Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od McKozias »

ja to mam mezi cerveno-oranzovou i po sesti hodinach...nastesti, krom barvy jine barvy to hraje obstojne..(jeste ze tak, na lampy nemam rozkose :( )
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a já v tom mojem krámu na ty lampy ani nevidim :D Powerball byla jiná diskotéka :D
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no kazde zariadenie ma svoju pracovnu teplotu pri ktorej pracuje najefektivnejsie pc,auto,lampovy aparat takze zhavenie je fakt dolezite,aj ked spracovnou teplotou nema nic spolocne,je to len o tom aby lampy nedostali nakladacku ,myslim ze aj v studenom prostredi by malo stacit 10 minut,sak keby to bolo 30minut jak tu nekdo pise to kym zacnes hrat budes mat bradate deti 8) a kto nepocuje rozdiel na lampaci od zapnutia po cca hodine hrania si lampac nezasluzi :!: na koncertoch prve sa vytiahnu lampace sup na podium a zhavit aj 8 hodin kludne edit: no teda prve sa zhavia fafky :mrgreen:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Přehodnocuji své stanovisko ohledně žhavení...

Dělal jsem expelimenet co se stane s mojim Randallem a jeho zvukem po různé době žhavení...
1 min: Při zapnutí ze stend-by se jevilo bezproblémové, ale zvuk byl takový nemastný neslaný, do formy se dostal až po 10-12 minutách...
2 a 3 min: Zapnutí do režimu play ze sted-by bylo taky v klidu, zvuk lepší ale stejně tomu chyběla ta lahodnost lamp a 100% zvuk to vydávalo už po 5minutách...
4 a 5 min: Po zapnutí play se ozvalo lehoulinké syknutí ale zvuk byl do minuty na maximální kvalitě...
6 až 8 min: Po přepnutí bylo syknutí trošku výraznější a zvuk by oki téměř okamžitě...
12 min a víc: Po přepnutí se syknutí začalo měnit v pecku a čím déle jsem žhavil tím víc byl zvkuk rušený jakýmsi točivým zvukem charakteru lana letícího velkou rychlostí vzduchem a přestalo to až po půl hodině, někdy až po hodině...

Toť moje zkušenos, že všeho moc škodí a stačí jenom 5-8 minut u mojeho Randalla s 6L6 ;) :idea:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zajímavá zkušenost.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Szarpydrut

Si myslím, nemusí to být u každého komba nebo hlavy, zatím jsem to slyšel jenum u toho mojeho drobka...

To rušení svištícího lana je jenom slabé a nevýrazné, sylněji, až nepříjemně, se projeví až za půlhodinou žhavení. Myslím si že je plná lampa elektronů a neví kam se schovat nebo utéct, tak se nechávají strhávat řízeným proudem elektronů mezi elektrodami a tak nějak divně se to tam točí a fělá to bordel...
Toť moje elktrykářská teorie, vyvrátí mi ji někdo?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ten zvuk, co popisuješ, mi mírně připomíná ty podivné zvuky, co lze slyšet v rádiu na středních vlnách. A jak víme, na kytarových zesilovačích jde chytat rádio docela běžně. Třeba to s tím má něco společného... :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Ten zvuk, co popisuješ, mi mírně připomíná ty podivné zvuky, co lze slyšet v rádiu na středních vlnách. A jak víme, na kytarových zesilovačích jde chytat rádio docela běžně. Třeba to s tím má něco společného... :)
To ale chytneš přes kytaru...ne ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To jo, ale něco to musí zesílit a přehrát. :)

Szarpydrut

Jasne, taky se dá, a jak nad tím uvažiju tak to je velmi podobný ne-li stejný (ale slabší a ne tak rozevlátý) zvuk, ale proč to chytám jen, když moc dlouho žhavím? Že by to mělo vliv i na kytaru to se mi nechce věřit...
Možná je to tím, že mám kytaru pověšenou asi 40 cm od komba a nažhaví se taky :D:D:D joke...
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

http://www.youtube.com/watch?v=4KLqgQtzRsQ

Sledujte to na 12. sekudně, tohle se fakt ozve, když do toho aparátu dám ránu? :shock:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mozna jestzli to ma nake nareverbovane...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud vím, tak tohle dělá pružinový reverb normálně.

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Pokud vím, tak tohle dělá pružinový reverb normálně.
Jo, dělá, teď jsem to zkoušel :) akorát teda trochu s citem, ne jak on :)
Szarpydrut

Škoda že už nemám starého Ibaneza TBX 15 a tam je taky pružinový reverb a daly se s tím rzobit docela husté zvuky v kombinaci kytarových pokusů a různých úhlů kopání do komba :D:D:D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

taky uz jsem si zakopal..dobre dobre :D
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

:D Aneb nakopni si svůj lampáč..!
Libor.Guitar

Příspěvek od Libor.Guitar »

Zdravim, snad nejsem uplně offtopic, ale nechci zbytečně zakládat nový vlákno a do zacházení s lampáčem to asi patří. Mám 100W Carvin Legacy a současně používám ve výkonu 4x 6L6, ale momentálně mi jedna lampička dosvítila a nechce se mi kupovat celou novou sadu, protože teď budu hrát malý sály a přepnu si to na 50W kde běží jen 2 lampy. Takže by mě zajímalo, jestli můžu ten jeden pár (spíš už jen jednu fungující elektronku) který se na 50W neuplatňuje vyhodit z aparátu a mít tam zapojený fyzicky jen 2 s přepnutím na 50W. Myslím si, že by to nemusel být problém, protože na 50W se tam ty další dvě stejně jen přihřejvaj a flákaj se :-D ale chtěl bych slyšet názor zkušenějších a odbornějších :-) Díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud budeš mít stále přepnuto na 50W, a ty dvě lampy se odpojí, tak je klidně můžeš vyndat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Varach

Příspěvek od Varach »

Zdravím, chci se zeptat..Má se nechávat nažhavit i pololampa nebo je to zbytečný?Díky.. :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“