Nejlehčí Hendrixovy songy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
silver-string

jimi

Příspěvek od silver-string »

co treba castles made of sand :twisted: ... pride mi tak akorat , snazsi nez little wing , efektni proste brnkacka :lol:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jo, tak to zahraj v rytmu a hezky text k tomu :wink: neni to tak snadny
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
KouClick

Příspěvek od KouClick »

ked je rec o hendrixovy co poviete na Jimi Hendrix Experience pedal, skusal niekto??
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

myslis ten fialovej? mel jsem ho a rek bych ze ted bych si za ty prachy spis koupil jednotlive ty efekty... ted bude stat tak 5 tisic co? za 5 bych spis bral nejakej Fuzz Face (Smrckuv za 3 a nehraje prej vubec spatne) a uplne obycejnej wah V847... Do Digitechu bych asi uz nesel, sice je tam dost toho narvanyho, ale jen v urcitejch kombinacich, takze vlastne moc variabilni neni. Treba takovej wah je tam skoro nepouzitelnej - bud tam hrozne chybej basy, nebo je premrstene agresivni... na intru Voodoo Child presetu to bylo docela pouzitelny, ale jakmile si seslap (změnil efekt), tak zase bordel (nebo proste prilis gainu a nutny prenastavovani). Nevim jak reaguje na volume na kytare, protoze to jsem se naucil az s Fuzz Face, ale rek bych ze to nebude slavny. Myslim ze kdyz jsem to zkousel, tak se ton akorat spis zahuhlal ale zustal zkreslenej, coz je pravej opak toho co by to melo delat kdyz to simuluje Fuzz Face. Je to takovy zvlastni jak na to vsude pejou chvalu a on to zas neni tak spatnej efekt, jenze za ty prachy se da sehnat víc muziky. Kokrétně s tim Fuzzem samotnym jsem mnohem spokojenější, jde o to že ti to sice simuluje spoustu efektů ale většinou v podobnejch kombinacích takže nakonec ty zvuky zněj dost podobně, protože si nemůžeš navolit který ty efekty chceš mít zrovna "zaplý". Mimo to na těch presetech si fakt musíš najít efekt co dělá jen lehký nakřápnutí když chceš skoro clean, stáhnout drive na minimum ti fakt nepomůže, takže když chceš nějakej zvuk ale jen s nakřápnutim, tak máš prostě smůlu a musíš tam hodit ten danej preset. No člověk komu jsem to prodal si to nemoh vynachválit, popravdě i mě se ten efekt celkem zamlouval když jsem ho měl, ale čas ukázal že to není tak úplně ono. Říkal kdovíjak to není autentický, ale mě to tak zas nepřipadalo. Dřív jsem byl taky zastáncem mulťáků ale později jsem morfoval taky na člověka, co to všechno musí mít zvlášť. (zdravim Turbo_Mack :lol: )

Btw pokud si někdo budete kupovat PS3, tak neberte web browser jako výhodu. Je to fakt utrpení. :wink:

silver-string

jimi

s textem je to horsi no :oops: ... ale to je nadstavba kytrovyho umu jeste do toho krakorat :idea:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

každopádně to zas tak lehký není

RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

wild thing jedině. :wink:
Jinak témeř všecky Hedrixovi skladby jsou z technického hlediska jednoduché. Tady jde o ty půl metrové prsty, feeling, půl tuny drog a taky fakt, že ten týpek furt jenom hrál na kytaru. Příčemž důležité je jen to poslední :wink:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nojo jestli můžu skromně přispět.. Hendrixova hra je taková jak to říc, jiná než ostatní věci. Něco se člověk může naučit téměř dokonale, od jiných kapel a tak a vypilovat to. U Hendrixe se člověk může naučit taky song, ale troufnu si říct že to nikdy nebude tak znít... nevím jak to popsat, kdo ví snad mi rozumí. Prostě Hendrixova hra je unikátní tím když ji hraje právě Hendrix :) technicky to může bejt lehké (teeeda relativně zas tak uplně né) ale vždycky tam budou chybět ty jeho prsty...zatim jsem se s tim u jiných songů které jsem zkoušel nesetkal že by to bylo tak markantní :) a proto jsem Hendrixe vzdal :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dariel píše:Asanoth:Jakože třeba palcem tlumím H? :lol:
Jo a pro ty, kteří viděli Pelíšky - není od Hendrixe i ta píseň, která hraje ve chvíli, kdy Alien vcházi do svého bytu?Začíná to podbně jako Purple Haze.Mě to přišlo teda dost podobné....a dost dobré :)
Tu melodii na začátku jsem si poslechl a chytl jsem na ni závislost :D Pokaždé, co jsem u kytary, tak to musím brnknout minimálně 5x :)
silver-string

