Jak Cistit ???
Pravidla fóra
Mě se potí hodně i prsty (fakt aj na bříškách). Pot mám agresivní. Rotosound mi zčernaly tak po....nevím přesně jak dlouho, ale bylo to určitě přes půlroku. Měl sem je prva, tak sem chtěl vyzkoušet co vydrží. 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Elixiry ludia Elixiry, tiež som fičal an ernie ballkach, za dva dni boli čierne, nedal sa spravit ani slide nič. Elixiry sa šmýkaju aj niekoľko mesiacov (netreba ich VOBEC čistiť) ZA TO DAM RUKU DO OHNA! Zatial najlepšie struny, nehodlám ich meniť ani za nič.Nero píše:Nečistit, vyměnit - rozdíl je diametrální...Demilich píše:A vysvětlil bys to?Atkins píše:NecistitJá jsem totiž hloupý a nevidím v tom, cos napsal, žádný smysl....
No tak já bych řekl, že max. jednou za tři měsíce vyměnit ...
No a když nejsou prachy, tak mám fígl, sundat struny, dát do hrnce s vodou a nechat "vyvařit" ...
Je to osvědčený, já to tak dělám už dlouho a se strunama něni potíž, ale stačí tak 10 minutek ...
No a když nejsou prachy, tak mám fígl, sundat struny, dát do hrnce s vodou a nechat "vyvařit" ...
Je to osvědčený, já to tak dělám už dlouho a se strunama něni potíž, ale stačí tak 10 minutek ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Wow, vyvařovač !!Horry píše:No tak já bych řekl, že max. jednou za tři měsíce vyměnit ...
A zní to potom aspoň z 30% tak kovově a cinkavě, jako když koupíš nové struny?
pochybuju.....
Zároveň taky pochybuju, že bych tím něco docílil, když ty struny jsou černé a matné, skoro šmirgl
Bílá bělejší, struny čistejší
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To vyvařování je hrozná prasárna, struna zní uplně jinak než by měla normální struna znít... Odvaříš z toho nečistoty a mastnotu, ale tu strunu to docela poškodí.
To je takový problém jednou za 2 nebo 3 měsíce koupit nové struny za 120 korun (cena Arkayů, které považuju za velmi slušné)? Lidi, utrhněte si od huby 2 krabičky cigaret, pár návštěv u McD či KFC, případně pár pivek a máte na to - bude se vám líp hrát a ještě uděláte něco pro zdraví.
To je takový problém jednou za 2 nebo 3 měsíce koupit nové struny za 120 korun (cena Arkayů, které považuju za velmi slušné)? Lidi, utrhněte si od huby 2 krabičky cigaret, pár návštěv u McD či KFC, případně pár pivek a máte na to - bude se vám líp hrát a ještě uděláte něco pro zdraví.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevyvařovat - já mam dost problém se strunama černaj po pár hodinách i Ernie Ball takže měnit měnit a měnit.Asi zkusim elixíry.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Re: Jak Cistit ???
máte někdo nákej recept na čištění pochromovanejch dílů ? černá mi kobylka a rámečky kolem snímačů
, někdo mi říkal že prej zubní pastou ale nepohlo to, černý fleky zustaly, poraďte prodím.
Na chrom bych použil buď cídicí vatu na stříbro, Unipol 2102T (modrá tuba) nebo Silichrom. Ten Unipol by měl být jemnější než Silichrom, který má dost hrubou brusnou složku, což způsobuje, že se to pak musí hodně rozleštit, jinak to časem zmatní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
WD používám taky, dobře čistí (líp než líh nebo benzín který hodně vysušuje) a konzervuje struny a taky ošetřuje hmatník (tuky a oleje daleko líp rozpouští špínu). Po aplikaci WD dobře otřu. Výdrž strun je pak znatelně delší (i když používám momentálně struny Cleartone, které mají ochrannou vrstvu). Hraní na takto ošetřený hmatník je špica. A zde inzerovaný FastFret stejně obsahuje lněný olej, takže...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Co obsahuje WD-40: /Wiki/duri píše:WD používám taky, dobře čistí (líp než líh nebo benzín který hodně vysušuje) a konzervuje struny a taky ošetřuje hmatník (tuky a oleje daleko líp rozpouští špínu). Po aplikaci WD dobře otřu. Výdrž strun je pak znatelně delší (i když používám momentálně struny Cleartone, které mají ochrannou vrstvu). Hraní na takto ošetřený hmatník je špica. A zde inzerovaný FastFret stejně obsahuje lněný olej, takže...
WD-40's main ingredients, according to U.S. Material Safety Data Sheet information, are:
50%: Stoddard solvent (i.e., mineral spirits -- primarily hexane, somewhat similar to kerosene)
25%: Liquified petroleum gas (presumably as a propellant; carbon dioxide is now used instead to reduce WD-40's considerable flammability)
15+%: Mineral oil (light lubricating oil)
10-%: Inert ingredients
.. takže... na kytaru ani náhodou.
Tenhle sajrajt používám jen na motorky
I´m wheels... movin´wheels
A co je v těch zázračných přípravcích na čištění strun? Asi mýdlová voda...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mýdlová voda to opravdu není, nicméně to je přesně to, co je ve WD obsaženo 15 procenty - minerální oleje. Sajrajty, co jsou podobné kerosínu atp. si na kytaru fakt matlat nehodlám...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale jo, každý ať si čistí, jak a čím chce. Rád bych znal složení těch origo přípravků, ale to málokdo z výrobců prozradí. Max. na jaké je bázi, ale co je tam víc...
Si myslíme, že když koupíme na čištění "origo" přípravky, jak jsme udělali dobře... Lahvička za sto pade...a je v tom "něco" za bůra!!!
Si myslíme, že když koupíme na čištění "origo" přípravky, jak jsme udělali dobře... Lahvička za sto pade...a je v tom "něco" za bůra!!!
Cus lidi,mám akustickou kytaru s nílonovýma strunama a na 3 basových se vytvořila Měděnka (zacali zelenat-myslim si ze je to medenka protoze struny sou na povrchu medene) da se medenka nejak odstranit nakým pripravkem nebo redidlem??nebo musím rovnou poridit nove struny??
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Ta měděnka znamená, že jsi dlouho nehrál, že? Samozřejmě výměna záleží na tom, jak dlouho máš struny nataženy a kolik jsi na ně odehrál. Jinak otři struny hadříkem s olejem. Pak suchým.Každou strunu vem přes ty hadříky mezi prsty a projeď je.

Mají ho tuším v Brně na Hybešce, muzikmanie.cz. Mám ho už skoro 3 roky jednu lahev a naprostá spokojenost. Mnohem lepší než nějaký Fastfrety a jiný sran*e