim v ruce úplně jinou kytaru...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
to věřím no
,teď už to jen někde sehnat, nový se mě to kupovat nechce, z bazaru by to bylo ideální.
Mooer Reecho
- Stratmaster
Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
ukázky na YTB mohou v nekterejch pripadech dost mast...Stratmaster píše:Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
hlavne sou spatny kuli tomu naprosto uchrchlanymu pidirepru (fakt bych si ho nedal ani ke kompu a to na pc repro moc narocnej nejsem)
samozrejme taky zalezi na snimacich a kytare ale je vcelku divny kdyz v prodejne s kytarou za 20k mi z toho lezlo furt akorat chrchlani a skripani (opravdu nedoporucuju)
kdyz neco na doma tak microcube... bezvadne prenosny ty zvuky sou taky relativne slusny a v tyhle cene znacne nadstandartni repro (a to nepocitam vydrz na baterky ktera u kamosova cuba presahuje 4h - coz na prochazku do parku nebo hrani o prestavkach ve skole opravdu staci
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tak, absolutní souhlas. Mini-"Marshallům" se vyhýbat velkým obloukem, kloudný zvuk je u toho zázrakem.MrB14ck píše:ukázky na YTB mohou v nekterejch pripadech dost mast...Stratmaster píše:Hele vážně jsou ty minimarshally tak nahouby? Já poslouchal zvukový ukázky a přišlo mi to dost v pohodě...uvažoval jsem o tom, že ho pořídím. V čem jsou tak blbý?
hlavne sou spatny kuli tomu naprosto uchrchlanymu pidirepru (fakt bych si ho nedal ani ke kompu a to na pc repro moc narocnej nejsem)
samozrejme taky zalezi na snimacich a kytare ale je vcelku divny kdyz v prodejne s kytarou za 20k mi z toho lezlo furt akorat chrchlani a skripani (opravdu nedoporucuju)
kdyz neco na doma tak microcube... bezvadne prenosny ty zvuky sou taky relativne slusny a v tyhle cene znacne nadstandartni repro (a to nepocitam vydrz na baterky ktera u kamosova cuba presahuje 4h - coz na prochazku do parku nebo hrani o prestavkach ve skole opravdu staci)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele ten korg pandora se mi líbí
. Je to dobrej mulťák na cvičení? Mě se líbí hlavně ten bubeník to musí bejt fajn. Podělte se o zážitky pls
.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Mohl bych mít taky pár otázek k pandoře? Chtěl bych se zeptat jestli je vhodný na nahrávání do pc a jak je funkčně srovnatelný třeba s pod studiem od Line6. Popřípadě doporučit jinou variantu, pro kterou nepotřebuju kvalitní zvukovku v pc vhodnou pro domácí hraní a nahrávání, co možná za nejmíň peněz. Díky za každou radu.