rasomaso píše:každopádně to zas tak lehký není

to kazdopadne neni no ...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no pánové musím se vám omluvit za moje nekorektní chování... měl jsem teď takovou chvíli prozření u (několikáté) flašky vína a musím říct že občas se co se týče mojí hry na kytaru a oblíbené muziky chovám tak trochu omezeně... když jsem čet příspěvek, že castles made of sand jsou lehký, tak jsem si vzpomněl na to jak jsem se to nedávno naučil a byl jsem tak hrdej na to že jsem to jen okoukal z videa že jsem zapomněl na podstatu věci, a to není technická obtížnost (někdy si to prostě zveličuju, z určitejch úspěchů se snažim dělat větší kvůli tomu že mě to pak víc motivuje) ale to co je kytarista schopnej přenýst na posluchače. Určitá emoce, často označovaná jako feeling. Prostě promiňte, nejsou zas tak těžký ty zámky z písku, přece jen je tu určitě mnohem složitější muzika, kterou jsem ještě zatím neměl čas pochopit. Někdy si říkám, že je čas posunout se někam dál, ale já na to nemám povahu, nikdy jsem neposlouchal hodně interpretů zároveň. Radši si vychutnám každou sekundu něčeho, co jsem slyšel a líbilo se, tak si pak seženu spoustu nahrávek a rozřadim je, zapamatuju si ty co mi něco předaly a jdu na další. Znám hodně lidí, co vyjmenujou 40 kapel od kterejch maj polovinu alb v malíku a já je ani neznám nebo znám a nic jsem o d nich neslyšel (a to jsou některý celkem známý kapely), na druhou stranu nikdy jsem o sobě netvrdil že jsem na muziku expert i když jí mám rád nade vše. Takže mi musíte prominout jestli se někdy budu chovat trochu... jak to říct, no jak jsem to napsal. :wink:
Jimi je hodně o schopnosti převíst to co vám lítá v hlavě na hmatník a to je dost často těžší než zahrát to a to podle tabu. Jednou bych se určitě chtěl dostat do fáze, kdy budu hrát (kromě vlastních slátanin :lol:) známou skladbu ale úplně jinak. Myslím že umění co se týče hraní coverů a celkově cizí muziky je zahrát to tak, jako kdybyste dostali jen samotnej podklad... samotnej základ písničky a měli do toho tvořit vlastníma slovama a notama, přece jen když si vzpomenu na nedávnou kauzu kalouska a supportů, tak si vždycky taky musim vybavit kolik muziky je okopírovaný... v podstatě všechno co někam směřuje vychází z něčeho předchozího. Většinou je těch námětů víc, ale to už je pak věc talentu kolik je člověk schopnej "dosadit" z toho co už někde slyšel a z toho co mu vzejde z nitra. Myslim že tim chtěl vyjádřit Hendrix i svůj Earth & Space... Earth je to převzatý, to zaběhnutý; Space je jen to z člověka.
Castles made of sand určitě nenabízej tolik možností "odběhnout", ale člověk to musí brát jako zábavu a ne soutěž, takže učte se co chcete, jen to nezapomeňte hrát jak byste chtěli, kdybyste měli mocnou ruku kytarového boha. :lol: Ne šložitě, ale podle vás. ;) Sorry jestli je tohle trochu sentimentální a kdovíco, jsem fakt ještě docela v ezotérickém rozpoložení, i když nevim co to znamená. :lol:

silver-string

jimi

Tedy ja nerek primo ze to je jednoduchy ... rekl sem ze to je brnkacka a to sem myslel dvojsmyslne spise jako ze si ji rad brnkam na kytaru :lol: ale souhlasim ze jimi asi nebude nejlepsi technicky kytarista na svete ale o to tu preci nejde. On tvoril strasne specifickou a pritom bozi hudbu ... nikdo to nemuze zahrat jako on ale muze si do ty pisne dat neco ze sebe a to dela hudu zajimavou ... treba gilbertovi predelavky od jimiho sou taky supa :)

ps: musim priznat ze umim hrady jed do necely pulky podle origose spis se mi to uci celkem rychle na to ze je to od toho dabla :twisted: tk mi to pride relativne snadny
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

ježiš koukám že tyhle vánoce už se nemusim historicky znemožnit :lol:

no a u čeho ses zasek? tam je nějaký to sólo pozpátku ne? podle mě to nemá cenu nějak do toho songu "zahrnovat" protože to stejně nezahraješ tak jak je to na tý nahrávce... vlastně možná existuje nějaká ta krabička co ti nějak převrátí ty noty (Boss DD-7 něco takovýho má ne?) ale možná i proto to je takový narychlo jak říkáš, není tam žádný bláznivý sólo v podstatě. :)

silver-string

KNIHA

Takovy dotazek z tematu : Jakou nej. knihu o hendrixovi jste cetli ?

Ja ted ctu 600 strankovou bichli Jimi Nadoraz - Elekterický chrám :P ... skvela vec nejlepsi kniha v cestine. Jeste sem mel v ruce nakou mensi knizku takovou modrou myslim nvm jak se jmenuje :oops: :lol: nebyla zla,ale nejvic k popukani byl presny zivotopis jimiho kde bylo uvedeno i kdo byl a kde se narodil jeho prapradedecek :lol: trochu magorina uz .... znate nekdo elektricky chram ? :)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

pouze v hudební podobě :oops:
takže... ne :lol:

weselow

Příspěvek od weselow »

Tu knížku k popukání sem taky čet, ale je fakt na prd. Teď sem si koupil v angličtině Burning Of Midnight Lamp, měly by tam bejt o něm všechy drby a tak, tak se těšim.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“