akorát já osobně si třeba nedovedu představit mít z pěti efektů čtyři "dirt"
Pedalboardy
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
pedalboard je to jednoduchý, ale funkční
a ten obsah!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Věc se má tak, že hledám k BadCatu "dirt" doplněk, který velmi mírné nakreslení "kultivovaně" zachlupatí. Platí to pro oba jeho kanály. Třeba Vodka & Juice se k němu na II. kanále až tak nehodí (I. kanál doplňuje výborně, ale je třeba s tím opatrně) jako právě Tube Flavoured Overdrive. A TFO zatím dovede oba BadCat kanály pěkně doplnit. Ať už svou hlasitostí nebo drivem. Je to alchymie, ale aspoň se člověk zabaví. A Maestro jsem zatím raději s BadCatem ani naktivoval.Dark Axel píše: akorát já osobně si třeba nedovedu představit mít z pěti efektů čtyři "dirt"
pokoukej po TubeDriver od Gerhata. Používám to právě na malý zkreslení (na grunge OCD a na Messu Hudečkův 666). A taky je to dobrý na zesílení a zkomprimování na sola.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Lachim: bože né, další krabky už né...
Já jsem s tím, co mám nyní, spokojený. Jen se tomu teď po delší době věnuji a blíží se mi dovolená, tak už vidím, jak u toho budu celé hodiny klečet a kroutit, kroutit a kroutit s efekty, dokud to nebude ono.
Zkoušel jsem přes víkend začít pracovat na kufru, resp. slušném pedalboardu, ale zjistil jsem, že jsem na to dost ňouma. Tak jsem teda jel do OBI, krom věcí do dílny jsem se pokukoval po alu kufrech, co by měly dobrý základ. Ne, nebyl jsem spokojený. Tak jsem se naštval na sebe a u Thomanna objednal alu kufr od Warwicka na efekty, který Jarda Smrčka doporučuje na svém webu, velký je dost (80x50x12 cm), tak snad to nebude šlápnutí vedle.
Já jsem s tím, co mám nyní, spokojený. Jen se tomu teď po delší době věnuji a blíží se mi dovolená, tak už vidím, jak u toho budu celé hodiny klečet a kroutit, kroutit a kroutit s efekty, dokud to nebude ono.
Zkoušel jsem přes víkend začít pracovat na kufru, resp. slušném pedalboardu, ale zjistil jsem, že jsem na to dost ňouma. Tak jsem teda jel do OBI, krom věcí do dílny jsem se pokukoval po alu kufrech, co by měly dobrý základ. Ne, nebyl jsem spokojený. Tak jsem se naštval na sebe a u Thomanna objednal alu kufr od Warwicka na efekty, který Jarda Smrčka doporučuje na svém webu, velký je dost (80x50x12 cm), tak snad to nebude šlápnutí vedle.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Možná by ti stačil menší... určitě... nicméně jednoz nej řešení, ikdyž nelevné.wikxzen píše:Lachim: bože né, další krabky už né...![]()
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Levné tedy ne. Vychází to cca na 3150,- Kč (vč. pošty). Ale pořád levnější než u nás. Jen se bojím té váhy. V informacích o balíku, který teď putuje přes kurýra do ČR je napsáno, že váží 9 kg.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hezké...t akové kultivované, přehledné. Kdybych tiukázal své domlácené poškrábané efekty efekjty, tak ohrneš nos...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Tie efekty sú takmer všetky nové, tak preto sú ešte také čisté. Uvidíme, ako to bude vyzerať za taký rok...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
krásný board, jak zpracováním, tak obsahem
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem. Predal som multiefekt a rozhodool som sa, že si urobím kvalitný pedalboard ktorý by mi vyhovoval po všetkých stránkach. A vyšlo mi z toho toto...Dark Axel píše:krásný board, jak zpracováním, tak obsahem
Konečně jsem ze sestry vymámil fotoaparát, takže se můžu poděli se svojí elektrárnou. Kufr nestačí, kabely se kroutí všude, žádná elegance. Nicméně funguje 

kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
skvělý výběr
je nan tu BF-3 jsem neslyšel moc dobré ohlasy a upřímně mi k pedálům od T-Rex a WMD nesedí 
Jak už jsem psal do vlákna o flangerech. Mně ta BF-3 prostě sedí, obzvlášť mód ultra mi přijde hodně zajímavý. Je ale dost možné, že od flangeru čekám trochu něco jiného než ostatní hráči, ale co jsem hrál na Ibanez nebo Mistressku, tak mi ten Boss přišel zajímavější. Ale uznávám, že s tímto názorem jsem asi v menšině 
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
Poslyšte, je tu na foru někdo, kdo má pedalboard vytvořen tak, že v podstatě z toho má "třípedálový pedalboard"? Četl jsem o tom v Muzikusu 12/2007 v článku Pedalboard od J. Smrčky a tato varianta mne velice zaujala. Chci tedy vědět, zda už si někdo zde podobný "projekt" zrealizoval, třeba sám a s čím se musel potýkat/řešit a kolik zaplatit...
