Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Homerda

Re: Pitomý dotaz

Příspěvek od Homerda »

Sima píše:Nejsou 12ctky na rozehrání po 15 letech abstinence (mé, kytara je nová)moc tvrdý? Nemám si na chvilku koupit měkčí?
Radsi zvol zlaty stred (10) a pak prejdi na tvrdsi...
Stop dreaming, start playing!
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem struny 12tky Dunlop na ak. kytaru. Koupil jsem je asi před 4 dny, bronzový za 2 stovky (docela dost) , někde jsem čet že ty bronzový si víc rozumněj s masivem , já myslim že je to jedno. Do týhle chvíle jsem vždycky kupoval 12 fosforbronz Martiny. Musim říct že když jsem je natáhnul tak zněly fakt skvělě (v porovnání s čerstvě nataženejma martinkama) , myslim že v muzikusu jsem čet recenzi a tam někdo psal že mají nádech do hifi, musím to potvrdit a je to tim že jsou fregvenčně opravdu bohatý. Pevný dřevitý středy, brilantní výšky... To ovšem platí jenom pro první 4 dny, potom se vše vytrácí a zvuk začíná bejt tupej a udušenej (basový struny mi připomínaly takový ty starý španělky co sundáte ze zdi a hrajete na ty 15 let starý struny, no takhle strašný to neni ale má to ten tupej charakter) . Martinky jsem měl už asi měsíc a když jsem je sundaval tak zněly líp než tyhle po 4 dnech. Jediný kdy je můžu doporučit tak vymenit je den před koncertem, pak už ně ně nehát a vyměnit je zase před dalšim koncertem. Jediný co mě překvapilo je že si docela držej barvu, oproti martinkám který i při čištění ztmavnou. Chtěl jsem vyzkoušet i ty na elektriku ale asi do nich nepudu.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

:arrow: Elixír 011
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Já si brávám nějaké Martiny. :D

Mno, ale teď řeším problém, chtěl bych z kytary dostat takový zvuk, jak mají Scorpions na Acoustice a vůbec nevím, co koupit (struny/trsátko(?)). Ani netuším, jestli z té PF60 vůbec tenhle zvuk dostat jde :lol: Jn a taky nevím, jestli to není i tou aparaturou. :idea: :?:
http://www.youtube.com/watch?v=veW3RA6z ... re=related

Nemáte někdo nějaký nápad, popř. řešení :lol: Díky. :wink:
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
Heruo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heruo »

takovej zvuk loudím, když dám na ekvalizeru nahoru vejšky a zruším basy :-)
Nashville 37CFE
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Nero píše:Martin Acoustic SP
taky tyhle
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ted nevim, jestli Strunaly, bo jestli D'Addaria:D Ale asi Strunaly...
hasish

Elixir

Příspěvek od hasish »

Před dvěma týdny jsem natáhl Elixir Nanoweb Phosphor Bronz dvanáctky. Jsou to nejlepší struny na jaké jsem kdy hrál. Zvuk je po dvou týdnech velmi intenzivního hraní stále skvělý, trochu více výrazný ve středech. Bohužel se mi však ta ochranná vrstva goretexu začala třepit v místě kam na struny připínám zvlhčovač. Na zvuk to zatím nemá vliv. Struny jsou však na mne možná až příliš hebké, takové trochu kluzké. Krásně na ně zní hlavně fingerpicking a bluegrassová hra trsátkem.
Příště plánuji natáhnout levnější Dean Markley Alchemy Phosphor Bronz, nebo D'addario EXP. Tak jsem zvědav jestli se nakonec nevrátím k Elixirum.
Jinak na překližku jsem dával Martin Phosphor Bronz, které byly výborné ale trochu praskaly. Jednou jsem tam dal vyšší řadu strun Martin Phosphor Bronz SP a to se nedalo poslouchat. Nemělo to žádné basy, zvuk byl takový plochý, bez hloubky. Ale zase držely a nepraskaly. Možná na (polo)masivu by to znělo líp, ale na překližku bych tyhle struny už nedal.
Máte někdy zkušenosti s Dean Markley Alchemy?

p.s. Tak u Elixiru mi po měsíci prasklo géčko :cry: Z ostatních strun však leze zvuk stále nádherný, takže ho zkusím dokoupit.
miraslozil

Re:

Příspěvek od miraslozil »

mata911 píše:Já si brávám nějaké Martiny. :D

Mno, ale teď řeším problém, chtěl bych z kytary dostat takový zvuk, jak mají Scorpions na Acoustice a vůbec nevím, co koupit (struny/trsátko(?)). Ani netuším, jestli z té PF60 vůbec tenhle zvuk dostat jde :lol: Jn a taky nevím, jestli to není i tou aparaturou. :idea: :?:
http://www.youtube.com/watch?v=veW3RA6z ... re=related

Nemáte někdo nějaký nápad, popř. řešení :lol: Díky. :wink:
No tak takový zvuk z PF60 jistě nevyloudíš,protože oni to hrajou na Taylory,který jsou o několik desítek tisíc dražší.Aparatůra a záznamový aparát samozřejmě hraje taky velkou roli,ale ty nástroje jsou základ.
Skořepný Šokátor

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Ehm...Epiphone :)
fekál.
...EDGE...

