Peavey Valveking 100W Head
Pravidla fóra
Re: Peavey Valveking 100W Head
Nevie niekto či má Valveking hlava sériovú alebo paralelnú efektovú slučku??
Nenašiel som to nikde ani v manuáli...
Nenašiel som to nikde ani v manuáli...
sériovou
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
k***a dostal se ke mně VK 100, tak s tím nějak operuju a nakonec to není tak zlý. používáte někdo ty tajný fígle na zlepšení zvuku? a jak VK nastavujete? nepoužívám gain boost ani volume boost, jen overdrive pedál a gain mám na cca 2/10 a už tak je to akorát.. jsme překvapenej, jak hezky hraje na clean, fakt paráda 
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
5751 na V3, resonance nedávat přes 11 hodin, volume a gain boost máš podle mne vypnutej zcela správně, nakopnout to je dobrej nápad, ale zkus na tý krabce jen osolit level a gain na minimum, a přidat si na hlavě. Zvuk z VK neni dost vydatnej, masitej, doporučuju repráky s menší citlivostí, pak to můžeš víc nakouřit a dost to pomůže. Po bazaru se objevujou starý 5150 boxy, fungujou s VK mnohem mnohem líp než nejvyšší řady beden od Mesy, Marshalla atd......
Nejvíc se zvukem u jakýhokoliv cajku dělaj ruce, kytara a reprobox, to ostatní už neni tak podstatný
Nejvíc se zvukem u jakýhokoliv cajku dělaj ruce, kytara a reprobox, to ostatní už neni tak podstatný

- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no mám dost těžkou konkurenci - samotnou 5150
o výměně preampovky jsem uvažoval. a ruby lampy mi přijdou takový rozsypaný, tak pořídím sovteky. overdrive mám samo tak jak se používat má. myslel jsem ty fígle s efektovou smyčkou - propojením se zlepší zvuk. používáním vstupu 2 taky, strčením jacku do vstupu jedna taky. jinak to hrnu přes V30ky. nicméně.. je fakt, že je to bez duše, tenký. chrastí. když to porovnám s homemade 50w jednokanálem plus jackhammer, tak je to pořád sto a jedna. chtěl jsem to jako dočasné řešení, ale zatím se s tím žít dá a potřebuju prachy momentálně na jiný věci, tak ať z toho vytěžím maximum.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
mám ještě dotaz. vzhledem k okolnostem to vypadá, že budu muset s valvoušem vydržet trošku dýl, ale zkreslenej kanál je prostě bída. čístý zvuk je krásný, opravdu čučím jak puk, jak se povedl. ale to zkreslení, nevím čím to je.. taky je zkreslený kanál mnohem tišší než čistej, může to být špatnýma preampovkama?
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Může.......ale taky to může bejt čimkoliv jinym
VK neni top materiál, chce to si s nim pohrát a jde zvukově poslat až na 90% zvuku "dospělejch vercajků"
Na wiki je k Valvekingovi spousta odkazů na fora kde kluci s timhle zesíkem strávili spousty času,málokterá hlava byla projetá křížem krážem jako tohle pivíčko. Počti si a nech se inspirovat, neni to těžký.
Já osobně sem s VK blízko k absolutní spokojenosti už léta, ale moje kombinace je stavěná na mě, a tobě by třebas neseděla. Mam tři varianty nastavení který podle mýho fungujou, a lampy na to moc vliv nemaj pokud jsou ok. Zkus si s tim zahejbat podle toho co se dočteš na forech, já sem zas mrknu příští víkend a zkusím tě nasměrovat pokud na nic nepřijdeš.
edit: odkud vůbec jsi? By sme mohli něco zkusit live vykutit, pokud nežiješ moc daleko.
VK neni top materiál, chce to si s nim pohrát a jde zvukově poslat až na 90% zvuku "dospělejch vercajků"
Na wiki je k Valvekingovi spousta odkazů na fora kde kluci s timhle zesíkem strávili spousty času,málokterá hlava byla projetá křížem krážem jako tohle pivíčko. Počti si a nech se inspirovat, neni to těžký.
Já osobně sem s VK blízko k absolutní spokojenosti už léta, ale moje kombinace je stavěná na mě, a tobě by třebas neseděla. Mam tři varianty nastavení který podle mýho fungujou, a lampy na to moc vliv nemaj pokud jsou ok. Zkus si s tim zahejbat podle toho co se dočteš na forech, já sem zas mrknu příští víkend a zkusím tě nasměrovat pokud na nic nepřijdeš.
edit: odkud vůbec jsi? By sme mohli něco zkusit live vykutit, pokud nežiješ moc daleko.

- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no myslím, že jsem pohledal docela dost, už tomu nemůžu věnovat tolik času jako dřív. zaráží mě ten hlasitostní rozdíl mezi čistým a zkresleným. zkoušel jsem měnit lampu u vstupu, ale rozdíl jsem tam nějak nezaznamenal.. prostě zkreslenej pořád chrastí, místo aby hrál. tak mi když tak zkus dát nějaký ty rady..
EDIT: a jsem z Moravy, jinými slovy - z ruky
EDIT: a jsem z Moravy, jinými slovy - z ruky
Tak jsem úspěšně aplikoval Bias mod na svém VK112 a teď to hraje, no né že by předtím nehrál, ale zvuk je o něčem jiném. Klidový proud z původních !!!18 mA!!! jsem nastavil na 40 mA. Zmizel takový ten šum na zkresleném kanálu. Sice jsem to stáhl na 35 mA, protože tam jsou dost jetý lampy a navíc ho používám jenom jako konec k Line6 HD300, ale chvíli jsem ho zkoušel samotnýho a nemělo to chybu. Repro je vyměněno za G12T100. S novýma lampama by to bylo ještě o kus lepší.
Úpravu jsem provedl podle tohoto návodu. Návodů je hafo, ale tady je těch úprav víc včetně foto.
https://session.wikispaces.com/1/auth/a ... cc1d73ed5c
Stačí vyhodit odpor R205, místo něj dát 50K L poťák a 15K odpor, podrobnosti v odkazu. Pak to jen správně nastavit a hotovo.
Je zde i oprava zpoždění přepínání kanálů, ale tu vyzkouším na spoluhráčově VK100 (bias mód ho taky nemine). Úprava je taky jednoduchá. Odpor R138 zaměnit z 2.2M na 1M. Jednoduší to už být asi ani nemůže.
Edit:
Tak jsem provedl úpravu toho zpoždění a už je to OK. Sice tam krapet pořád je, ale normálně si toho nikdo nevšimne.
Edit2:
Včera jsem konečně vyzkoušel ve zkušebně tu hlavu s nastaveným biasem na 40mA, což je lehce přes 60%. Teď je z toho plnohodnotný aparát, který se nemá za co stydět. Dal jsem před něj ještě Bad Monkey a do efektovky Sonic Stomp a tím jsem to dohnal k naprosté dokonalosti.
Úpravu jsem provedl podle tohoto návodu. Návodů je hafo, ale tady je těch úprav víc včetně foto.
Stačí vyhodit odpor R205, místo něj dát 50K L poťák a 15K odpor, podrobnosti v odkazu. Pak to jen správně nastavit a hotovo.
Je zde i oprava zpoždění přepínání kanálů, ale tu vyzkouším na spoluhráčově VK100 (bias mód ho taky nemine). Úprava je taky jednoduchá. Odpor R138 zaměnit z 2.2M na 1M. Jednoduší to už být asi ani nemůže.
Edit:
Tak jsem provedl úpravu toho zpoždění a už je to OK. Sice tam krapet pořád je, ale normálně si toho nikdo nevšimne.
Edit2:
Včera jsem konečně vyzkoušel ve zkušebně tu hlavu s nastaveným biasem na 40mA, což je lehce přes 60%. Teď je z toho plnohodnotný aparát, který se nemá za co stydět. Dal jsem před něj ještě Bad Monkey a do efektovky Sonic Stomp a tím jsem to dohnal k naprosté dokonalosti.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Tak budto jsem něco zaspal já a nebo je to fakt novinka jak píšou
Viděl jste už někdo z vás Valveking druhý série, nebo víte že něco takový existuje? viz. odkaz http://www.muzikant.cz/zbozi/peavey-val ... 119740.php
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Ano mají novou řadu tady se mrkni : http://www.peavey.com/products/valveking/
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Hah no po zkušenostech a renomé Valvekinga bych si cokoli na jeho bázi teda nekoupil
Už jenom ta nálepka s názvem to prostě kazí
Mi se zvuk klasického VK nikdy nelíbil...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Tak já na to nikdy nehrál
a jak na to koukám na tu novou řadu, tak bych i řek, že i chlápci od peavey ví, že to na podia asi moc patřit nebude. S těma všema vychytávkama, jako přepínání wattů z kila až na bůra nebo USB konektorem pro nahrávání soundu do kompa
Ale líbí se mi že to ukazuje jaká lampa je v hajzlu a potenciometr vare-class. Jinak design je hnusnější než měla jednička 
