Bicí do začátku..?
Pravidla fóra
Re: Bicí do začátku..?
Myslím, že v případě, kdy máte rodinný dům a sousedy nemůžete rušit, by se nemělo hledat nějaké náhradní řešení, ale nechat dítě cvičit rovnou na bicích s normálními blanami. Maximálně zatlumit kopák vycpáním, a kvůli dozvuku používat na blanách virblu a tomů tlumicí kroužky. Ono i to nějaký ten decibel vezme. Nebo se dá tlumit i třeba nalepením kousku mirelonu (pěnový polyethylen) na blánu. Kvůli odrazům pak nalepit na stěnu nejlépe ten pyramidální molitan, který se používá ve studiích, stačí i ten na polstrování kufříků. Předpokládám, že syn má svůj pokojík, takže rušení zbytku rodiny by nemělo být tak hrozné, a koneckonců, ta by se snad kvůli němu "obětovala", ne? Sousedovic holčička cvičila nejdřív ve svém pokoji, a pak ji bicí přenesli do obýváku. Bydlíme v řadovce a slyšíme to, ale jen registrujeme, že hraje, nadměrné decibely to určitě nejsou. Hraje i na piáno, a to je od nich slyšet asi tak stejně. I když chápu, že 11letý kluk už se do toho dokáže opřít. Ale tady jde o to, že bude cvičit i tatínek, že?
No, já mám zkušebnu i s bicími v suterénu řadovky. Sám jsem už pokusy na bicí pověsil na hřebík, není čas, a s kapelou zkoušíme tak 1x za měsíc. Asi máme tolerantní sousedy, ale ti přímo vedle nás si nestěžovali ani jednou (tak ti jedni jsou od té holčičky), jen ti o jednu pozici dál přišli jednou, jestli bychom nemohli po osmé skončit, že děti ráno vstávají do školy.
Jako kluk jsem chodil 7 let na B-trubku, bydleli jsme v bytovce, kde sousedům pod námi mé cvičení hodně vadilo. A to jsem snad nehrál zas až tak hrozně, ale to se ví, etudy ...
No, já mám zkušebnu i s bicími v suterénu řadovky. Sám jsem už pokusy na bicí pověsil na hřebík, není čas, a s kapelou zkoušíme tak 1x za měsíc. Asi máme tolerantní sousedy, ale ti přímo vedle nás si nestěžovali ani jednou (tak ti jedni jsou od té holčičky), jen ti o jednu pozici dál přišli jednou, jestli bychom nemohli po osmé skončit, že děti ráno vstávají do školy.
Jako kluk jsem chodil 7 let na B-trubku, bydleli jsme v bytovce, kde sousedům pod námi mé cvičení hodně vadilo. A to jsem snad nehrál zas až tak hrozně, ale to se ví, etudy ...
Ani jsem nečekal že se tady za tak krátkou dobu sejde tolik materiálu 
Takže popořadě: jasný - motivace dítěte je právě v začátcích asi to nejdůležitější. Jako první jsem koupil alespoň hezký paličky - Vic Firth. Vypadaj fakt pěkně a mě samotnýho prostě tak trochu motivujou si je aspoň vzít do ruky a vyzkoušet.
Snažím se ho samozřejmě motivovat i jinak, v tom si myslím že mám svědomí čisté (ale taky vím že ne vždycky je cvičení hrou a každej manuální dril snáší trochu jinak).
Co se týče těch blan a tlumení tak zkusím zatím klasický setup bez cvičících sítěk, zkusím vycpat kopák a pak se uvidí. Bydlíme sice v rodinném domě ale svůj pokojík nemá. Má větší pokoj společně s bráchou (dvojče). Pro začátek jsem uvažoval spíš o tom že bude cvičit v obýváku. Budeme se muset obrnit trochou trpělivosti
. Co nevím a dokud to nevyzkouším tak vědět nebudu je to, že zhruba polovinu obýváku tvoří sklo - zimní zahrada. O nalepování tlumících trojhránků nemůže být v tomto případě řeč. Co se týká cvičení na padech, taky jsem o tom uvažoval, ale v hudebce už je učí šlapat na pedál tudíž jsem mu chtěl poskytnout to samý doma, aby mohl trénovat a nebyl nervozní, že něco neumí.
Takže popořadě: jasný - motivace dítěte je právě v začátcích asi to nejdůležitější. Jako první jsem koupil alespoň hezký paličky - Vic Firth. Vypadaj fakt pěkně a mě samotnýho prostě tak trochu motivujou si je aspoň vzít do ruky a vyzkoušet.
Snažím se ho samozřejmě motivovat i jinak, v tom si myslím že mám svědomí čisté (ale taky vím že ne vždycky je cvičení hrou a každej manuální dril snáší trochu jinak).
