box 2x 12" - stavba
¨DirX píše:Zdarec, stavím si ted box 2x12 a chtěl bych se zeptat kolik by měly mít hranoly ideálně v průměru?
Pokud to bude mit vic jak 200W, tak i 30x30mm - pak je to vazne bytelny, ale jinak staci bohate 20x20mm a je to i tak dost pevny. Podstatnejsi je kvalitni slepeni hran a prokolikovani spoju...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Takže ty hranoly mám k těm stěnám přilepit a pak jěště tam dát vruty?petrpeter píše:¨DirX píše:Zdarec, stavím si ted box 2x12 a chtěl bych se zeptat kolik by měly mít hranoly ideálně v průměru?
Pokud to bude mit vic jak 200W, tak i 30x30mm - pak je to vazne bytelny, ale jinak staci bohate 20x20mm a je to i tak dost pevny. Podstatnejsi je kvalitni slepeni hran a prokolikovani spoju...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ale blbost... ty vruty to s táhnou k sobě a tím líp ještě to lepidlo chytne...hagridek píše:vruty nee,spis koliky....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nebude, sám plánuje jednu V30DirX píše:Mám zatím jenom jeden Seventy80 bude vadit když další použiju jiný?
to si myslíš jenom ty a těch pár fanatiků na západě, tady jde o citlivost reprákůDirX píše:Pokud se nepletu tak seventy80 má 80W a V-30 má 60W tak to ti ta seventy80 bude hrát víc nahlas
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
spravne, to jak bude reprak "hlasity" zalezi na jeho citlivosti, s vykonem ve W to nema nic spolecnyho....Peťan V. píše:to si myslíš jenom ty a těch pár fanatiků na západě, tady jde o citlivost reprákůDirX píše:Pokud se nepletu tak seventy80 má 80W a V-30 má 60W tak to ti ta seventy80 bude hrát víc nahlas
Kdyby si dal Seventy80 a V30, mel bys bednu 140W a kdyby si do ni pustil 100W naplno tak teoreticky by ten 80W spis hral potiseji (nebyl by tak vybuzeny tolika Watty - polovina vykonu=50W do kazdyho repra), pokud by mely oba stejnou citlivost - ale tu stejne nemaji, V30 ma vyssi, takze bude mnohem pruraznejsi a hlasitejsi, ale to pri beznym hrani stejne moc nepoznas kdyz jsou repra vedle sebe v jedny bedne
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
aha, ty si na to hral? a muzes prosim te upresnit ty Celestiony "snivendirery", o tech jsem jeste neslysel tak at si doplnim mezery?DirX píše:Tak jo ale V30 ve spojení s celestionama snivendirerama nebo jak se jmeujou hrajou o něco potišejc to my nevymluvíte.....
Cetl jsi neco i o repracich tady ve foru, zda se mi ze v tom mas docela gulas.
Vis, kdyz ma napr. jeden 50W repro citlivost 97dB a druhy 50W repro citlivost 100dB, tak ten druhy hraje na stejnym zesiku pri stejnym Volume skoro dvakrat tak hlasiteji...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toe pěkná pičovina.... koukej an tlak... V30 má 100DB seventy80 98Db...DirX píše:Pokud se nepletu tak seventy80 má 80W a V-30 má 60W tak to ti ta seventy80 bude hrát víc nahlas
EDIT: oh sh*t, asi sem zaspal
Nicméně sem slyšel, že ty seventy80 vedle V30 neztratí - frekvenční charakteristika - dou jím up dobře slyšitelný frekvence
PetrPeter- Tak jsem dodělal tvojí bednu(kopie mesa horizonatal rectifer) do uplný dokonalsti. Dal jasem doprostřěd tu přepážku, takže jeden reprák hraje do uzavřený a jeden do otevřený ozvučnice , vymenil jsem přední sítku z černý na vintage béžovou a po dlouhých testech jsem tam zvolil repráky eminence private jack. Sakra to je zvuk , musi říct že ještě tetka žasnu nad zpracovánim tý bedny, nevim jak si to dokázal.
Turbo mack -hlavně není V30 jako V30 , já jsem teka vybíral repráky do bedny 2*12 . Zkusil jsem koupit novou V30. Sakra voni se taky vyráběj v číně !!!! to je strašný to nemá s V30 nic společnýho !!! porovnával jsem to s england který mám ve zkušebně . Tohle nekupujte . V30 z číny nejsou V30 a přesne tady ty se dávaj do těch levnejch poxu. Anglický V30 jsou už jenom v těch drahech věcech
Turbo mack -hlavně není V30 jako V30 , já jsem teka vybíral repráky do bedny 2*12 . Zkusil jsem koupit novou V30. Sakra voni se taky vyráběj v číně !!!! to je strašný to nemá s V30 nic společnýho !!! porovnával jsem to s england který mám ve zkušebně . Tohle nekupujte . V30 z číny nejsou V30 a přesne tady ty se dávaj do těch levnejch poxu. Anglický V30 jsou už jenom v těch drahech věcech
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Pockej, myslis tu co jsi ode me koupil v lednu? Mel jsem ti tam hodit logo, at mam reklamuGreeg píše:PetrPeter- Tak jsem dodělal tvojí bednu(kopie mesa horizonatal rectifer) do uplný dokonalsti. Dal jasem doprostřěd tu přepážku, takže jeden reprák hraje do uzavřený a jeden do otevřený ozvučnice , vymenil jsem přední sítku z černý na vintage béžovou a po dlouhých testech jsem tam zvolil repráky eminence private jack. Sakra to je zvuk , musi říct že ještě tetka žasnu nad zpracovánim tý bedny, nevim jak si to dokázal.
Ale tak jsem rad, ze to hraje tak jak jsem predpokladal
Btw., tu prepazku si dal presne tam kde byly vevnitr nakresleny cary? A jak moc mas polootevrenou tu druhou polovinu?
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 14.07.2008 21:34, celkem upraveno 2 x.
to Greeg a jeho poučení o V30:jestli to tak skutečně je, tak mám radost
Dobře ty!
edit:určení příjemce
edit:určení příjemce
Naposledy upravil(a) Saul dne 14.07.2008 21:59, celkem upraveno 1 x.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Petr peter- no skoro jo, je co nejvíc jakoby na pravo aby byla ta uzavřenější část větší, ale jenom o pár milimetru kvuli ty misce s jacky. Pořádně sem jí tam zapatlal epoxidem, chytnul jí dvouma šraubama ze předu, a jeden dal navíc taky dozadu. Tu otevřenou část jsem dělal do půlky repráku. (puvodní desku jsem seříznul) Ale můžu říct že si rozenej čalouník, takle pěkně potáhnout
to je jak z fabriky . No a celej vnitřek jsem ještě radši nastříkal na černo aby to tak nebylo do očí. No a repráky sem chytnul poctivě na 8 šroubů každej a dal jsem je ze předu což si myslim že je rozumný ne ? No takovouhle bednu...., nedokážu si to představit lepší.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt