DILEMA - 5000Kč, univerzální kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

kterou značku preferujete?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

afektband

Příspěvek od afektband »

goldenhat píše:
afektband píše:
brasil píše:A v čem je u nich největší problém? To dřevo? Snímače?
Největší průser jsou snímače a vůbec celý zpracování šlo u všech modelů epi brutálně dolu. Zrovna včera jsem hrál na tu co tam máš nahoře a zvracel jsem, ta kytara měla sustain asi 0,0001 sec. Prostě strašná věc. Nevim jestli to byl zrovna konkrétně špatnej kus, nebo je to takhle všude, ale za mě epi ani náhodou.
No, ale nezapominej na to, že LP 100 má šroubovanej krk a pravda je ta, že LP se šroubovanym krkem neni LP. Tolik bych ty epiny nezatracoval, já mam v plánu koupit Epi. LP standard, dát tam Duncany... a uvidím, ale kámoš dal do svýho LP customa EMG a hraje to fakt výborně.
Já mám obě kytary se šroubovaným krkem a na nedostatek sustainu si nemůžu stěžovat. Ten Framus má sustain tak 3 dny a ibanezka-stará rachotina, ale vybrousil jsem tam lože-má taky sustain 120000000* delší než ta jeblá Epi.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Ty mas ten renegade ? Tyve , tyhel nastroje me dycky fascinovaly .. jak to hraje?
afektband

Příspěvek od afektband »

*Twisted.Brother* píše:Ty mas ten renegade ? Tyve , tyhel nastroje me dycky fascinovaly .. jak to hraje?
Skvěle :D . ale jestli ti to nestačí, tak mi kdyžtak napiš sz, ať to tu nezasíráme. :D

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
brasil

Příspěvek od brasil »

Teď jsem se koukal na ESP nebo Jackson, co si o nich myslíte v tý cenový relaci do 6000? Ikdyž s tim Jacksonem bych si asi floydy nezahrál co :?
afektband

Příspěvek od afektband »

brasil píše:Teď jsem se koukal na ESP nebo Jackson, co si o nich myslíte v tý cenový relaci do 6000? Ikdyž s tim Jacksonem bych si asi floydy nezahrál co :?
Na floyda okamžitě zapomeň. Myslim že Jackson ani ESP-LTD nebudou nějaká extra výhra v porovnání s tou wohmovo gaxkou, která má hodně navíc díky novým snímačům.

Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nebrat. Zahrál by sis floydy, ale tyhle značky bych jako low-end nebral
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

afektband píše:
brasil píše:Teď jsem se koukal na ESP nebo Jackson, co si o nich myslíte v tý cenový relaci do 6000? Ikdyž s tim Jacksonem bych si asi floydy nezahrál co :?
Na floyda okamžitě zapomeň. Myslim že Jackson ani ESP-LTD nebudou nějaká extra výhra v porovnání s tou wohmovo gaxkou, která má hodně navíc díky novým snímačům.
Myslim že myslí pink Floyd:) Ale hele, já myslim že pokud to bude první kytara, tak bych to tak nehrotil. Já si hraju floydy na svojí gax 30(už jen do příštího týdne) a neni to katastrofa:)
brasil

Příspěvek od brasil »

Je to tak, myslel sem pink floyd :D Jenže wohma tu gitáru asi střelí někde přes inzerát, ta moje poptávka není zas tak aktuální a navíc to neni jistý že bych jí hned bral (ikdyž asi jo :) )
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No kytaru stale mam, ale do leta ti ji fakt drzet nemuzu ;) Byt tebou, tak si pujcim od rodiny nebo dobryho znamyho, ti vetsinou nedavaji uroky :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nebo prodat ledvinu.... :lol: :lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
brasil

Příspěvek od brasil »

wohma: no to je samozřejmý, to ti vůbec nemam za zlý :wink:

Akorát jsem si představoval, že bych si za ty peníze už mohl dovolit nějakou "značku" a ono to nevypadá moc dobře...jackson, epiphone, ESP - ta kritika je zdrcující :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U kytar do 10K se na znacky nehraje :wink:
A BTW, 5 tisic nejsou zadny penize, bohuzel :(
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Cože? Já se o EPI 100 pořezal o hmatník ty voe (vyčnívající nezabroušenej pražec), to je hrozný zpracování kytary. Na sucho děsná, neladí, krk do vrtule, kýblový snímače s kvalitou přenosu zvuku jako bongo zhulenýho šamana (špatný kus??? nějak mnoho, ne?) A to už je to nějakej pátek zpátky, pokud se ještě zhoršili, tak to se na to radši vykašli.
Corty dělaj v levnějších řadách (třeba ta X serie, Mserie, Kserie, atd.) docela použitelný kejtry, který tě alespoň neohrozí na životě.
Jinak Wohmovo GAX vypadá taky slušně, i když tenhle tvar se mi ani trochu nelíbí. Ten Squier co tu byl postovaný asi good. Ale měl bych k němu pár výhrad ohledně materiálů, ze kterýho je vyroben hardware bo rezne jako sviňa.
Našetři tak 10 tis a kup si Cort M600, máš universální kytaru na půl života.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
brasil

Příspěvek od brasil »

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:1:0

takže něco takovýho teda nepřipadá v úvahu?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hele, kup ten cort :)
s ESP nemam zkusenosti, ale proste ber Corta nebo tu wohmovu ibanezku :)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

no za tyhle prachy zase nebude ta stovka špatná. Ale pokud dostaneš dobrej kus. Ale pozor na to! Vem si někoho, kdo se trošku orientuje.
brasil

Příspěvek od brasil »

no tahle gitára mě opět ohromila, bohužel sem na tom tak, že se v tý mechanice moc nevyznám a nechám se unést designem :oops:

A na co si takhle dávat pozor při tom výběru z více kusů?
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

brasil píše: Akorát jsem si představoval, že bych si za ty peníze už mohl dovolit nějakou "značku"
A to chceš s tou kytarou chodit po ulici , nebo na ní hrát ? :roll:
řeknu to jinak, vyser se na značku. Obvláště u téhle cenové relace. Za 5 tisíc se dá koupit slušná kytara, stím, že do ní časem koupíš nějaký lepší snímače a dáš ji ke kytaráři . Každopádně do ní další 4 vrazíš, jestli to má fakt hrát. takže si vem nějakýho známýho a di se podívat do obchodu a vybírej, jestli máš kuráž, tak zkus bazary
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
termyx

Příspěvek od termyx »

RJ píše:
brasil píše: Akorát jsem si představoval, že bych si za ty peníze už mohl dovolit nějakou "značku"
řeknu to jinak, vyser se na značku. Obvláště u téhle cenové relace. Za 5 tisíc se dá koupit slušná kytara, stím, že do ní časem koupíš nějaký lepší snímače a dáš ji ke kytaráři . Každopádně do ní další 4 vrazíš, jestli to má fakt hrát. takže si vem nějakýho známýho a di se podívat do obchodu a vybírej, jestli máš kuráž, tak zkus bazary
jo přesně py*o....mam squiera bulletstrat za 2300 plus luck při nákupu fender lace sensor za 1700 a mam zvuk jakej nemá kde kdo s mexikáncem... a ještě by mi zbyl litr na dvě litrovky s havanou
to a to a za chvíli zas tohle
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

termyx píše:
RJ píše:
jo přesně py*o....mam squiera bulletstrat za 2300 plus luck při nákupu fender lace sensor za 1700 a mam zvuk jakej nemá kde kdo s mexikáncem... a ještě by mi zbyl litr na dvě litrovky s havanou
Klasik se ozval :)
A ještě nám prozrad, kolik tam těch snímačů máš :lol:
Ale jak říká Termyx, základ jsou pořádný snímače, ale jelikož není takovej problém je vyměnit, tak kup nějakou aspon trocha solidní kytaru a pak pořádný snímače (na těch nešetřit :idea: )
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“