Co se týče těch blan a tlumení tak zkusím zatím klasický setup bez cvičících sítěk, zkusím vycpat kopák a pak se uvidí. Bydlíme sice v rodinném domě ale svůj pokojík nemá. Má větší pokoj společně s bráchou (dvojče). Pro začátek jsem uvažoval spíš o tom že bude cvičit v obýváku. Budeme se muset obrnit trochou trpělivosti
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Tak s tou motivací,to je asi největší problém,náš "malej"(13) už na to docela prdí,má prostě jiný zájmy,airsoft,kolo..Do lidovky ho musíme každej novej školní rok přemlouvat.. 
Místo na bicí je velkej problém a pokud nemá samostat.pokoj,bude to ještě horší,tak nevim jestli by nebyly lepší elektrický?
Místo na bicí je velkej problém a pokud nemá samostat.pokoj,bude to ještě horší,tak nevim jestli by nebyly lepší elektrický?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Tak to je ovšem návrat k základní otázce, kterou jsem myslel že už mám vyřešenou.
Držel bych se té myšlenky na klasické bicí zuby nehty... Záleží, jak je dvojče tolerantní. Kdyžtak mu strč do ruky el. kytaru, ať si nemají co vyčítat. A můžou si spolu zahrát
.
To tlumení jde řešit i jednoduchým paravanem, rozbitím prostoru dalšími doplňky v místnosti. Holý strop je holé neštěstí, takže co třeba nějaké čtverce z polystyrenu..? atp. Blány jdou zatlumit pomůckami k tomu určenými. Já používám tlumící kroužky a moongely, možností je několik. Někdo si tam lepí kdejaký bordel, jeho věc, nebudu se hádat. Jde mi spíš o zatlumení při maximálním možném zachování zvuku bubnu. Protože ten pocit ze hry je pak úplně jiný.
Co se týče motivace, mám za to, že pro nás bubeníky je největším motorem kapela. Co si budeme povídat, cvičení "na sucho" je nuda. Je mi jasné, že klučina těžko ve svém věku někde bude hrát. Spíš mu sežeň občasného sparingpartnera. Ať už to bude brácha, nebo někdo cizí...
To tlumení jde řešit i jednoduchým paravanem, rozbitím prostoru dalšími doplňky v místnosti. Holý strop je holé neštěstí, takže co třeba nějaké čtverce z polystyrenu..? atp. Blány jdou zatlumit pomůckami k tomu určenými. Já používám tlumící kroužky a moongely, možností je několik. Někdo si tam lepí kdejaký bordel, jeho věc, nebudu se hádat. Jde mi spíš o zatlumení při maximálním možném zachování zvuku bubnu. Protože ten pocit ze hry je pak úplně jiný.
Co se týče motivace, mám za to, že pro nás bubeníky je největším motorem kapela. Co si budeme povídat, cvičení "na sucho" je nuda. Je mi jasné, že klučina těžko ve svém věku někde bude hrát. Spíš mu sežeň občasného sparingpartnera. Ať už to bude brácha, nebo někdo cizí...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
nenadřeš se ale taky to nemá moc využití do budoucna.... pro hraní s kapelou pochopitelně potřebuješ buben s blánou.... na mě to fungovalo demotivačně... na síťce jsem něco nadrtila a u klasického bubnu jsem to dala sotva z poloviny tak dobře. Na to bacha!!rikl70 píše:A dočasný řešení by také mohlo být výměna rezo blány za síťku na bubinku. Můžeš cvičit dle hlukovych požadavků otočením bubínku. Jak už psala Monda, tak sitka je pružnější a nenadřeš se.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Tak díky za rady. Já myslim dobrý. Koupím a když to bude nějaká krize tak budu tlumit a tlumit.
Konkrétně jsem narazil a následně zamluvil tuhle bazarovku, zbývá pro to jen dojet.
Konkrétně jsem narazil a následně zamluvil tuhle bazarovku, zbývá pro to jen dojet.

Samo že dám vědět jak se to vyvíjí dál 
Z fotky bez popisu ti těžko někdo řekne jestli je to dobrá volba..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
No tak já myslím, že jsou to Sonory Force a ty napodobeniny činelů jsou taky Sonor. Ale třeba se pletu. A ještě záleží na ceně...
a spousta No name...
a spousta No name...
Smart Force Studio Set extended (zřejmé ty činely). Za 15.
- Monikad
- Rádce
Pokud je to opravdu SONOR Smart Force Studio Set extended, pak se jedná (viz mistr Google) o začátečnickou soupravu z topolového dřeva se sadou mosazných (B8) činelů...... z druhé ruky za 15 táců mi to přijde celkem dost drahé....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Přesně tak.Monikad píše: z druhé ruky za 15 táců mi to přijde celkem dost drahé....
a spousta No name...
a spousta No name...
Novy to stalo 22. Je na to fa. Tak nevim.
To samé u Thomanna, nové pod 18 litrů:
http://www.thomann.de/cz/sonor_smart_xt ... stage2.htm
Případně si tam najdi za stejnou cenu tentýž set s jinými rozměry tomů.
Možná bych se tam být tebou podíval na tytéž sonory bez činelů:
http://www.thomann.de/cz/sonor_smart_fo ... studio.htm
... a koupil k tomu třeba nejlevnější bronzový set 3 činelů Paiste 201:
http://www.thomann.de/cz/paiste_set_3_2 ... 16c20r.htm
Zní určitě o něco líp než mosaz, porovnával jsem vedle sebe s mosaznou sadou stejných rozměrů.
... a samozřejmě jeden stojan na činel, nejlépe šibenici. Bohatě stačí tento, mám ho a mohu doporučit, drží a nepovoluje se, nepřepadává:
http://www.thomann.de/cz/millenium_cbs7 ... aender.htm
Edit: ... a samozřejmě stoličku, tuhle mohu doporučit:
http://www.thomann.de/cz/millenium_mdt1 ... r_sitz.htm
Edit2: Jinak ale ten činelový set SONOR v sadě Xtend by měl být taky bronz, i když jen B8 ...
http://www.thomann.de/cz/sonor_smart_xt ... stage2.htm
Případně si tam najdi za stejnou cenu tentýž set s jinými rozměry tomů.
Možná bych se tam být tebou podíval na tytéž sonory bez činelů:
http://www.thomann.de/cz/sonor_smart_fo ... studio.htm
... a koupil k tomu třeba nejlevnější bronzový set 3 činelů Paiste 201:
http://www.thomann.de/cz/paiste_set_3_2 ... 16c20r.htm
Zní určitě o něco líp než mosaz, porovnával jsem vedle sebe s mosaznou sadou stejných rozměrů.
... a samozřejmě jeden stojan na činel, nejlépe šibenici. Bohatě stačí tento, mám ho a mohu doporučit, drží a nepovoluje se, nepřepadává:
http://www.thomann.de/cz/millenium_cbs7 ... aender.htm
Edit: ... a samozřejmě stoličku, tuhle mohu doporučit:
http://www.thomann.de/cz/millenium_mdt1 ... r_sitz.htm
Edit2: Jinak ale ten činelový set SONOR v sadě Xtend by měl být taky bronz, i když jen B8 ...
Koukám ceny z říše snů. Dobrý, díky za tip, pořádně si to projdu.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Tak nevim jak si gůglila,ale ty činely jsou z bronzu B8 a celý ten set opravdu stojí přes 20 táců! Jinak to je samozřejmě drahý,ale pokud je to top stav z pokojíku,tak je cena na 70% Pc a to je pěkný.Monikad píše:Pokud je to opravdu SONOR Smart Force Studio Set extended, pak se jedná (viz mistr Google) o začátečnickou soupravu z topolového dřeva se sadou mosazných (B8) činelů...... z druhé ruky za 15 táců mi to přijde celkem dost drahé....
Ještě popis k této konkrétní sadě z webu sonorista.cz:
Je rozšířeným modelem serie SMART a v nabídce jsou dvě varianty:
1) Hardware sady je rozšířen o stojan na činel MBS 53 a sedačku DT 270.
2) Hardware sady je rozšířen o stojan na činel MBS 53 a sedačku DT 270. Sada navíc obsahuje sadu činelů Sonor B8 (14″ Hihat, 16″ Crash, 20″ Ride + obal pouzdro).
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Ale kdež. Jen tak namátkově:necibici píše:tak je cena na 70% Pc a to je pěkný.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order=
A to jsem neprojížděl nové z e-shopů (viz Thomann).
a spousta No name...
a spousta No name...
Tak to není žádný odkaz na Sonory o kterých píše necibi a myslím, ze i tazatel se pro sonory rozhodl. Navíc asi tyhle inzeráty taky četl.. 
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
- Monikad
- Rádce
Hnedle ten první odkaz co mi gůgl hodil je tenhle http://www.anthonybreedmusic.com.au/son ... als-stool/necibici píše:..Tak nevim jak si gůglila,ale ty činely jsou z bronzu B8 a celý ten set opravdu stojí přes 20 táců! Jinak to je samozřejmě drahý,ale pokud je to top stav z pokojíku,tak je cena na 70% Pc a to je pěkný...
O ceně nové soupravy se nepřu, ani o tom že prodej za 70% kupní ceny (pokud jde o top stav) je nějak špatný.
B8 tedy za kvalitní bronz slitinu nepovažuju (to spíše B20..... slitina B8 je v metalurgii označována za "cínový bronz" a obsahuje 92 % mědi a 8 % cínu, a v naší sféře se z toho dělají především levné činely pro začátečníky............. za označení "mosaz" se omlouvám, to jsem se sekla
Myslím že bych ty peníze dokázala v tomhle ohledu investovat lépe do kvalitnějšího materiálu. To je celý.