Nechces trochu rozvest, o co jde?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rpen~2008/
Za chybu v názvu se omlouvám, je to: "tříkanálový pedalboard"
Za chybu v názvu se omlouvám, je to: "tříkanálový pedalboard"
Předpokládejme, že se jedná opět o pedalboard s true bypass spínáním efektů a oddělenými zdroji. Považuji to u takto vyspělého systému za samozřejmost.
V tomto blokovém schématu jsem pro srozumitelnost zdroje a případné true bypass spínání jednotlivých efektů nekreslil. Bylo by to celkově nepřehledné a pro laiky asi i nepochopitelné. Ztratila by se v tom podstata, kterou u tohoto typu pedalboardu chci vysvětlit. Proto se na tomto obrázku zabývám pouze "signálovými cestami" v obecném zobrazení.
Signálové cesty jsou zde přepínány tzv. 3PDT nášlapnými přepínači. 3PDT je zkratka anglického originálu "Three Pole, Double Throw" - tedy třípólový přepínač se dvěma polohami.
Jde o tři sekce (jednopólové přepínače) vedle sebe spřažené na jednom mechanickém, nášlapném, ovládacím prvku. Tři sekce jsou zapotřebí proto, že první přepíná signál buď do vstupu efektu nebo true bypass (přímou cestou). Druhá sekce přepíná výstupní signál buď z výstupu efektu nebo true bypass (přímou cestou). Třetí sekce spíná indikační LED diodu, která nám opticky indikuje, v které poloze vlastně přepínač právě je - effect on nebo off (true bypass).
Popis signálových cest
Signál z kytary jde kabelem přes wah-wah pedál (wah je ideální také s true bypass spínáním) na přepínač 1 - clean/drive, kterým volíme mezi čistým zvukem přes kanál clean (viz. poloha na obrázku) nebo zkresleným zvukem - při přepnutí do polohy drive.
V poloze drive (přepínače 1) bude signál pokračovat na přepínač 2 - crunch/lead. Přepínačem 2 pak volíme mezi polohou crunch (doprovodné zvuky a lehce nakreslená sóla) a polohou lead (hi-gain zvuk pro sóla s delším sustainem nebo "tvrdý" doprovodný zvuk).
Různé možnosti využití tříkanálového pedalboardu
Takto zapojený "routing" signálových cest nabízí (při relativní jednoduchosti ovládání) velmi dobré a univerzální praktické využití na pódiu. Kytarista nemusí "zběsile" mezi slokami a sóly poskakovat po spoustě nožních ovladačů, ale o přestávce si v každém ze tří kanálů navolí, které efekty bude následně potřebovat, a potom jen přepíná kanály pomocí jednoho nebo dvou přepínačů. Pokud samozřejmě požaduje i změny efektů v sekcích, není samozřejmě vyloučeno je rovněž i tam přepínat během hry.
Praktický příklad
Potřebuji hrát ve slokách na čistý zvuk s kompresorem a chorusem, ale sólo na distortion. Postupuji takto: v lead kanálu si o přestávce zapnu distortion s hi-gain sólovým zvukem. Přepínač 2 přepnu do polohy lead. V clean kanálu si také předem zapnu kompresor a chorus. Přepínačem 1 pak přímo přecházím z doprovodu (kompresor + chorus) na sólo (distortion) pouze jedním sešlápnutím přepínače 1 z polohy clean do polohy drive. Nemusím tak rychle vypínat kompresor s chorusem a místo nich zapínat distortion, ale pouze si jedním sešlápnutím elegantně prohodím kanály/efektové sekce.
Podobným způsobem lze v drive sekci, nyní pomocí přepínače 2 přepínat mezi crunch doprovody přes overdrive a sólovým zvukem přes distortion. Pouze jedním sešlápnutím přepínače 2, a ne "poskakováním" po efektech...
Jedinou nevýhodou takového řešení je, že jsou efekty pevně situovány v daných kanálech, a nelze tak například kombinovat v daném případě chorus + distortion nebo kompresor + overdrive apod.
Ale i to se dá řešit tak, že buď některý z efektů dáme úplně před nebo až za tento systém. Další možností je mít v pedalboardu tento efekt vícekrát v různých kanálech. To je zajímavá varianta, pokud máme podobné typy efektů od více výrobců, ale každý hraje trochu jinak, a hodí se tak na něco jiného.
Rekl bych, ze praktictejsi a ucelenejsi reseni je pomoci Octaswitche
Myslenka rozhodne zajimava.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:

momentální verze... kabeláž je improvizovaná, právě kupuju z bazaru propojky George L's