Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

frytol píše:postnu zvuk mýho axe.
poslech jsem si, a je to naprosto bezva zvuk. Liší se od KPA ? Jak to poznám? Opět - musel bych vedle toho slyšet "reála".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
frytol

Příspěvek od frytol »

torst píše:
frytol píše:postnu zvuk mýho axe.
poslech jsem si, a je to naprosto bezva zvuk. Liší se od KPA ? Jak to poznám? Opět - musel bych vedle toho slyšet "reála".
Liší, to rozhodně. KPA je hlavně profiler do studií a na recording. Já osobně jsem zastánce obou, už jen proto, že obě tyhle mašinky umí super věci.
V porovnání s realem bude real určitě na první poslech dynamičtější a bude hrát víc odspoda, ale tady je důležitý se zamyslet nadtim, že my tady řešíme zvuk v monitorech, případně nahranej zvuk, kterej se dost často liší v mixu i od zmiňovanýho realu. Když samozřejmě budu chtít, aby zvuk byl dynamickej a připojim axe/kpa na lampovej koncák, ta dynamika tam bude taky. Tohle je takový poměřování pinďourů, protože každá strana se vytasí vždycky s něčim dalším, aby umlčela stranu druhou.
Já jsem nahrávku postnul proto, aby bylo slyšet, že i můj axe rozpozná jak moc člověk hrábne do strun a že když hraju přes dlaň, je to znát.
NSWC píše:
frytol píše:Asi to bude pro někoho dost zavádějící, ale myslim si, že i když se tady bavíme o KPA, tak nebude vadit, když postnu zvuk mýho axe. Mám spoustu presetů, který dost často střídám - HBE, MARK IV, 5150 III, M800, MPLEXI, ale vždycky když si doma hraju miluju tu šíleně jednoduchou věc a to je - monitory, kytara a blbnu klidně 4 hodiny s looperem a všim podobným.
Postuju ukázku jednoho z mých presetů, pro porovnání.
Hodně lidí co přešli z Axe na KPA tak prý už by se k Axe nevrátili.Nechci soudit, nehrál jsem na to nikdy.
Sent from my XT1068 using Tapatalk
Nevim, těžko soudit. Nemam aparáty na to, abych si profiloval zvuky a to by mě osobně na tom lákalo nejvíc. :shock:

Každopádně, pokud by chtěl někdo info ohledně axe, dejte vědět, rád se podělím o zkušenosti.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@frytol: ,,Nevim, těžko soudit. Nemam aparáty na to, abych si profiloval zvuky a to by mě osobně na tom lákalo nejvíc. "

Tak to jsem si taky myslel a nakonec jsem zjistil, že to nemá cenu, protože prostě profily od profesionálů jsou k mání za cca 30$. Nikdy neuděláš tak dobrý profil jako někdo kdo má studiový zkušenosti a profi vybavení.

Lidi s KPA závidí Axe editoring v Pc a jsou naštvaný ,že to Kemper nechce.Proč ? Není to jeho prioritou.Chce hlavně nové funkce a vylepšení.
Nad Axe jsem uvažoval, ale díky nedostupnosti a i ceně vyhrál KPA.
Rád bych porovnal AXE s KPA.Jsem z Prahy, takže kdyby někdo chtěl.

frytol

Příspěvek od frytol »

NSWC píše:@frytol: ,,Nevim, těžko soudit. Nemam aparáty na to, abych si profiloval zvuky a to by mě osobně na tom lákalo nejvíc. "

Tak to jsem si taky myslel a nakonec jsem zjistil, že to nemá cenu, protože prostě profily od profesionálů jsou k mání za cca 30$. Nikdy neuděláš tak dobrý profil jako někdo kdo má studiový zkušenosti a profi vybavení.

Lidi s KPA závidí Axe editoring v Pc a jsou naštvaný ,že to Kemper nechce.Proč ? Není to jeho prioritou.Chce hlavně nové funkce a vylepšení.
Nad Axe jsem uvažoval, ale díky nedostupnosti a i ceně vyhrál KPA.
Rád bych porovnal AXE s KPA. Jsem z Prahy, takže kdyby někdo chtěl.
Ten editoring je bezva, jde tam nastavit vesměs cokoliv, jakkoliv poskládat. Jsem jedině pro, jen si najít čas. Napiš mi do SZ, nějak se dohodneme.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Takhle funguje profiling na KPA
Je real amp stejný jako profil ? Sledujte časovou osu profilingu.

https://soundcloud.com/ton-e-hammer/pro ... ining-6534
torst

Příspěvek od torst »

Jo, tohle je to, po čem pořád volám . Přímé srovnání real vs. KPA. Jestli dobře chápu, začátek je orig. apec, pak je ten proces profilování a na konci DTTO přes hotovou simulaci v KPA. Ano? Samozřejmě, zní to naprosto přesně, zvlášť takhle v nahrávce. Absolutně bez výhrad. Jen jedna malá - proč nesrovnali hlasitosti? Ten KPA je nahranej výrazně silněji.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

slovy klasika: daleká cesta, marné volání 8)
Zadne srovnani nic nedokaze, jako bys to neznal z i-menta.
Kdo neveri modernim technologiim, tak se rad uchyli do lampoveho bezpeci, protože už staří římané....
A kdyz dojdou argumenty, tak vzdycky zbyva v rukavu ultimativni trumf - tyhle přegainované metalové s****y nejsou zadna hudba, neni to zvuk ale hluk, to klidne muzes hrat na cirkularku a nikdo to nepozna.

PS: hlasitejsi = lepsi, takze proto ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

opět souhlas. nechtěl jsem popouzet, takže jsem neuved, že Digi simulace, která mi v DAW zní na 98% přesně, vychází na živo (do lamp. konce) méně přesvědčivě, i když taky dobře. Takže to může být podobné i s KPA, ale nechme to být.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tady je myslím jedno z nejlepších srovnání. Každá barva na timeline projektu reprezentuje a) REAL AMP / b) KEMPER PROFIL. Můžete poslechnout o tipnout si, která barva je aparát, a která profil. Výsledek je prozrazen v diskuzi níže.

https://youtu.be/jE0VMEHuUok
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
torst

Příspěvek od torst »

nemusim ani poslouchat. vím, že to nepoznám, ale kvalita zvuku na YT ? Kdysi jsem si tam poslech srovnávačku Sansamp GT2 vs. Behring. GDI21. Znělo to úplně totožně. A když jsem měl oba doma, byl rozdíl poměrně výraznej.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

YT používá svůj recoding, stejně jako soundcloud, takže audio podle toho vypadá. Konkrétně YT však zejména maže rozdíly mezi hlasitostmi jednotlivých nahrávek. Pro účely srovnání je to OK a rozdíly slyšet jdou, jen asi ne na PC bedničkách apod.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasne, na dalsi neprustrelny "argument" jak YT, SC nebo BZ kur*vi zvuk jsem zapomel, diky za pripomenuti.
Uz se ani smat nemuzu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
subroofer

Příspěvek od subroofer »

To bylo mě nebo torstovi?
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Slyšitelnej rozdíl tam je a já jsem preferoval to, co nakonec samozřejmě byl Kemper :-)
Naposledy upravil(a) vasekh dne 14.07.2016 10:06, celkem upraveno 1 x.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Počkéééj... tos neměl prozrazovat, uprav si příspěvek, ať nekazíš zábavu ostatním :)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:. Jen jedna malá - proč nesrovnali hlasitosti? Ten KPA je nahranej výrazně silněji.
Když by si se alepoň podíval na profil křivky nahrávky a sledoval značky na soundcloudu tak vidíš, že na konci je to všechno srovnané a střídá se tam ORIG . s KPa.

Naposledy upravil(a) NSWC dne 14.07.2016 11:32, celkem upraveno 1 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:nemusim ani poslouchat. vím, že to nepoznám, ale kvalita zvuku na YT ? Kdysi jsem si tam poslech srovnávačku Sansamp GT2 vs. Behring. GDI21. Znělo to úplně totožně. A když jsem měl oba doma, byl rozdíl poměrně výraznej.
A myslím si ,že by si to nepoznal ani ve studiu . Jenže , na co by si se vymluvil tam.?!!!

Naposledy upravil(a) NSWC dne 14.07.2016 12:19, celkem upraveno 1 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Tady je sice YT, ale jde o to jak to není jednoduché poznat.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Stojí za zhlédnutí.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To video mi vyskočilo samo na youtube, tak jsem ho včera doma u večeře celé skouknul v klidu a musím říct že mě opravdu hodně pobavilo :) nejvíc jak Chappers ihned na Silverbacka vypálí "Tohle je Kemper, protože tolik basů Silverback nemá ani náhodou." :D Všechno komplet špatně.
Ačkoli se mě dění okolo Kempra moc netýká (pro mě je to overkill), tak se o to zajímám a zdejší živelné debaty o něm mě baví. Věřím, že to musí hrát fakt super.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“