Náhodou ta 20w hlava vypadá jako slušná nízkorozpčtovka pro solidní hraní doma i na zkušebně/podiu. Jenom nechápu, proč je hůř vybavená, než to kombo 
No i když je fakt že to 20ti wattový kombo valvekinga stojí i víc, jak to kombo 6505+, který je taky vyráběný v číně 
Až se to dostane pořádně na náš trh, tak půjde cena dolů, otázka je jak výrazně. Zatím je 20W hlava okolo 14 tisíc. To je cenová relace Kettnera Tubemeister 18 parádně vybaveného a nebo Engla Gigmaster 15W. A nevěřím, že to bude hrát lépe. No každopádně jsem zvědav, až si to budu moci vyzkoušet a porovnat s VK 1.innerself píše:No i když je fakt že to 20ti wattový kombo valvekinga stojí i víc, jak to kombo 6505+, který je taky vyráběný v číně
BC Rich Beast NT (Pele bass elektronika, RM snímače), Ampeg SVP, Trace Elliot PPA 600, Aguilar GS212-4, Boss GT-10B // Fokus Aoi (SD Invader snímač), Rockwell Red Trip, Laney GS412 PA / / ART TubePac, Alesis 3130, BBE Sonic Max. 482i
-
bambas
Chci se zeptat, neni tu nekdo z Prahy, nebo okoli, kdo by mne provedl tuhle upravu na mem aparatu? Diky.Peťan V. píše:Tak jsem úspěšně aplikoval Bias mod na svém VK112 a teď to hraje, no né že by předtím nehrál, ale zvuk je o něčem jiném. Klidový proud z původních !!!18 mA!!! jsem nastavil na 40 mA. Zmizel takový ten šum na zkresleném kanálu. Sice jsem to stáhl na 35 mA, protože tam jsou dost jetý lampy a navíc ho používám jenom jako konec k Line6 HD300, ale chvíli jsem ho zkoušel samotnýho a nemělo to chybu. Repro je vyměněno za G12T100. S novýma lampama by to bylo ještě o kus lepší.
.
-
Stovi
Přemýšlím o výměně 112 komba za hlavu-shání se k němu těžko ext. box,. Ale bojím se že to bude do zkušebny hrozný peklo, protože chci v30ky- už jsem tu narazil na hodně názorů že mezi 50w a 100w neni až tak rozdíl jako mezi citlivostí v reprech..
Ale 100w a k tomu repráky s citliovostí 100db ?
U 412 dost pochybuju. Myslíte že je to rozumný s 212kou? Ten zvuk vytavenýo valvekinga mi vyloženě sedne, tak to pak nechci dusit na 1/10 (teď mívám volume na půlce). Časem bych to používal určitě i na koncerty, ale do zkušebny se toho výkonu bojim. Neni tu třeba někdo kdo tu kombinaci VK100 a V30's používal ? 
Ale 100w a k tomu repráky s citliovostí 100db ?
-
bambas
V30 primo nemame, ale kolega ma 212 hlavu + externi box, ja mam 212 kombo, s vymenenymi repro (Eminence) a mame volume mezi 4 - 6/10. Kdyz se chceme vykourit, pouzivame spunty do usi (koupili jsme si nejaky ty specialni, co nezkresluji zvuk, ale jen "snizi hlasitost"). Takze se nemusis bat.Stovi píše:Přemýšlím o výměně 112 komba za hlavu-shání se k němu těžko ext. box,. Ale bojím se že to bude do zkušebny hrozný peklo, protože chci v30ky- už jsem tu narazil na hodně názorů že mezi 50w a 100w neni až tak rozdíl jako mezi citlivostí v reprech..
Ale 100w a k tomu repráky s citliovostí 100db ?U 412 dost pochybuju. Myslíte že je to rozumný s 212kou? Ten zvuk vytavenýo valvekinga mi vyloženě sedne, tak to pak nechci dusit na 1/10 (teď mívám volume na půlce). Časem bych to používal určitě i na koncerty, ale do zkušebny se toho výkonu bojim. Neni tu třeba někdo kdo tu kombinaci VK100 a V30's používal ?
-
Stovi
Díky,
dneska jsem hrál ve zkušebně tak 10x4m na 412ku s poměrně málo citlivýma reprama se 120w pololampou (TF 700). Volume 2,5-3/10.. Mít tam v30 tak jsem ještě víc staženej. Mít místo toho ještě 100w celolampu tak hraju vážně tak na 1,5/10 nebo ohluchne celý sídliště
Pochopil jsem, že halfstack ve zkušebně neni moc to pravý, tak pujdu do tý 212
Ikdyž to nebude tak kůl 
dneska jsem hrál ve zkušebně tak 10x4m na 412ku s poměrně málo citlivýma reprama se 120w pololampou (TF 700). Volume 2,5-3/10.. Mít tam v30 tak jsem ještě víc staženej. Mít místo toho ještě 100w celolampu tak hraju vážně tak na 1,5/10 nebo ohluchne celý sídliště