Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

JOHNY Swamp Inc. píše:U nich jsou bohužel zrovna to poslední, nejvíc u nich dělá ta hlava a pak docela box...
tak tak...zvuk metalicy dostaneš i z některých marshallů...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Na ty styly bude nejlepší metalzone....umí nejvíc měnit chrakteristiku zvuku
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Majkláč z the.switch mi psal že na takovýhle kapely právě neni potřeba moc gainu, a že paradoxně čim míň gainu, tak tim je zvuk tvrdší.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
stouner

Gain

Příspěvek od stouner »

Hele a co to je ten Gain?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

to je nabuzení předzesilovače:D
Dobře no: v podstatě je to míra zkreslení
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Nero píše:
Saul píše:jó, tak ber ten triaxis...
Když si 70k přišetří...
My se nebavíme o Eurech? :lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

hardcore guitarist píše:
JOHNY Swamp Inc. píše:U nich jsou bohužel zrovna to poslední, nejvíc u nich dělá ta hlava a pak docela box...
tak tak...zvuk metalicy dostaneš i z některých marshallů...
:lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Karan
Kontaktovat uživatele:

Co byste mě poradili? (Koupit efekt..styl kapely[vic link]

Příspěvek od Karan »

Hraju na kytaru už docela dlouho, zatím jsem si vystačil s efektem co jsem měl na kombu+od bosse multiefekt ME-20.
Chtěl bych něco ostrějšího něco na styl tohodle... strašně se mě líbí jak to křupe(nejlepší sou ty soola)
http://youtube.com/watch?v=4Sam5omG0v0

Hraju funky a tvrdší rock.

Budu vděčný za všechny odpovědi a doporučení, Kdyby ste byly tak hodní a nepsali tu jen název efektů, ale taky nějaký popisky k němu popř odkaz nebo nahrávku.

Pište mě i na icq: 224284590

Re: Efekt na styl Deftones, Rammstein ?

Příspěvek od Alexi_Laiho »

bryan.cod píše:Custe, jakou krabku byste mi doporucili na styl Deftones, Rammstein?

Díky moc
ještě řekni co máš za kytaru ,snímače atd , je to taky docela důležitý
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

tak fakt nevim co tu chceš radit , navíc když máš multiefekt tak musíš mít přece zmáklejch spustů zvuků a podle toho který se ti líběj si kup krabičky , nebo nevim co myslíš. A odhadovat z takovýhle nahrávky sestavení pedal boardu jednotlivejch kytaristů je docela těžký. Nejlepší bude se podívat na internet na jejich výbavu a podle toho koupit aparáty a pedalboardy . Nic víc snad poradit nejde.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Takoveho zvuku nedocilis .... Ironi maji 3x HB ve stratovy a pak to zenou do super drahych marshallu :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

