Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Varach

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Varach »

Frajerik - první co se mi tak nějak nepozdává je tvůj styl držený power-akordů, ty si pomáháš prostředníkem, abys utlačil struny, proč? Musíš to umět bez něj, abys měl prostředník volný pro další rozvinutí hry a například na pravé baré-akordy. To že si jím vypomáháš taky svědčí o tom, že se ho snažíš spíše nepoužívat pak dále v riffech bylo poznat, že ti zavází. Prostě tam kde už neměl být tam byl ještě na půl, a to byl problém i dalších prstů.
Já power akordy držím stejně.Ale ne kvůli tomu, abych si pomáhal domáčknout strunu(barré zvládnu normálně bez něj), ale protože když ten power čapnu, tak ten prostředníček mám přirozeně na ukazováčku a když nepotřebuju rychlý přehmat prostředníčkem, tak ho tam prostě nechám.Navíc se tak dají tlumit struny.Jestli dělám nějakou chybu tak mě to prosím řekněte...
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

RedBull: Ja iba k tým power akordom, ja s prostredníčkom netlačím ja si ho len odkladám. Niekto si ho skrči niekde pod hmatník alebo neviem kde ja si to takto odložím. Barré akordy hrať viem a ten prostredníček si tam prostle len odložím keď hrajem minor alebo proste keď ho nepotrebujem. A hrajem tam plné powery. A s tymi pražcami to neviem ako myslíš, vždy hrajem najbližšie tak aby to nedrnčalo ale možno to je tym uhlom pohľadu a je to take skreslenejšie. Ostatné beriem aspoň viem kde sa mam teraz zamerať a vylepšit :D
edit: ešte k tým powerom :D .. Niektoré na 5 tej strune som hral bare prvé dve struny pre taký inší zvuk snáď to nieje zlozvyk :D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Varach - pokud si ho jen odkládáš, tak to je možnost, ale z tho úhlu vida co má Frajerik, bych já osobně řekl, že si pomáhá tlačit, ale může to být tím úhlem pohledu.

Frajerik - s pražcemi, mělo by se hrát co nejvíce za pražcem o který se ti tvoří tón. Díky tomu nedochází k bendu tónu a není důvod k drčení od další pražec směrem ke kobylce. Mrkni na YT na výuková videa Petra Henycha, jak používá levou ruku, tam je to dobře vidět.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Prosím, jak mohu dát mp3 do videa? Nahrál jsem song a chcu do toho dát tu píseň ať se mi můžete zasmát :D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Optimálně by to chtělo nějaký jednoduchý program typu Windows Movie Maker (nebo pokročilejší shareware software, jestli si chtěl něco kupovat).

Něco se o tom taky píše zde - studio-a-recording/nahravani-zvuk-video ... 18083.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

on to umí i Cubase..
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Já používám http://fixounet.free.fr/avidemux/ , je zadarmo, dá se v něm komprimovat video, posouvat audio...šikovný program
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
cOnex

Příspěvek od cOnex »

Tak sem nahral vlastne svuj prvni cover od Avenged Sevenfold - Unholy Confession, sou tam teda naky chybky (spis spoustu), ale snazil sem se no :D ...
Prosim zhodnotit... :D

http://www.youtube.com/watch?v=INfqjxdTiaU
ESP-LTD EC-1000, Peavey 6505+, Harley Benton 2x12
SIGHTS: http://facebook.com/sightsofficial
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Hra celkem v pohode az na to, ze to bylo misty mimo rytmus.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Přidávám další patvar, nahrával jsem to přes "mikrofón", takže zvuk by měl být o něco lepší. Jinak mne zajímá, co na to řeknete, jelikož čím víckrát to vidím, tím víc se mi to hnusí.

Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Nevím, jak vážně to budeš brát a taky jestli se vůbec hodí kritizovat někomu něco, když sám sem nic nenahrál. Jelikož sem fanda MetallicY a sám je hraju, tak řeknu pár mých poznatků. Doprovodná kytara pohoda, nevšiml sem si nějakých nedostatků. Co se týče solové, tam je to trochu bída. Tony sou takové nedohrané, zdálo se mě to i trochu sekané. Solo, na tom bys měl ještě zapracovat. A ta akustická část, tam ti nezněly některé struny. Přišlo mě to jako bys byl ve stresu, nebo tak něco. Zvuk určitě na živo zní líp, takto mě to znělo trochu jako kdyby hrálo rádio.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Byl jsem trochu ve stresu, jelikož jsem se bál ať neudělám chybu, abych to nemusel hrát znovu. A ta akustická část, o tom jsem si vědom, o té sólové hře nevím. Moc to neslyším, ale i přesto vím, že to hraju špatně. U toho sóla, se mi zdá, že to jsou spíš chybu, typu zapomněl jsem to tak zahrát, něz třeba, že bych to třeba neuhrál, vyjma wah solo.

Ale i tak díky, jsem rád, aspoň mám stále co zlepšovat

Uncle

Příspěvek od Uncle »

Joey01 píše:Ale i tak díky, jsem rád, aspoň mám stále co zlepšovat
to budeš mít vždycky.... my všichni ..
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo díky, a teď mi prosím řekni, co mám zlepšovat z toho videa. :D Co je na tom sólu špatně, nemyslím wah sólo, to jsem neodhadl výšky a basy na pedál, ale to předtím, mě se to sólo docela líbi, až na občasné špatné načasování.
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 12.04.2010 19:02, celkem upraveno 1 x.

Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Joey01 píše:Jo díky, a teď mi prosím řekni, co mám zlepšovat z toho videa. :D Co je na tom sólu špatně, nemyslím wah sólo, to jsem neodhadl výšky a basy na pedál, ale to předtím, mě se to sólo líbi, až na občasné špatné načasování.
Feeling, a to hodne. ;)
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Feeling nacvičím, jen tím, že to budu hrát dokola, že? :D Do té doby mě to přestane bavit, a budu už cvičit něco jinčího :D A taky musím být uvolněný, né ve streszu, né, když vím, že když udělám jakoukoliv chybu tak to uvidí "celý svět".
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 12.04.2010 19:12, celkem upraveno 1 x.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim ze feeling se tyka hrani vubec, ne jenom jedne sklaby...drcenim jedne skladby se moc feelingu nenaucis..co takhle hrat neco vlastniho?nebo tak..nevim jestli je pisnicka od metaliky to prave na "uceni" feelingu :D (to nebyl utok na skupinu, snad ot chapete)
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Přeznívají ti tam občas struny. V přechodu na wah menší zásek....já ti nedokážu popsat co přesně tam je špatně, možná někdo zkušenější. To solo je prostě takové jako jo zahraješ to.Ale jak to je to o co tu de.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

No právě, to si taky říkám, proč se učit přesný feeling k tomu sólu, když to sólo je Metallicy a né moje a já ho třeba cítím nějak jinak, i když nevím jak :lol:

A ano wah je zásek, ale zkus si přeleťet celý hmatník na správný pražec+zapnout wah, na to je tam Kirk, který má už wah zaplý a začne tam hrát.
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 12.04.2010 19:15, celkem upraveno 1 x.

Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Joey01 píše:Feeling nacvičím, jen tím, že to budu hrát dokola, že? :D Do té doby mě to přestane bavit, a budu už cvičit něco jinčího :D A taky musím být uvolněný, né ve streszu, né, když vím, že když udělám jakoukoliv chybu tak to uvidí "celý svět".
Snaz se hodne improvizovat a do kazde casti toho, co hrajes se vcitit. Ne jen to mechanicky odehrat. :) To musis slyset, ze ti to zni jinak, nez na nahravce, ne? Ze ty tony se tam lepe navazuji a zni. To neni aparatem, to je prave rukama. ;)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“