Volejte administrátora

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Re: Volejte administrátora

Příspěvek od wikxzen »

zzbar píše:Borci zamykejte, mažte, než to ten magor tady zavšiví úplně....
Sadam.S píše:Raul Julia už spamuje i SZ. Myslím, že není na co čekat...
Bohužel, vybral si na to nekřesťanskou hodinu. S Dark Axelem a Red Bullem jsme to dali do pořádku. Účet Raul Julia jsme zabanovali.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten "člověk" dostal trvalé bany už na 3 účtech. Vzhledem k dynamické IP nemáme moc možností, co s tím dělat. A pokrytí 24/7 je technicky nemožné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

V pohodě, ozval jsem se, když jsem dostal několik prvních SZ. Pak jsem viděl, jak s tím Dark začal bojovat...
Měl jsem noční, tak jsem to sledoval skoro on-line :)
Nejhorší je srážka s blbcem, no...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

včera asi od 20 hod? do půlnoci mi nešlo forum, vše ostatní jo, nějakej výpadek? Měl to taky někdo?
Prodám EHX Germanium OD->pm
Moleek

Příspěvek od Moleek »

WhiteKeys píše:včera asi od 20 hod? do půlnoci mi nešlo forum, vše ostatní jo, nějakej výpadek? Měl to taky někdo?
Asi chyba serveru.. Nefungoval mi ani E-shop (To trvalo i v době, kdy už bylo fórum funkční)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

DOufám že to píšu semhle správně - napadlo mě jestli by nebylo vhod nějak zviditelnit /třeba jako jsou témata o seřizování kytar apop./, podle mě by to ve spoustě lidí trklo a nebyly by tady třeba takovýhle dotazy který už někde jsou a dotačný tazatel vůbec netuší že tady je to téma s rychlodotazy.
elektricke-kytary/vyroba-prs-t28979.html
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A co přesně bys chtěl zviditelňovat?

Ono by bohatě stačilo, kdyby si uživatelé prohlédli celé fórum a našli sekci Homemade.
Téma s rychlodotazy je otázka UG.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Hegrik píše: podle mě by to ve spoustě lidí trklo a nebyly by tady třeba takovýhle dotazy
Bohužel, plno nově příchozích lidí to netrkne i kdyby to bylo zvýrazněno blikajícím textem se zvukovým doprovodem houkající sirény.
Dnešní doba je bohužel taková, že každý někam pořád spěchá a informaci potřebuje okamžitě a na stříbrném podnosu. A taky je za tím lenost. Proč by hledal, když se vždycky najde dobrák, který to najde za něj.
Já než jsem se zaregistroval na tomto fóru, tak jsem ho asi půl roku pročítal. Pak jsem se přihlásil a další týden jsem pročítal UG.
A nikdy jsem nezaložil nové vlákno, protože hledanou informaci si umím najít a nemám zatím námět na zajímavý thread.
Řešení do budoucna se tady probíralo několikrát (odsouhlasení nových vláken a příspěvků adminem před vložením, atd.) a osobně nevidím jinou možnost, než je status quo - odesílat tazatele do patřičných mezí (vláken), slučování duplicit a vytváření nových vlaken vyjmutím rozjeté konkrétní diskuze třeba z rychlodotazů.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no nejspíš je to fakt no - stejně by to nikam nevedlo
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R - stick »

Nero píše:Ten "člověk" dostal trvalé bany už na 3 účtech. Vzhledem k dynamické IP nemáme moc možností, co s tím dělat. A pokrytí 24/7 je technicky nemožné.

Nebanujte IP, ale maily. IP může mít dynamickou, ale mail musí mít jedinečný. Pokud si bude muset pro každou novou registraci a její aktivaci založit někde pokaždé nový funkční mail, velmi rychle ho to přestane bavit. Mám to odzkoušené, a tato taktika funguje perfektně.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No, vývoj posledních událostí nasvědčuje spíše o opaku. Včera tu pár dalších "ataků" bylo. Dneska si založit e-mail, třeba na Seznamu, je zjevně velmi rychlý a snadný proces. Chvíli jsme si dokonce mysleli, že to je jen nějaký nepovedený spambot. Ale není. Jedná se stále o toho stejného uživatele.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

R - stick píše:
Nero píše:Ten "člověk" dostal trvalé bany už na 3 účtech. Vzhledem k dynamické IP nemáme moc možností, co s tím dělat. A pokrytí 24/7 je technicky nemožné.