*Twisted.Brother* píše:Takoveho zvuku nedocilis .... Ironi maji 3x HB ve stratovy a pak to zenou do super drahych marshallu :D
vždyt to řikám , nakoupit aparáty , k tomuhle zvuku krabička nepomůže :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pavel68 píše:Jo,pravda je tenkrát byla DS1 nejdostupnější,před revolucí pamatuju různý handmade zmršeniny ala MXR.Zvuk hrůza-cena taky.DS1 se dala splašit v Tuzexu stejně jako jediná západní kejtra-Washburn.Kdo měl prachy viděls u něj obojí,kdo byl jako já /chudší než svatej Vojtěch/ měl aspoň tu krabku a na krku Jolanu.
Sjel sem videa pod Ratem tady na shopu a jsem teda nalomenej-vůbec to není zlý,vyzkouším u známýho ve kvelbu :twisted:
:cry:"my mladí od koho učit" :cry:
Na jaře naskakuju do kapelky kde je všem kolem šedesáti,tam budu mladej furt-tedy pokud dědky nezačne kosit zubajda :D
Ty v Hodoníně jsem si na vojně za erární prachy koupil kombo Solton!Na tehdejší dobu celkem good,těžko sem se loučil když mě konečně pouštěli do civilu-s tím kombem teda :D
Jo a díky za přivítání,starýho psa potěšilo :wink: :wink: :wink:
:lol: :lol: hudba přece není omezená věkem.... koukni na stouny!! A to sem přesvědčenej že sou čím dál lepší... mimoto byl sem na koncíku v Brně před pů rokem... Odešel sem jako jinej člověk.... to mldí je asi tak že je mi 17 (bude 18) mám kapelu se kterou zkoušíme 1 za měsíc 5 písniček dokola. a jednou za čtvrd roku nás jedna z nich omrzí tak jhu nahradíme jinou. Ke kocertu sem se ani neodhodlali (ikdyž mi příjde že hrajeme relativně dobře ve srovnání s kapelama co začínaj). Ani basák se zatím neodhodlal k nám přidat (vystřídali sm jich hodně ale mi chceme matt freemana nebo happy toma... žádný pam pam pam pam pam pam pum pum pum pum furt do kola jako nějakej skatepunčík.... my sme Punk'n'roll a je málo basákuů kterejm se chce hrát ty rozverný oldschoolový linky :cry: ) no nic konec OT
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Joey píše:
turbo_MaCk píše:
pavel68 píše:jenom a jenom lampy... :D Myslím,že hromada krabiček je na tohle zkreslení příliš chlupatejch,vybudit lampu,opatrně s gainem a volume do prava-a máš to tam!Vím,lampáče jsou drahý atd.,jenže ten zvuk nahradit nejde.Taky jsem míval kopii Marsh.800 jednokanál bez zkreslení a budil to Boss SD1.Levný řešení /hlava se dá sehnat i za 4t/,a hraje to jak fík!Jo a hlavně to mít v ruce :lol: :lol: :lol:
mam kopii JCM800 i s gainem.. za 3500 s tím že sem ju musel uvedz do provozuschopnýho stavu. 2. kytarista ma to samí jen clean (ale má lepší výstupní trafo)
Stejně ste oba potvory (já chi takýýýýýýýýýýýý :D), dneska sem byl v hudebninách v Hodoníně a ptal sem se borca jestli by mohl objednat od ProCo RAT2 a prodavač: "Nemohl prodáváme jenom Korg, Boss, Digitech". "Naschle..." :roll:
pekne na houby. u nas se chlubi, ze objednaji vsecko :-) no nevim, ale kde co urcite. v Brne ho maji bohuzel oproti kytaram drazsi...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Moleek píše:Majkláč z the.switch mi psal že na takovýhle kapely právě neni potřeba moc gainu, a že paradoxně čim míň gainu, tak tim je zvuk tvrdší.

Ona je to pravda, protože čím víc gainu, tím méně čitelnej zvuk, což obzvlášt u podladění je dost nepříjemný, protože pak se ti kytara slejvá jenom v jeden nekonkrétní blivajz...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Saul píše:
Nero píše:
Saul píše:jó, tak ber ten triaxis...
Když si 70k přišetří...
My se nebavíme o Eurech? :lol:
Obávám se, že ne... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Greeg píše:
*Twisted.Brother* píše:Takoveho zvuku nedocilis .... Ironi maji 3x HB ve stratovy a pak to zenou do super drahych marshallu :D
vždyt to řikám , nakoupit aparáty , k tomuhle zvuku krabička nepomůže :lol:
Pardon za OT, ale nedá mi to... Fakt mě dostává, jak si všichni myslej, že zvuk kapely dostanou z krabičky... Kdy už pochopí, že je to o kytaře, snímačích, aparatuře a pak možná o krabičkách... A to jsem zapomněl to nejdůležitější, ruce...

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nakresli si na reprák nenáviděnou osobu a uchop do ruky nůž. Pak by to mohlo znít podobně 8)

JanBěžíParkem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanBěžíParkem »

Moleek: Ok, svoji fotku mi pošli na mail. Dík

DarkAxel: A nějaký odkaz nebo něco takového by nebylo?
Jak chorý musí být jeho mozek?

Kytara: Epiphone LP Standard, 1998 CZ, snímače: krk - základní, kobyla - m.t.poor, struny: Gibson LP Kombo: Hughes&Kettner Tour Reverb, 100W tranzistor, 12" Celestion Kabel: Bespeco, Italy Popruh: Warwick
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“