Digitech Trio/Trio+ Band Creator

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vasil007
Nový uživatel

Re: Digitech Trio/Trio+ Band Creator

Příspěvek od vasil007 »

Ahojte,
chcel by som si kúpiť Digitech TRIO Band+ a potreboval by som poradiť.
Keďže často hrám na gitare aj polku v 2/4 takte, chcel by som sa opýtať či táto mašinka zvládne vygenerovať basovú linku a bicie po zahratí doprovodných akordov v tomto rytme.
V popise sa píše len o 4/4 a 3/4 takte ale všimol som si, že to má aj folk štýl prípade country, tak ma zaujíma či to vie namiešať niečo aj v polkovom, prípadne čardášovom rytme. Ďakujem pekne za odpoveď.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jedině tam dopasovat něco z 4/4 žánrů v nějaké variaci stylu. Ale jestli to chceš používat naživo, tak to nedoporučuji.
Já to naživo používám pouze jako mašinku s předpřipraveným podkladem, kde už během hraní nic nového nevytvářím. V podstatě taková playback mašinka, kterou člověk musí předtím doma poměrně složitě naučit to, co přesně chce, aby z toho lezlo (a ne vždy úplně úspěšně).
torst

Příspěvek od torst »

Dotaz: TBC chápu. Je to looper s generováním basy a bubnů. Nahraje se motiv a ten pak krabice reprodukuje.
Ale neexistuje už dneska nějaký podobný přístroj realtime? Aby se člověk nemusel babrat s tím nahráváním? Prostě hraju Fdur v nějakém rytmu a krabička detekuje tóninu a tempo a okamžitě (se snesitelnou latencí) hraje bubny a basu. Vím, že to zní divoce. Pochopim, že tak daleko ještě technika není. Ale při dnešním stupni poznání by už něco takového být i mohlo!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Samohrajky to umí už věky. Jen zadáš na klávesách akord a automaticky ti ve zvoleném rytmu a motivu generují sterilní doprovod. Ale to asi nechceš, co? :D
torst

Příspěvek od torst »

No to ne no, mělo by to indikovat podle kytary. Teda, ten bubeník samozřejmě až tak se zpožděním 1 takt, jasně. Ale to generování doprovodu, když máme realtime pitchshiftery, harmonizéry, ..., ladičku polytune, to by jít mohlo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Spíš si myslím, že Real Time to nepůjde nikdy. Aby mohl algoritmus něco spočítat, musí znát nějaké vstupní hodnoty, a v hudbě, která někam v čase proudí, toto nelze v jednom daném okamžiku zachytit. Vždy to bude se zpožděním, nebo po zahrání nějaké pasáže, kdy si to AI zanalizuje a pak vytvoří.
torst

Příspěvek od torst »

Nevím, nehádám se. Jen mi přijde, že by ta detekce akordu nebo aspoň tónu nemusela být tak složitá. Že to, co generuje TBC ex post by šlo i realtime. Snad časem. A basáci nebudou mít co žrát !
P.S.: Trochu jsem googlil a myslím, že jsou takové metody. Jen to ještě upravit na způsob TBC : https://www.positivegrid.com/blogs/posi ... technology
starypard

Příspěvek od starypard »

Jelikož hraju celý život na baskytaru a, samozřejmě, mám doma Trio i Trio+, myslím si (a zkušenost zatím napovídá), že basák, stejně jako bicák, klavírista či klarinetista, jsou prostě nenahraditelní. Ten feeling a ta odezva jednoho člověka na druhého je jaksi nenapodobitelná. Jistě, nějaké disco ti to dá, bum prásk či dum-ta dum-ta, to jistě. Ale pravý jazzík či artrock, kde se třeba hraje každých pár taktů jinak a mění se i rytmus, časování, melodika, přechází se ze stupnice do stupnice, kdy na sebe lidi mrknou, nebo ani nemrknou .... a je to tam .... to nikdy mašina neudělá.
torst

Příspěvek od torst »

to nikdo nežádá. Hodilo by se to na hospodské country, jak podmaz k Panenkám a Dajánám.
starypard

Příspěvek od starypard »

Jejda, zmiňuješ písničky, které jsem nikdy ani nezkusil. To je nějaký Paul Anka? Zamlada přecjen trošku primitivní .....
AD888
Nový uživatel

Příspěvek od AD888 »

Zdravím všechny domácí hráče,
uvažoval jsem taky o zakoupení Band Creatoru Digitech Trio +, ale po přečtení tohoto fóra, prostudování originál manuálu a prohlédnutí ukázek na YouTube už o tom neuvažuji. Nemám moc ve zvyku se zúčastňovat diskusních fór, ale tentokrát mi to nedalo. Necítím se oprávněný někomu vnucovat své názory a řešení, ale přesto tentokrát cítím potřebu se podělit o své zkušenosti. Kdysi jsem hrával v amatérské kapele. Na důchod jsem k narozeninám dostal kytaru a tak jsem se k tomu po 45 letech tak trochu vrátil. Kapelu už nikdy dohromady nedám, a tak jsem hledal řešení, jak si ji udělat doma sám. Mám kombo Marshall DSL5R a k tomu jednoduchý multiefekt ZOOM G1 Four. Bicí a looper, který tato krabička obsahuje, ale na celé doprovody nestačí. Navíc - bicí zní přes lampové kombo naprosto katastrofálně. Můžu sice pustit ZOOM přes HI-FI zesilovač do normálních beden, ale pak je mi celé lampové kombo vlastně na nic. Nakonec jsem našel řešení v programu MuseScore (https://musescore.org/cs). Jsem tím nadšený. Dává mi to naprostou svobodu v přípravě a aranžování skladeb a nastavení výsledného zvuku. Je to do jisté míry i kreativní proces. Připomněl jsem si tím i hudební nauku a notové značky. Na internetu je spousta různých podkladů, které mi usnadní tvorbu notových zápisů. Pokud ke své oblíbené skladbě nic nenajdu, můžu nakonec vždy (jako za mlada) „hodit ucho na bednu“ a stáhnout si to sám. Už jsem si tak udělal pár instrumentálek od Santany a taky třeba pár klasik od Deep Purple, kde jsem zpěv nahradil zvukem orchestru a syntezátorů nebo violoncella. Zní to monumentálně. A to nemluvím o možnosti vlastní tvorby. Pro cvičení je to naprosto ideální, protože přehrávání jakékoli části skladby můžu libovolně zastavovat, zpomalovat nebo opakovat. Pokud bych měl na Digitechu Trio něco pracně připravovat a pak s tím ještě nebyl spokojený a musel se tomu přizpůsobovat, tak raději zůstanu u svého řešení. I pokud bych chtěl vyrazit na vystoupení (což není můj případ), a nechtěl s sebou tahat notebook, tak si z MuseScore vysypu kompletní MP3 a to si potom můžu pustit jako podklad z libovolného přehrávače. O novém looperu nicméně stále uvažuji, ale raději bych už volil třeba BOSS RC-10.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Díky za příspěvek. Ono Trio totiž na precizní doprovázení namísto kapely není určeno, ale jako cvičítko na doma, pokročilejší než obyčejný looper, je dobré.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“