Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zacházení s lampovým aparátem
ja to mam mezi cerveno-oranzovou i po sesti hodinach...nastesti, krom barvy jine barvy to hraje obstojne..(jeste ze tak, na lampy nemam rozkose
)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
a já v tom mojem krámu na ty lampy ani nevidim
Powerball byla jiná diskotéka 
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
no kazde zariadenie ma svoju pracovnu teplotu pri ktorej pracuje najefektivnejsie pc,auto,lampovy aparat takze zhavenie je fakt dolezite,aj ked spracovnou teplotou nema nic spolocne,je to len o tom aby lampy nedostali nakladacku ,myslim ze aj v studenom prostredi by malo stacit 10 minut,sak keby to bolo 30minut jak tu nekdo pise to kym zacnes hrat budes mat bradate deti
a kto nepocuje rozdiel na lampaci od zapnutia po cca hodine hrania si lampac nezasluzi
na koncertoch prve sa vytiahnu lampace sup na podium a zhavit aj 8 hodin kludne edit: no teda prve sa zhavia fafky 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
-
Szarpydrut
Přehodnocuji své stanovisko ohledně žhavení...
Dělal jsem expelimenet co se stane s mojim Randallem a jeho zvukem po různé době žhavení...
1 min: Při zapnutí ze stend-by se jevilo bezproblémové, ale zvuk byl takový nemastný neslaný, do formy se dostal až po 10-12 minutách...
2 a 3 min: Zapnutí do režimu play ze sted-by bylo taky v klidu, zvuk lepší ale stejně tomu chyběla ta lahodnost lamp a 100% zvuk to vydávalo už po 5minutách...
4 a 5 min: Po zapnutí play se ozvalo lehoulinké syknutí ale zvuk byl do minuty na maximální kvalitě...
6 až 8 min: Po přepnutí bylo syknutí trošku výraznější a zvuk by oki téměř okamžitě...
12 min a víc: Po přepnutí se syknutí začalo měnit v pecku a čím déle jsem žhavil tím víc byl zvkuk rušený jakýmsi točivým zvukem charakteru lana letícího velkou rychlostí vzduchem a přestalo to až po půl hodině, někdy až po hodině...
Toť moje zkušenos, že všeho moc škodí a stačí jenom 5-8 minut u mojeho Randalla s 6L6

Dělal jsem expelimenet co se stane s mojim Randallem a jeho zvukem po různé době žhavení...
1 min: Při zapnutí ze stend-by se jevilo bezproblémové, ale zvuk byl takový nemastný neslaný, do formy se dostal až po 10-12 minutách...
2 a 3 min: Zapnutí do režimu play ze sted-by bylo taky v klidu, zvuk lepší ale stejně tomu chyběla ta lahodnost lamp a 100% zvuk to vydávalo už po 5minutách...
4 a 5 min: Po zapnutí play se ozvalo lehoulinké syknutí ale zvuk byl do minuty na maximální kvalitě...
6 až 8 min: Po přepnutí bylo syknutí trošku výraznější a zvuk by oki téměř okamžitě...
12 min a víc: Po přepnutí se syknutí začalo měnit v pecku a čím déle jsem žhavil tím víc byl zvkuk rušený jakýmsi točivým zvukem charakteru lana letícího velkou rychlostí vzduchem a přestalo to až po půl hodině, někdy až po hodině...
Toť moje zkušenos, že všeho moc škodí a stačí jenom 5-8 minut u mojeho Randalla s 6L6
Zajímavá zkušenost.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Szarpydrut
Si myslím, nemusí to být u každého komba nebo hlavy, zatím jsem to slyšel jenum u toho mojeho drobka...
To rušení svištícího lana je jenom slabé a nevýrazné, sylněji, až nepříjemně, se projeví až za půlhodinou žhavení. Myslím si že je plná lampa elektronů a neví kam se schovat nebo utéct, tak se nechávají strhávat řízeným proudem elektronů mezi elektrodami a tak nějak divně se to tam točí a fělá to bordel...
Toť moje elktrykářská teorie, vyvrátí mi ji někdo?
To rušení svištícího lana je jenom slabé a nevýrazné, sylněji, až nepříjemně, se projeví až za půlhodinou žhavení. Myslím si že je plná lampa elektronů a neví kam se schovat nebo utéct, tak se nechávají strhávat řízeným proudem elektronů mezi elektrodami a tak nějak divně se to tam točí a fělá to bordel...
Toť moje elktrykářská teorie, vyvrátí mi ji někdo?
Ten zvuk, co popisuješ, mi mírně připomíná ty podivné zvuky, co lze slyšet v rádiu na středních vlnách. A jak víme, na kytarových zesilovačích jde chytat rádio docela běžně. Třeba to s tím má něco společného... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
To ale chytneš přes kytaru...ne ?Bummer píše:Ten zvuk, co popisuješ, mi mírně připomíná ty podivné zvuky, co lze slyšet v rádiu na středních vlnách. A jak víme, na kytarových zesilovačích jde chytat rádio docela běžně. Třeba to s tím má něco společného...
To jo, ale něco to musí zesílit a přehrát. 
-
Szarpydrut
Jasne, taky se dá, a jak nad tím uvažiju tak to je velmi podobný ne-li stejný (ale slabší a ne tak rozevlátý) zvuk, ale proč to chytám jen, když moc dlouho žhavím? Že by to mělo vliv i na kytaru to se mi nechce věřit...
Možná je to tím, že mám kytaru pověšenou asi 40 cm od komba a nažhaví se taky
:D:D joke...
Možná je to tím, že mám kytaru pověšenou asi 40 cm od komba a nažhaví se taky
http://www.youtube.com/watch?v=4KLqgQtzRsQ
Sledujte to na 12. sekudně, tohle se fakt ozve, když do toho aparátu dám ránu?
Sledujte to na 12. sekudně, tohle se fakt ozve, když do toho aparátu dám ránu?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mozna jestzli to ma nake nareverbovane...
Pokud vím, tak tohle dělá pružinový reverb normálně.
Jo, dělá, teď jsem to zkoušelBummer píše:Pokud vím, tak tohle dělá pružinový reverb normálně.
-
Szarpydrut
Škoda že už nemám starého Ibaneza TBX 15 a tam je taky pružinový reverb a daly se s tím rzobit docela husté zvuky v kombinaci kytarových pokusů a různých úhlů kopání do komba
:D:D
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky uz jsem si zakopal..dobre dobre 
-
Libor.Guitar
Zdravim, snad nejsem uplně offtopic, ale nechci zbytečně zakládat nový vlákno a do zacházení s lampáčem to asi patří. Mám 100W Carvin Legacy a současně používám ve výkonu 4x 6L6, ale momentálně mi jedna lampička dosvítila a nechce se mi kupovat celou novou sadu, protože teď budu hrát malý sály a přepnu si to na 50W kde běží jen 2 lampy. Takže by mě zajímalo, jestli můžu ten jeden pár (spíš už jen jednu fungující elektronku) který se na 50W neuplatňuje vyhodit z aparátu a mít tam zapojený fyzicky jen 2 s přepnutím na 50W. Myslím si, že by to nemusel být problém, protože na 50W se tam ty další dvě stejně jen přihřejvaj a flákaj se
ale chtěl bych slyšet názor zkušenějších a odbornějších
Díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud budeš mít stále přepnuto na 50W, a ty dvě lampy se odpojí, tak je klidně můžeš vyndat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím, chci se zeptat..Má se nechávat nažhavit i pololampa nebo je to zbytečný?Díky..