Takze dnes menim struny rovnou dvakrat.
U spanely na oblibene D'Addario pro arté
U elektriky zatim uvidim, ale Dadarka uz NIKDY!
Jester
Rádce

Re: Elixir

Příspěvek od Jester »

hasish píše:Před dvěma týdny jsem natáhl Elixir Nanoweb Phosphor Bronz dvanáctky. Jsou to nejlepší struny na jaké jsem kdy hrál.
Tohle můžu podepsat. Taky jsem je vyzkoušel, mám je cca 3 měsíce a spokojenost. Jediná drobná výhrada je to, že pod prsty jakoby kloužou. Zvuk je i po těch třech měsících krásně zvonivý.
...EDGE...

Jester píše:
hasish píše:Před dvěma týdny jsem natáhl Elixir Nanoweb Phosphor Bronz dvanáctky. Jsou to nejlepší struny na jaké jsem kdy hrál.
Tohle můžu podepsat. Taky jsem je vyzkoušel, mám je cca 3 měsíce a spokojenost. Jediná drobná výhrada je to, že pod prsty jakoby kloužou. Zvuk je i po těch třech měsících krásně zvonivý.
To je tou kejdou co na ne patlaj, ten nanoweb, ale jinak vazne vynikajici, mam je na elektrice.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

...EDGE... píše: To je tou kejdou co na ne patlaj, ten nanoweb, ale jinak vazne vynikajici, mam je na elektrice.
Na elektriku je dám dneska nebo zítra.
Nevadí ti to ne elektrice při bendování?
...EDGE...

Me to rozhodne neprekazi.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Co se týče levných strun, zkuste čínské DADI - já jsem koupil desítky fosforky jako záložní sadu na vodu, kytara bohužel nepřežila (jeli jsme Stvořidla a když jsem ji - a hlavně sebe - vytáhl z vody a vybalil ji, vylil jsem z ní litr vody, v igelitu přes gigbag totiž byla někde díra), tak jsem je natáhl na déčko a byl jsem příjemně překvapen i přesto, že normálně používám dvanáctky. Mám je tam už měsíc, mají slušný zvuk a ještě mě nedonutily je vyměnit, což je za sedm pětek obdivuhodný výkon. Zítra se jdu podívat jestli je hudebninách nemají jako dvanáctky nebo jestli nemají extra heavy sadu na dvanáctistrunku - chci si jednu kytaru hodit do nashville ladění a tohle je nejlevnější způsob. Mimochodem jsou vyrobené z toho skoro červeného fosforového bronzu, což se mi hrozně líbí (je to podobný odstín jako má smrková přední deska, hezky to k sobě ladí a vypadá to jinak než je zvykem) :D
Obal na mé sadě vypadal takto, jen měl nápis acoustic a že jsou to desítky fosforky:
Obrázek
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

Zdravím.

Osobně používám D´addario 11tky na tátové akustice, která je starší než já xD

ale potřeboval bych radu, jaké struny pořídit slečně, která je zvyklá na 9tky a má slabší pacenky....nějaký blatíčko,ale co vydrží a nestojí 500,-
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
...EDGE...

Elixiry stoji 340 ty levnejsi a vyrabeji se snad i devitky pro slecny.
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Elixiry stoji 340 ty levnejsi a vyrabeji se snad i devitky pro slecny.
Ovšem problém devítek je, že nejen vypadají, ale i zní jako nitě :wink: Ona si zvykne, aspoň na ty desítky - takový rozdíl to není, a na zvuku to je poznat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

woro90 píše:
...EDGE... píše:Elixiry stoji 340 ty levnejsi a vyrabeji se snad i devitky pro slecny.
Ovšem problém devítek je, že nejen vypadají, ale i zní jako nitě :wink: Ona si zvykne, aspoň na ty desítky - takový rozdíl to není, a na zvuku to je poznat.
Vsak ja nedoporucuju, ale pro slecnu, o ktere bylo receno ze ma chabe pacinky, budou asi vhodnejsi. Jako ja pouzivam aspon jedenactky ;)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“