Nebanujte IP, ale maily. IP může mít dynamickou, ale mail musí mít jedinečný. Pokud si bude muset pro každou novou registraci a její aktivaci založit někde pokaždé nový funkční mail, velmi rychle ho to přestane bavit. Mám to odzkoušené, a tato taktika funguje perfektně.
Na druhou stranu bot fungující na nějakém serveru na to může být uzpůsobený. E-mailové adresy nepodléhají centrální správě a každý si jich může vygenerovat libovolné množství na vlastní doméně. Existují i služby, kde za poplatek pomáhá živý uživatel na druhé straně botům opisovat captcha kódy a dostává za to zaplaceno, takže ani "strojová" registrace nové adresy na freemailu není víc než otázka několika desítek sekund.
Blokování e-mailové adresy je určitě fajn proti živým lidem, ale proti botům to rozhodně fungovat nemusí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

R - stick píše:

Forum je nastaveno tak, že pro každého uživatele musí být unikátní email. Tzn. ban emailu nic neřeší. Tyhle reinkarnace měly každá jiný email, snažím se to aspoň omezit zákazem nějakých "klíčových frází" v emailu, ale ani to nepomáhá. Založit si mail je otázkou pár minut.

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Co se tyce mailu, existujou sluzby jako mailanator.com: zadas nekde neco@mailinator.com, na mailinator.com se "prihlasis" a uvidis maily, co na to konkretni "neco" prisly. Neni zadna registrace, zadny heslo....
Hodně budem někde...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co se založení mailu na seznamu týče, tak musím potvrdit... Jednou mi při přihlášení po tátovi zůstal výběr @email.cz, nevšiml jsem si toho a jméno a heslo jsem zadal svoje, a automaticky mi to vytvořilo nový účet, protože ještě neexisoval...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Jester píše:
wikxzen píše:Anebo také mezi dotyčnými panuje obava, že na to zkrátka nemají (gramatika, stavba vět, bohatá slovní zásoba, vlastní způsob zhodnocení atd.).
No tak každý asi nemá dar řeči (resp. psaného projevu) jako Nero nebo Kneekal, nicméně taky každý nehraje na kytaru jako třeba Gilmour. Takže bych to moc nebral v potaz.
Teorge píše:Ještě mě napadá strach z toho, že jim někdo bude do toho vybavení rýpat a shazovat ho :-D
To už je skoro paranoia. :D Myslím, že drahé věcičky (typu PRS, Les Paul, MusicMan atp.) má tady pár lidí, takže dle mého je recenze těch "obyčejných" zajímavá pro mnohem víc lidí. Je totiž daleko reálnější šance, že si ji koupí a tudíž recenzce může mít mnohem větší vliv při rozhodování.

Sumasumárum tedy souhlasím s Nerem - tj. vidím za tím především lenost.
Já bych třeba klidně recenzi napsal a o lenost vůbec nejde,ale hraju teprve pár měsíců a nejsem si jistý,že dokážu kytaru kvalitně popsat a zhodnotit,než někdo,kdo hraje několik let a více.Nebo aby si někdo myslel,že dělám,že tomu po pár měsících rozumím.
Na druhou stranu je pravdou,že kytaru mám levnou a třeba nějakému nováčkovi,co hledá také levnou kytaru,by moje amatérská recenze stačila.
Takže u mě je důvod takový,jaký jsem popsal,jinak mi nevadí podělit se o své zkušenosti s kytarou z levných vod a lenost v tom nehraje roli.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono ale i recenze napsaná začátečníkem může začátečníkovi pomoc. Však ji jistě lze napsat tak, aby bylo jasné, že recenzent není zkušený kytarový harcovník, ale že předává dojmy začínajícího kytaristy.

Navíc ta poznámka k lenosti se pochopitelně netýkala začátečníků. Velkou část aktivních uživatelů tu potkávám již několik let, a ti jistě zkušenosti mají.

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Potvrzuji a znovu opakuji - já jsem začal pasát články a podobné v momentě, kdy mi přišlo, že tomu rozumím a že mám co nabídnout. Určitá konfrontace a poznání, že existuje spousta lidí, kteří v daném momentě problematice rozuměli více, přišla až výrazně později 8) o to zajímavější a příjemně hřejivé bylo zjištění, že jsem nebyl zcela mimo mísu :lol:

Řekl bych, že z toho plyne asi tohle: má-li člověk dostatečnou soudnost, tak i jako začátečník a amatér může vhodně přispět (minimálně stejnému "levelu" lidí, jak už naznačil Nero). To, že má někdo řekněme low-end vybavení přece neznamená, že ho kdokoli vybavenější bude nějak shazovat, to by se projevil jako ..... no asi tak nějak.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Horča

Příspěvek od Horča »

Prosím Vás zastavte ten spam od uživatele uiiequinnestep zaspamoval snad celé fórum. V každé sekci je asi 7 témat, které jsou absolutní snůška blbostí. Díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tyhle věci netřeba psát. My si toho všímáme, neboj. Ale není možné, aby tu byl 24/7 někdo, kdo má právo banovat nebo hromadně mazat e-maily. Já ted byl ve škole na zkoušce, naštěstí zaskočili moderátoři.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“