Tak samozřejmě, že to nebudou ty nejprodávanější modely, ale hodně krutometalistů na ně hraje. Navíc ta značka má jméno, historii, ikonický vzhled. Oproti tomu má například Thomann i daleko méně prodejné (dle mého, jasně, subjektivní...) specialitky typu, já nevím, Legator? Strandberg? Dražší a specifičtější věci prostě...
Tak proč nemít riče?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Hele, tobě fakt nevaděj ty lemovky kolkolem celé kytary?
Kdysi v Kytarách na Děkance visel Mockingbird vyráběný v Hořovicích, zkoušel jsem ho a byla to dobrá a fakt moc pěkně vyrobená kytara - překvapila mě docela příjemná ergonomie. Měli to jako střední cenovovou hladinu pod visačkou "made in EU" mezi čínskýma srágorama a totálně přepálenýma USA modelama - myslím, že stála tak 30+.
Vypadala cca nějak takhle, na hlavě už jen to klasické R:
Gratuluju ke splnění.
Tyhle "klempířiny" jsou zajímavý počin, poslední dobou se o nich mluví víc, viděl jsem nějaký rozhovor s výrobcem a vypadá jako fajn chlapík, moc šikovnej a ty retro designy se mu daří.
Na mě ty kytary při představě plechu působí "studeně" , ale kamarád mi o nich nedávno básnil, možná výrobce taky brzo osloví. Kolik cca taková kytara stojí, pls?
2 cherreda: s milesem je super domluva.
kytaru zatím zvukově hodnotit nebudu, až později po vyzkoušení na plnohodnotném aparátu.
zpracování je 100%, hlavně krk je super pohodlnej.
cenu úplně nechci vynášet ven, koukni na stránky, najdeš tam řadu kytar inspirovanou firmou jawa, a já jen prozradím, že moje kytara byla o chlup levnější než pařez, hehe....
jinak ten můj design je inspirovanej kytarou od specimen guitars, na kterou hrál john mohr - kytarista z (pro mě) naprosto zásadní kapely TAR...
...a jen dodám, že po cca. dvouhodinový zkoušce, kterou jsem odehrál na zesilovač ESH a kombo MUSIC MAN, Milesův Steelcaster hraje pro moje uši naprosto dokonale...obrovskej sustain, klasickej "bajt" Telecastera, průraznej vyorovnanej zvuk, ve kterým se projevuje jak dřevěnej krk, tak plechový tělo. A snímače od Tůmy jsou boží...každýmu důrazně doporučuju, než se z Milese stane hvězda konkurující Jamesi Trussardovi, a jeho kytary půjdou cenově do závratnejch vejšek:)
to je fajn, že je po kinxovi další spokojený feedback
mě sice kovové kytary nelákají, ale jednoznačně RESTECP,
než vyrábět pětistou kopiii telecastera, tak steelcaster jasně vybočuje z nudné řady.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
no, hlavně už delší dobu zjišťuju, že tady v čr jsou hrozně šikovný výrobci nástrojů a aparatur, takže bych se chtěl vydat cestou, že budu zrovna na tyhle věci hrát (esh, hot, miles, hendrek...), k čemuž mi vlastně už jen chybí koupit bednu od HOT a nahradit mýho 25 let starýho Marshalla, což se mi teda úplně nechce:)...
HOT je bezva. Skelety vyrábí jeden muj kámoš tady z okresu. Ale moje srdcovka byla ESH.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
...jj, zesíky esh už jsou pro mě klasika. teď jsem v záchvatu, že potřebuju prachy, ten svůj chtěl prodat, a naštěstí jsem si na to zahrál a padlo jasný rozhodnutí, že zůstane doma. chci trochu zmenšit gear, s tím, že bych bednu 4x12 nahradil 2x12, aby se to líp vešlo do auta, takže vlastně ten esh ve verzi 2x12 je dobrá volba...