WhiteKeys píše:Co mám na akustiku koupit za struny, když bych chtěl neobmotaný g, aby se dalo bendovat? Hraju blues a to že skoro nejde bendnout géčko(zlvášt v nižších polohách) mě dost omezuje.
a vyřeší to můj problém? já nemám problém to géčko ''fyzicky'' bendnout, ale prostě to opředený na to nereaguje skoro nebo jak bych to napsal, na elektrice mám neopředený a to je v cajku..
Ja taky doporucuji ty Ernie Ball Earthwood Rock & Blues co psal rocky77. Zvuk maji vynikajici a dokonce i mou pomerne malou Talmanku dokazou krasne rozeznit.
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
tak jsem natáhl 12ky cleartone emp a mám z nich radost, mají dobrý zvuk a měly by chvíli vydržet, (to musím vyzkoušet), ještě jsem zvuk změnil tím, že jsem vyměnil kostěný kobylkový pražec za tusq a spokojenost
Já už po několikáté koupil ty Rotosoundy Jumbo King jedenáctky fosfor bronz a jsem spokojený. Mám pocit že vydrží déle než Martin SP též Fosfor-Bronz co jsem používal přes rok předtím.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
jakub.kubaaa píše:Já už po několikáté koupil ty Rotosoundy Jumbo King jedenáctky fosfor bronz a jsem spokojený. Mám pocit že vydrží déle než Martin SP též Fosfor-Bronz co jsem používal přes rok předtím.
shoooter píše:Mně se osvědčily GalliString AGP, jsou potažené a stojí 205,- Kč
A kde to roste?
Komplet sortiment Galli má např. Houdek v Plzni...
Nedělají struny i na basu? Mám takový pocit, že Honza Tulenko říkal, že tuhle značku koupil u Houdka a taky se mu prý osvědčila. Ale třeba si to blbě pamatuju.
Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
jakub.kubaaa píše:Já už po několikáté koupil ty Rotosoundy Jumbo King jedenáctky fosfor bronz a jsem spokojený. Mám pocit že vydrží déle než Martin SP též Fosfor-Bronz co jsem používal přes rok předtím.
Jak dlouho Ti vydrží,a jak často hraješ????
V podstatě každý den a vydrží necelý měsíc - a EB na elektrice když jsem na ní hrál stejně často jak na akustiku mi vydržely lehce přes týden.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Já zakotvil u desítek Elixírů Nanoweb, protože prostě vydrží daleko déle než ostatní a zachovávají dobrý zvuk a ladění, i když vytáhnu jumbo občas (co 2 týdny). Martin MSP4000 SP měly lepší basy, ale při častějším hraní rychle "rezavěly". Vyzkoušel jsem i addaria a další, od devitek po dvanactky, ale elixiry a martiny koupim vzdy.
Ted asi na vaše doporučení zkusím ty EB Earthwood na akustický bending. Jsem zvědav.
Kazda kytara reguje jinak.